Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szaraduszka napisał(a):
I tu spotkała mnie bardzo miła niespodzianka...
Ptaków chyba jeszcze w tym topiku nie było :roll:

Witaj Szaraduszko :D
A ja pamietam, ze byly ptaszki
Przesliczne jaskoleczki, ktore wkomponowaly sie w bukiet :D

To zdjecie jest urzekajace : wrobli gaj :wink:

Posted

Tak, Evelinko masz rację, były jaskółki. Zapomniałam :roll: bo szukając w pamięci ptaków... zawsze były gdzieś za daleko i na fotkach zostawały punkciki :roll: dlatego przygoda - bliskie spotkanie III stopnia z jaskółkami było tak nierealne, że zapopmniałam :roll:

Dogomania bardzo stara się żebym nie wysyłała już postów :roll:
Ale ja muszę dokończyć relację ze spaceru...

Połczyn to królestwo źródełek i srtumieni

Ale to nie wszystko... tego dnia wydarzyło się jeszcze coś ważnego... ale to już jutro 8)

Posted

Coś dogomania dziś wariuje... przynajmniej na moim kompie się totalnie forum rozjechało...

Jakoś mało ciekawscy jesteście :-?

Nieopodal sanatorium mieszka sobie starsza Pani... ma śliczną białą kozę, z którą zaprzyjaźniła się moja musia (sami rozumiecie - 3 tyg. bez zwierzaków, zwariować można).

Dlatego też przywieźliśmy jej towarzystwo!
Oddaliśmy koziołka, żeby dochowała się potomstwa i dawała więcej mleka (bo i tak na szczęście należy do tych rzadkich wyjątków co to mleko dają nawet bez małej kózki).

I tu Lolek już w nowym domku

A w zamian... kto zgadnie? co dostaliśmy? jakiego zwierzaczka?

Posted

:angel: Ale bajkowe królestwo! To Polska? Jesteś pewna?

Pięknieeeeeeee! :terazpol:

Chyba Ci tylko krówki do pary brakuje? Ale chyba za drogi taki prezent więc strzelam, że kaczka, kura, perliczka lub tym podobne ptaszydełka? Chyba że nowy kot?

Posted

szaraduszka napisał(a):

A w zamian... kto zgadnie? co dostaliśmy? jakiego zwierzaczka?

Obstawiam:

1) Okapi
2) Koskoroba
3) Tamarynę
4) Wychuchola

Zgadłam? 8)

:wink: :lol:

Posted

Panda :drinking: za Twoją wyobraźnię.
Ale nie trafiłaś :roll:

Olcha zresztą też nie...

Mamy 2 króliczki (samiczki podobno)!!!

Śliczna ale strasznie nieśmiała

Śmiała, towarzyska i odważna

Mieszkają razem z kozami, świetnie sobie radzą. Są szczęśliwe, bo dotychczas życie spędzały w małej klatce, a teraz mogą sobie biegać i fikać :P Lubią się z kozami, chodzą im między nogami, wyjadają to czego kozy nie chciały (bo to wbrew pozorom strasznie wybredne stworzonka).
Imion nie mają, bo w całej zgraji i tak nie ma szans żeby reagowały więc zwę je zbiorowo Trusie 8)

Posted

Hej, ciężkie jest życie! Cały wczorajszy wieczór i duży kawałek nocy nie mogłam się na dogo zalogować :roll: Na błędne hasła reagowało i pisało żeby próbować jeszcze raz, a dobre zwyczajnie ignorowało :-? otwierało kolejną stronę ale nie logowało 0X

Mam jeszcze sporo ciekawych fotek i jedną nowinę... ale dziś wyjeżdżam i nie wiem czy zdążę :roll:

W każdym razie, kontynuująć opowieść... tydzień później pojachaliśmy już musię odebrać... a że się grzebała to ja miałam czas na obfocenie okolicy 8)

Posted

Maya_Alex miło mi bardzo, nigdy nie jest za późno by tu wpaść 8)

Przy okazji wpadliśmy do mini zoo. Daję kilka fotek choć to ułamek zwierzyńca. Były dziki i wiewiórki... Pod lodem pływały złote rybki... Było mnóstwo pięknych ptaków, po kilka gatunków pawi i bażantów... tylko przez małe oczka siatki w wolierach nie było sensu robić zdjęć.

struś

łabądek prezentował się pięknie

czarne łabądki

daniele

sarenki

lama

ale to nie był cel naszej wizyty... ten zwierzyniec obejrzeliśmy zupełnie przypdkiem... bo pojechaliśmy tam zobaczyć... konie! oczywiście 8)

Posted

Jak zwykle - ślicznie... 8)

Szaraduszko - pasuje mi Twoja Mama ... Szkoda, że nie moge jej poznać... Bo Ciebie juz troche znam .

A Gezio ma pięć lat . Jeszcze nie tak dawno był szczeniakiem ... :cry:

Posted

O właśnie :D Haniu przypomniałaś mi o czymś.
Furia ma dziś urodzinki! Kończy 3 latka.
Draka będzie miała 3 lata w lutym... a też wydaje mi się ciągle, że wczoraj były szczeniaczkami :roll: :lol:

Ale wracając do Połczyna... czas na koniki

Były tam przepiękne ślązaki

A to mój ulubiony obiekt - samo się tak jakoś robiło, że w obiektyw wchodził :roll: :lol:

Ale nie tylko

c.d.n krótki ale ciekawy 8)

Posted

Szaraduszko jak zwykle piękne zdjęcia :D wspaniały zwierzyniec, śliczna okolica :D
"Twój" wybrany ślązak boski... :iloveyou:

szaraduszka napisał(a):

c.d.n krótki ale ciekawy 8)

Ciśnienie mi skacze przez Ciebie! :evilbat: Nie przeciągaj za długo!! 8)

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

I tak dochodzę do sedna sprawy...

Pojechaliśmy tam ogladać tą kobyłkę!

A dlaczego?

Ponieważ Bakara potrzebuje towarzystwa w swoim wieku!
Będą razem dorastać, rozrabiać, galopować, brykać, wariować...
A w przyszłości... może uda się na niej poskakać. Wciąż marzy mi się skakanie... nie stać mnie na dorosłego skaczącego konia... ale ją wychowam sobie od początku... sama ujeżdżę... wszyskiego nauczę... i może się uda... psyt cicho sza kobyłka ma 7 miesiecy a ja wdrapię się na jej grzbiet gdy będzie miała 3 lata :roll: na Bakarę zresztą tez :lol:

W piątek po nią jedziemy!

Więcej opowiem Wam nastepnym razem, gdy będzie już z nami. Nie chcę nawet pisać imienia, bo boję się że coś pokręcę. Ale wiem, że imię jest na literkę B, tak samo jak Bawarka i Bakara i wiem, że przysporzy nam to kłopotów... bo źrebaczki po nich też będą miały imiona na literkę B... a my już z imieniem dla Bakary mieliśmy utrapienie :lol: