Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I prosze-taka piekna adopcja,takiego pieska i znaleziony na forum! niektorzy nie wierza,ze tutaj tez mozne dom znalezc psa :)
jestem Wam bardzo wdzieczna za przygarniecie Faficzka,lezal nam kamieniem na sercu.Bo takie sliczne i miłe zwierzatko,a kazda proba pokazania go szukajacym psa wygladala tak: piesek z boksu,podchodziliśmy,wital sie, "jaki sliczny,jaki sliczny,a ile ma lat" i powrot do klatki.
Pewnie czeka Was duzo czesania-Fafik przybyl do schronu,gdy zaczynalo sie lnienie,potem dolozyl sie stres,ale za to ladnie znosi pielegnacje.Ma przepiekna kryze :loveu: i nie dziwie sie,ze wzbudza zainteresowanie przechodniow:)

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pozdrawiam serdecznie i życzę wielu szczęśliwych chwil z nowym przyjacielem.

Aninka napisał(a):
Co do pytania gdzie go wypatrzylam, to znalazlam go na Dogomanii i od razu sie zakochalam - i oto jest - nasz kochany, piekny Bialy Mis.

Tak samo było z nami i naszym Łatkiem.

Oczywiście, że na Dogo dom może znaleźć psa! :loveu:

Posted

Brązowa, sprawdź dobrze, czy tam na maila fotki Fafika nie przyszły. Anika piszę, że coś ci wysłała :razz: Chciałabym zobaczyć misia domowego i szczęśliwego.

Posted

Jeszcze raz dziekujemy za zyczenia, kochani jestescie! Wlasnie wrocilismy ze spacerku i pomyslalam sobie, ze musze Wam cos napisac o Misiu. Jak jestesmy w domu to jest bardzo grzeczny, nie opuszcza nas na krok, nawet do lazienki z nami chodzi :crazyeye: A w nocy budzi sie i sprawdza czy jestesmy. Niestety jak wychodzimy do pracy to strasznie szczeka i nie da sie go uspokoic. Biedulek nie chce zostac sam, ale niestety my musimy pracowac. Mam nadzieje ze mu to minie, przyzwyczai sie i przekona sie ze my zawsze wracamy. Co do jedzenia to jest wybrednym smakoszem:cool3: Nie je chrupek dla pieskow, ani karmy dla psow z puszki. Jedynie co lubi to kielbasy i parowki, to wcina w blyskawicznym tempie. A zapomnialam powiedziec ze bylismy z Misiem u weterynarza. Ma chore uszko, ale to nic groznego, szybko wyleczymy. I niestety ze sluchem slabiutko, za to oczka ma zdrowe i jeszcze dobrze widzi. Ma rowniez szmery w serduszku ale to wiek i pewnie te ostatnie stresy. Weterynarz obliczyl wiek na 12 lat, ale nie jest pewien, troche nas to zasmucilo, ale mam nadzieje, ze jak najdluzej z nami bedzie.
Najbardziej kocha spacery, dzisiaj na polu puscilam Misia ze smyczy, bardzo sie cieszyl i musze przyznac ze sie bardzo pilnuje.
To chyba najwazniejsze wiadomosci z 4 dni naszego Sloneczka.;)
Jesli macie jakies pomysly co zrobic aby tak nie szczekal jak nas nie ma, to dajcie znac. Bede wdzieczna:cool3:
Pozdrawiamy serdczenie, papa.

Posted

Wiele psów poschroniskowych cierpi na lęk separacyjny.
Przy mieszkaniu w bloku dochodzi jeszcze problem z tolerancją sąsiadów na hałasy :shake:

Moja suka cierpi na taki lęk właśnie. Niestety przetestowałam wiele sposobów polecanych na wszelkiego rodzaju forach i w podręcznikach, żaden nie zadziałał. Pomogło dopiero pojawienie się drugiego psa :cool3:

Oczywiście, nie namawiam na tego typu rozwiązanie :lol: Wam prawdopodobnie powinno pójść łatwiej niż mnie, ja bowiem popełniłam bardzo poważny błąd na początku pobytu suczki u mnie i stąd dalsze problemy wynikły.

Przejrzyj może na początek dział na dogo: sam w domu

Posted

byc moze piesek przestanie szczekac,jezeli zobaczy,ze zawsze wracacie-a moze sie bac,bo juz raz go coś bardzo złego spotkało.
Co do wieku-nie przejmujcie sie tak bardzo.Tylko Mis wie,ile ma lat,a weci tak czesto sie myla,ze trudno ich w kwestii wieku uznawac za wyrocznie.

Anino,jezeli juz spuszczacie pieska,założ mu prosze adresatke-duza,widoczna przez futerko-z numerem telefonu.To bardzo wazne,czasem ratuje psu zycie.A na pewno w przypadku zagubienia omijaja psa koszmary.

Posted

[quote name='Margo05']Aninka, trzymamy za Was mocno kciuki :) Żeby WAM się poukładało :)
i nieśmiało prosimy o wieści :eviltong:
Podpisuję się pod petycją

Posted

Wiam wszystkich, przepraszam ze tak dawno sie nie odzywalam ale bylismy na paru wyjazdach, oczywiscie z Misiem. Jest bardzo grzeczny, w samochodzie jak i w gosciach :cool3: Bylismy u moich rodzicow, a tam jest Dorka - moja 16letnia suczka, Misiek ciagle biegal za nia, wpatrzony jak w obrazek, a Dorka przechadzala sie specjalnie kolo niego jak modelka na wybiegu;) Przypadli sobie do gustu - seniorzy :loveu: Jak wychodzimy do pracy to juz nie szczeka, wie ze wrocimy i juz sie tak nie boi. Ale jak jestesmy w domu, to ciagle za mna chodzi, jak spi to kladzie sie na moich stopach albo na kapciach i pilnuje abym nigdzie nie poszla. Smiesznie tak, bo gdzie sie nie obroce tam ida za mna 4 łapki:crazyeye: I jakos tak sobie zyjemy i chyba moge powiedziec troche tez za Misia - ze jestesmy razem szczesliwi:lol: pozdrawiamy wszystkich, moze kiedys spotkamy sie na jakims spacerku:cool3:

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Na poczatku chcialabym Was wszystkich pozdrowic. Bardzo sie ciesze, ze mimo iz Misiek znalazl dom nadal sie nim interesujecie. Teraz lezy obok mnie i pomaga mi do Was pisac ;)
Jest cudownym, naszym Dzieckiem:) Zawsze mowie do niego, ze nie jest psem tylko Aniolem. Poza spacerami, najbardziej uwielbia byc w domu, ma swoje miejsce obok kanapy, tam gdzie zawsze ja siedze i pilnuje mnie abym bez niego nigdzie nie poszla. Karmie go jego ulubionymi ciasteczkami i ogladamy TV. :cool3
Adopcja Misia byla jedna z najlepszych moich decyzji w zyciu, oddalismy mu cale serce a on odplaca sie nam miloscia i wiernoscia tak wielka, ze az czasami zastanawiam sie, ze tyle sie miesci w jego malym serduczku.
Napiszcie jak mam przeslac Wam zdjecia, bo na tej stronie nie bardzo wiem jak to zrobic, moze na maile?
Jeszcze raz pozdrawiamy goraco, trzymajcie sie cieplutko!

A.