foxydoxy Posted January 17, 2005 Posted January 17, 2005 Zagadka może niebyt trudna, ale dochodzenie do źródeł bardzo jest przyjemne - polecam. Jaka rasa spośród terierów wygrywała najwięcej razy w historii wystawę Westminister od roku 1907? Oczywiście chodzi o najwięcej tytułów BIS (wszystkich wystaw było 97). Wystawa odbywa się od ponad stu lat w połowie lutego i od prawie zawsze w Madison Square Garden w Nowym Jorku. I pytanie dodatkowe: Jakiej rasy terier (chodzić o konkretnego psa lub sukę) wygrał BIS tej wystawy najwięcej razy i ile to było? P.S. Nasz Endrju też zawsze w MSG 8-) Quote
Sławek Posted January 17, 2005 Posted January 17, 2005 1. Foxterrier szorstkowłosy - 13 razy . 2. Ch. Warren Remedy , foks krótkowłosy , 3razy : 1907 - 1909 . Quote
foxydoxy Posted January 17, 2005 Author Posted January 17, 2005 Gratuluję. Pytanie było oczywiście tendencyjne 8-) Miłej nocy. Quote
betty_labrador Posted January 17, 2005 Posted January 17, 2005 ja bym nie wiedziala... :-? :wink: Quote
foxydoxy Posted January 18, 2005 Author Posted January 18, 2005 Tak z głowy - tylko maniacy. Ale można poprosić o "telefon do przyjaciela", czyli zaguglować.... Quote
Flaire Posted January 18, 2005 Posted January 18, 2005 Ja o tej akurat wystawie wiem sporo, bo z tamtąd jestem :wink: . Więc na przykład - na tej imprezie, z reguły wygrywają profesjonalni handlerzy. Który handler wygrał tę wystawę najwięcej razy? (Podpowiedź: współczesny i specjalista od terierów). I jeszcze: Który terier wygrał "najniedawniej"? Quote
Sławek Posted January 18, 2005 Posted January 18, 2005 Dalej daję się podpuszczać ;) : 1. Peter Green 2. Torums Scarf Michael . Pewnie nie wiecie , jakiej jest rasy ;) Quote
Flaire Posted January 18, 2005 Posted January 18, 2005 Sławek napisał(a):Dalej daję się podpuszczać ;) : 1. Peter Green 2. Torums Scarf Michael . Pewnie nie wiecie , jakiej jest rasy ;) No ja wiem, oczywiście! :D I gratuluję poprawnych odpowiedzi. :D Quote
Recommended Posts