Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Lucyna'](...)One przywykły do towarzystwa przy jedzeniu, jak były w schronie, (...)[/quote]

Wczesniej tez, bo one mieszkały u swojego pana z jeszcze trzema innymi psami- cała piątka trafiła od nas, kiedy pan poszedł do więzienia. BYł jeszcze Piku- bardzo podbny do nich, ale nie szorstki, i dwie maciupkie suńki.
Reszta już w domkach :)

Lucyna, podziwiam Cię z całego serca, za taką pomoc tym wspaniałym pielęgniarom :)

Posted

Bardzo bym chciała Kordoniu, aby znalazły kochający domek.
Obie razem to wulkan energii, trudno znaleźć chętnego na adopcję.
Próbujemy rozdzielić je. Ale z domkiem też nie jest łatwo. One są takie piękne ... i głucho. Nie rozumiem tego.
Suńki rozkręcają się. Wczoraj zostały same i troszkę demolki było w domu :angryy:
Pogryzły pudełko styropianowe i zabawki. Pogryzły też etui na okulary mojego małża (całe szczęście, że było to puste pudełko), a leżało wysoko na barze. Kapcie wyniesione, ale zastaliśmy je w całości:mad::mad::mad: Troszkę mnie to zmartwiło. Ponadto Anu robi się zazdrosna o Kwiatuszka i warkoliła na nią jak leżałyśmy razem na kanapie.
Byliśmy u koniarzy. Plakaciki podaliśmy i przekazaliśmy ulotki. Może coś z tego wyniknie. Szukamy domku obojętne dla której.
Na spacerach na łące puszczamy jedną, druga na smyczy. Zataczają ogromne koła kilkanaście razy i wracają jak się zmęczą. Potem zmiana. Ta co szalała na smycz, a ta ze smyczki puszczona. Muszę to robić, bo energia dziewczyny rozpiera. Frezja zatacza te koła podwójnie. Raz z jedną i drugi raz z drugą. trochę skraca sobie drogę, bo by nogi pogubiła :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Zrobiłam Anuli kilka ogłoszeń, będzie w Metrze i Wyborczej. Na ogłoszenia Azy nikt się nie odezwał. Może Anu będzie miała szczęście.
Z pewnością dwóch suczek zatrzymać nie mogę :placz:są kochane, ale ja niestety nie dam rady.
Musiałam zabrać im kanapę z użytkowania, ponieważ nasze gwiazdeczki koniecznie chciały tam zakopać zdobycze np. chrupki lub zabawki targając ją pazurkami.
Byłyśmy na spacerze nad Odrą, Frezja odważnie parła do przodu i suńki też były zadowolone chociaż na uwięzi.
Anu to bardziej piesek myśliwski, jak idziemy przez las to staje na dwóch łapach i skacze ciągnąc do przodu. Aza natomiast jest mniej zainteresowana zwierzyną, jest taka bardziej owczarkowata, czujna i pilnująca domu.
Ogłoszenie na cafeanimal jest zaraz za Burką z elbląskiego schroniska. Ale się dziewczyny spotkały :lol::lol::lol:

Posted

Lucyna napisał(a):
Ogłoszenie na cafeanimal jest zaraz za Burką z elbląskiego schroniska. Ale się dziewczyny spotkały :lol::lol::lol:

To ja wrzuciłam Bureczkę na cafeanimal. ;)

Sunia chyba trafi do Vitki... :lol:

Posted

Coraz bardziej się przywiązujemy do tych dwóch gamoni, co dzisiaj zrobiły nam alarm nocny i pogryzły smyczkę i nie tylko :mad::mad::mad:
Sunieczki są cudne, milusińskie i grzeczne:loveu::loveu::loveu:
:diabloti::diabloti::diabloti: oprócz momentów, kiedy niespożyta energia je rozpiera. Bawią się tak, jakby walczyły "na śmierć i życie".
Z kanapy na fotel i dookoła stołu. Chcąc je ostudzić wystawiam na taras, one zamiast się bawić sterczą pod drzwiami i maślanymi oczami patrzą do środka.
Małż też chce im bardzo pomóc i cały czas wydzwania po znajomych i je promuje.
Miałam pierwszy telefon w sprawie Anuli, domek pod Jelenią Górą. Wysłałam zdjęcia, Pani ma się odezwać.
I się odezwała .... czeka do niedzieli na męża, podejmą decyzję i dadzą znać.
Dzieci w wieku szkolnym, już mnie serce boli ... :placz:
Anula cały czas okupuje Frezji posłanko, dla niej za małe, ale za to wysoko na półpiętrze. Aza pod schodami, śpią smacznie, bo w nocy alarm trzeba robić ...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Frezja nie schodzi z fotela, boi się, że w parę sekund miejsce będzie zajęte.

Posted

Jednym słowem macie wesoło :evil_lol::angryy:
Dobrze by było znaleźć właśnie domek ze szkolnymi dziećmi, które dadzą suni popalić zabawami :evil_lol:

Posted

Poker napisał(a):
Jednym słowem macie wesoło :evil_lol::angryy:
Dobrze by było znaleźć właśnie domek ze szkolnymi dziećmi, które dadzą suni popalić zabawami :evil_lol:

............. popieram! .......................

Posted

Gwiazdy coraz bardziej się adoptują, dzisiaj był tylko jeden alarm i to o 6,30:loveu: wywołany przez Anulę, Aza jej nie wtórowała - co za postęp :multi::multi::multi:
Był spacer w lesie i zachwyty mojego małża, słońce, pajęczyny w rosie ... bosko.
Przestawiłam posłanko, a Anulka za nim - widać takie malutkie jej odpowiada. Kocyk na półpiętrze to już nie to.

A tak gwiazdy czekają pod sypialnią ... :loveu:

Pani długo się przygotowuje :loveu: leżą tak i nie wchodzą jak im zabronię

Posted

Pojedyńczo to one są grzeczne i spokojne jak baranki - polecam każdą z osobna nawet do małego dziecka. Nie szaleją, słuchają poleceń, a za głaskanie zrobią wszystko :lol:
Jak są we dwie to szaleją, zresztą tak samo mój pies - jak ma kumpla do zabawy to hulaj dusza, piekła nie ma..
We dwie to ciężko sobie poradzić, mimo iż radość podwójna..
Ciężki masz orzech do zgryzienia, Lucynko. Ja nie wiedziałabym którą wybrać.
Pani ode mnie się nie odezwała :shake:

Posted

Na Anulkę jest chętna również rodzina z Żar z dwoma dziewczynkami 8 i 10 lat, mieszkanie w bloku, ale działka i w pobliżu tereny spacerowe. Godzą się na umowę adopcyjną, wysłałam im na maila. Potrzebna osoba do sprawdzenia domku. Są tam świnki morskie, pani mówi, że w klatce. Ja mam szczurka w swoim domu. Suczki wchodzą tam, żadna nie jest zainteresowana, a Anu w szczególności. Myślę, że to nie przeszkoda.

Posted

Tak, Anula waży 13 kilo, Aza prawie 16 kg. Różnica w wielkości i w charakterze.
Fajne z nich psinki.
Chodzą za mną jak baranki za pasterzem. Nauczyły się, że do sypialni się nie wchodzi i zatrzymują się przed drzwiami. Natomiast po wejściu do innego pokoju, jedynie łóżko jest godne aby gwiazdy położyły tam swoje doopki.:cool3:

Posted

Jestem :lol: musiałam przebrnąć przez wątek,
żeby coś wiedzieć o dziewczynach :evil_lol:

Obie są śliczne :loveu: trzymam kciuki.
Jak potrzeba podam namiary do mnie.