Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tajdzi napisał(a):
Cha cha!
On pewnie wytarmosił by Ciebie najpierw ;)
Taki mały bydaczek Baltaj, Chultaj, Niedźwiedź Polarny ;)
Tylko uszka ciete,,,i ogonek chyba?

Co za różnica kto kogo pierwszy :wink:
Za młodu poradziłam sobie z całym miotem podhalanów i stadkiem dorosłych białych misiów....to co mi tam jeden misio :wink: :lol:

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='daga10011']Cudny jest :angel: :angel: :angel: a wazy tyle co moja nowa coreczka-a coreczka sie urodzila 5 dni przed nim-pojutrze po nia jade :P

Daga :o teraz to ja chyba pęknę z zazdrości :oops:

Posted

teraz juz wiesz :D .ale to topic szaraduszki :wink: :D .Azjata sliczny-ja przy leonkach zostaje co prawda-ale patrzac na te fotki....rozmarzylam sie troche :D One chyba wieksze od leonow sa :P .Sliczny szczeniak :P

Posted

Za mało wiem o leonkach... u azjatów w standardzie podają tylko dolną granicę wzrostu dla psa 65 cm... są dość zróżnicowane i :niewiem: może będzie ważył 70 kg... może więcej... ? :hmmmm: mnie się podoba taki pluszowy niedźwaidek, najlepiej niech nie rośnie :roll: :lol:

Po kąpieli ( hodowczyni twierdzi, że azjatów się nie kąpie :lol: ale kto by ze mną w domu wytrzymał?) miejsce przy kaloryferze i pierwsza zabawa... szmaciana kosteczka...

Lubię aportować 8) ale nie było warunków technicznych żeby to uwiecznić.

Był to też czas pierwszych zabaw z Furią i Plotką. Sami rozumiecie... wybrałem te mniejsze :roll: jakoś tak bezpieczniej :lol:

Nio dobrze... przyznam się... prawda jest taka, że na początku tak się przestraszyłem moich nowych koleżanek, że narozrabiałem strasznie :oops: zacząłem wyć potem na nie nawarczałem :oops: no i Draka z Hecą się na mnie obraziły :evil: tego wieczoru i przez cały następny dzień udawały, że nie istnieję :roll: ale powiedzmy sobie szczerze :roll: wcale nie przeszkodziło mi to w dobrej zabawie...

Posted

haha-typowe-dogadaja sie :D .Kochany jest-piekny misio :D :P ..Leonki troche wiecej chyba waza- w standarcie jest 76 kilo dla psa-ojciec mojej suki wazy ponad 80 :o .ale podobne wagowo-moze ty masz naprawde micha skoro tyle wazy?????????? :D cuudo-moge go ogladac godzinami :P

Posted

Z racji tego, że w standardzie wagi nie ma, a wzrost jest od... to osobniki po 90 kg też się zdarzają :roll: ale mam nadzieję, że mój niedźwiadek nie będzie należał do tych największych. W sumie nawet jeśli ważyłby tylko jakieś 40 kg (takie psy też bywają ponoć) to sądzę, że i tak łatwo wytłumaczy intruzom, że źle trafili :P
To mój pierwszy azjata więc poczekam spokojnie aż urośnie... za jakieś 2 lata będę chyba o nim wiedzieć wystarczająco :lol:

Posted

:hmmmm: na jutro (właściwie to już będzie dziś) mam przewidziane 2 odcinki reportażu o aklimatyzacji w nowym domku... pojutrze początki przyjaźni z Draką i piszcząca piłeczka... a na Święta kocia sesja plenerowa!

daga doczekasz się? kiedy znikasz? (będziesz miała swojego pluszaka to nie będziesz miała czasu teśknić za dogomanią :lol: )

Posted

to ja czekam :)
na te sesyjki
:)
czekam i czekam i iczekam
i czekam
i czekam jeszcze
i czekam

czekam

i czekam

czekam tu sobie

i czekam

i...

czekam

i
czekam... :roll:

Posted

[quote name='tajdzi']to ja czekam :)
na te sesyjki
:)
czekam i czekam i iczekam
i czekam
i czekam jeszcze
i czekam

czekam

i czekam

czekam tu sobie

i czekam

i...

czekam

i
czekam... :roll:
i ja też czekam

i

czekam......
I SIE DOCZREKAC NEI MOGE~!

Posted

:kciuki: niedżwiadek, ale najbardziej jestem ciekawa charakteru piesia........ moja koleżanka ma suczkę tej właśnie rasy, kiedyś byłyśmy sąsiadkami, dziś już nie.......pies był typowo stróżujący, bardzo pilnował swojego terenu.......szczególnie w nocy :evilbat: , pamiętam te nieprzespane nocki kiedy szczekał na padający śnieg, deszcz, wiejący wiatr, spadające z drzew liście, każdy powód był dobry 8) Dlatego jestem ciekawa jak będzie się chował Twój azjata :wink:

Czekam na następne zdjęcia :D

Posted

Cha cha!
A mój pies - jamnior Oskar
szczekał na wszystko co się dało jak łódką pływaliśmy po Narwi, a że co sezon to robiliśmy, to już wszyscy wiedzieli, że jak słychać szczekanie - to tajdzi i Okskarek pływają naokoło wyspy ;)

A powalił mnie, jak zaczął szczekać na...drzewo ;)

Posted

qrcze azjaty sa pikne i wielkie i cudowne i niedzwiedziowate a ten azjata najpiekniejszy z azjatow jest :D

Daga Gratulkuje juz pedze na Twoj topik ;)

Posted

dbsst napisał(a):
qrcze azjaty sa pikne i wielkie i cudowne i niedzwiedziowate a ten azjata najpiekniejszy z azjatow jest :D

No własnie jesteś kochana Debest ;)

Posted

tajdzi napisał(a):
dbsst napisał(a):

No własnie jesteś kochana Debest ;)

slyszeliscie JA jestem KOCHANA ha :wink: