Spinca Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Mosii pod Częstochową (od strony Ostrowca przed Częstochową) ma dobry hotel Quote
iwop Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 Nie, w okolicy nie mamy żadnego hotelu :shake: Ale u mosii to nie jest okolica... Mamy płatny tymczas, ale jest tam już 5 psów,więc on się nie wciśnie:-( Quote
fridaoo Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 iwop napisał(a):Nie, w okolicy nie mamy żadnego hotelu :shake: Ale u mosii to nie jest okolica... Mamy płatny tymczas, ale jest tam już 5 psów,więc on się nie wciśnie:-( Przecież Majaa pisała, ze go moze zabrać - to byłby najlepszy tymczas dla wyżełka do czasu zabrania go przez Tanitkę;):loveu: Quote
Majaa Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 [quote name='Alojzyna']Z tego co mi się obiło o uszy, to jest jakiś przepis mówiący o zakazie trzymania na wsi psów ras myśliwskich (chodzi o kłusownictwo). Mówił mi o tym wujek (ze wsi świętokrzyskiej). Można by się na to powołać odbierając psa tym ludzim - gdyby nie chcieli go wydać... Wystarczy, że przyjdzie ktoś do nich z koła łowieckiego. Jeżeli nie mają licencji myśliwego, to nie wolno im mieć takiego psa. Owszem jest taki zapis w prawie łowieckim, ale dotyczy on tylko chartów i ich mieszańców, a nie wszystkich psów myśliwskich :shake:. Ale z odbiorem tego psa nie powinno być problemu. Czekamy na informacje co z DT organizowanym u Tanitki, jak to potrwa kilka dni, to pojedziemy po psa żeby go zabrać do mnie - jeśli potrwa krótko 1-2 dni, to nie będziemy mu robić kołowrotka w głowie A na przyszłość informacja się może przydać najbliższy Ostrowcowi hotelik jest w Wierzbicy i dwa w Kielcach (jeden sezonowo otwarty). Quote
tanitka Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 jest DT pod Warszawa, jest transport na jutro rano, albo w piątek i kolejne dni. Uważam jednak, że im szybciej tym lepiej, w tej sytuacji nie ma na co czekać!! Quote
tamb Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Tanitka, błyskawiczna akcja. Żeby był już w dt bezpieczny. Quote
tanitka Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 akcja zaplanowana jest na jutro, trzymajcie kciuki żeby sie wszystko udało. Quote
Majaa Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 tanitka napisał(a):akcja zaplanowana jest na jutro, trzymajcie kciuki żeby sie wszystko udało. Trzymamy, trzymamy! W razie czego obstawa na miejscu umówiona ;) Quote
iwop Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 ojej... tak bardzo się cieszę!:multi: jesteście wspaniałe! Napiszcie jak już będzie w dt... Były jakieś problemy?:oops: Quote
tanitka Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 ARTI bo tak mu roboczo dałyśmy na imię dojechał szczęśliwie do domu tymczasowego. Przykuty na łańcuchu nie dawał do siebie podejść i dziewczyny się natrudziły, żeby wogóle go odpiąć z niewoli. Jak tylko pies odzyskał wolność przeszedł metamorfozę! ARTI zniósł podróż samochodem bez problemów, widać że jeździł samochodem i to lubi. Był u weta gdzie dał ze sobą zrobić wszystko bez namniejszych problemów. Z badania ogólnego wynika że nic mnie dolega. Ma jednak opuchniętą głowę:angryy::angryy: Wyniki morfologii będą wieczorem. Umie chodzić na smyczy i zachowywać się w mieście. Na nasze oko jest psem dobrze wychowanym i ułożonym. Pierwsze dni na tymczasie pozwolą nam powiedzieć o nim coś więcej. A teraz zdjęcia po przyjeżdzie: Quote
Goś Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Jezuuu czytałam z zapartym tchem...dopiero trafiłam na tę stronę...DOBRZE, ŻE JEST JUŻ BEZPIECZNY W DT... Sprawdźcie go tak, jak mówiła Naamahs. A ja też porozsyłam do znajomych myśliwych.... Kurcze, ojciec mojego faceta szuka młodego wyzła niemieckiego - dokładnie takiego jak ten... Tylko to musi być suka, bo w domu jest już niesterylizowana suka ogara polskiego ... Ale zapytam też czy ktoryś z jego znajomych by nie reflektował Quote
iwop Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 Przepraszam, ale będę na dogo z doskoku. Mam ciężko chorą suczkę. Jest w cięzkim stanie i nie mam głowy mysleć o czymś innym....:-( Dziewczyny jesteście cudowne!!!!!!!!!!! Quote
Spinca Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 iwop napisał(a):Przepraszam, ale będę na dogo z doskoku. Mam ciężko chorą suczkę. Jest w cięzkim stanie i nie mam głowy mysleć o czymś innym....:-( Dziewczyny jesteście cudowne!!!!!!!!!!! A co tam z sierściuchem kochanym się dzieje? Wymiziaj od ciotki :-( Potrzebujesz jakiejś pomocy? Quote
Majaa Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Dopiero teraz widać, jaki on śliczny! :loveu::loveu::loveu: Cieszę się, że akcja się udała ! :multi::multi::multi: Jeśli mogę wtrącić swoje 3 grosze - jestem raczej przeciwna adoptowaniu psów myśliwym, za wyjątkiem szczególnych przypadków Iwop - przykro mi z powodu suńki! Quote
Goś Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Ja właśnie mówię o takich szczególnych przypadkach ;) Znam takich kilka Quote
NaamahsChild Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Majaa napisał(a):Dopiero teraz widać, jaki on śliczny! :loveu::loveu::loveu: Cieszę się, że akcja się udała ! :multi::multi::multi: Jeśli mogę wtrącić swoje 3 grosze - jestem raczej przeciwna adoptowaniu psów myśliwym, za wyjątkiem szczególnych przypadków Iwop - przykro mi z powodu suńki! Mój kolega to przyszły weterynarz - myśliwy. Myślę, że to byłby odpowiedzialny dom. Quote
Uru Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 piekny! rozmawialam z bratem,ktory od jakiegos czasu szuka psa własnie mysliwskiego!miałby u niego dobrze, domek pod lasem no i konkretny Pan. dzis wieczorem ma dać mi znać.podesłałam mu linki. zobaczymy.osobiście trzymam kciuki, mieć takiego w rodzinie to hoho:)obecnie super ze jest DT! Quote
terra Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Piękny pies:loveu: Dobrze, ze już bezpieczny. Dziewczyny, jesteście wspaniałe:loveu: Quote
tanitka Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 ARTI jest przesłodki, kochany pieszczoch i łasuch jak nawyżła przystało. Z trudem odbiłyśmy torbę z parówkami, bo pożarł by wszystkorazem z opakowaniem.:evil_lol: Jest samym szczęściem i radością, widać, że cieszy się wolnością. Uwielbia pieszczoty - wystarczy przemówić słodko i odrazu wietrzy klejnoty. Nic agresji. Boi się mopa i nawet troszkę mocniejszego klepnięcia w zadeczek. Nie brudzi w domu, ale lubi być w domu. Potrzebuje mądrego, cierpliwego i doświadczonego przewodnika, może jednal lepiej nie myśliwego.:roll: Jest wulkanem energii i szczęścia. Z kotami raczej sie nie zaprzyjaźni, co do innych psów to jeszcze nie wiemy. Uważamy, że powinno się go wykastrować. Quote
Katcherine Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Tanisia...bede sie mogla przywitac z Artim ;)? Slicznosci. Quote
Recommended Posts