Cola Posted March 22, 2005 Posted March 22, 2005 tajdzi napisał(a):Cha cha! On pewnie wytarmosił by Ciebie najpierw ;) Taki mały bydaczek Baltaj, Chultaj, Niedźwiedź Polarny ;) Tylko uszka ciete,,,i ogonek chyba? Co za różnica kto kogo pierwszy :wink: Za młodu poradziłam sobie z całym miotem podhalanów i stadkiem dorosłych białych misiów....to co mi tam jeden misio :wink: :lol: Quote
daga10011 Posted March 22, 2005 Posted March 22, 2005 Cudny jest :angel: :angel: :angel: a wazy tyle co moja nowa coreczka-a coreczka sie urodzila 5 dni przed nim-pojutrze po nia jade :P Quote
Dalma&Maja Posted March 22, 2005 Posted March 22, 2005 Cudo :o :o :D Śliczniasty, a jaki wieeelki 8) :angel: Ten temat strrrrasznie mi się podoba :wink: Quote
malawaszka Posted March 22, 2005 Posted March 22, 2005 [quote name='daga10011']Cudny jest :angel: :angel: :angel: a wazy tyle co moja nowa coreczka-a coreczka sie urodzila 5 dni przed nim-pojutrze po nia jade :P Daga :o teraz to ja chyba pęknę z zazdrości :oops: Quote
dbsst Posted March 22, 2005 Posted March 22, 2005 Daga a czemu ja nic nie wiem i nie moge gratulkowac :evilbat: Quote
daga10011 Posted March 22, 2005 Posted March 22, 2005 teraz juz wiesz :D .ale to topic szaraduszki :wink: :D .Azjata sliczny-ja przy leonkach zostaje co prawda-ale patrzac na te fotki....rozmarzylam sie troche :D One chyba wieksze od leonow sa :P .Sliczny szczeniak :P Quote
szaraduszka Posted March 22, 2005 Author Posted March 22, 2005 Za mało wiem o leonkach... u azjatów w standardzie podają tylko dolną granicę wzrostu dla psa 65 cm... są dość zróżnicowane i :niewiem: może będzie ważył 70 kg... może więcej... ? :hmmmm: mnie się podoba taki pluszowy niedźwaidek, najlepiej niech nie rośnie :roll: :lol: Po kąpieli ( hodowczyni twierdzi, że azjatów się nie kąpie :lol: ale kto by ze mną w domu wytrzymał?) miejsce przy kaloryferze i pierwsza zabawa... szmaciana kosteczka... Lubię aportować 8) ale nie było warunków technicznych żeby to uwiecznić. Był to też czas pierwszych zabaw z Furią i Plotką. Sami rozumiecie... wybrałem te mniejsze :roll: jakoś tak bezpieczniej :lol: Nio dobrze... przyznam się... prawda jest taka, że na początku tak się przestraszyłem moich nowych koleżanek, że narozrabiałem strasznie :oops: zacząłem wyć potem na nie nawarczałem :oops: no i Draka z Hecą się na mnie obraziły :evil: tego wieczoru i przez cały następny dzień udawały, że nie istnieję :roll: ale powiedzmy sobie szczerze :roll: wcale nie przeszkodziło mi to w dobrej zabawie... Quote
malawaszka Posted March 22, 2005 Posted March 22, 2005 :lol: :klacz: więc już się zaprzyjaźniły psiaki :angel: super :D Quote
daga10011 Posted March 22, 2005 Posted March 22, 2005 haha-typowe-dogadaja sie :D .Kochany jest-piekny misio :D :P ..Leonki troche wiecej chyba waza- w standarcie jest 76 kilo dla psa-ojciec mojej suki wazy ponad 80 :o .ale podobne wagowo-moze ty masz naprawde micha skoro tyle wazy?????????? :D cuudo-moge go ogladac godzinami :P Quote
szaraduszka Posted March 22, 2005 Author Posted March 22, 2005 Z racji tego, że w standardzie wagi nie ma, a wzrost jest od... to osobniki po 90 kg też się zdarzają :roll: ale mam nadzieję, że mój niedźwiadek nie będzie należał do tych największych. W sumie nawet jeśli ważyłby tylko jakieś 40 kg (takie psy też bywają ponoć) to sądzę, że i tak łatwo wytłumaczy intruzom, że źle trafili :P To mój pierwszy azjata więc poczekam spokojnie aż urośnie... za jakieś 2 lata będę chyba o nim wiedzieć wystarczająco :lol: Quote
daga10011 Posted March 22, 2005 Posted March 22, 2005 no na 40 kilo to nie masz co liczyc :D ..ja sadze ze on blizej tych 90 kilo oscyluje...wiecej foteczek calej sforki prosze-ja nie bede ich widziec przez miesiac Quote
szaraduszka Posted March 22, 2005 Author Posted March 22, 2005 :hmmmm: na jutro (właściwie to już będzie dziś) mam przewidziane 2 odcinki reportażu o aklimatyzacji w nowym domku... pojutrze początki przyjaźni z Draką i piszcząca piłeczka... a na Święta kocia sesja plenerowa! daga doczekasz się? kiedy znikasz? (będziesz miała swojego pluszaka to nie będziesz miała czasu teśknić za dogomanią :lol: ) Quote
daga10011 Posted March 22, 2005 Posted March 22, 2005 jutro juz wyprowadzka :-? ..ale bede tu wpadac :wink: ......nie moge tego przepuscic :D Quote
tajdzi Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 to ja czekam :) na te sesyjki :) czekam i czekam i iczekam i czekam i czekam jeszcze i czekam czekam i czekam czekam tu sobie i czekam i... czekam i czekam... :roll: Quote
Weron_ciau Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 [quote name='tajdzi']to ja czekam :) na te sesyjki :) czekam i czekam i iczekam i czekam i czekam jeszcze i czekam czekam i czekam czekam tu sobie i czekam i... czekam i czekam... :roll: i ja też czekam i czekam...... I SIE DOCZREKAC NEI MOGE~! Quote
Weron_ciau Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 tajdzi podaj maila co prawda to nei pies ale podaj maila też fajne :] Quote
Weron_ciau Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 tajdzi napisał(a):tajdzi@tlen.pl :) troche potrwa bo sie dopiero na poczte zalancza ale ;) Quote
pepsi Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 :kciuki: niedżwiadek, ale najbardziej jestem ciekawa charakteru piesia........ moja koleżanka ma suczkę tej właśnie rasy, kiedyś byłyśmy sąsiadkami, dziś już nie.......pies był typowo stróżujący, bardzo pilnował swojego terenu.......szczególnie w nocy :evilbat: , pamiętam te nieprzespane nocki kiedy szczekał na padający śnieg, deszcz, wiejący wiatr, spadające z drzew liście, każdy powód był dobry 8) Dlatego jestem ciekawa jak będzie się chował Twój azjata :wink: Czekam na następne zdjęcia :D Quote
tajdzi Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 Cha cha! A mój pies - jamnior Oskar szczekał na wszystko co się dało jak łódką pływaliśmy po Narwi, a że co sezon to robiliśmy, to już wszyscy wiedzieli, że jak słychać szczekanie - to tajdzi i Okskarek pływają naokoło wyspy ;) A powalił mnie, jak zaczął szczekać na...drzewo ;) Quote
dbsst Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 qrcze azjaty sa pikne i wielkie i cudowne i niedzwiedziowate a ten azjata najpiekniejszy z azjatow jest :D Daga Gratulkuje juz pedze na Twoj topik ;) Quote
tajdzi Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 dbsst napisał(a):qrcze azjaty sa pikne i wielkie i cudowne i niedzwiedziowate a ten azjata najpiekniejszy z azjatow jest :D Daga Gratulkuje juz pedze na Twoj topik ;) No własnie jesteś kochana Debest ;) Quote
dbsst Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 tajdzi napisał(a):dbsst napisał(a):qrcze azjaty sa pikne i wielkie i cudowne i niedzwiedziowate a ten azjata najpiekniejszy z azjatow jest :D Daga Gratulkuje juz pedze na Twoj topik ;) No własnie jesteś kochana Debest ;) slyszeliscie JA jestem KOCHANA ha :wink: Quote
Recommended Posts