_ogonek_ Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 No tak, kastracja to w tym przypadku podstawa. A który z benków zostal? Ten młodszy czy starszy? Quote
Rybka_39 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 A&S napisał(a):No tak, kastracja to w tym przypadku podstawa. A który z benków zostal? Ten młodszy czy starszy? Młodszy:roll: Quote
_ogonek_ Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Rybka_39 napisał(a):Młodszy:roll: No to tak: młody benek bez sterylki wyadoptowany ze schronu nie wiadomo komu - nie brzmi ciekawie :roll: Quote
Rybka_39 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Nie rozumiemy się, starszy benek 5 letni ma już dom, a 2 letni ciągle zceka to ten co się nie moze pozbierać po pogryzieniu. Quote
_ogonek_ Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Rybka_39 napisał(a):Nie rozumiemy się, starszy benek 5 letni ma już dom, a 2 letni ciągle zceka to ten co się nie moze pozbierać po pogryzieniu. Masz rację nie rozumiemy się, ale teraz już tak :oops:. A czy temu benkowi po ugryzieniu przydałby się DT? Quote
walerka Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 A&S napisał(a):Masz rację nie rozumiemy się, ale teraz już tak :oops:. A czy temu benkowi po ugryzieniu przydałby się DT? Napewno by sie przydal, mysle ze w normalnych warunkach by odzyl a i nabral oglady i atrakcyjnosci dla potencjalnych nowych wlascicieli. Juz o tym myslalam ale ja za tydzien mam wyjazd sluzbowy, potem za 3 tyg wyjezdzam na pierwsze dwa tygodnie wakacji a potem w drugiej polowie lipca znowu wiec teraz nie moge. :shake: Gdyby chodzilo tylko o mnie to bym odpuscila sobie te wakacje ale mam dwoje dzieci oraz dziadka urlopujacego z Australii. Jednak to o czym piszesz Lacrima jest fajne, taka rodzina zastepcza dla pieskow, bardzo mi sie to podoba i mysle ze moj chlop by sie zgodzil na cos takiego pod warunkiem ze psy nie mieszkalyby w domu. A mam fajny kawalek ogrodka odgrodzony od reszty ogrodu, ze 100m tam jest wiec tworzy jakby ogromny kojec, jakbym tam postawila ze dwie budy to bym mogla brac po dwie takie psie bidy na wyprowadzenie. Tylko to od sierpnia najwczesniej. Quote
LACRIMA Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Fantastyczny pomysł Walerciu! I Tobie się podoba!!! Quote
Rybka_39 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Tak Tak!:multi::multi: This is good idea:loveu: Quote
_ogonek_ Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 [quote name='walerka']Jednak to o czym piszesz Lacrima jest fajne, taka rodzina zastepcza dla pieskow, bardzo mi sie to podoba i mysle ze moj chlop by sie zgodzil na cos takiego pod warunkiem ze psy nie mieszkalyby w domu. A mam fajny kawalek ogrodka odgrodzony od reszty ogrodu, ze 100m tam jest wiec tworzy jakby ogromny kojec, jakbym tam postawila ze dwie budy to bym mogla brac po dwie takie psie bidy na wyprowadzenie. Tylko to od sierpnia najwczesniej. To jest super, ekstra fantastyczny pomysł :loveu::loveu::loveu: Quote
walerka Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Niestety mam kiepskie wiadomosci :-( mlodszy benio jest pod codzienna opieka weta, fizycznie nic mu nie jest ale po prostu stracil ochote do zycia :-(:-(:-(. Praktycznie nie wychodzi z budy i podczas mojej wizyty rowniez nie mozna bylo go do tego naklonic :-( Dom potrzebny jak najszybciej!!!! Quote
LACRIMA Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 walerka napisał(a):Niestety mam kiepskie wiadomosci :-( mlodszy benio jest pod codzienna opieka weta, fizycznie nic mu nie jest ale po prostu stracil ochote do zycia :-(:-(:-(. Praktycznie nie wychodzi z budy i podczas mojej wizyty rowniez nie mozna bylo go do tego naklonic :-( Dom potrzebny jak najszybciej!!!! no to wykrakałam Quote
LACRIMA Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Walerka myśl mocno. Jacyś znajomi z ogródkiem, jakiś dom tymczasowy, jakiś odpłatny tymczas? Cokolwiek, byle lepsze od schroniska i szybko. Quote
ANETTTA Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 jutro cięzki dzień szukanie DT .....na cito ........błagam o pomoc .... Quote
walerka Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Znajomi z ogrodkiem odpadaja, ja prawie nie mam w poblizu znajomych, jestem w Polsce od pol roku :shake:. Jedyni ktorzy sie kwalifikuja pod te kategorie to maja dziecko ciezko niepelnosprawne i przygarnietego psa znalezionego pod Obi. Gdyby nie to ze niedlugo wyjezdzam na 2 tyg to sama bym go wziela tymczasowo...Wlasciciel schronu tez juz nie zabardzo chce go oddac pierwszemu chetnemu bo sie boi ze go odrzuca jak bedzie dalej taki bez zycia. Quote
walerka Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Rybka39 miala jakiegos chetnego na tego benka lub kaukaza, kaukaz juz wyadoptowany, napisalam do niej odnosnie benka, moze sie odezwie, trzymajcie kciuki. Quote
LACRIMA Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 walerka napisał(a):Rybka39 miala jakiegos chetnego na tego benka lub kaukaza, kaukaz juz wyadoptowany, napisalam do niej odnosnie benka, moze sie odezwie, trzymajcie kciuki. TRZYMAM I NIE PUSZCZĘ!!! Co za dzień. Tyle nieszczęść naraz. Gdzie te wszystkie bernardyny poumieszczać? Brakuje domów i tych stałych i tymczasowych. Aż nie chce się zaglądać na watki. Quote
Rybka_39 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Facet się nie odzywa, zrobiłam beniusiowi wyróżnioną alegratkę.. Quote
Paulina_mickey Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Aneta Ty pisałaś o jakimś chętnym na dwu letniego benka? Quote
ANETTTA Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 tak pan z malborka chce prawdziwego benka mlodego .........zaczynam od kontroli domu prosiłam nasza dogomaniaczke Anie o spr domu ... szukam psa prawdziwego nie mixa ja mu nie dam tego psa nie bez kastracjiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Walerko pogadaj czy daloby sie tu cos zrobic !!! Quote
ANETTTA Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 a jakby wygladała sprawa transportu do malborka ...??? czy jest taka opcja ??? i jak benius reaguje na koty ???czy to jest do sprawadzenia Quote
Paulina_mickey Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Jak chce prawdziwego na 100% to niech się zgłosi do hodowli. Przecie tu mamy tylko psiaki bardziej albo mniej w typie rasy... Jedynie Cynia ma rodowód... Trzeba domek sprawdzić bo może to szansa dla niego. Quote
LACRIMA Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Anetka zapytaj się tego faceta jak odróżnić prawdziwego bernardyna od mixa. Jego odpowiedź może trochę wyjaśnić. Quote
Rybka_39 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 ANETTTA napisał(a):a jakby wygladała sprawa transportu do malborka ...??? czy jest taka opcja ??? i jak benius reaguje na koty ???czy to jest do sprawadzenia Transport pewnie by się znalazł, trzeba dom sprawdzić, może to będzie szansa dla niego. Quote
ANETTTA Posted June 5, 2009 Author Posted June 5, 2009 Ania ma spr w sobote lub w niedziele ...da znac jak on reaguje na koty dom gospodrastwo duże .....ludzie ok 60 lat Quote
ANETTTA Posted June 5, 2009 Author Posted June 5, 2009 bez przesady on nie chce z rodowodem ale bardziej takiego w typie .....my widzimyn łaty wielkie to juz benkowe futro ...i kochamy je Quote
Recommended Posts