kikou Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Psiunio trafił do wrocławskiego schroniska na początku roku, przerzucony przez płot.... z brzuszkiem rozdętym na boki do irracjonalnych rozmiarów..... Piesek miał sie strasznie źle, był niemal w agonii, obawiano się, czy w ogóle przeżyje... ale ma w sobie wielką wole życia, więc stopniowo podane leki zaczęły działac, a psiunio rozpoczął wielodniowy proces wydalania jakichś brudnych szmat...:eek2::eek2::eek2: nawet nie umiem sobie wyobrazic jak moglo do tego dojśc.... czy był taki głodny? po około tygodniu zadzwonił nawet telefon w jego sprawie.... jednak po informacji, że wlaściciel powinien pokryc choc częśc kosztów leczenia.... telefon zamilkł na dobre i milczy tak już od kilku miesięcy.... Wzdętuś czeka więc na adopcje do nowego, bardziej odpowiedzialnego domku.... psiunio ma ok. 5-7 latek, jest niesłychanie miluchnym stworzeniem, dobrze też funkcjonuje w boksie z innymi pieskami.... jego numer schroniskowy: [SIZE=2]341/09 Kontakt: info@sewo-life.com 0792 333 938 Quote
kikou Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 notatka z 28 maja 2009 Wzdętek to taki troszkę burczymuszek mały. Blisko podchodzić nie chce, boi się, często broni swoich rzeczy przed psami z boksu, goni je z przejścia i np. nie pozwala wejść do środka, kiedy ma kostkę. Mały terrorysta;-) Quote
kikou Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 TEKST DO OGŁOSZEŃ Jego bólem człowiek nakreślił swój obraz... Ileż trzeba mieć w sobie podłości, by do tego stopnia zabawić się kosztem zwierzęcia? Może jednak nie sprawiła tego wspomniana, zamierzona podłość ale okrutna bezmyślność? Jest i inny, przypuszczalny scenariusz historii, której efekt poznali pracownicy wrocławskiego schroniska. Tam bowiem przyjęty został pies w agoni. Głód, desperacja, niemożność innego zaradzenia bólom pustego brzuszka, wszystko to przyczynić się mogło do takiego obrotu sprawy. Cud woli życia, raz kolejny, objawił swą zaskakującą potęgę. 5 - 7 letni biedak stanął na przysłowiowe łapki, gdy...jego jelita, skutkiem wielodniowego buntu, uwolniły się od... połkniętych szmat. Ktoś, nieszczęśnika w tak ciężkim stanie, przerzucił przez schroniskowy płot. Po jakimś czasie, prawdopodobnie właśnie ów tajemniczy ktoś, dzwonił dowiadywać się o czterołapka. Na jednym telefonie jego rola się zakończyła. Przypadkowy wybawiciel? Właściciel? Spekulacjom może nie być końca tyle, że niczego ani nowego, ani tym bardziej pożytecznego, nie wniosą. Cóż wobec tego liczy się tu najbardziej? CZAS, Pan i Władca zdarzeń, Sprawca Łez Szczęścia i Przyczyna Wielu Tragedii. Pomóżcie, błagamy, w uwolnieniu psa bez imienia, psa bez przyszłości, psa, którego opuściła nadzieja, od...wspomnień i podzielenia losu wielu mu podobnych stworzeń, o których zapominają wszyscy opiekuńczy aniołowie za wyjątkiem jednego, Anioła Śmierci. Ten nigdy się nie spóźnia, przychodzi z ostatnim uderzeniem kwarcu piasku o dno klepsydry spełnienia. Schroniskowy numerek na czterech, uginających się osłabieniem łapeczkach, miękkim, delikatnym wzrokiem prosi o ratunek! Pragniemy wierzyć, że ma na niego szansę, że wystarczająco już wycierpiał i w pełni zasługuje na przebłysk szczęścia. Tak ciężko doświadczona istota nigdy nie odtrąci wyciągniętej ku niej pomocnej dłoni, doceni położone w niej nadzieje i dołoży wszelkich starań, by spłacać dług daru serca. Nie odwracajcie się więc od niej plecami! Tracąc ją z pola widzenia, nie wymarzesz pamięci o niej... Obrazy czyjchś niespełnionych marzeń, które były w zasięgu naszych możliwości, wracają. Czy możesz spełnić marzenie tego psa, marzenie o normalności? Osoby zainteresowane losem biedaka proszone są o kontakt z panią Katarzyną, pisząc na adres mailowy info@sewo-life.com lub dzwoniąc na numer 0-792333938 Ogłoszenia: 28.04.09 wroclaw.gumtree.pl 4lapy.pl adopcjepsow.org kupiepsa.pl kupsprzedaj.pl eoferty.com.pl gieldaogloszen.pl ogloszenia.interpress.pl animalia.pl 01.05.09 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=625148108 02.05.09 Ogłoszenia z nowym tekstem: wroclaw.gumtree.pl 4lapy.pl kupiepsa.pl kupsprzedaj.pl eoferty.com.pl gieldaogloszen.pl animalia.pl kokosy.pl ogloszenia.24polska.pl nasipupile.pl wroclaw.oxl.pl przygarnijzwierzaka.pl 03.05.09 Ogłoszenia od Majqi: oglosze.pl tlenek.pl rozglos.net ojoj.pl zwierzeta.i-bazar.pl petworld.pl adopcjapsa.pl vegie.pl petsy.pl telezoo pineska.pl neeon.pl bono-polska.pl pajeczyna.pl dwukropek.pl zoonet.pl ale.gratka.pl 01.06.09 alegratka tanie ogłoszenia Tanie Og�oszenia rozgłos.net Darmowe og�oszenia drobne - Rozglos.net - praca, nieruchomo�ci, motoryzacja, ogloszenia towarzyskie i anonse olx.pl Wzdętek-Jego bólem człowiek nakreślił swój obraz... - Wrocław - Zwierzęta interpress Wzd�tek-Jego b�lem cz�owiek nakre�li� sw�j obraz... - Og�oszenia Internetowe. Darmowe. Quote
Lilmo Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Co za śliczna mordeczka! :loveu: Nawet nie chcę sobie wyobrażać ile to maleństwo musiało się nacierpieć. Już nie mówiąc o tym, że brak mi słów na głupotę właścicieli, którzy ze względów finansowych są w stanie zrezygnować z oddanego przyjaciela :shake: A czy te zdjęcia są aktualne ? Czy Wzdętek jest taki chudy czy tylko na zdjęciach tak wygląda ? I zabijcie mnie, ale to imię mi się nie podoba :oops: Rozumiem, że to zewzględu na jego historię, ale taki piękny pysio o takie imię :shake::oops: Quote
kikou Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 fotki mają ze dwa tygodnie, jest on teraz taki szczuplutki.... imię oczywiście można zmienic do ogłoszeń, piesek na nie nie reaguje, nazwano go tak w schronisku ze względu na jego przeżycia... imię paskudne ale też niespotykane więc byc moze ze względu właśnie jego "paskudnośc" i r"zadkośc" miałoby siłę reklamową w ogłoszeniu.....:cool3: Quote
ecci Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 kikou...lecisz hurtem! Dla mnie piesio jest wprost prześliczny!!! Mam rozumiec, że mały jest w 16...? Jak się uda to podskoczę jutrodo schronu i zrobię zdjęcia! Quote
xxxx52 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 W tym piesku (przykro ,ale imie nie przejdzie mnie przez gardlo) podobny jest do troszke do mysliwsko-pinczerowatego psiaka. Moze imie Misza ,Waldi ,Nico pasowalyby do tej slicznosci? Quote
kikou Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 xmartix napisał(a)::( Kikou znowu .... już tyle tych piesów... eh ...to nie moja wina, że tyle ich jest...:shake: ja je tylko wywlekam na światło dzienne...że tak powiem, żeby miały chociaż szanse.... Quote
kikou Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 ecci napisał(a):kikou...lecisz hurtem! Dla mnie piesio jest wprost prześliczny!!! Mam rozumiec, że mały jest w 16...? Jak się uda to podskoczę jutrodo schronu i zrobię zdjęcia! jeśli jedziesz do schronu to prosze zrób raczej zdięcia Dexterowi 719/07, musi miec wątek- jest z 2007 roku i niedługo będzie zbyt późno dla niego.. również te dwie kudłatki mama i córka nie mają dobrych fotek do ogłoszeń... Wzdętkowi(ale się wszyscy przyczepili do tego wstrętnego imienia:evil_lol::evil_lol::evil_lol:-ale takie jest jego zadanie, żeby zaciekawic...) na razie nie trzeba robic nowych zdiec, te co są, są aktualne... Quote
xmartix Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 :( Kikou znowu .... już tyle tych piesów... eh Quote
ecci Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Dobrze, w takim razie jeżeli dojadę jutro do schroniska to obfotografuję Dextera. Quote
Neris Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Wzdętek fajne imię, o co Wam chodzi wszystkim. Można w sumie na Balonik przemianować, sens podobny a wdzięku więcej :evil_lol: Quote
Isadora7 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Ale ładny psiak. Zrobie jeszcze na dobranoc banerek (od razu na skrótach). Quote
Poker Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Balonik brzmi zdecydowanie przyjaźniej. Śliczny psiuniek, a jaki on jest duży? kikou ratując psy, chce nas dobić :eviltong: Quote
kikou Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 Isadora7 napisał(a):Banerek podlinkowany cholera, taki śliczny banerek, a ja nie mam już nawet miejsca żeby wsadzic szpilke :shake::-( Quote
Isadora7 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 kikou napisał(a):cholera, taki śliczny banerek, a ja nie mam już nawet miejsca żeby wsadzic szpilke :shake::-( Wstawiłam u siebie,nie wiem jak na długo bo mam jamniki do zrobienia. Ale na razie sobie pobiega ze mną. Może jeszcze ktoś wstawi. Kasiu dałam ci na jednym z wątków podlnkowane skróami banerki. Może wstaw wtedy te dwa pierwsze niepodlinkowane będziesz mogła miec podlinkowane. Quote
Neris Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Nie mogę wkleić, mówią mi ża za długi podpis będzie jak wymieniam Synka na Wzdętka. Quote
Isadora7 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Neris napisał(a):Nie mogę wkleić, mówią mi ża za długi podpis będzie jak wymieniam Synka na Wzdętka. A to dziwne bo masz wszystkie banerki 100x100, ten Wzdętka też. Wiec jak będzie 5 takich to się mieści w regulaminie. Tym bardziej że linki do Wzdętka są krótsze niż Synka. Jest tylko jedno wytłumaczenie - Synek nie chce :) Quote
Lilmo Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Odwiedzam Wzdętka ( :roll::lol: ) od rana i wrzucam do podpisu przystojniaka. Quote
Slomka22 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Podniose narazie do gory... A wlasciwie dlaczego w schronie chcieli zeby zwrocic czesc kosztow leczenia? Pies mialby moze juz dom i... bylby szczesliwy Quote
ecci Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 przykro mi, nie przecisnęliśmy się przez korki:oops: więc nie będzie zdjęc Dextera:( Quote
kikou Posted April 28, 2009 Author Posted April 28, 2009 Slomka22 napisał(a):Podniose narazie do gory... A wlasciwie dlaczego w schronie chcieli zeby zwrocic czesc kosztow leczenia? Pies mialby moze juz dom i... bylby szczesliwy to nie nowy dom sie o niego pytał tylko ludzie ktorzy go wyrzucili... schronisko leczy bezplatnie bezdomne psy, pieski ktore maja wlasciciela sa leczone odplatnie... Quote
Lilmo Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Zrobiłam kilka ogłoszeń, niestety tak bardzo skromnie, więc mam nadzieję, że ktoś się dołączy i zrobi jeszcze kilka :) wroclaw.gumtree.pl 4lapy.pl adopcjepsow.org kupiepsa.pl kupsprzedaj.pl eoferty.com.pl gieldaogloszen.pl ogloszenia.interpress.pl animalia.pl Quote
Recommended Posts