szaraduszka Posted January 24, 2006 Author Posted January 24, 2006 olcha napisał(a):Ale pech. A może on jest poprostu przeznaczony Tobie? :roll: Nie może zostać u nas :shake: gdyby to była sunia... Ale jest za duże zagrożenie, że gdy dorośnie będzie "konkurencją" dla Baltaja :roll: teraz się pięknie bawią ale w przyszłości...? Przy Baltaju nie możemy sobie pozwolić na drugiego psa. Quote
olcha Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 szaraduszka napisał(a):Nie może zostać u nas :shake: gdyby to była sunia... Ale jest za duże zagrożenie, że gdy dorośnie będzie "konkurencją" dla Baltaja :roll: teraz się pięknie bawią ale w przyszłości...? Przy Baltaju nie możemy sobie pozwolić na drugiego psa. Rozumiem :-( ale w sumie gdy dwa psy wychowują się razem nie ma między nimi aż takich poważnych spięć. A czy Baltaj kiedykolwiek zachowywał się w stosunku do kogoś agresywnie? Quote
szaraduszka Posted January 24, 2006 Author Posted January 24, 2006 Baltaj ma dopiero rok, i psychicznie jest jeszcze szczeniakiem, ale już wystarczy jego spojrzenie, żeby Heca odeszła od własnej miski przy jedzeniu. Gdy był młodszy i braliśmy go na psi placyk, to również spojrzeniem lub tylko warknięciem zbijał z tropu dorosłe psy! Choćby się nawet dogadywały... gdy suka dostanie cieczkę... a suk mamy kilka... to 2 psy na terenie to o 1 za dużo! Bo wtedy jest już zapalnik i tylko czekać na nieszczęście. Quote
Sabina1 Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Szaraduszko, masz zupełną rację. Mam kastrata Caro i sukę. Suka ma teraz cieczkę. Gdy na parę dni zamieszkał z nami maleńki wzrostem pieseczek i zaczął sie do Saby zalecać, Caro, który swykle niskie pieski radośnie wita, niedwuznacznie posunął do niego i gdybym nie była czujna, doszłoby do nieszczęścia. Masz rację, nie może być 2 psy i suka. Quote
Polna Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 szarduszka moge poprosić numer na pw, bo chyba mam domek :) Quote
olcha Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Masz rację. Zawsze właściwie miałam suki więc nie wiem jak to jest. O jest domek? :cool3: Quote
Polna Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Chyba weźmie go moja najlepsza przyjaciółka, więc nie zginie> Jutro się do niej wybieram i zobaczymy czy jej rodzice się zgodzą. Więć zacisnąć mi tu kciuki. Troche się obawia, bo byłby to jej pierwszy pies w zyciu, ale jestem na posterunku. I wreszcie ja nie spacerowałabym sama wieczorami :) Quote
szaraduszka Posted January 25, 2006 Author Posted January 25, 2006 Ahoj Fredek o d wczorajszego popołudnia jest z nami. Widać było, ze do tych Państwa jest bardziej przywiązany niż do pierwszej właścicielki :-o i bardzo było im szkoda, że muszą go oddać. Później Fredek oczywiście zaczął harce z naszą sforą. Polna, nie wiem ile koleżanka ma lat... Fredek potrzebuje właściciela zdecydowanego na 200% z cierpliwością i determinacją, żeby go dobrze wychować i sprawić mu dobry domek. Jednak takie zmiany miejsc i właścicieli są utrudnieniem i trzeba mu będzie poświęcić czas na lekcje podstawowego posłuszeństwa! Quote
Polna Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 koleżanka ma 16 lat :) jest juz zdecydowana. Chcę się zapytać o jego przyzwyczajenia, co je, co z nim będzie (tzn. posłanie itp.) Ja jak najbardziej jej pomoge. Quote
Evelina Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 [quote name='Polna']koleżanka ma 16 lat :) jest juz zdecydowana. Chcę się zapytać o jego przyzwyczajenia, co je, co z nim będzie (tzn. posłanie itp.) Ja jak najbardziej jej pomogeZgode na psa i "Umowe adopcyjna" powinni wyrazic i podpisac przede wszystkim rodzice Twojej kolezanki, niezaleznie od jej i Twoich dobrych checi. Quote
Polna Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 właśnie z tym jest problem, bo nie ma kto się wybrać do Szczecina :( zobacze co da się zrobić :) Quote
szaraduszka Posted January 26, 2006 Author Posted January 26, 2006 Domek był blisko... ale niestety... Fredek jest chyba pechowy :roll: Quote
eurydyka Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 nie poddawaj sie, on pewnie czeka na taki najlepszy z mozliwych domkow mialam takie sytuacje przy psach znalezionych, ze juz swirowalam z nerwow, ale jak znajdowaly domy docelowe to te domy okazaly sie byc genialne i wciaz jestesmy w kontakcie Quote
Re-a Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Szaraduszko , czekam na odpowiedz... moze znajdziesz jednak ten dom...:p Quote
Polna Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Przeprasza ;) Juz miałam nadzieje, ale będziemy szukać dalej domku wyściskaj Fredka Gdybym nie miaszkala w bloku, to bym go wzieła :) Quote
olcha Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Co się źle zaczyna to się dobrze kończy :kciuki: Quote
szaraduszka Posted January 28, 2006 Author Posted January 28, 2006 Dla odmiany... to galeria przecież :cool1: Quote
Maga100 Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 Szaraduszko, nie należę do osób, które pod każdym zdjęciem piszą, że jest cudne - mimo że tak uważam jeżeli chodzi o twoją galerię. Ale teraz muszę napisać: te trzy zdjęcia koni są po prostu rewelacyjne! :klacz: Quote
szaraduszka Posted January 29, 2006 Author Posted January 29, 2006 Cieszę się, że fotki się podobają :multi: bo mnie też :cool1: A teraz już nie tak fajne fotki... ale ważne! Pierwsze wspólne fotki Bakary i Bestiny Quote
an3czka Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 Szaraduszko zdjęcia super, ale mi wciąż mało Draki...:-( Quote
szaraduszka Posted January 29, 2006 Author Posted January 29, 2006 Hmmm... Draka zapadła w sen zimowy ;) (posłanko Fredka) Pańcia oczywiście żartuje! nie śpię i uwielbiam zimę :cool1: można biegać, wariować, nurkować w śniegu... :multi: ale pańcia jest chora i nie chce z domu wychodzić :placz: a samej (z psami) biegać nudno :roll: Quote
Daisunia Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 [quote name='szaraduszka']Hmmm... Draka zapadła w sen zimowy ;) (posłanko Fredka) Pańcia oczywiście żartuje! nie śpię i uwielbiam zimę :cool1: można biegać, wariować, nurkować w śniegu... :multi: ale pańcia jest chora i nie chce z domu wychodzić :placz: a samej (z psami) biegać nudno :roll: :multi: :loveu: :loveu: Quote
Recommended Posts