Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Psiunio trafił do wrocławskiego schroniska na początku roku, przerzucony przez płot.... z brzuszkiem rozdętym na boki do irracjonalnych rozmiarów.....

Piesek miał sie strasznie źle, był niemal w agonii, obawiano się, czy w ogóle przeżyje...

ale ma w sobie wielką wole życia, więc stopniowo podane leki zaczęły działac, a psiunio rozpoczął wielodniowy proces wydalania jakichś brudnych szmat...:eek2::eek2::eek2:

nawet nie umiem sobie wyobrazic jak moglo do tego dojśc.... czy był taki głodny?

po około tygodniu zadzwonił nawet telefon w jego sprawie.... jednak po informacji, że wlaściciel powinien pokryc choc częśc kosztów leczenia.... telefon zamilkł na dobre i milczy tak już od kilku miesięcy....

Wzdętuś czeka więc na adopcje do nowego, bardziej odpowiedzialnego domku....

psiunio ma ok. 5-7 latek, jest niesłychanie miluchnym stworzeniem, dobrze też funkcjonuje w boksie z innymi pieskami....

jego numer schroniskowy: [SIZE=2]341/09

Kontakt:
info@sewo-life.com
0792 333 938

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

notatka z 28 maja 2009

Wzdętek to taki troszkę burczymuszek mały. Blisko podchodzić nie chce, boi się, często broni swoich rzeczy przed psami z boksu, goni je z przejścia i np. nie pozwala wejść do środka, kiedy ma kostkę. Mały terrorysta;-)

Posted

TEKST DO OGŁOSZEŃ

Jego bólem człowiek nakreślił swój obraz...

Ileż trzeba mieć w sobie podłości, by do tego stopnia zabawić się kosztem zwierzęcia? Może jednak nie sprawiła tego wspomniana, zamierzona podłość ale okrutna bezmyślność? Jest i inny, przypuszczalny scenariusz historii, której efekt poznali pracownicy wrocławskiego schroniska. Tam bowiem przyjęty został pies w agoni. Głód, desperacja, niemożność innego zaradzenia bólom pustego brzuszka, wszystko to przyczynić się mogło do takiego obrotu sprawy. Cud woli życia, raz kolejny, objawił swą zaskakującą potęgę. 5 - 7 letni biedak stanął na przysłowiowe łapki, gdy...jego jelita, skutkiem wielodniowego buntu, uwolniły się od... połkniętych szmat. Ktoś, nieszczęśnika w tak ciężkim stanie, przerzucił przez schroniskowy płot. Po jakimś czasie, prawdopodobnie właśnie ów tajemniczy ktoś, dzwonił dowiadywać się o czterołapka. Na jednym telefonie jego rola się zakończyła. Przypadkowy wybawiciel? Właściciel? Spekulacjom może nie być końca tyle, że niczego ani nowego, ani tym bardziej pożytecznego, nie wniosą. Cóż wobec tego liczy się tu najbardziej? CZAS, Pan i Władca zdarzeń, Sprawca Łez Szczęścia i Przyczyna Wielu Tragedii. Pomóżcie, błagamy, w uwolnieniu psa bez imienia, psa bez przyszłości, psa, którego opuściła nadzieja, od...wspomnień i podzielenia losu wielu mu podobnych stworzeń, o których zapominają wszyscy opiekuńczy aniołowie za wyjątkiem jednego, Anioła Śmierci. Ten nigdy się nie spóźnia, przychodzi z ostatnim uderzeniem kwarcu piasku o dno klepsydry spełnienia. Schroniskowy numerek na czterech, uginających się osłabieniem
łapeczkach, miękkim, delikatnym wzrokiem prosi o ratunek!
Pragniemy wierzyć, że ma na niego szansę, że wystarczająco już wycierpiał i w pełni zasługuje na przebłysk szczęścia. Tak ciężko doświadczona istota nigdy nie odtrąci wyciągniętej ku niej pomocnej dłoni, doceni położone w niej nadzieje i dołoży wszelkich starań, by spłacać dług daru serca. Nie odwracajcie się więc od niej plecami! Tracąc ją z pola widzenia, nie wymarzesz pamięci o niej... Obrazy czyjchś niespełnionych marzeń, które były w zasięgu naszych możliwości, wracają.

Czy możesz spełnić marzenie tego psa, marzenie o normalności?

Osoby zainteresowane losem biedaka proszone są o kontakt
z panią Katarzyną, pisząc na adres mailowy
info@sewo-life.com lub dzwoniąc na numer 0-792333938

Ogłoszenia:

02.05.09
Ogłoszenia z nowym tekstem:

03.05.09

tanie ogłoszenia Tanie Og�oszenia
rozgłos.net Darmowe og�oszenia drobne - Rozglos.net - praca, nieruchomo�ci, motoryzacja, ogloszenia towarzyskie i anonse
olx.pl Wzdętek-Jego bólem człowiek nakreślił swój obraz... - Wrocław - Zwierzęta
interpress Wzd�tek-Jego b�lem cz�owiek nakre�li� sw�j obraz... - Og�oszenia Internetowe. Darmowe.

Posted

Co za śliczna mordeczka! :loveu: Nawet nie chcę sobie wyobrażać ile to maleństwo musiało się nacierpieć. Już nie mówiąc o tym, że brak mi słów na głupotę właścicieli, którzy ze względów finansowych są w stanie zrezygnować z oddanego przyjaciela :shake: A czy te zdjęcia są aktualne ? Czy Wzdętek jest taki chudy czy tylko na zdjęciach tak wygląda ?

I zabijcie mnie, ale to imię mi się nie podoba :oops: Rozumiem, że to zewzględu na jego historię, ale taki piękny pysio o takie imię :shake::oops:

Posted

fotki mają ze dwa tygodnie, jest on teraz taki szczuplutki....
imię oczywiście można zmienic do ogłoszeń, piesek na nie nie reaguje,
nazwano go tak w schronisku ze względu na jego przeżycia...

imię paskudne ale też niespotykane więc byc moze ze względu właśnie jego "paskudnośc" i r"zadkośc" miałoby siłę reklamową w ogłoszeniu.....:cool3:

Posted

kikou...lecisz hurtem! Dla mnie piesio jest wprost prześliczny!!! Mam rozumiec, że mały jest w 16...? Jak się uda to podskoczę jutrodo schronu i zrobię zdjęcia!

Posted

W tym piesku (przykro ,ale imie nie przejdzie mnie przez gardlo)
podobny jest do troszke do mysliwsko-pinczerowatego psiaka.
Moze imie Misza ,Waldi ,Nico pasowalyby do tej slicznosci?

Posted

xmartix napisał(a):
:( Kikou znowu .... już tyle tych piesów... eh

...to nie moja wina, że tyle ich jest...:shake:
ja je tylko wywlekam na światło dzienne...że tak powiem,
żeby miały chociaż szanse....

Posted

ecci napisał(a):
kikou...lecisz hurtem! Dla mnie piesio jest wprost prześliczny!!! Mam rozumiec, że mały jest w 16...? Jak się uda to podskoczę jutrodo schronu i zrobię zdjęcia!

jeśli jedziesz do schronu to prosze zrób raczej zdięcia Dexterowi 719/07, musi miec wątek- jest z 2007 roku i niedługo będzie zbyt późno dla niego..
również te dwie kudłatki mama i córka nie mają dobrych fotek do ogłoszeń...

Wzdętkowi(ale się wszyscy przyczepili do tego wstrętnego imienia:evil_lol::evil_lol::evil_lol:-ale takie jest jego zadanie, żeby zaciekawic...)
na razie nie trzeba robic nowych zdiec, te co są, są aktualne...

Posted

kikou napisał(a):
cholera, taki śliczny banerek, a ja nie mam już nawet miejsca żeby wsadzic szpilke :shake::-(

Wstawiłam u siebie,nie wiem jak na długo bo mam jamniki do zrobienia. Ale na razie sobie pobiega ze mną. Może jeszcze ktoś wstawi.
Kasiu dałam ci na jednym z wątków podlnkowane skróami banerki. Może wstaw wtedy te dwa pierwsze niepodlinkowane będziesz mogła miec podlinkowane.

Posted

Neris napisał(a):
Nie mogę wkleić, mówią mi ża za długi podpis będzie jak wymieniam Synka na Wzdętka.

A to dziwne bo masz wszystkie banerki 100x100, ten Wzdętka też. Wiec jak będzie 5 takich to się mieści w regulaminie. Tym bardziej że linki do Wzdętka są krótsze niż Synka.

Jest tylko jedno wytłumaczenie - Synek nie chce :)

Posted

Slomka22 napisał(a):
Podniose narazie do gory...
A wlasciwie dlaczego w schronie chcieli zeby zwrocic czesc kosztow leczenia?
Pies mialby moze juz dom i... bylby szczesliwy

to nie nowy dom sie o niego pytał tylko ludzie ktorzy go wyrzucili...

schronisko leczy bezplatnie bezdomne psy, pieski ktore maja wlasciciela sa leczone odplatnie...