Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w oczekiwaniu na więcej wyników z AKITA CUP 2009 przesyłam link do wyników z tej wystawy hodowli TOMIMOPA (Czechy)

www.akita-eurasier.estranky.cz - AKITACUP 2009

Jest mi bardzo miło,iż ACHIKO GO Akita Inu of Cacic (z hodowli Laury Dragutin z Niemiec,hodowla Akita Inu of Cacic -własność Milusi Juzowej,hodowla Tomimopa) -ojciec wielu naszych akitek ,m.in. AOI KIMIKO Halne Wzgórze wł.Ania (Kis me and Love me) ,AZAYAKE Halne Wzgórze wł.Mimbla&Stitch (Mori No Kodomo),SAIAI wl.Chaakita(Fuen No Oka),AYAKA NO YUKI Halne Wzgórze wł.Halne Wzgórze i wielu innych oraz akitek,które wyemigrowały z Polski do Niemiec,Słowacji i Rosji -został doceniony na obu wystawach -przez tak znaczących w świecie akit sędziów :lol:

• 2 weeks later...
Posted

Tak bardzo sie cieszymy ;), ze wystawa klubowa tak dobrze poszla Etnakita Ken, wyniki znalismy juz wczesniej, ale chyba od nie dawna sa na stronie S.A.K.I, Amamei Go :loveu:. ECC Bandou Tarou Go Saginuma Kensha (tatus naszego Shirai'ka ) 2 miejsce w klasie Championow i zostal uznany za najlepszego reprodukotra :multi:. Klasa BABY
1 miejsce Akamizuiro-Go i 3 miesjce Kin Go - bracia z miotu Shirai'a . Miejmy nadzieje, he he...ze Shirai za rok tez pojedzie na Akita Cup. Oczywiscie gratulacje dla wszyskich Akitek. Pozdrawiamy

Posted

(Akita Cup 19. 04. 2009 Givoletto - Torino)
Wyniki psów hodowli Delle Bianche Vallate Wł. Andrea Bordone

Mugen Go Awa Kuroiwasou zdjęcie Allevamento Bianche Vallate - Akita Giapponesi
- (w klasie 30-48 miesięcy - psy otwarta) - lokata pierwsza

Mugen Go Awa Kuroiwasou w 2008 na Akita Cup zajął drugą lokatę

Tenka Go Shirai - zdjęcie - Allevamento Bianche Vallate - Akita Giapponesi
- (w klasie 10-18 miesięcy - psy młodzież) - lokata pierwsza

Tenka Go Shirai w roku 2008 był zwycięzcą w grupie szczeniąt

Momariu Delle Bianche Vallate
- (18-30 miesięcy - klasa pośrednia) lokata druga

Wyniki
akita cup 2009
Akita Cup
Pozdrawiam Hodowców!!!

Posted

Moja może i być z Bangladeszu, ale żeby wyglądała tak jak Kotarou.
Do dziś pamiętam ten moment jak go pierwszy raz zobaczyłam (oczywiście na foto), jeszcze na wystawie w Japonii :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Shirai - Koki napisał(a):
A tak zapytam z ciekawosc kto jest wlascicielem tej Akitki ?

Hodowla KAMINO KEN z Francji.

Czy w przyszłym roku zawitasz ze swoją akitką na AKITA CUP?

Posted

Tak planujemy sie wybrac na Akita Cup przyszlym roku chociaz mamy bardzo daleko okolo 1300 km w jedna strone !!!! Ciekawe czy spotkamy Akitki z Polski, he he poludnie Polski ma blizej do Torino niz my :crazyeye:

• 3 months later...
Posted

Asiunia02 napisał(a):
Moja może i być z Bangladeszu, ale żeby wyglądała tak jak Kotarou.
Do dziś pamiętam ten moment jak go pierwszy raz zobaczyłam (oczywiście na foto), jeszcze na wystawie w Japonii :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Pewnie szczeniaczki Kotarou beda slicznitukie !!!!! :diabloti:

Posted

Rzecz jasna ze genetyka to zagmatwana sprawa, ale na pewno maluchy sa pewniejsze skoro jednak wlasciciele suk decyduja sie na takie krycia, mysle ze nie robia tego zeby zobaczyc Francje :lol:, w sumie gdybym miala duze mieszkanie zdecydowalabym sie na zakup takiego malucha, a szczegolnie gdyby warta zainteresowania byla tez przyszla mama :eviltong:

Posted

ja za to raczej wzięłabym malucha po sprawdzonym skojarzeniu - jak już wiadomo czego po tej kombinacji można się spodziewać ;) no i oczywiście, jesli wcześniej z takiej kombinacji wyszły ładne maluchy ;)

Posted

Poczekamy zobaczymy, ale ta kombinacja o ktorej ja mysle, to jestem przekonana ze maluch beda rewelacyjne :diabloti:, natomiast ja nie chciala bym maluszka ze skojarzenia ktore czesto jest powtarzane i jest sporo maluchow to takiej parze, natomiast kazdy wybor to sprawa indywidualna

• 1 month later...
Posted

Czy Wy zdajecie sobie sprawe ile akit jest zgłoszonych na taką wystawę??:crazyeye::crazyeye:

w tym roku było 145!!! prawie jak na tegorocznej światówce!!!!

"Ukradłam" znajomej katalog z tej wystawy + kartę oceny.. w katalogu połowa stron to katalog a druga to reklamy hodowli.. chociaż może nawet ta druga część jest większa :evil_lol::evil_lol:

Chcecie skan albo zdjęcia calego katalogu?:evil_lol: