Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lucyna napisał(a):
Dzięki Irysku za zainteresowanie i podanie linku. Rozmawiałam z Panią i chyba jednak się tam wybiorę, okazuje się, iż jest nastawiona na jedną z naszych suczek. Nie chciała za bardzo przez telefon rozmawiać o innej adopcji. Jej małżonek cały przyszły tydzień ma urlop i dlatego sprawa stała się pilna. Poinformowałam ją o tym, że sunie są energiczne i kopią dołki w ogródku, nie przeszkadza jej to. Jej pies robi to samo. Ogrodzenie ogrodu szczelne i wysokie. Nie ma niebezpieczeństwa, że pies wyjdzie. Zdaje sobie sprawę, że na początku może być różnie, trzeba nad pieskiem popracować i zniszczenia też mogą być. Nie wiem co robić, wszystko za szybko.

No to chyba dobrze gdyby jedna znalazła kochający domek i fajnych właścicieli.. Druga też szybciutko znajdzie dom, bo śliczne są obydwie.

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Do mnie nikt się nie odezwał w sprawie suczek.

Lucyna, jeżeli masz możliwość, to jedź osobiście sprawdzić dom.

Ostatnio nie mam czasu wchodzić na dogo... :roll:

Posted

ja jestem na wątku, chociaż coś po tej nieczynności dogo mi się subskrypcje nie wysyłają na pocztę... ale nie odzywam się, bo nie mam nic pomocnego do powiedzenia. mówią ludziom o suczkach, dałam info w intranecie, jak coś mi przyjdzie do głowy to dam znac :)
a za sunie trzymam mocno kciuki ;)

Posted

Niestety domek nie okazał się odpowiedni. Raczej nadaje się dla spokojnego psiaka, nie dla żywiołowej młodej suczki. Jeśli Pani się odezwie i będzie chciała innego pieska dam znać.
Ogłoszenia są ze wzmianką o ewentualnym rozdzieleniu, czekamy na telefony. Z pewnością będziemy ogłaszać jeszcze w Wyborczej i Metrze, ale trzeba chwilkę odczekać. Moim zdaniem następne ogłoszenie powinno być dla jednej, myślę o Azie. Potrzebny tekst. Jeśli ktoś wymyśli proszę o propozycje. Ja również się postaram.
Jeśli się nic nie dzieje, to wątek śpi. Nic nie szkodzi. Czekamy cierpliwie na ten najlepszy domek. Wczoraj dzwoniła Pani, mieszkanie w bloku i kot. Później domek z ogrodem. Nie odezwała się dzisiaj.

Posted

Już jestem i wpadłam na watek.To dobrze,że sunie mogą być rozdzielone, zwiększa to szansę na szybsza adopcję.
Ktoś chyba tu za mną tęsknił ;)

Posted

Ogłaszamy tylko Azę i zobaczymy co się będzie działo. Jeśli znajdzie superowy domek, to Anu trafi do mnie. Z pewnością nie zostanie sama.
Był telefon w sprawie adopcji suczek z Bytomia. Mieszkanie w kamienicy (z Yorkiem) i niedaleko działka. Mam wątpliwości, domek będzie sprawdzony. Ogłoszenia na dwie suczki mogą wisieć na różnych portalach, może ktoś jeszcze zadzwoni. Telefony do mnie, o których pisałam były z Metro. Z Wyborczej zero. Dwa razy ukazało się ogłoszenie i nikt nie zadzwonił.

Na tą chwilę wybrałam trzy zdjęcia, potrzebny tekścik bez podawania imienia suczki. Poproszę Jamora o ładne zdjęcie całej sylwetki Azy.
Jak wymyślę jakiś tekst, dam znać.

Posted

Lucyna napisał(a):
Poproszę Jamora o ładne zdjęcie całej sylwetki Azy.

Poproś o różne zdjęcia Azy - sylwetki, zbliżenia... Poproś również o filmik. ;)

Posted

Zdjęcia będą jutro do południa. Przygotowujemy wizytę przedadopcyjną w Bytomiu.
Tak sobie myślę, iż suczki zostaną wydane do domku, ale musi być lepszy od mojego ...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

masz na mysli domek dla obu naraz ten w bytomiu?
czy tak sobie myslisz, ze jak sie znajda domy dla nich obu ogolnie, to musza byc lepsze niz tez twoj?

ja mam tak z kotami, poki nie znajde lepszego niz nasz nie mam serca wydac. i tak mamy juz 5 kotow plus teraz 2 w suszarni ledwo zywe (takie na tygodniowe podleczenie).

Posted

Domek w Bytomiu ma być dla dwóch suczek, jeszcze nie jest sprawdzony.
Mam wątpliwości, poczekamy na wynik wizyty.
Nie ma wielu chętnych na wzięcie suczek razem, ogłaszane są już długo i nic.
Myślę, że wybierzemy się z wizytą do Warki z małżem i Frezjunią na nadchodzący weekend. Chcę zapoznać panienki z moją rodzinką.

Posted

lucyno co sie pojawia dom, to czytam komentarz "mam watpliwosci co do domku". moze warto troche optymizmu dolozyc do szukania domow i podejscia do sprawy!?
pozytywne myslenie powoduje pozytywne dzialanie. takze pomysl "a moze to bedzie juz ten domek" i a nuz sie spelni.

Posted

Masz rację Irysku. Ale czy można być optymistą, jeśli to jest mieszkanie w centrum Bytomia i malutki York. Marzy mi się dla suczek domek z ogródkiem, aby mogły się wybiegać. Pani wspominała o działce w pobliżu, na której przebywają często od wiosny do jesieni. Zobaczymy.
Taka już jestem, wolę się miło rozczarować, niż myśleć optymistycznie, a potem klapa na całego.

Posted

Przed chwilą dostałam wiadomość od osoby, która chciała się umówić na wizytę, że sprawa jest nieaktualna. Państwo zaadoptowali jamniczka. Szkoda, że nie zadzwonili do mnie. Czekam na zdjęcia od Jamora.

Posted

phi. jacys malo odpowiedzialni. dobrze czulas.
dziwi mnie tylko jedno, najpierw chcieli 2 gigantycznego wzrostu suczki (naraz), a przygarneli jamnika... komedia.

Posted

Potwierdzam chęć ogłaszania Azy, jednak ze zdjęć nie da się nic wybrać :placz:Próbowałam się dodzwonić w tej sprawie do Jamora, ale się nie udało.
Jeśli Aza znajdzie domek, to natychmiast zabieram Anu do siebie.
Dwóch suczek razem niestety nie mogę zabrać. Pracuję nad tekstem.

Posted

To lepiej ,że ten dom teraz zrezygnował, a nie potem oddał.To znaczy,żr to nie był TEN dom :mad:
DZiewczynki są tak urocze,że znajdą domki, o to się nie martwię.
Nie wszystkie psy mają takie szczęscie jak Frezja :evil_lol:
Lucynko,czy do Warki przejeżdza się daleko od Warszawy ?