AKITY-HalneWzgórze Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 w oczekiwaniu na więcej wyników z AKITA CUP 2009 przesyłam link do wyników z tej wystawy hodowli TOMIMOPA (Czechy) www.akita-eurasier.estranky.cz - AKITACUP 2009 Jest mi bardzo miło,iż ACHIKO GO Akita Inu of Cacic (z hodowli Laury Dragutin z Niemiec,hodowla Akita Inu of Cacic -własność Milusi Juzowej,hodowla Tomimopa) -ojciec wielu naszych akitek ,m.in. AOI KIMIKO Halne Wzgórze wł.Ania (Kis me and Love me) ,AZAYAKE Halne Wzgórze wł.Mimbla&Stitch (Mori No Kodomo),SAIAI wl.Chaakita(Fuen No Oka),AYAKA NO YUKI Halne Wzgórze wł.Halne Wzgórze i wielu innych oraz akitek,które wyemigrowały z Polski do Niemiec,Słowacji i Rosji -został doceniony na obu wystawach -przez tak znaczących w świecie akit sędziów :lol: Quote
Mitsu Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Na stronce www.akity.cz też jest fotorelacja i scan formularza oceny psa z Casa Saportio - trochę inaczej niż u nas. Quote
Tomonari Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Nasi południowi sąsiedzi mieli w tym roku liczną reprezentację. I osiągnęli niezłe wyniki!. Gratulacje. www.milacekcherry.estranky.cz - Fotoalbum - AKITA CUP 2009 - AKITA CUP 2009 - 19.jpg Quote
Shirai - Koki Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Tak bardzo sie cieszymy ;), ze wystawa klubowa tak dobrze poszla Etnakita Ken, wyniki znalismy juz wczesniej, ale chyba od nie dawna sa na stronie S.A.K.I, Amamei Go :loveu:. ECC Bandou Tarou Go Saginuma Kensha (tatus naszego Shirai'ka ) 2 miejsce w klasie Championow i zostal uznany za najlepszego reprodukotra :multi:. Klasa BABY 1 miejsce Akamizuiro-Go i 3 miesjce Kin Go - bracia z miotu Shirai'a . Miejmy nadzieje, he he...ze Shirai za rok tez pojedzie na Akita Cup. Oczywiscie gratulacje dla wszyskich Akitek. Pozdrawiamy Quote
zubiri Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 (Akita Cup 19. 04. 2009 Givoletto - Torino) Wyniki psów hodowli Delle Bianche Vallate Wł. Andrea Bordone Mugen Go Awa Kuroiwasou zdjęcie Allevamento Bianche Vallate - Akita Giapponesi - (w klasie 30-48 miesięcy - psy otwarta) - lokata pierwsza Mugen Go Awa Kuroiwasou w 2008 na Akita Cup zajął drugą lokatę Tenka Go Shirai - zdjęcie - Allevamento Bianche Vallate - Akita Giapponesi - (w klasie 10-18 miesięcy - psy młodzież) - lokata pierwsza Tenka Go Shirai w roku 2008 był zwycięzcą w grupie szczeniąt Momariu Delle Bianche Vallate - (18-30 miesięcy - klasa pośrednia) lokata druga Wyniki akita cup 2009 Akita Cup Pozdrawiam Hodowców!!! Quote
Asiunia02 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Po raz kolejny mój niuniek wygrał :loveu::loveu::loveu: To jest akita moich marzeń :) Quote
Shirai - Koki Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 KOTAROU GO MUSASHI AIWA zycze spelnienia marzenia ;) Moim marzeniem jest Akita z Japonii Quote
Asiunia02 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Moja może i być z Bangladeszu, ale żeby wyglądała tak jak Kotarou. Do dziś pamiętam ten moment jak go pierwszy raz zobaczyłam (oczywiście na foto), jeszcze na wystawie w Japonii :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Shirai - Koki Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 A tak zapytam z ciekawosc kto jest wlascicielem tej Akitki ? Quote
Tomonari Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Ale przyznacie, że puchary mają niczego sobie.... Quote
Tomonari Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Shirai - Koki napisał(a):A tak zapytam z ciekawosc kto jest wlascicielem tej Akitki ? Hodowla KAMINO KEN z Francji. Czy w przyszłym roku zawitasz ze swoją akitką na AKITA CUP? Quote
Shirai - Koki Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Tak planujemy sie wybrac na Akita Cup przyszlym roku chociaz mamy bardzo daleko okolo 1300 km w jedna strone !!!! Ciekawe czy spotkamy Akitki z Polski, he he poludnie Polski ma blizej do Torino niz my :crazyeye: Quote
Asiunia02 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Ja już chciałam w tym roku jechać, ale może w przyszłym się uda :) Ale byłoby fajnie !!! Quote
Shirai - Koki Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Asiunia02 napisał(a):Moja może i być z Bangladeszu, ale żeby wyglądała tak jak Kotarou. Do dziś pamiętam ten moment jak go pierwszy raz zobaczyłam (oczywiście na foto), jeszcze na wystawie w Japonii :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Pewnie szczeniaczki Kotarou beda slicznitukie !!!!! :diabloti: Quote
Agappe Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Shirai - Koki napisał(a):Pewnie szczeniaczki Kotarou beda slicznitukie !!!!! :diabloti: to nie jest takie oczywiste.. genetyka to zagmatwana sprawa:roll: Quote
Shirai - Koki Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Rzecz jasna ze genetyka to zagmatwana sprawa, ale na pewno maluchy sa pewniejsze skoro jednak wlasciciele suk decyduja sie na takie krycia, mysle ze nie robia tego zeby zobaczyc Francje :lol:, w sumie gdybym miala duze mieszkanie zdecydowalabym sie na zakup takiego malucha, a szczegolnie gdyby warta zainteresowania byla tez przyszla mama :eviltong: Quote
Agappe Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 ja za to raczej wzięłabym malucha po sprawdzonym skojarzeniu - jak już wiadomo czego po tej kombinacji można się spodziewać ;) no i oczywiście, jesli wcześniej z takiej kombinacji wyszły ładne maluchy ;) Quote
Shirai - Koki Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Poczekamy zobaczymy, ale ta kombinacja o ktorej ja mysle, to jestem przekonana ze maluch beda rewelacyjne :diabloti:, natomiast ja nie chciala bym maluszka ze skojarzenia ktore czesto jest powtarzane i jest sporo maluchow to takiej parze, natomiast kazdy wybor to sprawa indywidualna Quote
Agappe Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Czy Wy zdajecie sobie sprawe ile akit jest zgłoszonych na taką wystawę??:crazyeye::crazyeye: w tym roku było 145!!! prawie jak na tegorocznej światówce!!!! "Ukradłam" znajomej katalog z tej wystawy + kartę oceny.. w katalogu połowa stron to katalog a druga to reklamy hodowli.. chociaż może nawet ta druga część jest większa :evil_lol::evil_lol: Chcecie skan albo zdjęcia calego katalogu?:evil_lol: Quote
Asiunia02 Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Pewnie :) Z roku na rok kusi mnie ta wystawa coraz bardziej :) Quote
Agappe Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 [quote name='Asiunia02']Pewnie :) Z roku na rok kusi mnie ta wystawa coraz bardziej :) mówisz i masz :lol: troche tego będzie.. strona po stronie Quote
Recommended Posts