Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja powiem tak: po pierwszej mojej odpowiedzi w tym temacie miałam wyrzuty że kogoś obrażam, teraz przeczytałam kolejną odpowiedź autorki wątku i mi przeszło. Dlaczego? Bo po pierwsze mija się z prawdą ( najpierw ktoś od niej dopuścił do dodatkowego pokrycia , potem pisze, że pies się podkopał ), po drugie jest jak dla mnie bez serca dla zwierząt wbrew temu co pisze. Jak można suczkę tak schorowaną i zmęczoną życiem dodatkowo obciążać ciążą?????? Tu nawet nie potrzeba wiedzy tylko rozumu i serca, żeby wiedzieć że to nie będzie dla niej dobre, niezależnie od tego co mówią "życzliwi " z otoczenia albo jakiś niedouczony wet.
Wybaczcie, ale mimo tego, że wiele jestem w stanie zrozumieć , tego nie, To tak jakby zagonić schorowaną babcię do pracy bo to dla jej zdrowia ( ?).
naprawdę żal mi tej suczki , z wielu powodów. Fajnie, że ją wykupiła od pseudo, ale wcale jej teraz nie pomaga. Sterylka aborcyjna też obciąży organizm ale na moje mniej niż cala ciąża, poród i reszta.
Nie ma to jak argument o braku pieniędzy na rodowodowego, podczas kiedy nie wiem nie liczy się kosztów miotu . No chyba że będzie tak jak tutaj napisano: jedzenie z obiadu i pełna olewka na szczeniaki i sukę.
A w razie samotności zawsze można adoptować kolejnego pieska ze schroniska, będzie kochany wiedząc , że się mu dało dom.

Posted

Rece,nogi i wszystko co moglo mi opadlo:angryy:
GLUPOTA LUDZKA NIE ZNA GRANIC!!!!:angryy:
Nie rozumiem jak mozna byc tak glupim by rozmnazac chorego psa,by w dobie internetu,powszechnego dostepu do ksiazek,e bookow,specjalistow nie wiedziec totalnie nic......:mad:
Mamy XXI wiek a ja mam wrazenie ze niektorzy zyja w sredniowieczu:angryy:
Szkoda mi tylko psa:placz::placz::placz: