mru Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 24 maja 2009: Borys ma dom :multi: dziękuję wszystkim! :loveu: Borysek pojechał do Murki :) - poszukiwania domu dla Boryska rozpoczęte! Murka: Więcej o nim będziemy mogli powiedzieć za kilka dni, ale wygląda na to, że ma świetny charakter: lubi się bawić, jest bardzo grzeczny i posłuszny. Na spacerach trzyma się człowieka i szuka z nim kontaktu. Z dziećmi musi się oswoić (przynajmniej z tymi małymi), bo na razie reaguje nerwowo na byle dźwięk wydawany przez Hanię. Jest trochę strachliwy, chyba jego poprzedni właściciel nauczył go, że uniesionej ręki trzeba się bać :shake: *** Do wielu z Was pisałam już w jego sprawie, teraz zakładam wątek Pokrótce - Borys był jeszcze niedawno Cezarem i mieszkał na wsi przy budzie, na szyi miał drut kolczasty Państwo, którzy go stamtąd odruchem serca zabrali nie przewidzieli, że ich pies-rezydent może młodziaka nie zaakceptować. Niestety nie zaakceptował, więc Borys zaczął się odgryzać. Mimo pomocy wielu osób (w tym szkoleniowca) państwo nie dawali sobie całą sytuacją (nie tyle z Borysem samym w sobie) rady i postanowili go oddać. Borys ma czas do piątku potem - nie wiadomo, może państwo mają coś na oku... nie możemy pozwolić, by Borys trafił znów na łańcuch :( szukamy DT/hotelu, państwo gotowi są zapłacić za (na razie) miesiąc (pani ma nadzieję przekonać znajomą osobę, której umiera właśnie pies - do wzięcia Boryska) pobytu plus dowóz psiaka... Oto Borysek: ma około 2 lat całe życie był na łańcuchu, dopiero teraz poznaje co to świat nie brudzi w domu nie jest agresywny jest w typie ONka jak widać, ale od ONka mniejszy przydałaby mu się kastracja :razz: jest jeszcze posychicznie dzieciakiem :roll: dla kogoś, kto go weźmie - porady/zajęcia ze szkoleniowcem GRATIS Borys - 2 lata na drucie kolczastym... - Zwierzaki - cafeanimal.pl Quote
mru Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 A tu widać, że Borysek to taki mini ONek :p :p Quote
beka Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Charly napisał(a):alez on jest piękny Mru, jak mówilas o łancuchu wyobrazalam sobie starszego wylinialego nieszczęsnego psiaka, a tu takie cudo:-o No śliczny, bedziemy ogłaszać, znajdzie domek... Quote
mru Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 znajdzie na pewno :) fajny jest, nie (też go pierwszy raz widzę) wygląda jak szczenior :P Quote
Charly Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 alez on jest piękny Mru, jak mówilas o łancuchu wyobrazalam sobie starszego wylinialego nieszczęsnego psiaka, a tu takie cudo:-o Quote
sleepingbyday Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 o matko, myslałam, ze to typowy burek wiejski podpalany, a on jest śliczny! a te uszy ma takie duże i... okragłe :evil_lol: Quote
Lionees Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Ale świetny:loveu: Jest przecudny,a te uszy-malina:loveu: Quote
pumcia02 Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Borys jest przewspaniały. Ciekawi go świat dookoła, samochody, ludzie. Wiem już że nie lubi dzieci na rowerach, może mu takie robiły krzywde? :( to jest cudo jednym słowem. Wiem, że jest znalezione miejsce do piątku. Quote
sleepingbyday Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 to i tak mało czasu - w dodatku dużo nas wyjeżdża na weekend (ja np już jutro), więc trzeba pilnie szukać..... Quote
mru Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 mariolka poznała go osobiście :) ja nie cholera no, czasu bardzo mało, tak się wydaje... piątek pojutrze! Quote
pumcia02 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 CEZAR - mini owczarek, Śliczny, wyjątkowy, pomoz (624303976) - Aukcje internetowe Allegro i gumtree Quote
karluta Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Ale śliczny, a te uszyska:loveu: Też wyobrażałam sobie burka, a tu taki oryginalny psiak:cool3: Dołączam do wątku:lol: Quote
mru Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 w sobotę do Murki jedzie Borysek :) bo Kropka Sleepin rezygnuje (ma DS!) :multi: Sleeeeeeeepin! dzięęęęęęęki! Quote
mru Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 Charly napisał(a):ech ta Murka. zasluguje na pomnik no, naprawdę. Quote
Charly Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 super. Mru Ty tez na pomnik zaslugujesz. ja juz rozlozylam ręce:oops:...czasem je skladam, ale:roll: Quote
Murka Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Borysek już do nas jedzie :loveu: :multi: Zdam relację wieczorem co i jak :cool3: Quote
Szerman Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Borys jest już w hoteliku. Zachowywał się wspaniale, całą drogę grzecznie leżał, żadnego brudzenia, skomlenia, szczekania itp urozmaiceń. Po przyjeździe wyszliśmy z nim na spacer - obwąchał każdą trawkę z osobna :). Poza tym chodzi przy nodze, nie chowa się ani nie ucieka (spacerował na lince 5 m). Ze względu na to, że Borys nie ma szczepień podamy mu dzisiaj surowicę na wirusówki. Quote
Murka Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Fajny ten Borysek :loveu: Taki mniejszy ONek :cool3: Mamy w hoteliku chorą sunię - ma babeszjozę powikłaną z czymś, jest podejrzenie choroby Rubartha, stąd surowica - podajemy psom, które nie mają szczepień, żeby je zabezpieczyć. Surowica gratis (dostaliśmy w darze). Jutro postaram się o fotki i więcej info ;) Quote
mru Posted May 2, 2009 Author Posted May 2, 2009 tak się cieszę :) chociaż siły nie mam po dzisiejszym dniu już :( dziękuje Wam, Murki! :) czekamy na wieści i zdjęcia :D Quote
Ulka18 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Cudniasty ten Borysek, genialne ma uszy. Mam nadzieje, ze szybko znajdzie dobry dom (oczywiscie po szczepieniu i kastracji :wink ) . Quote
pumcia02 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 super :loveu: Murko powiedz jak z ogłoszeniami adopcyjnymi. Czy mamy podawać nr tel do Ciebie, czy przeprowadzać wstępne rozmowy i później kierować do Ciebie? Choroba Rubartha to straszne świństwo :( biedna sunia. Mam nadzieję, że wam się to nie rozejdzie, trzymam kciuki Quote
Recommended Posts