Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No tak, po dwóch dniach ktoś zauważył, że mnie nie ma :mad:.

Plany znów musiały się zmienić, bo net niet.:angryy:

Mleczko i pierwsza w historii zwierzyńca parka (biały chłopak, czarna dziewczynka)

"Kreska mam na imię"

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pewnie że ładne :lol: Jasna to pewnie dziecko jeszcze ale z tą czarną wolałabym nie spotkać się oko w oko-wygląda na zdecydowaną i w ogóle jakoś tak byczo się prezentuje :evil_lol: Kawał z niej krówska.Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Posted

Tofi jest bardzo pokojowo nastawiona do ludzi, zaś Inka woli się nie zbliżać.

Dobrkowski zwierzyniec
dział VI - króliki
tu się trochę źle działo... ale pisać nie będę... dział szósty sztuk 6
Tata Królik

Czarna - mama

w gnieździe cieplutko i bezpiecznie

szary to Kluska, biało-czarny Tarant, pod spodem 2 bezimienne czarności (płeć jeszcze nie okraślona, więc może być np. Klusek i Tarantka :evil_lol:)

Dobranoc

Posted

Psyt... czarna sobie kolczyki poobrywła i w domu są nowe do założenia... tylko nikomu się nie śpieszy żeby zakładać (choć oficjalnie nie ma prawa być bez kolczyków)

Oficjalnie... dla kóz też kolczyki mamy :roll:

A z końmi są plany, żeby od przyszłego roku wszystkie źrebaki chipować... i ostatnio przeczytałam jakie bywają tego skutki, gdy takie ciało obce siedzi w mięśniu szyji i powoduje ból... brrr

Dobrkowski zwierzyniec
dział VII i ostatni - rybka
A dokładnie Bojownik Syjamski sztuk 1 :eviltong:

I to już KONIEC prezentacji mojego zwierzyńca.

Dalej będzie głównie psio i kocio plus ogólny haos.

Posted

Ile tu się dzieje :o

Kreseczka bombastyczna :loveu::loveu:

Czy ktoś sprawdza kolczyki czy założyliście?
Czemu czip powoduje ból? :niewiem: Wydawało mi się że to jest tak jak u psów i kotów :oops:

Posted

Wszystkich zwierząt tak jakoś do towarzystwa więcej a bojownik sam jeden-smutne.Jakąś samiczkę by mu trzeba wpuścić żeby raźniej chłopakowi było.Może gromadki dzieci się dochowają i powiększą zwierzyniec ?

Posted

U psów chip jest mały miejscowiony pod skórą.
U koni tak się nie da, musi być głębiej... no a ciało obce w mięśniu może przeszkadzać. Opisywane są nawet przypadki gdy koń nie zgina w lewo szyji - pomogłoby wyjęcie chipa ale chip będący identyfikarorem konia nie powinien być wyjmowany.
A też z drugiej strony był przypadek gdy kawałek szkła z chipa znaleziono w kiełbasie (gdy chip jest nieczytelny wprowdza się nowy... starego nikt nie wyjmuje.)
:roll:

Z innej beczki jeszcze... w badanich laboratoryjnych na myszach z chipami, zdarza się pojawianie guzów (rakowych) w okolicach chipów (niezleżne badania w kilku krajach). U psów również stwierdzono takie przypadki.

Takich rzeczy dowiedziałam się z ostatniego Świata Koni i jakoś nie daje mi to spokoju.

Na szczęście nikt nie sprawdza czy założyliśmy kolczyki, ale oczywiście przy srzedaży miałoby to znaczenie. No i nigdy nie wiadomo kiedy ktoś ostanowi to sprawdzać :roll:

Co do towrzystwa dla bojownika... mam dość zachodu z całym zwierzyńcem ssaków żeby już nie chcieć rozmnażać ryb. Do tego trzeba by znów zapewnić odpowiednie warunki (większe akwarium) a bojownik zwierzę specyficzne... powinno się od razu zkładać harem dwóch trzech samic... ale rożnież może ich nie zaakceptować i mogą się tłuc... a gdyby było już potomstwo... to potrzeba kolejnego akwarium... żeby przeżyło... a jak będą chłopaki... to każdy potrzebuje własnego mieszkanka...
Gdyby cierpiał z powodu samotności nie byłby sam, a zapewnienie mu towarzystwa, z którego by się ucieszył to duża sztuka.

Posted

_AnnaM_ napisał(a):
No trudno,skoro ma takie wymagania niech siedzi sam...hmm..harem...niezłe zachcianki...:shake:

hahah musiałam jakoś przegapić post Szarejduszki i przeczytałam najpierw to - hahaha rany jakie miałam dziwne różne domysły zanim doczytałam, że to o bojownika chodzi :oops::evil_lol: