Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='szaraduszka']Aga nie jestem fotogeniczna :evilbat: ale jakąś fotkę w topiku mam :roll:
Ach i fotka konika dla Ciebie :lol:

Wrzuć fotkę to zobaczymy-sama muszę ocenić Twoją fotogeniczność 8) :wink:

Dziękuję za konisia :calus: Jest cudniasty :iloveyou:

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szaraduszko, super fotki jak zawsze :D :angel:

Żeś złożyła dwie 3-listne koniczynki i teraz próbujesz oszukać los... :evilbat: :lol: :lol:

I ja jak zwykle proszę o WIĘCEJ :wink:

Posted

Dalma koniczynka jest prawdziwa i ma 5 listków (wsadziłam ją w jakąś książkę, jeśli się ładnie wysuszy to znów zrobię jej zdjęcie)

Aga jestem w topiku poszukaj sobie (Drakunia pomagała mi się uczyć, fotki w trybie autopotrtet :roll: )

Posted

Jakie stado kczuszeeeeeeek!!! :angel: :angel: :angel:
Strasznie Ci zazdroszczę tego kontaktu z tyloma gatunakmi zwierząt! Cudowne!!! :angel:

Posted

mi to bardzej na gaski wyglada niz na kaczuszki...
kaczuszki maja krotsze szyje i inne dziobki jesli sie nie myle, ale zapewne sie myle bo na ptakach sie nie znam
ale marze o malym stawiku z paroma gaskami ;D
zdjecia cudne - psiaki cudne :D

Posted

:lol: oj, malawaszka :lol: ja przez większość dzieciństwa bałam się kogutów (trafił się taki drań co mi na głową wskoczył... :evilbat: )

Zadałam zagadkę ale nikt chyba nie zauważył... gatunek obstawiacie wieku nie... ale napiszę 8)

są to gęsi i mają 3 tygodnie oczywiście sprawdzały czy jestem jadalna ale są niegroźne :lol: są własnością mojego sąsiada (tego samego co ma owieczki)
gąski są piękne... ale zauważcie, że na ich wybiegu jest zaledwie kilka kikutów traw, które jeszcze dojadają... gdy zostały tam wypuszczone na wybiegu była trawa :roll: niedługo wyjdą na łąkę i będą siały zniszczenie...

Posted

Jeszcze coś w ramach ciekawostek

Tak jak psom skraca się pazurki tak i kopytka czy raciczki też czasem skracać trzeba... Gdy werkuje się konie (czyli obcina pazurki :lol: ) potrzebny jest sprzęt typu: specjalny nóż do kopyt, tasak, młotek, gruby tarnik.
Zdziwiłam się więc trochę gdy zobaczyłam jakiego sprzętu tata używa do kozich raciczek :roll: :lol:

Posted

jezu te gaski sieja wiecej spusztoszenia niz konie na pastwiskach w miejscu gdzie jezdze :o
szaraduszko twoj tata ma bardzo profesjonalny sprzed :lol: :wink:

a ta kozka taka gruba czy cos sie szykuje ? :)

Posted

szaraduszka napisał(a):
Hihi też uwielbiam Psioteczkę, choć chciałam gładkiego :roll:

ahh coś Ty??? w życiu - szczotki mają w sobie to coś co mnie kręci na maxa :angel: :lol: ta bródka i wogóle boska jest!!!! za mało zdecydowanie za mało jej fot tutaj jest :angel:

a Tetek najfajniejszy na pierwszej :angel:

Posted

Wychowałam się z gładką miniaturą i pozostał sentyment :roll: Odeszła kilka lat temu i bardzo mi brakowało jamnika... planowałam znów znaleźć gładką miniaturę... ale pojechaliśmy po kozy... i wróciłam z Plotką 8) Była zupełnie nie planowana... zwyczajnie serduszko mocniej zabiło na widok jamnika (w ramach zapłaty ujeździłam konika, tio był interes mojego życia :lol: miałam psa i fajne zajęcie na wakacje)

Przyznać jednak trzeba, że gładkie są bardziej praktyczne. Ta szczotka łapie tyle brudu, błota... a potem wskakuje na kanapę... 0X

Posted

hahaha jakaż prawidłowość - trzeba uważać jak się jedzie po kozy, coby z psem nie wrócić :lol:

BTW kozy są tak samo niefajne jak gęsi 0X francowate są i wrrrr kiedyś na majówce poszłam karmić kozy gospodarza jabłkami i listeczkami i wszystko było pięknie dopóki te jabłka i listeczki miałam, a jak się skończyły to wredna kozucha buch rogami w udo - aż miałam krwiaka na pół uda 0X :evil:

Posted

a co im robicie z rogami??? :roll: a nie mają odruchu "bodzenia" (nie wiem cz tak się to pisze :lol: ) mimo braku "poroża"?? :lol:

śmiej się śmiej a ja pd tego czasu panicznie boję się kóz bo miałam po majówce - prawie chodzić nie mogłam, nie wspominając już o tym, że każde wyjście z domku to był niamal bieg do samochodu, żeby tylko tych paskud nie spotkać :lol:

Posted

Waszka nie wszystkie kozy mają rogi (niektóre nawet nie wyglądają jak kozy :roll: ) mają też różnej wielkości uszka, i moja babcia jak je zobaczyła to myślała, że je obcieliśmy :lol:
Niestety kozioł ma rogi :evilbat: i może je przekazywać... zobaczymy...
Mają odruch bodzenia :lol: ale tylko gdy się bronią np. gdy psy za bardzo się nimi interesują.
Pamiętać też trzeba, że są mniejsze od zwykłych kóz.