Jump to content
Dogomania

[Wrocław]Odebrany z pseudohodowli ! ma dom u rodziny Kataramy!!! :)

Recommended Posts

Posted

W sumie to spanielki są dwa. Wczoraj odebrane przez TOZ facetowi spod Wrocławia, który miał regularną rozmnażalnię. Stan psiaków fatalny :-( Strach się bać co kryje się pod tą kotłowaniną dreadów... jakie choróbska jeszcze wyjdą. Co niezwykłe, oba psiaczki są przekochane, spokojne, przytualśne i w ogóle mają cudowne usposobienie. Nadal są niezwykle przyjazne w stosunku do ludzi, mimo piekła jakie przeszły...
1) Piesek ponoć 6 letni o imieniu Oskar. Całe życie spędził na łańcuchu... Niech zdjęcia powiedzą Wam wszystko:

Tak, to są uszy... a raczej jeden wielki, gąbczasty dread :angryy:
Prawdopodobnie piesek nie słyszy i ma bardzo chore uszy...trudno się dziwić. Oczywiście masa kleszczy, pchły i co jeszcze...to się dopiero zobaczy :shake:
Obecnie znajduje się w domu tymczasowym, gdzie niestety przebywać może tylko do czwartku. Także szukamy dla Oskara tymczasu.
Jutro jedziemy z koleżanką (która hoduje od nastu lat spaniele) do niego i spróbujemy jakoś doprowadzić go do stanu, w którym chociaż będzie nadawał się do zdjęć :cool1: Jeszcze nie wiem jak się w ogóle za to zabierzemy... No i poznamy Oskara nieco bliżej i będę mogła coś więcej o nim napisać...

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

2) Sunia około 5letnia Diana. Trzymana w komórce. Była w o wiele lepszym stanie. Jednak mocno niepokojący jest... twór zwisający w jej lewej pachwinie. Potężny, wygląda jak jądra jakiegoś psa naprawdę dużej rasy - tylko umiejscowione jest nieco z lewej strony. Najprawdopodobniej to potężna przepuklina. Poza tym sunia czuje się całkiem nieźle. Szczególnie, że z miejsca udało mi się dla niej załawić STAŁY DOMEK :loveu: Obecnie już odkleszczona, odchlona i wstępnie (męczyłam się prawie 3godziny) oddreadzona, leży sobie w cieplutkim domku sczęśliwa wśród kochających ją ludzi. Naprawdę wspaniale się zachowuje w nowym domku - nasiusiała tylko raz z samego rana :roll: No i oczywiście zafundowala nowym państwu bezsenną nockę, bo uparcie próbowała władować się do nich do łóżka :evil_lol: Jednak stan sunii pomagał im wytrwać konsekwentnie w postanowieniu i ostatecznie około 4 nad ranem wyglali batalię :eviltong:
Oto zdjęcia sunii już z domu! :multi:

Posted

Czy przepuklina będzie operowana?

Tak, za jednym zamachem ze sterylka. Niestety dopiero 8.05, bo wcześniej nie ma miejsca w schroniskowej kolejce, a kasy na normalnego weta brak :shake:
Pewnie rodziła nie raz i przepuklina za każdym razem się powiększała

Dokładnie, a ostatnimi czasy to już ponoć w ogóle nie mogła rodzić...

Posted

Jestem przerażona :crazyeye:. Taki cudny spaniel na łańcuchu? Skąd się Ci "ludzie" biorą, chyba pewnych rzeczy nigdy nie zrozumiem:shake:.
Pierwszy raz w życiu widzę takie uszy :shake:.

Posted

Spaniel na łąńcuchu?! :angryy:
Co za ludzie doprowadziali go do takiego stanu.:-( Te uszka to trzeba będzie wygolić jakoś,nie? Eh biedaczek, mam nadzieję,że także szybko znajdzie nowy domek.

Podnoszę.

Posted

O jaaa... :( A ja myślałam że to mój spaniel cierpi gdy mu się rzep w ucho wczepi... :( Czy potrzebujecie kasę? Teraz nie mam, ale będę miała na koniec czerwca, gdy zacznę pracę. Bo pewnie pies będzie wymagał leczenia... ;( Pokażcie się do góry! :)

Posted

[quote name='Goś']2) Sunia około 5letnia Diana. Trzymana w komórce. Była w o wiele lepszym stanie. Jednak mocno niepokojący jest... twór zwisający w jej lewej pachwinie. Potężny, wygląda jak jądra jakiegoś psa naprawdę dużej rasy - tylko umiejscowione jest nieco z lewej strony. Najprawdopodobniej to potężna przepuklina. Poza tym sunia czuje się całkiem nieźle. Szczególnie, że z miejsca udało mi się dla niej załawić STAŁY DOMEK :loveu: Obecnie już odkleszczona, odchlona i wstępnie (męczyłam się prawie 3godziny) oddreadzona, leży sobie w cieplutkim domku sczęśliwa wśród kochających ją ludzi. Naprawdę wspaniale się zachowuje w nowym domku - nasiusiała tylko raz z samego rana :roll: No i oczywiście zafundowala nowym państwu bezsenną nockę, bo uparcie próbowała władować się do nich do łóżka :evil_lol: Jednak stan sunii pomagał im wytrwać konsekwentnie w postanowieniu i ostatecznie około 4 nad ranem wyglali batalię :eviltong:
Oto zdjęcia sunii już z domu! :multi:

Więcej o Dianie w temacie :

http://www.dogomania.pl/forum/f85/diana-spaniel-wyciagniety-z-pseudo-hodowli-w-nowym-domu-136678/

Posted

A czy "własciciele" na to konto,że "stare" juz nie rodzące psy zabrane,nie sprawią sobie nowej pary psów na zarobek?Przecież to u takich l"udzkich śmieci " normalne zachowanie...Powinni chyba sprawdzani.

Posted

Było strzyżenie, oj BYŁO :-o
Piszę niestety dopiero teraz, bo przez cały wieczór użeralam się z ex włascicielem spaniela Benka, który nagle chce psa spowrotem...Nawiasem mówiąc Bella, jutro pewnie do Was przyjdzie z ryjem, to odeślijcie go proszę do Asi z Tozu... I dobiły mnie złe wieści z domu Cezara...już praktycznie byłego domu :/
Jednak wracając do tematu.
Po pierwsze ten psiak jest naprawdę niesamowicie przekochany!! :loveu: Przywitał nas strasznie wylewnie! :lol: A ile ma pozytywnej energii - na spacerkach, to po prostu szał szczęścia. A domu lata tylko i ogonek mu non stop pracuje... I zabawki przynosi i tak fajnie z nimi pląsa po pokoju. Z charakteru, to po prostu MIODZIO! :loveu:
Gorzej z wyglądem ... :roll: Jeszcze trochę musi potrwać zanim pies będzie wygladał. Bo będzie na pewno - ma naprawdę duży potencjał. Szata będzie gęsta, bujna i piękna...ale to dopiero za jakieś 3-4mies. Niestety. Przy bliższym poznaniu okazało się, że zdjęcia nawet w polowie nie oddaja faktycznego stanu zaniedbania psa. Pracowałyśmy we dwie + Asia do pomocy i wszystko razem zajęło prawie 4h. Na wstepie trzeba było go w ogole spremedykować, bo "za żywca" nie mialyśmy szans. To nie były dready, ale narośla z dreadów. W większości miejsc nie dało się w ogóle oddzielić włosa od skory - kosmos. Zdążyłyśmy ze wszystkim na styk, bo pies już zaczął się wybudzać :-o O kosmetyce na razie nie moglo być mowy... Zdecydowanie zabrakło czasu. Nawet tego nieszczęsnego pysia nie zdązyłam mu wyskubać i nadal sterczy mu wszędzie ten biały martwy wlos, ktory nadaje mu wygląd starca :cool1: ... Jeszcze otumanionego prochami psiaka, władowałyśmy do tego do wanny i wymyłyśmy z pierwszego brudu. No i niestety nie doczekalam, aż psiak wyschnie, więc na zdjęciach nadal wygląda fatanie :shake: szczególnie, że nadal jest otumaniony prochami. Nijak nie nadaje się na ogłoszenia... :shake:
Jak tylko postawiłyśmy go w pokoju na podlodze, to wczołgal się biedaczysko pod suszarkę z praniem i próbował schować :evil_lol:

I leżał tak biedaczysko rozjechany plackiem na posadzce:

I ta żałosna zmulona mordka... z gruczolakiem do wycięcia na lewym oku:

I oczywiście natychmiast musiał zmyć z siebie ten dziwny zapach :eviltong:

ALE co mnie zupełnie rozwaliło... Jak tylko zaczął kontaktować, to... ogonek poszedł w ruch :loveu: My mu taką krzywdę zrobiłysmy (nie obyło się bez przypadkowym ranek), a jemu najpierw sie obudzil ogonek, a dopiero potem reszta spaniela :lol: No naprawde kochany z niego psiak!

Teraz czekam na jakieś normalne fotki od Asi, jak Oskarek wyschnie i dojdzie do siebie.