Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w sumie tez jestem przeciwna adoptowaniu psów przez mysliwych. różni jednak z nich ludzie. znam takich dla ktorych pies to po pierwsze przyjaciel a znam i takich,niestety, dla ktorych zwierze to jedynie narzędzie pracy:( przykra sprawa. jednak pies mysliwski to pies mysliwski. bycie na polowaniu to jego praca i reazlizacja. tyle, ze o psa pracy dbac powinno sie w dwójnasób.
ciekawe do kogo trafi piesio. jak narazie moj brat nie może podjąć dezycji,sprawy zawodowe mu nie pozwalają.poza tym ktokolwiek pieska by chcial pojdzie pod "lupe";) wiem jak to jest wydać pieska w czyjeś ręce.po pierwsze chce sie miec wiare w to,ze to najlepszy z mozliwych domów:)
i tego życze Artiemu:multi:
powodzenia dziewczyny!

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tanitka napisał(a):
w czwartek Arti będzie poddany kastracji iiiiii....... czeka na niego wspanialy dom w Gliwicach:razz:

WOW !Super wieści! :multi::multi::multi: Działacie jak błyskawice! :evil_lol:

Posted

Arti jest już po kastracji, wszystko jest w porządku. Bardzo się podobał w lecznicy, weci zachwycali sie jego eksterierem, budową głowy. Spod opuchlizny wyszły piękne bursztynowe oczy.:loveu:

Jutro jedziemy do nowego domu!

Posted

tanitka napisał(a):
Arti jest już po kastracji, wszystko jest w porządku. Bardzo się podobał w lecznicy, weci zachwycali sie jego eksterierem, budową głowy. Spod opuchlizny wyszły piękne bursztynowe oczy.:loveu:

Jutro jedziemy do nowego domu!

Extra!!!!!!!!!! Trzymamy kciukasy przeogromne!

Posted

A my jedziemy do księdza prałata (chyba tak ta fucha się nazywa) w parafii, skąd Arti był zabrany. Ale nie jutro niestety, bo na "audiencję" ciężko się tam dostać, a to nie jakaś tam byle jaka parafia (i głównie dlatego tam się wybieramy z Jolą), tylko Sanktuarium Maryjne znane w całej Polsce, promujące się do tego poprzez stworzenie mini-zoo, w którym jest ........... też różnie niestety ;(

Mówiłam przecież, że mam perfidny plan ;) i dzięki Tanitce i współorganizatorom akcji, na szczęście, nie doszedł do realizacji w całości (Znaczy się: pies nie był przyprowadzony do sanktuarium z prośbą o jego przetrzymanie), ale resztę planu zrealizuję w całości, bo to kolejna z klejnych interwencja w tej bogobojnej:angryy: wsi. Dosyć tego! Jak audiencji nie dostanę w przyszłym tygodniu, to chyba zacznę okupować sanktuarium!

Posted

Od wczoraj Arti ma swój nowy dom z kochająca zwierzęta rodziną i roczną DIanką z gliwickiego schroniska!

PO trudach wielogodzinnej podróży były parówki, gonitwy i leżenie w trawie. Nowa Pani Artiego bardzo na niego czekała i chyba przypadli sobie do gustu obydwoje, zobaczcie tylko:

Posted

Extra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu::loveu:

Życzę wszystkim prawdziwym dogomaniakom takich domków i takich fot dla swoich podopiecznych :multi::multi::multi:

• 3 months later...
Posted

dziś dostałam z domu Artiego maila:lol::

Dzień dobry :) Z ciekawości i sentymentu często zaglądam na wyżełkową strone i serducho mi się kroi że tyle szorściuchów jest skazanych na tak cieżki los.Mam ogromną nadzieję,że każdy pies z wyżełkowej strony znajdzie wkońcu swoją przystań i kochających właścicieli:) Mamy chyba obydwoje szczęście (ja i Arti) że trafiliśmy na swoje "towarzystwo" w tak trudnym dla mnie i dla niego czasie.Arti to kochany pies bardzo przywiązany do wszystkich domowników, a z Dianka tworzą naprawdę zgrany "duet". Dosłownie we wszystkim się zgadzają i mają bardzo dziwna wspólna zabawę "ciąganie się za uszy". Acha no i bardzo lubi wąchać kwiatki, chociaż to dla mnie bardzo dziwne i smiesznie to wyglada :) Pozdrawiam i dziękuję za to że dzieki Pani i Pani znajomym mam wspaniałego przyjaciela :)))) K.