Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tekst do ogłoszeń autorstwa ladySwallow - ogromnie dziękuję. :Rose:

Czarodziejskie siostry Aza i Anu

Jeśli kiedykolwiek wahałeś się, czy chcesz mieć psa wyważonego, czy kochającego cały świat - oto rozwiązaliśmy Twój problem! Dwie siostry, Aza i Anu, to cudownej urody suczki, nieco większe od foksteriera - Azie łatki dodają figlarności, u Anu nieco łagodzą jej ostrożność. Suczki uwielbiają przebywać z człowiekiem, łatwo podporządkowują się innym psom, jednak wciąż brak dla nich domu, w którym obie mogłyby być tak samo kochane. Obie siostry są zdrowe, zaszczepione, wysterylizowane i zachipowane - teraz tylko czekają na człowieka, który zechce im obu dać ciepły kąt i swoją miłość. Jeśli nasze siostry Ciebie też zaczarowały i chcesz dać im obu dom, skontaktuj się z wolontariuszami, którzy udzielą Ci dokładniejszych informacji na temat adopcji.Pamiętaj - w zamian za opiekę te dwie suczki dadzą Ci podwójną dawkę miłości!

Przydałoby się zaktualizować pierwszy post. Jeżeli nie zrobi tego Rybc!a, to można poprosić moderatora.

Kto pomoże robić ogłoszenia? :razz:

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Tekst do ogłoszeń rzeczywiście świetny, bardzo dziękuję. Ja spróbuję dzisiaj popracować nad ogłoszeniami. Podam linki. Też myślałam o zmianie tytułu, bardziej o zrobienie nowego wątku z tytułem nawiązującym do hoteliku i linkiem do wątku obecnego. Tam mogłabym robić rozliczenia pieniążków i deklaracje moich znajomych wykupujących dla nich kolejne dni. Z pewnością będą śledzić ich losy. A może ktoś z Dogo też się dołoży? Tytuł nowego wątku mógłby być

Czarodziejskie siostry Aza i Anu czekają nad wspólny domek w hoteliku "U Jamora"

i potem ten tekst do ogłoszeń. Nie wiem czy to dobry pomysł, nie znam się na funkcjonowaniu Dogo. Co wy na to?

Posted

Lucyna, nowy wątek to nie bardzo - mod i tak połączy. Najlepiej zaktualizować w tym wątku pierwszy post z datą - i tam zmienić da się i tytuł wątku, i wkleić tekst do ogłoszeń. Napisz może PW do Rybc!i, a jeśli nie, to do moda - na pewno zmieni, tylko zbierz wszystkie zmiany w jeden post, żeby było wiadomo, co dodać.

Dla osób robiących ogłoszenia - starałam pisać się tak, żeby, w serwisach, gdzie możliwe jest wklejanie krótkich ogłoszeń, można było wkleić tylko tekst pogrubiony + zachętę do kontaktu i dane.

Posted

Ok tylko w jaki sposób będę mogła robić info dotyczące opłat, jeśli nie będę miała możliwości przedostania się na pierwszą stronę. Nie jest to dla mnie konieczne, ale czy jest taka możliwość? Pytam z ciekawości.

Posted

Lucyna napisał(a):
Ok tylko w jaki sposób będę mogła robić info dotyczące opłat, jeśli nie będę miała możliwości przedostania się na pierwszą stronę. Nie jest to dla mnie konieczne, ale czy jest taka możliwość? Pytam z ciekawości.

fakt. może warto jednak zalozyc nowy wątek, albo... wybierzesz sobie Twoj jeden post, w ktorym będziesz pisac aktualne informacje. Nr. tego postu Rybcia może podac w pierszym poście:roll:

Posted

Dziękuję Lady za piękny literacki tekścik:loveu::loveu::loveu:
chyba pracujesz w reklamie, a jeśli nie to masz do tego zdolności :p:p:p
ja wyprodukowałam takiego surowca :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Dzięki Charly za podpowiedź, będę kombinować :-o:cool1::roll:
Myślę sobie tak, że jeśli ktoś z moich znajomych trafi tutaj, to może wyniknąć coś dobrego dla innego psiaczka. Pewności nie mam, ale jest nadzieja :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Miałam obiecujący telefon w sprawie Azy i Anu. Trzeba sprawdzić sunie na koty (są 4). Rozmowa miła, dom z ogrodem, oczywiście trzeba zrobić wizytę przedadopcyjną. Wysyłam do Lucyny pw.

Posted

ladySwallow napisał(a):
W reklamie nie, ale bardzo polonistycznie ;) Jeśli będzie potrzeba, to dawać znać, Ciotki. Oby tekst pomógł suniom.

Ogłoszenia, które zrobiłam Majce z Twoim tekstem podziałały rewelacyjnie. ;)

Posted

tamb napisał(a):
Miałam obiecujący telefon w sprawie Azy i Anu. Trzeba sprawdzić sunie na koty (są 4). Rozmowa miła, dom z ogrodem, oczywiście trzeba zrobić wizytę przedadopcyjną. Wysyłam do Lucyny pw.

w schronisku były już sprawdzane. nie reagowały na koty wcale.

Posted

tamb napisał(a):

Jeżeli chodzi o stosunek siostrzyczek do kotów, to są pewne obawy i wątpliwości... :roll:

Posted

Rozmawiałam dzisiaj z Jamorem o kotach. Jest szansa, że dziewczynki ich nie zjedzą. Być może, ale pewności nie ma. Powiedział, że on nie ma możliwości sprawdzenia. Poczekam do przyszłego tygodnia na telefon od Pani, lub zadzwonię sama. Muszę się dowiedzieć, czy miała kiedyś psa, ponieważ dobrze byłoby (ale nie koniecznie) dla Bliźniaczek, gdyby trafiły do doświadczonego domku. Generalnie chodzi mi o to, że gdyby doszło do niesnasek pomiędzy stadkiem zadomowionych kotków i naszymi Ślicznotkami, to Pani mogłaby być rozczarowana. Słyszałam o przypadkach, że w momencie pojawienia się dominującego psa w domu, koty mogą się nawet wyprowadzić. Są to moje gdybania, nie miałam nigdy kotka, choć je bardzo lubię (opór ze strony małża).
Dowiem się coś więcej w przyszłym tygodniu, jeśli trzeba będzie pojadę na wizytę do tego domku.

Posted

[quote name='Lucyna']Proponuję póki co zmienić tytuł wątku
Bliźniaczki już bezpieczne w hoteliku u Jamora.
Napiszę na priv do Rybci, zobaczymy co z tego wyniknie.
Poprosiłam moderatora o zmianę tytułu i treści pierwszego postu.
Rybc!a najwyraźniej nie interesuje się wątkami, które założyła. Jest ich sporo i w tej chwili nie spełniają swojego zadania.

Posted

Moim zdaniem (i nie tylko) nie można w 100% polegać na sprawdzeniu w schronisku. Może pojawić się inna reakcja w momencie gdy suczki będą bez smyczy i nabiorą pewności siebie. Pani ma zadzwonić w przyszłym tygodniu ...
Zauważyłam zmianę tematu wątku, super ...

Posted

Lucyna napisał(a):
Zauważyłam zmianę tematu wątku, super ...

Nie tylko temat się zmienił... :cool3: Treść pierwszego postu również została zmieniona. "Zadziałała" Maupa4 - za co bardzo dziękuję. ;)

Co z ogłoszeniami? Się zrobią? :razz:

Ja jutro zrobię wyróżnione allegro i kilka ogłoszeń na najważniejszych portalach.

Posted

Wysłałam prośbę do Wyborczej, czekam, aż się ukaże ogłoszenie.
Poprawię swoje, jeśli chodzi o tekst na portalach. Tam cały czas występują, jakby nadal były w schronisku. Są ogłoszenia w wielu miejscach, jednak gazeta to chyba najlepiej działa?
Jamorek nie wkleja fotek Bliźniaczek, czy one tam jeszcze są?
Zagrożę mu wizytą :mad::angryy::diabloti: i noclegiem w ich boksie. Będzie musiał wstawić większą budę :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

wrzucam własnie 4 zdjecia do pliku. jak mam chwilke to znów słonca nie ma. dzis Majka poszła do DS , robiłem zdjecia i przypadkowo pielegniarki w kadra weszły. A Lucynko oczywiscie zapraszam do Warki. droge juz znasz