Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hmmm... no wiecej 'w typie' to juz nie mozna niz ten benek, na moje oko to on najprawdziwszy bernardyn.

Na koty jak reaguje to ja akurat nie sprawdze bo mam silna alergie na koty wiec nawet jakbym dala rade jakiegos wypozyczyc eksperymentalnie to za nic nie wsadze go sobie do samochodu zeby go tam zawiezc. Zreszta on jest w takim stanie ze prawdopodobnie by kota teraz totalnie olal, co nie znaczy ze bedzie tak robil zawsze.

Nastepna sprawa to taka ze tego akurat psa pewnie niechetnie wydadza dla kogos kto go nie widzial w naturze, ale to do dopracowania.

• Replies 225
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mysle ze kastracja do zalatwienia, nie traktujmy tego jako przeszkode jesli dom bedzie ok to sie cos zdziala. Ja mam dobry kontakt z wlascicielem schronu, mysle ze zrobilby wszystko co najlepsze dla tego psa.

Posted

Dziewczyny, dom trzeba bardzo sprawdzić. I sterylkę wcześniej koniecznie. Ja tak bardzo się boję tych nieudanych adopcji i tego odbierania później zestresowanego benka. Cały czas mam w głowie tego Betowena "trzęsącego się jak galareta".

Posted

Tak, szczegolnie w tym przypadku jesli pies ma tak daleko jechac, wazne sprawdzic tych ludzi, jesli sa po 60ce to czy poradza sobie z olbrzymem ktory jak dojdzie do siebie to przeciez ma swoja sile. On jest taki strasznie spokojny, flegmatyczny i uparty wiec jak nie zechce np usiasc to nie wiem czy taka pani po 60ce da rade go do tego zmusic, nie mowiac juz o jakiejs sytuacji ze ja gdzies pociagnie na smyczy.

Posted

Jeśli ktoś oprócz nas zagląda na ten wątek i ma jakieś pomysły odnośnie tego bernardyna, to niech pisze. Może znalazłby się dom dla niego gdzieś bliżej. Fajnie by było gdyby to domy ustawiały się w kolejce. Ciągle tylko psy czekają.

Posted

LACRIMA napisał(a):
Jeśli ktoś oprócz nas zagląda na ten wątek i ma jakieś pomysły odnośnie tego bernardyna, to niech pisze. Może znalazłby się dom dla niego gdzieś bliżej. Fajnie by było gdyby to domy ustawiały się w kolejce. Ciągle tylko psy czekają.

Jedyne co mam to pustka... :shake::shake::shake: Właśnie, świetnie to ujęłaś , ciągle tylko psy czekają....

Posted

to bylo mieszkanie w bloku ..nie bardzo mi sie podobała rozmowa z panem .....było to dawno odpada ...!!!!!

bardzo chciałabym aly nasz misiek miał juz swoj dom .....ale czy nie śadzicie ze on musi najpierw byc zdiagnozowany przez weta ......
mnie martwi jego stan czemu on jest zrezygnowany bo ma mały boks kojec czy jemu cos dolega

jaki stan tej łapy ...

nie mozemy komus dac psa nie znajac odp na te pytania ..

Posted

Do końca tygodnia mój mąż postara się porozmawiać ze swoim znajomym, który jest zachwycony rasą (ma już jednego benka, dom i ogród). Dość blisko mnie. Jeśli coś by się klarowało to dam znać. Ale nie zapeszam.

Posted

LACRIMA napisał(a):
Do końca tygodnia mój mąż postara się porozmawiać ze swoim znajomym, który jest zachwycony rasą (ma już jednego benka, dom i ogród). Dość blisko mnie. Jeśli coś by się klarowało to dam znać. Ale nie zapeszam.

To była by niesamowita wiadomość :loveu:

Posted

być może beniuś wyruszył dzisiaj w podróż .......nic WAm wiecej nie napisze....

Lactrima pytaj znajomego pytaj jak kocha benki .to ten na 100 % szuka dalej domu !!!tylko byc moze juz z innej miejscowości ....

Posted

ANETTTA napisał(a):
być może beniuś wyruszył dzisiaj w podróż .......nic WAm wiecej nie napisze....

Lactrima pytaj znajomego pytaj jak kocha benki .to ten na 100 % szuka dalej domu !!!tylko byc moze juz z innej miejscowości ....

Pisz jaśniej Anetko! Gdzie jest chłopak?

Posted

Dom namierzony przeze mnie będzie aktualny, ale dopiero za jakieś pół roku, urodziło się dziecko. Ludzie mimo tego rozważali całkiem poważnie wzięcie drugiego benka, ale ja dziewczyny w tej sytuacji jednak się boję. Wrócę do tematu tego domu za jakiś czas.

Posted

ANETTTA napisał(a):
jak bede wiedziec wszystko to napisze ....

Anetko, ja tak pięknie proszę: napisz teraz chociaż troszeczkę, a resztę dopiszesz później