Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

olcha napisał(a):
Ale pech. A może on jest poprostu przeznaczony Tobie? :roll:

Nie może zostać u nas :shake: gdyby to była sunia...
Ale jest za duże zagrożenie, że gdy dorośnie będzie "konkurencją" dla Baltaja :roll: teraz się pięknie bawią ale w przyszłości...? Przy Baltaju nie możemy sobie pozwolić na drugiego psa.

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szaraduszka napisał(a):
Nie może zostać u nas :shake: gdyby to była sunia...
Ale jest za duże zagrożenie, że gdy dorośnie będzie "konkurencją" dla Baltaja :roll: teraz się pięknie bawią ale w przyszłości...? Przy Baltaju nie możemy sobie pozwolić na drugiego psa.

Rozumiem :-( ale w sumie gdy dwa psy wychowują się razem nie ma między nimi aż takich poważnych spięć. A czy Baltaj kiedykolwiek zachowywał się w stosunku do kogoś agresywnie?

Posted

Baltaj ma dopiero rok, i psychicznie jest jeszcze szczeniakiem, ale już wystarczy jego spojrzenie, żeby Heca odeszła od własnej miski przy jedzeniu. Gdy był młodszy i braliśmy go na psi placyk, to również spojrzeniem lub tylko warknięciem zbijał z tropu dorosłe psy!

Choćby się nawet dogadywały... gdy suka dostanie cieczkę... a suk mamy kilka... to 2 psy na terenie to o 1 za dużo! Bo wtedy jest już zapalnik i tylko czekać na nieszczęście.

Posted

Szaraduszko, masz zupełną rację. Mam kastrata Caro i sukę. Suka ma teraz cieczkę. Gdy na parę dni zamieszkał z nami maleńki wzrostem pieseczek i zaczął sie do Saby zalecać, Caro, który swykle niskie pieski radośnie wita, niedwuznacznie posunął do niego i gdybym nie była czujna, doszłoby do nieszczęścia. Masz rację, nie może być 2 psy i suka.

Posted

Chyba weźmie go moja najlepsza przyjaciółka, więc nie zginie> Jutro się do niej wybieram i zobaczymy czy jej rodzice się zgodzą. Więć zacisnąć mi tu kciuki. Troche się obawia, bo byłby to jej pierwszy pies w zyciu, ale jestem na posterunku. I wreszcie ja nie spacerowałabym sama wieczorami :)

Posted

Ahoj
Fredek o d wczorajszego popołudnia jest z nami. Widać było, ze do tych Państwa jest bardziej przywiązany niż do pierwszej właścicielki :-o i bardzo było im szkoda, że muszą go oddać.
Później Fredek oczywiście zaczął harce z naszą sforą.

Polna, nie wiem ile koleżanka ma lat...
Fredek potrzebuje właściciela zdecydowanego na 200% z cierpliwością i determinacją, żeby go dobrze wychować i sprawić mu dobry domek. Jednak takie zmiany miejsc i właścicieli są utrudnieniem i trzeba mu będzie poświęcić czas na lekcje podstawowego posłuszeństwa!

Posted

koleżanka ma 16 lat :) jest juz zdecydowana. Chcę się zapytać o jego przyzwyczajenia, co je, co z nim będzie (tzn. posłanie itp.) Ja jak najbardziej jej pomoge.

Posted

[quote name='Polna']koleżanka ma 16 lat :) jest juz zdecydowana. Chcę się zapytać o jego przyzwyczajenia, co je, co z nim będzie (tzn. posłanie itp.) Ja jak najbardziej jej pomogeZgode na psa i "Umowe adopcyjna" powinni wyrazic i podpisac przede wszystkim rodzice Twojej kolezanki, niezaleznie od jej i Twoich dobrych checi.

Posted

nie poddawaj sie, on pewnie czeka na taki najlepszy z mozliwych domkow

mialam takie sytuacje przy psach znalezionych, ze juz swirowalam z nerwow, ale jak znajdowaly domy docelowe to te domy okazaly sie byc genialne i wciaz jestesmy w kontakcie

Posted

Szaraduszko, nie należę do osób, które pod każdym zdjęciem piszą, że jest cudne - mimo że tak uważam jeżeli chodzi o twoją galerię. Ale teraz muszę napisać: te trzy zdjęcia koni są po prostu rewelacyjne! :klacz:

Posted

Hmmm... Draka zapadła w sen zimowy ;)
(posłanko Fredka)

Pańcia oczywiście żartuje! nie śpię i uwielbiam zimę :cool1: można biegać, wariować, nurkować w śniegu... :multi: ale pańcia jest chora i nie chce z domu wychodzić :placz: a samej (z psami) biegać nudno :roll:

Posted

[quote name='szaraduszka']Hmmm... Draka zapadła w sen zimowy ;)
(posłanko Fredka)

Pańcia oczywiście żartuje! nie śpię i uwielbiam zimę :cool1: można biegać, wariować, nurkować w śniegu... :multi: ale pańcia jest chora i nie chce z domu wychodzić :placz: a samej (z psami) biegać nudno :roll:

:multi: :loveu: :loveu: