Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie, w okolicy nie mamy żadnego hotelu :shake: Ale u mosii to nie jest okolica...

Mamy płatny tymczas, ale jest tam już 5 psów,więc on się nie wciśnie:-(

Posted

iwop napisał(a):
Nie, w okolicy nie mamy żadnego hotelu :shake: Ale u mosii to nie jest okolica...

Mamy płatny tymczas, ale jest tam już 5 psów,więc on się nie wciśnie:-(

Przecież Majaa pisała, ze go moze zabrać - to byłby najlepszy tymczas dla wyżełka do czasu zabrania go przez Tanitkę;):loveu:

Posted

[quote name='Alojzyna']Z tego co mi się obiło o uszy, to jest jakiś przepis mówiący o zakazie trzymania na wsi psów ras myśliwskich (chodzi o kłusownictwo). Mówił mi o tym wujek (ze wsi świętokrzyskiej). Można by się na to powołać odbierając psa tym ludzim - gdyby nie chcieli go wydać...
Wystarczy, że przyjdzie ktoś do nich z koła łowieckiego. Jeżeli nie mają licencji myśliwego, to nie wolno im mieć takiego psa.

Owszem jest taki zapis w prawie łowieckim, ale dotyczy on tylko chartów i ich mieszańców, a nie wszystkich psów myśliwskich :shake:.
Ale z odbiorem tego psa nie powinno być problemu.
Czekamy na informacje co z DT organizowanym u Tanitki, jak to potrwa kilka dni, to pojedziemy po psa żeby go zabrać do mnie - jeśli potrwa krótko 1-2 dni, to nie będziemy mu robić kołowrotka w głowie A na przyszłość informacja się może przydać najbliższy Ostrowcowi hotelik jest w Wierzbicy i dwa w Kielcach (jeden sezonowo otwarty).

Posted

tanitka napisał(a):
akcja zaplanowana jest na jutro, trzymajcie kciuki żeby sie wszystko udało.

Trzymamy, trzymamy!
W razie czego obstawa na miejscu umówiona ;)

Posted

ARTI bo tak mu roboczo dałyśmy na imię dojechał szczęśliwie do domu tymczasowego. Przykuty na łańcuchu nie dawał do siebie podejść i dziewczyny się natrudziły, żeby wogóle go odpiąć z niewoli. Jak tylko pies odzyskał wolność przeszedł metamorfozę!
ARTI zniósł podróż samochodem bez problemów, widać że jeździł samochodem i to lubi. Był u weta gdzie dał ze sobą zrobić wszystko bez namniejszych problemów. Z badania ogólnego wynika że nic mnie dolega. Ma jednak opuchniętą głowę:angryy::angryy:
Wyniki morfologii będą wieczorem.
Umie chodzić na smyczy i zachowywać się w mieście. Na nasze oko jest psem dobrze wychowanym i ułożonym. Pierwsze dni na tymczasie pozwolą nam powiedzieć o nim coś więcej.

A teraz zdjęcia po przyjeżdzie:

Posted

Jezuuu czytałam z zapartym tchem...dopiero trafiłam na tę stronę...DOBRZE, ŻE JEST JUŻ BEZPIECZNY W DT...
Sprawdźcie go tak, jak mówiła Naamahs. A ja też porozsyłam do znajomych myśliwych.... Kurcze, ojciec mojego faceta szuka młodego wyzła niemieckiego - dokładnie takiego jak ten... Tylko to musi być suka, bo w domu jest już niesterylizowana suka ogara polskiego ... Ale zapytam też czy ktoryś z jego znajomych by nie reflektował

Posted

Przepraszam, ale będę na dogo z doskoku. Mam ciężko chorą suczkę. Jest w cięzkim stanie i nie mam głowy mysleć o czymś innym....:-(

Dziewczyny jesteście cudowne!!!!!!!!!!!

Posted

iwop napisał(a):
Przepraszam, ale będę na dogo z doskoku. Mam ciężko chorą suczkę. Jest w cięzkim stanie i nie mam głowy mysleć o czymś innym....:-(

Dziewczyny jesteście cudowne!!!!!!!!!!!

A co tam z sierściuchem kochanym się dzieje? Wymiziaj od ciotki :-( Potrzebujesz jakiejś pomocy?

Posted

Dopiero teraz widać, jaki on śliczny! :loveu::loveu::loveu:
Cieszę się, że akcja się udała ! :multi::multi::multi:

Jeśli mogę wtrącić swoje 3 grosze - jestem raczej przeciwna adoptowaniu psów myśliwym, za wyjątkiem szczególnych przypadków

Iwop - przykro mi z powodu suńki!

Posted

Majaa napisał(a):
Dopiero teraz widać, jaki on śliczny! :loveu::loveu::loveu:
Cieszę się, że akcja się udała ! :multi::multi::multi:

Jeśli mogę wtrącić swoje 3 grosze - jestem raczej przeciwna adoptowaniu psów myśliwym, za wyjątkiem szczególnych przypadków

Iwop - przykro mi z powodu suńki!

Mój kolega to przyszły weterynarz - myśliwy. Myślę, że to byłby odpowiedzialny dom.

Posted

piekny!
rozmawialam z bratem,ktory od jakiegos czasu szuka psa własnie mysliwskiego!miałby u niego dobrze, domek pod lasem no i konkretny Pan.
dzis wieczorem ma dać mi znać.podesłałam mu linki.
zobaczymy.osobiście trzymam kciuki, mieć takiego w rodzinie to hoho:)obecnie super ze jest DT!

Posted

ARTI jest przesłodki, kochany pieszczoch i łasuch jak nawyżła przystało. Z trudem odbiłyśmy torbę z parówkami, bo pożarł by wszystkorazem z opakowaniem.:evil_lol:
Jest samym szczęściem i radością, widać, że cieszy się wolnością.
Uwielbia pieszczoty - wystarczy przemówić słodko i odrazu wietrzy klejnoty.
Nic agresji. Boi się mopa i nawet troszkę mocniejszego klepnięcia w zadeczek.
Nie brudzi w domu, ale lubi być w domu.
Potrzebuje mądrego, cierpliwego i doświadczonego przewodnika, może jednal lepiej nie myśliwego.:roll: Jest wulkanem energii i szczęścia. Z kotami raczej sie nie zaprzyjaźni, co do innych psów to jeszcze nie wiemy.
Uważamy, że powinno się go wykastrować.