hop! Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 jamor napisał(a):odbieram jesli mam włączony. jak masz zyczenie jutro nas odwiedzic przed kolacją to zapraszam. powiem Piratowi aby sie ogolił a pielegniarki umalowały. O której jadacie kolację? ;) Quote
Lucyna Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 O, jak miło :lol: Dzięki, kciuki trzymać ... :eviltong::eviltong::eviltong: ... proszę Quote
hop! Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Taaak... Bardzo miło, że są osoby, które trzymają kciuki. :lol: :eviltong: Quote
Kana Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Pomózcie :( http://www.dogomania.pl/forum/f99/psie-figurki-ze-szkla-inne-porcelanowe-zwierzatka-na-hotel-dla-rudej-do-30-08-a-144937/ http://www.dogomania.pl/forum/f99/sliczna-bizuteria-pierscionki-kolczyki-inne-na-hotel-dla-rudej-amstaffki-30-08-a-144936/ Quote
PapryczkaChili Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 ja również zaglądam, tylko nie wpisuję, jak nie mam czegoś konkretnego do powiedzenia ;) eh, coś nie podziałały te ogłoszenia - widocznie to jeszcze nie ten kochający domek ;) umieściłam sunie w moim pracowym intranecie - może to coś pomoże ;) Quote
Lucyna Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Papryczko dziękujemy za pomoc, może jednak coś z tego wyjdzie :p Dzisiaj interweniowałam w dodatku wrocławskim, obiecali wydrukować. Ważne !!! Ogłoszenie w metrze dotyczyło czasu jak pieski były w schronisku. Teraz teksty na pierwszej stronie do wyboru. Jak widać dwa średnie pieski razem - trudna sprawa. Walczymy dalej ...:lol: Quote
PapryczkaChili Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 trudna ale nie beznadziejna. ja tam myślę, że poprostu czekają na prawdziwego psiarza. u mnie psiarze mają wszyscy po dwa psy i to jest normalne, bo każdy prawdziwy psiolubny człek wie, że psy to zwierzęta stadne i trzeba mieć conajmniej dwa ;) a gorzej mają psiaki ślepe, bez łapki - te są dla koneserów, a one spokojnie znajdą domek, tylko może nie dzisiaj a jutro ;) Quote
Lucyna Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Przed chwilą dzwoniła Pani z Trójmiasta. Nie żeby była zdecydowana. Pytała, czy może jednego. Ogłoszenie obiecano mi w Wyborczej na piątek, może wcześniej. Dwa pieski mieć jest dobrze, ale dwie suńki to dopiero ...:loveu::loveu::loveu: Quote
PapryczkaChili Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Lucyna napisał(a):Przed chwilą dzwoniła Pani z Trójmiasta. Nie żeby była zdecydowana. Pytała, czy może jednego. Ogłoszenie obiecano mi w Wyborczej na piątek, może wcześniej. Dwa pieski mieć jest dobrze, ale dwie suńki to dopiero ...:loveu::loveu::loveu:\ oj zgadzam się - ja mam dwie sunie: polecam gorąco :loveu: a babeczki idą tylko razem, nie ma że osobno. przecież one bez siebie by nie dały rady... Quote
irysek Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 PapryczkaChili napisał(a):trudna ale nie beznadziejna. ja tam myślę, że poprostu czekają na prawdziwego psiarza. u mnie psiarze mają wszyscy po dwa psy i to jest normalne, bo każdy prawdziwy psiolubny człek wie, że psy to zwierzęta stadne i trzeba mieć conajmniej dwa ;) a gorzej mają psiaki ślepe, bez łapki - te są dla koneserów, a one spokojnie znajdą domek, tylko może nie dzisiaj a jutro ;) to my jestesmy takimi koneserami ;) mamy staruszka slepaczka i jest ok. a co do sun, to trzymam kciuki, zeby poszly razem, bedzie ciezko, ale wierze, ze sie uda. Quote
hop! Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 [quote name='PapryczkaChili']\ oj zgadzam się - ja mam dwie sunie: polecam gorąco :loveu: a babeczki idą tylko razem, nie ma że osobno. przecież one bez siebie by nie dały rady... Byłam dzisiaj w hotelu. Poznałam suczki. Moim zdaniem mogą zostać rozdzielone, a nawet powinny. Wcale nie trzymają się zawsze razem. Każda ma swoje sprawy i zajęcia. Zauważyłam, że Anu jest zdominowana przez Azę. Wydaje mi się, że odżyłaby bez siostry. Quote
Charly Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 może być. Anu odżyła w izolatce w zupelnej samotności. Quote
Lucyna Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Nie jestem całkowicie przeciw. Wiem, że jeśli nie znajdzie się chętny na dwie rozdzielenie będzie konieczne :placz: Wczoraj było ogłoszenie w Metrze i zero odzewu, tracę nadzieję na adopcję obu do jednego domku. Trzeba dać dziewczynkom szansę, teraz jak są prawie wolne (u Jamora) można było je lepiej ocenić. Decyzja nie przychodzi mi łatwo, szkoda bo piękny z nich duecik. Lecz cóż zrobić jak trudno o domek dla dueciku. Muszę się na to zgodzić biorąc pod uwagę dobro każdej z osobna. Pozostaje mieć nadzieję, że Anu poradzi sobie bez Azy .... Czy mam zmienić jutro treść ogłoszenia w Wyborczej? A poza tym co jeszcze możesz o nich powiedzieć Hop? Quote
hop! Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Jakość kiepska, ale trudno... YouTube - Psiaki hotelowe Obydwie suczki są kochane, otwarte, radosne. Aza jest bardzo dynamiczna, odważna, natrętna... Wszędzie jej pełno. Anu z kolei jest spokojniejsza, bardziej delikatna i zrównoważona. Co jeszcze? Lubią kopać dołki. Upolowały kreta... Quote
hop! Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Wcześniej, gdy nie znałam suczek, byłam przekonana, że muszą trafić do wspólnego domu. Teraz jestem jak najbardziej za rozdzieleniem sióstr - to będzie dla nich bardzo korzystne. Quote
Lucyna Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Dzięki Hop za relacje:loveu: Moim zdaniem możemy suczki nadal ogłaszać razem, ale podać info o możliwości rozdzielenia. Natomiast od września ogłaszać je również osobno. Quote
PapryczkaChili Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 hmmm... to ja tylko powiem, że swojej strony. ja też mam dwie sunie: jedna to suka dominująca, druga łagodna kochana przytulanka. decydując się na drugiego psiaka chciałam, aby ta pierwsza i starsza miała towarzystwo. i u mnie też tak jest, że mała jest zdominowana przez dużą, ale to naturalne wśród zwierząt - ktoś dominuje, a ktoś ulega - to dla nas może być trudne do zaakceptowania, ale dla psiaków to jest bardzo naturalne i nawet lepiej, ponieważ w przeciwnym razie cały czas walczyłyby między sobą. one się poprostu dogadały między sobą. moja mniejsza sunia, niby taka delikatna i uległa, ma dopiero 10 miesięcy więc brzuchem się wykłada przed każdym, a jednak jak nie staram się poprawić jej pozycji względem starszej, to potrafi dużej przyłożyć i sama ją zaczepia do tych psich walk ;) jak chciałam ją chronić, to zaburzyłam ich relacje i mała stała się bardzo bojaźliwa a duża tym bardziej ją dominowała. i powiem jedno: mała za dużą chodzi krok w krok, to nie znaczy, że zawsze są razem, bo jednak mają inne temperamenty i mała trzyma się mnie, ale zawsze jak duża znika jej z pola widzenia, to jej szuka, naśladuje ją, stymuluje do kontaktów z innymi psiakami. wy dziewczyny wiecie lepiej, jak sytuacja wygląda, ale chciałam tylko powiedzieć, że one poprostu mają takie hierarchię, ale to nie jest złe. a swoją drogą gdyby był taki wielki odzew i dużo zapytań tylko o jedną suczkę, to ja bym była za rozdzielaniem ich, ale widocznie teraz jest kiepski moment, bo szkoła się zaczyna, są wakacje jeszcze, o sunie wogóle jest małe zainteresowanie - czy razem czy osobno... więc ja bym się jeszcze wstrzymała z rozdzielaniem ich. one od zawsze są razem... Quote
leni356 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Wczoraj spędziłam trochę czasu z bliźniaczkami - zakochałam się w każdej z osobna :loveu: Jeśli mogę wyrazić swoje zdanie to też uważam że domki powinny być dwa - dla każdej z osobna. Każda jest super przytulaśna i domaga się czułości, ale czarna jest wszędzie zawsze pierwsza (do głaskania, na kolanka) i zabiera całą swoją uwagę człowieka. Jeśli pójdą razem to brązowa zawsze będzie zepchnięta na drugi plan :-( Przepraszam, ale pomyliły mi się imiona bliźniaczek ;) Rzeczywiście dziewczynki nie interesują się sobą w ogóle, biegały w różnych kierunkach, każda miała co innego do zrobienia. Brązowa bawiła się z Orenem - chyba się polubili. Czarna biegała wszędzie i wszędzie jej było pełno, łącznie z naszymi kolankami :lol: Ale dopiero jak siostra gdzieś odbiegała to brązowej udawało się dopchać do przytulania, głaskania i buziaczków. Jest przesłodka Quote
irysek Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 tylko czy lucynie nie peknie serce jak sunie pojda osobno do domow? nawet jesli faktycznie tak bedzie dla nich lepiej. Quote
Lucyna Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Na dzień dzisiejszy nie zmieniamy niczego w ogłoszeniach. Natomiast jeśli ktoś zadzwoni i zapyta czy można jedną - nie odrzucać z góry takiej możliwości. Czekam zatem na ogłoszenie w Wyborczej. Quote
Kana Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Jezeli tak dla sun bedzie lepiej to na pewno nie :loveu: Quote
leni356 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 irysek napisał(a):tylko czy lucynie nie peknie serce jak sunie pojda osobno do domow? nawet jesli faktycznie tak bedzie dla nich lepiej. Będzie mogła odwiedzać dwa domki ;) Żal mi brązowej, bo ona jest przygaszona przy siostrze. Brązowa siedziała przy mnie i Orenie cały czas, była taka szczęśliwa że ją ktoś głaska i tuli, jak wpadała siostra to się kończyło Czy możecie mi powiedzieć jeszcze raz która ma jak na imię? Wolę je nazywać po imieniu :p Quote
Lucyna Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Aza to ta bardziej dynamiczna, Anu delikatniejsza. Irysku, jeżeli jest to dla nich szansą, potwierdzoną przez Jamora, Hop i Leni to serce mi nie pęknie. Quote
irysek Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 obie sa cudne, obie znajda dom. w takim razie szukamy 2 domkow dla slicznotek. Quote
Recommended Posts