Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Patko daj jeszcze troche zdjątek z Białogóry :D Albo poslij mi na maila ( allestern@wp.pl ) bo namawiam swojego TZ na wakacje własnie tam i idzie mi calkiem niezle :D Czy tam jest w sezonie (powiedzmy sierpien) duzo ludzi czy raczej tak spokojnie?

• Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Olund oj musze powybierac dla męża najładniejsze :D
tam zawsze jest spokojnie sporo ludzi ale całkiem inna atmosfera niz w innych miejscowościach :D
Poza tym plaża tak olbrzymia ża zawsze odejdziesz kawałek od tłumu przy zjerzdżalni i masz spokój i porzadek :D
cosik poszukam dla Was i polecam serwisy Białogóry ..
nawet gdy pochmurno jest cudnie

Posted

Narobiliscie mi smaka na wakacje :)
Ja zawsze jade do Łeby idę plażą na wydmy- tam jest ogromna szeroka czysta bezludna plaża i morze tak czyste że aż miło popatrzeć. Zresztą ja zawsze chodze na plaże gdzie nie ma ludzi bo jest lepszy klimat.
A w tym roku jedzie z nami Arga tylko jeszcze nie wiemy gdzie :)

Posted

Nie mniej ciekawym miejscem są Piaski, tuż nad sowiecką granicą na Mierzeii Wiślanej. I co ważne, większość właścieili pensjonatów zgadza się na pieski.
Oto nasz wspomnienie:

Zdrówko :D

Posted

A to by uczcic dobre serce moda i nasz nowy Topic :D
Beata dzięki za super mapkę :D

i śa grzyby w lesie 2 kroki od morza ....

a to gwiazda nadmorska(moja ulubiona fotka) tam każdy pies jest gwiazdą .... :D

Posted

Jestescie kochani :D Ja juz ustaliłam mniej wiecej trase przejazdu i w przyblizeniu termin wyjazdu. Chyba zabierzemy moja mame bo ona na urlopie to juz z 10 lat nie była, a zawsze marzyła o tym zeby nad morze pojechac.
Znalazlam serwis Białogóry bardzo duza baza noclegowa dlatego mam pytanie , który pensjonat polecacie? Dodam ze pokój powinien byc z łazienka.

Posted

olund mama i oczywiście Wy sie nie zawiedziecie :D
co do pensjonatów to zawsze są tam wolne miejsca w tych "bardziej fajnych" zalezy ile chcesz wydać, przejrzyj siec sa np.
http://www.nadmorzem.uzi.pl/bialogora.php
http://panorama.nadmorze.pl/index.shtml
http://www.bialogora.texasnet.pl/
http://www.bialogora.wpt.pl/baza.php
domy są zawsze pieknie utrzymane a ludzie mili większośc przyjmuje zwierzaki choc zdarząja się wyjątki ...
pozdro mam nadzieję że troche Ci to ułatwi :D

Posted

Patka napisał(a):
A to by uczcic dobre serce moda i nasz nowy Topic :D
Beata dzięki za super mapkę :D

Bardzo proszę :P . Narobiłaś mi strasznego apetytu i jeszcze na ferie nie wyjechałam, a już planuję wakacje. Musze zacząć kasę zbierać już teraz, żeby potforki w dwa miejsca na wakacje wywieźć :roll: (strasznie to kosztowne przy takiej gromadce :lol: ). Czy ktoś planuje się wybrać s np. w czerwcu albo na początku lipca???

Posted

Do Białogóry warto zabrać rower/w bo do plaży jest jakieś 800m co ku mojej radości jest naturalnym odsiewaczem klapkowiczów 8) Dzięki temu nawet w sezonie nie ma tłumów. Na plaży fajska knajpa, dużo muzy "na żywo", ognisko, browar, kiełbaski. W lasach dużo grzybów, na wyciągnięcie ręki kaszubskie dworki. Jest też jaskinia. W "centrum" dobra pizzeria :D Ceny o'key.

Fanom Białogóry pragnę "zagrać na gulu" - wybieram się tam na trochę w tym tygodniu 8)

Posted

Wojtek ale Ci zazdroszczę ale tak pozytwnie :D
Masz 100% racji (miłośnicy rowerów) albo piechtą i super spacer bądź asfaltówka albo lasem kilka mozliwości do wyboru - super działa na psy :D potem sa z deka zmęczone, a i na ludzi działa pozytwnie (ja lubię aktywne wakacje) tam się nie da nudzić niezależnie od pogody :D
oj juz mi się tam chce być
Beata żywienie jest tam tanie i dużo do wyboru ja nie jem sporej ilości produktów a tam nie ma problemu nawet dla psów coś się znajdzie :D
Tam gdzie my mieszkamy pan ma wędzarnie i wieczorem piwko i swieżutko uwędzony łosoś .... a na deser lody z ....

Posted

obiektywnie - jedyna zaleta dużo bliżej morza (i tak sama piekna plaża) ale moim zdaniem to jedyna zaleta poza tym dużo ludzi przyciągmniętych przez reklamy, że to (cicha) miejscówka gwiazd, słaby deptak, smierdzi smażonką. ładna rzecz to domki schowane w lesie niektóre piękne fakt bo to letnie rezydencje gwiazdek i bogatych person :D
dlatego wole Białogórę, Dębki są dla leniwców - jak dla mnie, ale może są inne opinie i chętnie posłucham. To ladne miejsce ale nie umywa się do białej (podkreślam że jak dla mnie i sporej grupy znajomych)
:wink:

Posted

Patka napisał(a):
obiektywnie - jedyna zaleta dużo bliżej morza (i tak sama piekna plaża) ale moim zdaniem to jedyna zaleta poza tym dużo ludzi przyciągmniętych przez reklamy, że to (cicha) miejscówka gwiazd, słaby deptak, smierdzi smażonką. ładna rzecz to domki schowane w lesie niektóre piękne fakt bo to letnie rezydencje gwiazdek i bogatych person :D
dlatego wole Białogórę, Dębki są dla leniwców - jak dla mnie, ale może są inne opinie i chętnie posłucham. To ladne miejsce ale nie umywa się do białej (podkreślam że jak dla mnie i sporej grupy znajomych)
:wink:

żeby była jasność, ja w Dębkach byłam, w Białogórze nie, dlatego chciałam wiedzieć co myśli ktoś, kto był tu i tu...
Ja bardzo lubie Dębki, mają niezwykły urok i klimat tworzony przez młodych ludzi :P :wink: ale będe musiała zachaczyś w tym roku o Białogóre, bo bardzo mnie zaintrygowałyście :wink:

Posted

cortina rozumiem dla mnie tam było za tłoczno w Białej także duzo młodych ludzi :D najlepiej zobaczyc samemu i wtedy człowiek, albo się zakochuje albo nie :wink: zwiedzilismy duzo miejscowości na całym wybrzeżu i stanowczo wybieram Białą :D
pozdrawiam

Posted

Patka napisał(a):
cortina rozumiem dla mnie tam było za tłoczno w Białej także duzo młodych ludzi :D najlepiej zobaczyc samemu i wtedy człowiek, albo się zakochuje albo nie :wink: zwiedzilismy duzo miejscowości na całym wybrzeżu i stanowczo wybieram Białą :D
pozdrawiam

Dębki, Karwia, bardzo ładne miejsca, ale w sezonie nawet trudno tam wjechać. Hałas, dresiarze. Kołobrzeska atmosfera, zależy co kto lubi...

Jeszcze raz polecam rower nad morzem jako doskonały środek lokomocji. Można zapuszczać się daleko od wejść/zejść na plażę, tak żeby człowiek mógł w samotności poleniuchować, tudzież kawałek ciała do słońca wystawić... 8) Oczywiście jazda możliwa tylko na lini piasek/woda.

Posted

Gosia&Luka taki mały piesek a taki wielki patyk - tyko w Białej mozna takie znaleść :wink: super mokradełka wyglądaja :D
Białogóra 3 razy tak !!!