malawaszka Posted July 12, 2005 Posted July 12, 2005 to musi być niesamowite - móc obserwować tak wspaniałe więzi jakie łączą klacz ze źrebakiem, jak maluch stawia pierwsze kroki, pierwsze brykanki na łące - ehhhh rozmarzyłam się :angel: :fadein: piękne Quote
szaraduszka Posted July 13, 2005 Author Posted July 13, 2005 Hej, dużo się teraz dzieje i poszukiwania imienia nie są chwilowo najważniejsze... Prawdopodobnie będzie BAKARA (po babci swojej :D ) Draka wyjechała na 2 miesiące na szkolenie... musi jesienią zaliczyć field trialsy (konkursy myśliwskie dla wyżłów) żeby mogła zostać suką hodowlaną... tak więc mam dół... Kózki rosną i szaleją... źrebaczek coraz bardziej bryka i szaleje... Furiunia się na dniach rozsypie... Tak więc znikam znów na trochę... zajęć przy sforze jest sporo i zdjęcia trzeba na bierząco robić... mam ich sporo ale z racji braku czasu wklejam Wam tu tylko kilka... i psy odeszły na plan dalszy... ale jeśli wszystko będzie dobrze... i szczeniaczki szczęśliwie przyjdą na świat... znów zapsimy ten topik 8) Teraz jeszcze foteczki ze źrebaczkiem... znów z serii "pierwszy raz"... czyli pierwszy raz trójka w komplecie... na początku trzeba było Justasa odizolować... teraz chodzą razem... ale Bawarka zawsze staje pomiędzy nim a źrebaczkiem (kochana i troskliwa mama!) i ... :lol: Pozdrowionka i papatki :scared: Quote
dbsst Posted July 13, 2005 Posted July 13, 2005 iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiijakie piekne foty :D :angel: Quote
Sabina1 Posted July 13, 2005 Posted July 13, 2005 Niskie Ukłony Pani Magister i Serdeczne Gratulacje A źrebaczek jest najpiekniejszy na świecie ! A może Balou ? Quote
gośku. Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Odswierzam topic :) Poprosze o kolejne fotki :) Gratuluje P. magister :wink: Pozdrawiam :* Quote
anushka Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 [quote name='szaraduszka'] o jennnyy ale śliczna fota :o :o booska :angel: ja chcę mieszkać na wsi :bigcry: :bigcry: Quote
tajdzi Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 szaraduszka napisał(a):Hej, dużo się teraz dzieje... Furiunia się na dniach rozsypie... ???????????????????????????? jakto????????????????????????????? Quote
szaraduszka Posted July 28, 2005 Author Posted July 28, 2005 Hej hej ahoj! :lol: widać jak tajdzi pilnie śledzi mój topik, że dopiero teraz zauważyła... Ano stało się! Furia (RULETKA Tel Quel) ma 5 ślicznych szczeniąt: 2 suczki, 3 pieski. Małe beaglusie przyszły na świat 17 lipca. Śpią, jedzą i rosną... zdrowo! Zaczęło się tak... czyli pierwsza sunia z nami, kot łaskawie przerwał drzemkę żeby sprawdzić co się dzieje (po czym powrócił do swojego ukochanego zajęcia) Pierwszego dnia w koszyczku... Po tygodniu w koszyczku... Troskliwa mamusia Bar mleczny ............... Quote
dbsst Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 jeżu jakie malutkie serdelki sliczne po mamusi :D Quote
gośku. Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Co? Co? :o ja nie wiedizałam że Furia była w ciąży! :oops: Gratuluje pieknej mamusi pieknych i słodizachnych szczeniaczków :) masz już imionka? Kto ejst tatusiem? Quote
szaraduszka Posted July 28, 2005 Author Posted July 28, 2005 O szczeniaczkach Furiuni pisałam nieśmialo i małymi literami, bo pierwsze krycie się nie powiodło i nie chciałam zapeszać... Do krycia pojechała do Warszawy... Tatuś to Int. Ch., Ch. PL, Ch. Mł. Daragoj Frank Zappa :D Imiona będą na literkę "F" ponieważ na tę literę jest domowe imię mamusi... jedna z suczek otrzyma też to imię - będzie FURIA. Mamy kilka pomysłów na imiona dla reszty ale możecie zgłaszać swoje propozycje. Dodam, że przydomek hodowlany brzmi "z Wiatrem Gna" co dużo o beagle mówi :lol: Tak więc pierwsza sunia to FURIA z Wiatrem Gna! Quote
kate_m. Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Ale śliczności słodkości, do zagłaskania i zacałowania :) A jakie kolorowe :) A przydomek hodowlany ciekawy i rzeczywiście pasuje do beagli. Quote
gośku. Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Mi się podoba imię Flossie :D Ucaluj psiaki :) I wstaw fotki szczeniaków oraz ojczulka (jeżeli masz ;)) Są urocze :) Quote
anetta Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 O rany, i tu tez pijawki sa :Dog_run: Sliczne i takie chyba inne niz zwykle sie rodza jesli chodzi o masc :D Super i gratki :klacz: Wybieraj 8) :wink: Suczki Fabayo - pomyślne narodziny są radością - Yoruba Fadhila - niezwykła - Swahili Fadhili - uprzejmość, dobroć - Swahili Fadiya - zbawca - Swahili Fahari - wspaniałość - Swahili Fahima - uczona - Swahili Faida - zysk, wygrana - Swahili Faiza - zwycięska - Swahili Faizah - zwycięska - Swahili Fanaka - dobrobyt - Swahili Fanikia - dobrobyt - Swahili Faraa - radosna, szczęśliwa - Hausa Faraja - zbawienie - Swahili Farashuu - motyl - Swahili Farida - unikalna, jedyna w swoim rodzaju - Swahili Farih - sprawiedliwa - Hausa Fasaha - elokwentna, wymowna - Swahili Fathi - zwycięska - Swahili Fathiya - triumf - Swahili Fauziya - udana, pomyślna - Swahili Femi - kochająca mnie - Yoruba Fidela - wierna - Swahili Firyali - nadzwyczajna, niezwykła - Swahili Fola - honor, zaszczyt - Yoruba Furaha - szczęśliwa - Swahili Psy Fadhili - cnotliwy, moralny - Swahili Fahim - uczony - Swahili Fakhri - sława - Swahili Faki - jama, kotlina - Swahili Fakihi - mądry - Swahili Farahani - szczęśliwy - Swahili Faraji - pociecha, pocieszenie - Swahili Farahani - szczęście - Swahili Farid - niepowtarzalny, jedyny w swoim rodzaju - Swahili Faruki - rozsądny, świadomy - Swahili Fathi - zwycięsko - Swahili Fauzi - udany, pomyślny - Swahili Fehed - pantera - Swahili Feisal - sędzia - Swahili Feruzi - turkus - Swahili Fidel - wierny - Swahili Fifi - urodzony w piątek - Fante Fikirini - odbicie, odzwierciedlenie - Swahili Fogo - wysoki, duży - Swahili Foluke - w boskich rękach - Yoruba Fuad - serce - Swahili Fulumirani - podróż, w podróży - Ngoni Fumo - majestat - Swahili Fumu - majestat - Swahili Funga - wstęga, tasiemka - Swahili Funsani - prośba, życzenie - Ngoni Furaha - radość, szczęście - Swahili :grins: Quote
szaraduszka Posted July 28, 2005 Author Posted July 28, 2005 Tatuś - Daragoj Frank Zappa fotki pochodzą ze strony www.catulus.pl anetta dziękuję :P Quote
daga10011 Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 o matko gratuluje!!!!! :P cudne sa :D :D :D ...Anetta jak zawsze ma zestaw imion :lol: ..ja zasugeruje Frida-od niezlej malarki :wink: :P A dla pieska Forrest :D Quote
tajdzi Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 Fresca z Wiatrem Gna ;) Och jak Wam tam cudownie... Nie chcecie zaadoptować mnie? Zabiorę Marcela, Lonie i TZ...No i będziecie mieć dożywotnią produkcję czapeczek dla kotów :wink: Quote
szaraduszka Posted July 29, 2005 Author Posted July 29, 2005 Kilka słodkich ujęć :P A co do umaszczenia...od narodzin do wersji ostatecznej bardzo się zmienia... trikolory mogą się urodzić czarno-białe... bikolory mogą urodzić się białe... Czarne czapraczki na pewno się zmniejszą, Furia jako szczeniak też miała dużo czarnego. Quote
anetta Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 Ooo z Catulus'a, w PP zawsze jest reklama tej hodowli :P Piekny tata :D A maluszki :loveu: :loveu: http://img279.imageshack.us/img279/2662/200507271403ij.jpg Quote
gośku. Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 te łapie :iloveyou: Za ich zdrowie ( i mamusi ;) ) :drinking: Quote
Daisunia Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 Szaraduszko.... Szczeniaczki sąaąą kochane... wogole są piękne ;) zazdroszczę ;) więcej fot prosimy :lol: Quote
kate_m. Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 Uwielbiam takie różowiutkie noski i łapki szczeniaczków :) Quote
Recommended Posts