Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Za gratualcje dziękuję

Rozmnożenie dwóch samiczek też nas w zachwyt wprawiło :evil_lol: nie wiem ile ich jest dokładnie... nie wiem czy wszystkie przeżyją... bo nie da się u królików w nic ingerować.
Karmimy wszystkim co najlepsze i staramy się żeby miała spokój. Reszta zależy od niej :roll: Króliczki są w gnieździe w sianie leżąc jeden na drugim praktycznie. Karmione są tylko w nocy :crazyeye: tak więc czekamy cierpliwie na to co będzie.

Iskramiot to 11 letni wałach, traken pochodzący z Rosji.
Jest to koń mojej przyjaciółki ale będzie u nas przez kilka lat i przez nas użytkowany. Jest to konik, który skakał na zawodach 130-140 cm, ale po kontuzji nogi już tak wysoko skakać nie może. Jego właścielka startuje w wysokich konkursach... nie chce go sprzedać żeby nikt nie zrobił mu krzywdy więc trafił do nas... za kilka lat planuje założyć własną stajnię i wtedy wróci do Niej...
Konik jest przesympatyczny, i bardzo przyjaźnie nastawiony do wszystkich stworzeń.

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja także składam gratulacje z powodu magisterki:multi::multi::multi:
Ja także jestem mgr inż ochrony środowiska po poznańskiej politechnice!!!!!!!!!!
A ty jaką szkołę kończyłaś???

Posted

Ratunku :roll: czytać się tego nie da :oops:

Luthien dałam tą fotkę właśnie dlatego, że mało widać... ale araba można wykluczyć natychmiast! Więc całkiem słusznie nie wiesz dlaczego Ci araba przypomina.

Olcha co rozumiesz przez pojęcie "ujeżdżać"?

Na koniu się jeździ... i na nim jeżdżę.

Używa się pojęcia "ujeżdżać" jako wstępną pracę z koniem, nauczenie go noszenia jeźdźca na grzbiecie.

Jest jeszcze "ujeżdżenie" jako nazwa dyscypliny jeździeckiej. Można trenować ujeżdżenie, być ujeżdżeniowcem... ale nie ujeżdżać.

Na pastwisko chodzi na razie tylko z Justasem i żyją ze sobą w zgodzie.

Bigos studiowałam na politechnice szczecińskiej.

Posted

[quote name='szaraduszka']

Luthien dałam tą fotkę właśnie dlatego, że mało widać... ale araba można wykluczyć natychmiast! Więc całkiem słusznie nie wiesz dlaczego Ci araba przypomina.

dobrze, dobrze, spokojnie :roll: :roll:

Posted

Rany, ależ on PIĘKNY :loveu: :loveu: :loveu:
I jego historia brzmi bardzo optymistycznie - więc jednak nie każdy traktuje konia jak maszynę, którą należy wyrzucić, gdy coś działa nie tak.

Pozdrawiam cieplutko i gratuluję magisterki!
Marysia z połamańcem

Posted

Olcha co rozumiesz przez pojęcie "ujeżdżać"?

Na koniu się jeździ... i na nim jeżdżę.

Używa się pojęcia "ujeżdżać" jako wstępną pracę z koniem, nauczenie go noszenia jeźdźca na grzbiecie.

Jest jeszcze "ujeżdżenie" jako nazwa dyscypliny jeździeckiej. Można trenować ujeżdżenie, być ujeżdżeniowcem... ale nie ujeżdżać.

Na pastwisko chodzi na razie tylko z Justasem i żyją ze sobą w zgodzie.

Chodziło mi oczywiście o jeżdżenie :roll:

Posted

GRATULUJEEEEEEEEE :multi::klacz::cunao:

Wow! Ale cudy koniczek :loveu:
czekam zniecierpliwosci ana fotki malutkich kroliczkow, boshhh jaki to musi byc wiidook takich babelkow ahhhhhhhhhhhhhh :loveu:

Posted

Widzę, że koniki nie wchodzą sobie w drogę, każdy robi to co lubi ;)
A fotka nadmorskiej Drakuni obłędna kolorystycznie. Uśmiałam sie przy tym z paszczą dopasowaną do rozmiarów jamnika :lol:

Posted

Ahoj, wolę nawet nie wiedzieć, z której strony wyciągam mój topik :roll:

Króliczki są 3 (było 7 :-( ), dziś otworzyły oczka! :multi:

W gnieździe (fotki słabe, bo nie mogłam im mocną lampą błyskać)

I z bliska

(szarak x 2 i już będą trzy :lol: )

Posted

Moja miniaturka króliczka w zeszłym roku urodziła na działce w norze która sama wykopała i miała 5 małych rudych kulek :)

szaraduszko-mam pytanie co sie stanie jak np. kon ucieknie z wybiegu, wróci????Czy mozna już zapomniec ,ze miało się konia???

Posted

Szaraduszko zdjęcie Draki pożerającej Ploteczkę kapitalne :klacz: Maluchy prześliczne :loveu:

[quote name='zaba14']a tak apropo co to za rasa konika?

[quote name='szaraduszka']Iskramiot to 11 letni wałach, traken pochodzący z Rosji.
Trzeba było czytać :eviltong:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

olekg18 napisał(a):
szaraduszko-mam pytanie co sie stanie jak np. kon ucieknie z wybiegu, wróci????Czy mozna już zapomniec ,ze miało się konia???

Zdarza im się uciec...
Konie to stworzenia stadne, roślinożerne, posiadające ogromną potrzebę ruchu i przestrzeni... to powoduje, że gdy wydostaną się z padoku zaczynają ganiać, lub przemieszczają się na lepsze pastwisko, lub biegną do koni/stajni. Nie mają potrzeby uciekać w nieznane, nie łapią tropów, nie ganiają kotów...

Niebezpiecznie jest gdy w pobliżu jest droga, lub jakieś inne niebezpieczne miejsca np. bagna. Groźnie jest gdy ucieka koń, który jest krótko w danym miejscu, nie jest do niego przywiązany, boi się, łatwo może się zgubić itp.
Niebezpieczna może też być ucieczka spłoszonych koni, bo w amoku mogą się za daleko zapędzić.
W dalsze eskapady mogą się też wybrać konie, które wybierają się na wycieczkę całym stadem, mają przewodnika...

Ale koń to duże zwierze i rzadko się zdarza, żeby miał tak bez śladu zniknąć (chyba, że zostanie ukradziony :roll:)