Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szaraduszko- świetna fotka :D Nie dziwię się, że tęsknisz za zawodami :roll: Też bym tęskniła... Jednak ja skakać nie umiem :oops: Przyjade do Ciebie na kurs nauki skoków 8) :wink: A własna stajnia to coś cudownego :D Jeżdzę co weekend do stajni(15km.od Konina) i przesiaduje ile moge- i o ile jest cos do robienia. To klubik tak więc trochę wiary jest... :roll: Myslałam o zabraniu do koni psa, ale znając jego przyjacielskość konie by go stratowały... :roll: Dlatego w przyszłości kupuje dużego psa 8) :wink: A jeśli wolno spytać-co studiujesz? :oops:

wowww ależ bosko tak poskakać

Jak sie umie Waszeczko, jak sie umie :wink: Jak ja kiedyś próbowałam to instruktorka powidziała że jakby nie spokojny koń to bym z 10 razy na ziemi lub przeszkodzie leżała :oops:

Posted

Co studiuję? A no nie poszłam w kierunku koni, bo jak słyszę od mamy (po zootechnice) o krojeniu żab... tio nie dla mnie :roll:

Ochrona Środowiska - Politechnika Szczecińska - V rok
A zamiast magisterkę pisać siedzę na dogomanii :roll:
Pod koniec czerwca się bronię 8)

Foteczka była pozowana dlatego bajgluś na smyczy żeby innego kierunku nie obrał :lol: Kolorki niestety trochę na skanowaniu straciły :-?

Posted

:o BOMBA!!!! :lol: Tez bym tak chciała... :roll: W dodatku bez toczka... 8)

To na zootechnice kroi sie żaby? :o

A ja odkąd znów zaczęłam jeździć nie wiem czy iść na prawo czy na koniologię :wink: :roll:

Konik jest pięknie umięśniony i ma piękny ruch :)

Posted

[quote name='Aga&Czips']:o BOMBA!!!! :lol: Tez bym tak chciała... :roll: W dodatku bez toczka... 8)
Oj, toczek :roll: dawne czasy :lol: A tak serio, to dłuugo z własnej nie przymuszonej woli w toczku jeździłam... teraz gdy zdarza mi się wsiadać na jakies UFO :evilbat: czyli wierzchowce po których nie wiadomo czego się spodziewać.

Teraz to chyba już nie... :roll: choć nie wiem... za czasów mojej musi na żywca, żeby oglądać odruchy mięśniowe itp. :evilbat:

A ja odkąd znów zaczęłam jeździć nie wiem czy iść na prawo czy na koniologię :wink: :roll:

Zastanawiam się o jakiejś podyplomówce w kierunku koni... :roll: A Ty cio masz na myśli? (Swoją drogą to duuuża rozbierzność zainteresowań)

Baldzo dziękuje za uznanie w Jego imieniu 8) (A tak w nawiasie to był i miał... latka robią swoje... choć na tej fotce latek nie widać :P )

Posted

[quote name='szaraduszka'][quote name='Aga&Czips']:o BOMBA!!!! :lol: Tez bym tak chciała... :roll: W dodatku bez toczka... 8)
Oj, toczek :roll: dawne czasy :lol: A tak serio, to dłuugo z własnej nie przymuszonej woli w toczku jeździłam... teraz gdy zdarza mi się wsiadać na jakies UFO :evilbat: czyli wierzchowce po których nie wiadomo czego się spodziewać.

ja tam mogłbym jeździć bez toczka... :roll: W sensie nie że tak dobrze jeżdzę tylko dlatego że nie lubię :wink:

[quote name='szaraduszka']

Teraz to chyba już nie... :roll: choć nie wiem... za czasów mojej musi na żywca, żeby oglądać odruchy mięśniowe itp. :evilbat:

Fujjjj :-?

Zastanawiam się o jakiejś podyplomówce w kierunku koni... :roll: A Ty cio masz na myśli? (Swoją drogą to duuuża rozbierzność zainteresowań)

Mam namyśli kierunek koński :wink: Wiesz żywienie rozmnażanie opieka i taki tam... Chociaż trudno mi by było zrezygnować z prawa :roll: -może o tym od dziecka :wink: Jednak myśle że może po prawie zrobie sobie kursik instruktorski :wink:

Baldzo dziękuje za uznanie w Jego imieniu 8) (A tak w nawiasie to był i miał... latka robią swoje... choć na tej fotce latek nie widać :P )

E tam gadasz :P Mięśni i pęknego ruchu sie nie traci :wink: Znam 11-12 letnią kobyłke która ma rewelacyjny ruch 8)

Posted

On ma 16 i przeszłość... :evilbat:
Kupiłam go jako pięciolatka po przejściach...

Ruch nie jest już tak lekki i wydajny ale temperament wciąż ogromny :o i szybki jest rudy lis jeden 8) :lol:

Posted

To już wiem na jakim koniu jeździ się podczas Hubertusa :lol:
Niedość że rudy stary do do tego szybki :wink: -wszystko się zgadza :lol:

On ma 16 i przeszłość... :evilbat:

No niech Ci będzie... :roll: :wink:

Posted

Oj, Aga :lol: Kilka Hubertusow zaliczyłam... nigdy kity nie złapałam ale to z racji mojego charakterku i niechęci do pakowania się "trapaty"... Justas mial warunki idealne: szybki, zwinny i tego świetne przyśpieszenie... Ale nie lubię jeździć na lisy... zbiera się zgraja ludzi, którzy często jeździć nie potrafią ale ambicje...

Ulubione zajęcie mojego świra :evilbat:

Posted

Boski Poprostu BOSKI 8)

To zdjęcia z okresy młodoście prawda? :roll:
Na tej pierwszej fotce wyszedł wspaniale... a ta mocna szyja... :angel:

nigdy kity nie złapałam ale to z racji mojego charakterku i niechęci do pakowania się "trapaty"...

doskonale Cię rozumiem 8) Raz na hubertusie o mało nie zostałam stratowana... :roll: Laska która powinna dostać ,,twardego"konia dostała klacz xx... :roll: Jak szybko szła nie musze mówić... W dodatku wszytko odbywało sie na małej hali bo padał deszcz :-?

Posted

szaraduszka napisał(a):
8) te zdjęcia są sprzed miesiąca :lol:
A szyję tio ona ma... bo jest łykawcem... i pilnie ją trenuje od wielu lat :roll:

Patrz, nieźle się trzyma jak na 16 latka 8)

Posted

nie moge uwierzyc ze on ma 16 lat :o ..jest przepiekny :oops: ...a co do jazdy bez toczka :lol: ...raz jechalam ( w toczku) po lesie i kon mi sie sploszyl :roll: ..i jak wyrabalam w galaz glowa to toczek mialam wrecz w poprzek na glowie :roll: ...ten toczek uratowal mi pewnie zycie.....a dwa lata temu wsiadlam po 3 letniej przerwie na konia-w nocy,konia nie znalam,bez toczka.....jechalam z wlascicielem koni-i stwierdzilam,ze taki spokojny :evilbat: ...zaminilismy sie :roll: ...kon zaczal wyczyniac cuda-w koncu sie sploszyl i wpadl w cwal-jak spadlam na asfalt na leb bez tego toczka-to mi zycie przed oczami przelecialo....mam zrobionego instruktora-a taka wpadka..i od tego czasu mam blokade-powinnam od razu wsiasc na niego jak sie pozbieralam...

Posted

Oj daguś :nono: tak rozrabaić nie ładnie... i blokady jeszcze jakieś 0X
Ja instruktora zrobić muszę wreszcie... :-?

Koty tio mają dobrze, wysokości się nie boją i zawsze spadną na cztery łapy 8)

Posted

Nikt więcej nie chce docenić mojego łabędzia :evil:

Drakunia i Furiunia małe (nie jest łatwo znaleźć takie zdjęcia, bo dawne czasy są głównie uwiecznione na papierze)

Portrety Furii

Posted

no i labedzia obejrzalam-sliczny :D ..a Heca to wilczarz????? :oops:
a co do moich blokad :oops: ....zdarza sie....jak to sie mowi-jak spadniesz z konia-musisz od razu na niego wsiasc :oops: ..ale wybieram sie latem pojezdzic :D