Charly Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 caly boks poszedl dzis na spacer. takze Aza i Anu. Mylą mi się ich imiona, więc opiszę po znaczeniach:) sunia z czarnymi znaczeniami odważna, na spacerze wedlug relacji wolontariuszki "zwariowana";) ale nie ciągnie jakoś specjalnie. sunia z brązowymi znaczeniami b. nieśmiała... Linda ją wynosiła z boksu. Potem chodziła z nią sama bez innych psów i suńka powoli się otwierała. Ale na początku nie chciała się ruszyć z miejsca. jest b. ostrożna. Obie sunie w kociarni co prawda zwrócily uwagę na koty tzn. ruszały uszkami i patrzyly co się dzieje, ale potem straciły zainteresowanie. Quote
Vitka Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Czarna to Aza, a brązowa Anu. ;) Na naszym pierwszym spacerze wszyscy za kociarnią spędziliśmy chyba 20 minut zanim obie zdecydowały się ruszyć :lol: Bardzo się cieszę, że się udało. ;) Quote
Lucyna Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Mam wrażenie, że mój małżonek bardziej skłonny jest zafundować suczkom hotelik tymczasowy, niż zabrać je do nas. Mamy bardzo zwariowany czas i sama również mam wątpliwości, że dam radę. Myślę, że mogą poczekać w hoteliku do szczęśliwej wspólnej adopcji. Może zamówić tam kolejkę, a suczki wysterylizować? Jak mogę to załatwić Charly ze schroniskiem? Pieski powinny być zdrowe jak tam dotrą. Tzn. bez chorób wymagających specjalistycznej pomocy i bez chorób zakaźnych. Mogę zamówić tam kolejkę dla suczek, zająć się ewentualnym transportem i oczekiwaniem na DS. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź ... Quote
Charly Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Aza dziś od razu bez problemów, za to siostrzyczka nie chciala wyjść. Ale to kwestia czasu i cierpliwosci i jest ok. Quote
Charly Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Lucyna napisał(a):Mam wrażenie, że mój małżonek bardziej skłonny jest zafundować suczkom hotelik tymczasowy, niż zabrać je do nas. Mamy bardzo zwariowany czas i sama również mam wątpliwości, że dam radę. Myślę, że mogą poczekać w hoteliku do szczęśliwej wspólnej adopcji. Może zamówić tam kolejkę, a suczki wysterylizować? Jak mogę to załatwić Charly ze schroniskiem? Pieski powinny być zdrowe jak tam dotrą. Tzn. bez chorób wymagających specjalistycznej pomocy i bez chorób zakaźnych. Mogę zamówić tam kolejkę dla suczek, zająć się ewentualnym transportem i oczekiwaniem na DS. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź ... one wyglądają zdrowo. siersc zdrowa, skóra też. ząbki, uszki zdrowe. w sprawie adopcji, ds, dt, hotel...;) zadzwon prosze do schroniska do Lindy. Linda robi terminy sterylek. zaraz numer podam. Quote
Lucyna Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Dzięki za telefon Będę jutro dzwonić Pozdrowionka Quote
hop! Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 [quote name='Charly']caly boks poszedl dzis na spacer. takze Aza i Anu. Mylą mi się ich imiona, więc opiszę po znaczeniach:) sunia z czarnymi znaczeniami odważna, na spacerze wedlug relacji wolontariuszki "zwariowana";) ale nie ciągnie jakoś specjalnie. sunia z brązowymi znaczeniami b. nieśmiała... Linda ją wynosiła z boksu. Potem chodziła z nią sama bez innych psów i suńka powoli się otwierała. Ale na początku nie chciała się ruszyć z miejsca. jest b. ostrożna. Obie sunie w kociarni co prawda zwrócily uwagę na koty tzn. ruszały uszkami i patrzyly co się dzieje, ale potem straciły zainteresowanie. Super. Dzięki za informacje. ;) Zobaczymy, czy coś z tego domu wyjdzie... Kim jest Linda? Tyle razy o niej piszecie... Linda to, Linda tamto... Lucyna, hotel to też dobry pomysł. Quote
Lucyna Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Ja zacznę procedurę wyciągnięcia ich ze schronu, podpiszę umowę i ustalę sterylkę. Jeśli znajdzie się chętny domek, to umowę podpisze ze mną. Pod warunkiem, że schronisko (Linda) się na to zgodzi. Jeśli dostanę pozytywną odpowiedź ze schroniska to zaczynam szukać hoteliku, zarezerwuję go. Jeśli domek się znajdzie wcześniej, to zwolnimy miejsce. Jeśli chodzi o opłatę za hotel, to oprócz naszej rodziny będzie partycypować w tym grupa moich znajomych, która podpytuje mnie co się ze ślicznotkami dzieje. Będą mogli się wykazać. Życzę suczkom fajnego domku jak najszybciej. Quote
Kana Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Ojj Azu i Anu :shake: Od początku sunie obserwuje i trzymam za nie kciuki :loveu: Powodzenia piękne! :loveu: Zrobie im dzisiaj kilka nowych banerków ;) Quote
hop! Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Kana napisał(a):Ojj Azu i Anu :shake: Od początku sunie obserwuje i trzymam za nie kciuki :loveu: Powodzenia piękne! :loveu: Zrobie im dzisiaj kilka nowych banerków ;) Przydałyby się również ogłoszenia. ;) Dzisiaj dostałam odpowiedź od ludzi zainteresowanych siostrami - rezygnują... Trzeba szukać dalej. Lucyna, realizuj swój plan jak najszybciej. :loveu: Quote
Lucyna Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Już napisałam do Jamora, nie mam odpowiedzi. Wobec tego dzwonię do schroniska. Zaczynam robić akcję wśród znajomych. Quote
Ati Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 po prostu zadzwon do Artura-Jamor, telefon masz na jego stronce Quote
Lucyna Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Wszystko ustalone, w okolicach 10-15 sierpnia sunieczki powinny być w hoteliku i czekać na wymarzony domek. Quote
Poker Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 no,no Lucynko,to się nazywa mocne wejście :evil_lol: super akcja.Oby więcej takich. Cieszę bardzo za sunie i mam nadzieję,że nie będą długo czekać na domek. Quote
Lucyna Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Twoja szkoła Poker :evil_lol::evil_lol::evil_lol: zaraziłaś mnie :loveu::loveu::loveu: Dzięki za dobre słowo i trzymaj kciuki. Ja zabieram się za molestowanie znajomych ... już mam kilka drobnych deklaracji.:mad: Na Mazury wybiorę się z koleżanką z Niemiec, bo akurat w tym terminie będzie u mnie w odwiedzinach. Ją też ubiorę w utrzymanie suczek (chociaż symboliczne). A może znajdzie im domek za granicą? Pod warunkiem, że cudny i kochany. Mam nadzieję, że jeśli suczki będą w hoteliku długo, to mój małż stwierdzi, że u nas taniej.:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Charly Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 [quote name='hop!']Super. Dzięki za informacje. ;) Zobaczymy, czy coś z tego domu wyjdzie... Kim jest Linda? Tyle razy o niej piszecie... Linda to, Linda tamto... Lucyna, hotel to też dobry pomysł. Linda pracuje w biurze:) Lucynko dzięki za telefon. chyba rozmawiałyśmy dziś króciutko zanim przekazałam Lindzie. Quote
hop! Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 [quote name='Lucyna']Wszystko ustalone, w okolicach 10-15 sierpnia sunieczki powinny być w hoteliku i czekać na wymarzony domek. Zanim trafią do hotelu też warto je ogłaszać. ;) Ogłoszenia... allegro wyróżnione alegratka (wyróżniona o 1 punkt :eviltong:) adopcje.org kupiepsa.pl przygarnijzwierzaka cafeanimal animalia adopcjapsa psy.pl pajęczyna adsy e-zwierzak gumtree telezoo eoferty.com.pl kupsprzedaj.pl polskastrefa.eu szerlok.pl oglosili.pl ofertownia.pl warsza.pl ogloszeniadrobne.warszawa.pl trójmiasto.pl Może ktoś jeszcze zrobi jakieś ogłoszenia? :cool3: Quote
Lucyna Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Ja nie znam innych portali wysłałam anons do Gazety Wyborczej dodatek wrocławski i Wrocek.pl Póki co szukam deklaracji wśród znajomych Quote
hop! Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Lucyna napisał(a):Ja nie znam innych portali wysłałam anons do Gazety Wyborczej dodatek wrocławski i Wrocek.pl Póki co szukam deklaracji wśród znajomych Jaki będzie miesięczny koszt hotelu? Może warto zbierać też deklaracje na dogo? Quote
Lucyna Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Mam już cenę, to 24 PLN za dobę za dwie. Jeśli się uda zebrać coś na dogo, to będzie miło. Jamor odpisał, iż wróży im mniej niż miesiąc w hoteliku, bo są śliczne. Mam nadzieję, że się to sprawdzi. Jeśli będą musiały być dłużej, to na moją odpowiedzialność. Charly, miło że to z Tobą miałam przyjemność zacząć rozmowę w schronisku ... A śliczności nasze niech ciepło się trzymają Pozdrawiam Quote
Lucyna Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 No właśnie Charly, co tam u suniek?:crazyeye: Mam nadzieję, że wszystko zgodnie z planem, ja szykuję się na termin około 11 sierpnia.;) Telefonów w sprawie adopcji nie było ... Quote
Recommended Posts