Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

caly boks poszedl dzis na spacer. takze Aza i Anu. Mylą mi się ich imiona, więc opiszę po znaczeniach:)

sunia z czarnymi znaczeniami odważna, na spacerze wedlug relacji wolontariuszki "zwariowana";) ale nie ciągnie jakoś specjalnie.

sunia z brązowymi znaczeniami b. nieśmiała... Linda ją wynosiła z boksu. Potem chodziła z nią sama bez innych psów i suńka powoli się otwierała. Ale na początku nie chciała się ruszyć z miejsca. jest b. ostrożna.

Obie sunie w kociarni co prawda zwrócily uwagę na koty tzn. ruszały uszkami i patrzyly co się dzieje, ale potem straciły zainteresowanie.

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Czarna to Aza, a brązowa Anu. ;)
Na naszym pierwszym spacerze wszyscy za kociarnią spędziliśmy chyba 20 minut zanim obie zdecydowały się ruszyć :lol:
Bardzo się cieszę, że się udało. ;)

Posted

Mam wrażenie, że mój małżonek bardziej skłonny jest zafundować suczkom hotelik tymczasowy, niż zabrać je do nas. Mamy bardzo zwariowany czas i sama również mam wątpliwości, że dam radę. Myślę, że mogą poczekać w hoteliku do szczęśliwej wspólnej adopcji. Może zamówić tam kolejkę, a suczki wysterylizować? Jak mogę to załatwić Charly ze schroniskiem? Pieski powinny być zdrowe jak tam dotrą. Tzn. bez chorób wymagających specjalistycznej pomocy i bez chorób zakaźnych. Mogę zamówić tam kolejkę dla suczek, zająć się ewentualnym transportem i oczekiwaniem na DS.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź ...

Posted

Lucyna napisał(a):
Mam wrażenie, że mój małżonek bardziej skłonny jest zafundować suczkom hotelik tymczasowy, niż zabrać je do nas. Mamy bardzo zwariowany czas i sama również mam wątpliwości, że dam radę. Myślę, że mogą poczekać w hoteliku do szczęśliwej wspólnej adopcji. Może zamówić tam kolejkę, a suczki wysterylizować? Jak mogę to załatwić Charly ze schroniskiem? Pieski powinny być zdrowe jak tam dotrą. Tzn. bez chorób wymagających specjalistycznej pomocy i bez chorób zakaźnych. Mogę zamówić tam kolejkę dla suczek, zająć się ewentualnym transportem i oczekiwaniem na DS.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź ...

one wyglądają zdrowo. siersc zdrowa, skóra też. ząbki, uszki zdrowe.
w sprawie adopcji, ds, dt, hotel...;) zadzwon prosze do schroniska do Lindy. Linda robi terminy sterylek. zaraz numer podam.

Posted

[quote name='Charly']caly boks poszedl dzis na spacer. takze Aza i Anu. Mylą mi się ich imiona, więc opiszę po znaczeniach:)

sunia z czarnymi znaczeniami odważna, na spacerze wedlug relacji wolontariuszki "zwariowana";) ale nie ciągnie jakoś specjalnie.

sunia z brązowymi znaczeniami b. nieśmiała... Linda ją wynosiła z boksu. Potem chodziła z nią sama bez innych psów i suńka powoli się otwierała. Ale na początku nie chciała się ruszyć z miejsca. jest b. ostrożna.

Obie sunie w kociarni co prawda zwrócily uwagę na koty tzn. ruszały uszkami i patrzyly co się dzieje, ale potem straciły zainteresowanie.
Super. Dzięki za informacje. ;)
Zobaczymy, czy coś z tego domu wyjdzie...

Kim jest Linda? Tyle razy o niej piszecie... Linda to, Linda tamto...

Lucyna, hotel to też dobry pomysł.

Posted

Ja zacznę procedurę wyciągnięcia ich ze schronu, podpiszę umowę i ustalę sterylkę. Jeśli znajdzie się chętny domek, to umowę podpisze ze mną. Pod warunkiem, że schronisko (Linda) się na to zgodzi. Jeśli dostanę pozytywną odpowiedź ze schroniska to zaczynam szukać hoteliku, zarezerwuję go. Jeśli domek się znajdzie wcześniej, to zwolnimy miejsce.
Jeśli chodzi o opłatę za hotel, to oprócz naszej rodziny będzie partycypować w tym grupa moich znajomych, która podpytuje mnie co się ze ślicznotkami dzieje.
Będą mogli się wykazać.
Życzę suczkom fajnego domku jak najszybciej.

Posted

Ojj Azu i Anu :shake:
Od początku sunie obserwuje i trzymam za nie kciuki :loveu:
Powodzenia piękne! :loveu:

Zrobie im dzisiaj kilka nowych banerków ;)

Posted

Kana napisał(a):
Ojj Azu i Anu :shake:
Od początku sunie obserwuje i trzymam za nie kciuki :loveu:
Powodzenia piękne! :loveu:

Zrobie im dzisiaj kilka nowych banerków ;)

Przydałyby się również ogłoszenia. ;)

Dzisiaj dostałam odpowiedź od ludzi zainteresowanych siostrami - rezygnują... Trzeba szukać dalej.
Lucyna, realizuj swój plan jak najszybciej. :loveu:

Posted

no,no Lucynko,to się nazywa mocne wejście :evil_lol: super akcja.Oby więcej takich. Cieszę bardzo za sunie i mam nadzieję,że nie będą długo czekać na domek.

Posted

Twoja szkoła Poker :evil_lol::evil_lol::evil_lol: zaraziłaś mnie :loveu::loveu::loveu:
Dzięki za dobre słowo i trzymaj kciuki.
Ja zabieram się za molestowanie znajomych ... już mam kilka drobnych deklaracji.:mad:
Na Mazury wybiorę się z koleżanką z Niemiec, bo akurat w tym terminie będzie u mnie w odwiedzinach. Ją też ubiorę w utrzymanie suczek (chociaż symboliczne). A może znajdzie im domek za granicą? Pod warunkiem, że cudny i kochany.
Mam nadzieję, że jeśli suczki będą w hoteliku długo, to mój małż stwierdzi, że u nas taniej.:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='hop!']Super. Dzięki za informacje. ;)
Zobaczymy, czy coś z tego domu wyjdzie...

Kim jest Linda? Tyle razy o niej piszecie... Linda to, Linda tamto...

Lucyna, hotel to też dobry pomysł.

Linda pracuje w biurze:)

Lucynko dzięki za telefon. chyba rozmawiałyśmy dziś króciutko zanim przekazałam Lindzie.

Posted

[quote name='Lucyna']Wszystko ustalone, w okolicach 10-15 sierpnia sunieczki powinny być w hoteliku i czekać na wymarzony domek.
Zanim trafią do hotelu też warto je ogłaszać. ;)
Ogłoszenia...
allegro wyróżnione
alegratka (wyróżniona o 1 punkt :eviltong:)
adopcje.org
kupiepsa.pl
przygarnijzwierzaka
cafeanimal
animalia
adopcjapsa
psy.pl
pajęczyna
adsy
e-zwierzak
gumtree
telezoo
eoferty.com.pl
kupsprzedaj.pl
polskastrefa.eu
szerlok.pl
oglosili.pl
ofertownia.pl
warsza.pl
ogloszeniadrobne.warszawa.pl
trójmiasto.pl

Może ktoś jeszcze zrobi jakieś ogłoszenia? :cool3:

Posted

Lucyna napisał(a):
Ja nie znam innych portali wysłałam anons do Gazety Wyborczej dodatek wrocławski i Wrocek.pl
Póki co szukam deklaracji wśród znajomych

Jaki będzie miesięczny koszt hotelu? Może warto zbierać też deklaracje na dogo?

Posted

Mam już cenę, to 24 PLN za dobę za dwie. Jeśli się uda zebrać coś na dogo, to będzie miło. Jamor odpisał, iż wróży im mniej niż miesiąc w hoteliku, bo są śliczne. Mam nadzieję, że się to sprawdzi.
Jeśli będą musiały być dłużej, to na moją odpowiedzialność.

Charly, miło że to z Tobą miałam przyjemność zacząć rozmowę w schronisku ...
A śliczności nasze niech ciepło się trzymają

Pozdrawiam

Posted

No właśnie Charly, co tam u suniek?:crazyeye:
Mam nadzieję, że wszystko zgodnie z planem, ja szykuję się na termin około 11 sierpnia.;)
Telefonów w sprawie adopcji nie było ...