Tola Posted September 17, 2019 Author Posted September 17, 2019 Badania Zulki nie było, przeniesione na piątek, bo kardiolog z Lublina odwołał konsultacje, więc kciuki wciąż potrzebne. Ten mój tydzień od początku b. ciężki, bo i stres związany z Zulką i zabiegiem, ale też pełen trudnych rozmów o adopcji (Tania, Mały), kłopotów ze zwierzakami tu na miejscu. Mamy zgłoszony kolejny koci miot z matką, którego nie mam gdzie umieścić, mamy kociaka, u którego test na FIv wyszedł dodatni no i mamy młodziutką sunię, której trzeba znalezc jakieś tymczasowe miejsce (sunia podobna trochę do Pszenicznego vel Paputka). Brak mi sił, czasu, pomysłów:( Jutro jadę do lecznicy w Izbicy odwiedzić koty, a potem do Lublina do Ani pożegnać się z Rumbą:(. https://www.dogomania.com/forum/topic/127255-kaleka-narnia-vel-rumba-zostaje-na-zawsze-w-dt-–-uzbieralismy-na-ortezę/ Quote
terra Posted September 18, 2019 Posted September 18, 2019 Zaciskam kciuki za Zulcię i wszystkie zwierzaczki. A co z Rumbą? Trzymaj się Tolu. 1 Quote
Jolanta08 Posted September 18, 2019 Posted September 18, 2019 Kciuki zaciśnięte za Zulkę. Dlaczego pożegnać Rumbę ? 1 Quote
elik Posted September 18, 2019 Posted September 18, 2019 15 godzin temu, Tola napisał: a potem do Lublina do Ani pożegnać się z Rumbą:(. Co z Rumbą? Na wątku nic nie ma. Quote
Tola Posted September 19, 2019 Author Posted September 19, 2019 Dnia 18.09.2019 o 07:50, terra napisał: Zaciskam kciuki za Zulcię i wszystkie zwierzaczki. A co z Rumbą? Trzymaj się Tolu. Dnia 18.09.2019 o 09:14, Jolanta08 napisał: Kciuki zaciśnięte za Zulkę. Dlaczego pożegnać Rumbę ? Dnia 18.09.2019 o 12:51, elik napisał: Co z Rumbą? Na wątku nic nie ma. Rumba jest ciężko chora, ma guza na płucu; z powodu chorego serca nie można zrobić TK, więc nie można suni więcej pomóc:( Na razie Rumba nie cierpi, ma leki, ale Ania zadzwoniła, bo w takich chorobach to nigdy nie wiadomo, kiedy przyjdzie kryzys:(. Biedna sunia, tyle w swoim życiu wycierpiała i nadal zły los jej nie oszczędza:( Rumba jest w DS 5 lat, mogłaby jeszcze cieszyć się psim życiem. Ania ja tak pięknie wyprowadziła z tego kalectwa, suczka chodzi, biega na 4 łapach. Quote
Tola Posted September 19, 2019 Author Posted September 19, 2019 Byłam w Izbicy odwiedzić kociaki, zrobiłam parę zdjęć, można podmienić w ogłoszeniach. Precelek - najmniejszy z rodzeństwa z Żurawnicy, cichutki, spokojny Quote
Jolanta08 Posted September 19, 2019 Posted September 19, 2019 3 minuty temu, Tola napisał: Rumba jest ciężko chora, ma guza na płucu; z powodu chorego serca nie można zrobić TK, więc nie można suni więcej pomóc:( Na razie Rumba nie cierpi, ma leki, ale Ania zadzwoniła, bo w takich chorobach to nigdy nie wiadomo, kiedy przyjdzie kryzys:(. Biedna sunia, tyle w swoim życiu wycierpiała i nadal zły los jej nie oszczędza:( Rumba jest w DS 5 lat, mogłaby jeszcze cieszyć się psim życiem. Ania ja tak pięknie wyprowadziła z tego kalectwa, suczka chodzi, biega na 4 łapach. Brak mi słów :(( trzymaj się życia sunieczko jak najdłużej ale bez bólu 1 Quote
Tola Posted September 19, 2019 Author Posted September 19, 2019 Muffinek - energiczny, trudno mu zrobić zdjęcia; większy od brata. Quote
Havanka Posted September 19, 2019 Posted September 19, 2019 Do swojego ogłoszenia już dodałam kilka nowych zdjeć Precelka. Może kogoś zauroczą? https://www.olx.pl/oferta/precelek-koci-slodziak-szuka-domku-CID103-IDB0hAL.html Quote
Tola Posted September 19, 2019 Author Posted September 19, 2019 Zrobiłam wreszcie zdjęcia Fantazji; to ta malusieńka koteczka, która była bardzo słaba, przyjęła ją w lecznicy pod opiekę inna kotka, która miała swoje kociaki. Fantazja ma ok. 3 - 3 ,5 miesiąca, charakter jak to u szylkretki... Quote
elik Posted September 19, 2019 Posted September 19, 2019 15 minut temu, Jolanta08 napisał: Biedna sunia, tyle w swoim życiu wycierpiała i nadal zły los jej nie oszczędza:( Rumba jest w DS 5 lat, mogłaby jeszcze cieszyć się psim życiem. Ania ja tak pięknie wyprowadziła z tego kalectwa, suczka chodzi, biega na 4 łapach. Biedna sunia :( Ale możemy się cieszyć, że te ostatnie lata spędziła czując miłość opiekunów i zapewne była należycie traktowana. 1 Quote
Tola Posted September 19, 2019 Author Posted September 19, 2019 Wczoraj do swojego nowego domu w Warszawie pojechała Lili; zamieszkała w bloku, w domu jest jeden kot. Bardzo dziękuję Jo37 za wizytę, a p. Janinie za opiekę nad koteczką Rozmawiałam z p. Kasią - wszystko jest bardzo dobrze, Lili bez odrobiny stresu. Quote
Tola Posted September 19, 2019 Author Posted September 19, 2019 Wczoraj pojechał też do nowego domu w Warszawie Kajmak, brat Karmelka( jest już w DS w Krakowie) i brat Kremika (niestety nadal bez domu, mieszka w lecznicy w Zamościu). Kajmak to też bardzo odważny kocurek, trochę dokuczał bratu, ale Kremik bardzoz a nim tęskni, dzwoniła wetka , że dzisiaj bardzo płacze:(. Zamieszkał w bloku, w domu są jeszcze dwa kocurki, wizyte jeszcze w sierpniu robiła Jo37, ale kocurki chorowały, pani cierpliwie czekała. Kajmak jeszcze w lecznicy (po prawej) Quote
Tola Posted September 19, 2019 Author Posted September 19, 2019 Dom w Krakowie ma tez Chałwa, wizytę robiła p. Agata; bardzo dziękuję. Havanka, b-b, terra -pięknie dziękuję za pomoc w ogłaszaniu, nie byłoby tych domów bez Waszej pomocy. Szukam transportu; Chałwa będzie miała jeszcze jedno szczepienie i może jechać, jest już po sterylizacji. Quote
elik Posted September 19, 2019 Posted September 19, 2019 Martusiu 27 lub 28-go jedziemy z Krakowa do Wrocławia. Możemy zabrać kotka lub małego psiaczka w kontenerku, bo jedziemy z naszymi psiakami. Quote
Tola Posted September 19, 2019 Author Posted September 19, 2019 33 minuty temu, Havanka napisał: Do swojego ogłoszenia już dodałam kilka nowych zdjeć Precelka. Może kogoś zauroczą? https://www.olx.pl/oferta/precelek-koci-slodziak-szuka-domku-CID103-IDB0hAL.html Bardzo dziękuję; chciałabym, aby te 3 kociaki znalazły wreszcie domy, czekają już dwa miesiące. Bardzo proszę też o pomoc w ogłaszaniu Fantazji, ona od czerwca w lecznicy, a dopiero teraz można ja ogłaszać. Wczoraj odebrałam fakturę za pobyt kociaków od czerwca do wczoraj - 4620 zł:(. Będę chyba robiła zbiórkę na Ratujemy Zwierzaki na pokrycie chociaż części tej kwoty, bo ogromna:( Quote
Tola Posted September 19, 2019 Author Posted September 19, 2019 3 minuty temu, elik napisał: Martusiu 27 lub 28-go jedziemy z Krakowa do Wrocławia. Możemy zabrać kotka lub małego psiaczka w kontenerku, bo jedziemy z naszymi psiakami. Elu, to może zabierzecie Megan, jak wizyta Poker wypadnie ok? Byłoby świetnie. Quote
elik Posted September 19, 2019 Posted September 19, 2019 2 minuty temu, Tola napisał: Elu, to może zabierzecie Megan, jak wizyta Poker wypadnie ok? Byłoby świetnie. Jaka duża jest sunia? Może jechać w kontenerku ? Ja jeżdżę z moimi psiskami na tylnym siedzeniu więc sunia musiałaby jechać w kontenerku. Quote
Tola Posted September 19, 2019 Author Posted September 19, 2019 9 minut temu, elik napisał: Jaka duża jest sunia? Może jechać w kontenerku ? Ja jeżdżę z moimi psiskami na tylnym siedzeniu więc sunia musiałaby jechać w kontenerku. To półroczny szczeniak, waży chyba ok 8 kg, to ten wątek 4 szczeniaki na gołej ziemi Quote
elik Posted September 19, 2019 Posted September 19, 2019 3 minuty temu, Tola napisał: To półroczny szczeniak, waży chyba ok 8 kg, to ten wątek 4 szczeniaki na gołej ziemi Martusiu czy sunia będzie mogła jechać w kontenerku? Jedziemy z dwoma psami. Quote
Recommended Posts