Gdusia Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Moze uda sie za tydzien cala 3 na spacer zabrac :D Quote
snuszak Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 nowa czworka szczeniakow u nas w drugim schronisku :oops: http://www.dogomania.pl/forum/f28/4-szczeniaki-w-schronisku-szukamy-dt-poznan-137115/#post12244207 ja nie wiem, teraz taki wysyp a chetnych brak, a czworka to dla nas teraz taka pechowa liczba :-( Quote
supergoga Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 W niedziele prawdopodobnie Szejk opuści schronisko. Zabieramy go rano i zawozimy do Śremu skąd odbierze go jego nowy Pan. Pan jest lekarzem weterynarii, myśle, że to dobrze rokuje dla psiaka. Opiekę będzie miał zapewnioną. Teraz tylko panienki. Quote
Lilmo Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 No,no,no ... Szejk chyba lepiej trafić nie mogłeś :loveu: No panienki, teraz czas na Was! Quote
Gdusia Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 supergoga napisał(a):W niedziele prawdopodobnie Szejk opuści schronisko. Zabieramy go rano i zawozimy do Śremu skąd odbierze go jego nowy Pan. Pan jest lekarzem weterynarii, myśle, że to dobrze rokuje dla psiaka. Opiekę będzie miał zapewnioną. Teraz tylko panienki. Super :multi::multi: Quote
Lilmo Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Na którymś z wątków przeczytałam, że Szejk pojechał już do domku, bardzo się cieszę:multi: Dziewczyny teraz Wasza kolej :cool3: Quote
supergoga Posted May 10, 2009 Author Posted May 10, 2009 Szejka zawieźliśmy dzisiaj do Śremu, gdzie nowi opiekunowie, pełni zachwytu wzięli go w objęcia. Obawiam się jednego - że rozpieszczą Szejka do granic. Widać, że już go kochają. Czyli zostały nam Sally i Sati - mamy same sunie do wydania. Koszmar. Quote
Lilmo Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Super! A niech go porozpiesczają troszeczkę, niech wynagrodzą mu te dni spędzone w schronisku. Sally, Sati a gdzie te domki dla Was ? :mad: Quote
supergoga Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Jedna sunia jest wstepnie zarezerwowana i jezli nic się nie zmieni w piątek pojedzie do nowego domu. Zamieszka w Poznaniu. Quote
snuszak Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 dobrze ze Poznan :p bedzie mozna miec sunie pod kontrola :evil_lol: Quote
Lilmo Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Super! Póki co wstrzymuje się z radością, żeby nie zapeszyć i mocno trzymam kciuki ;) Quote
supergoga Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Mam nadzieję, że w niedzielę się uda. Dzisiaj niestety sunia nie miała jak przyjechac do Poznania. A teraz fotki z ostatniej zabawy psiaków, m.in. z nowym Dorianem Quote
supergoga Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 A teraz wieści o Szejku Obiecaliśmy zdawać relację co jakiś czas, co niniejszym czynię. Szejk, obecnie Dexon, od razu zadomowił się w naszym lokum. Piesek jest niewyobrażalnie pojętny! pierwszego dnia pobytu załatwiał się jeszcze w domu, drugiego dnia zmuszona byłam zostawić go samego na 2 godziny. Wychodząc zostawiłam otwarte drzwi na wykafelkowaną werandę. Dexon sam wpadł na pomysł załatwienia się nie na dywan, tylko właśnie tam. Trzeciego dnia (najwyraźniej zachwycony spacerami z nowym 'tatusiem') sam poprosił piszcząc o wyprowadzenie go na dwór. Od tego czasu załatwia się tylko na dworze i tylko na trawce:-) Uczymy go również chodzenia na smyczy - z efektem różnym - często zatrzymuje się bojąc się przejeżdżających ulicą samochodów lub szczekających psów. Natomiast niesamowicie garnie się do ludzi. W wersji pierwotnej piesek miał w ogóle nie spać w łóżku, no niestety... kiedy pierwszej i drugiej nocy sam zakradł się pod kołdrę, trzeciej nocy spał z nami już 'legalnie' :D Jest szalenie radosnym łobuziakiem, zdewastował kilka rzeczy (w tym moje ukochane roślinki), ale to drobnostka - uczy się zabawy własnymi zabawkami. Z drugiej strony niesamowity z niego pieszczoch. Jesteśmy zachwyceni naszym nowym dzieciątkiem. przesyłam kilka zdjęć, tak dla dokumentacji. Jak ja lubię takie wieści.:multi: Quote
Lilmo Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Ale mięczak ze mnie, bo mi się oczy spociły jak czytałam tą wiadomość :oops: Bardzo, bardzo, bardzo się cieszę z takich wspaniałych wieści, już nie wspominając o zdjęciach. Serdecznie pozdrawiamy nową, najwspanialszą na świecie rodzinkę Szejka - Dexona :loveu: Dziewczynki to teraz kolej na Was! Quote
supergoga Posted May 16, 2009 Author Posted May 16, 2009 Czekam do jutra, czy domek potwierdzi zamiar adopcji. Quote
Gdusia Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Super wiesci :multi: Psiak mial duze szczescie ze trafil do takiej rodzinki :) Quote
supergoga Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 Dzisiaj mała Sally pojechała do domku. Myśle, że będzie bardzo kochana. Zamieszka ze swoją Pańcia w Poznaniu. Ma już zaklepane miejsce w łóżeczku :evil_lol:. Odebrałam mała raniutko o 7.00. Póxniej 2 godzinki pospałyśmy razem, mała wtulona we mnie i taka wzdychająca ze szczęścia. Później spacerek. Zjadła śniadanie. BYła bardzo grzeczna. Koło 12.30 przyjechała po sunieczkę Pani i pojechały do domu. teraz maleńka Sati została bez rodzinki. Dobrze że ma Adę i Alę i Madrasa. Quote
Gdusia Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Oby drugiej sunce sie poszczescilo i zeby pojechala do domu. A tak na marginesie to Sati byla dzisiaj na spacerku z Ada i Ala :) Biegala bez smyczy :D:D Strasznie sie cieszyla i wariowala z marudami :loveu: Quote
Recommended Posts