Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
9 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Trzymam kciuki za staruszka... jeszcze bezimiennego.

Na otarcie łez.... ze szczególną dedykacją dla Nadziejki, pokażę Wam Misia, który wydawało się, że nie powinien dostać swojej szansy: zwykły kundelek w średnim wieku, szkielet,który zjada własne odchody i do tego ślepy...
A teraz ma się tak:

Calem serduchem na kolanach
                     dziekuje dziekuje
       postokroci dziekuje
                serce moje raduje  w placzu
 z tej radosci
                              Niechaj tylko dobroc wszelka
                                               zdrowenko
                                          otacza te Przecudowna Rodzinke DruzynkePodobny obraz
Posted
6 minut temu, Murka napisał:

Ja tu jeszcze mam fotki staruszka już po przekazaniu TZ anecik - już w jego samochodzie. 

Czy wiadomo już jak dojechał i czy wszystko ok? 

Murko, piesek okazał się sunią i współdzieli wątek z Arusiem, tutaj link. Sunia zjadła śniadanko ze smakiem i troszkę spacerowała.

20190825_075420-1.thumb.jpg.79f94e9f64973d0e45507bc70127432f.jpg
Na stronie 37. w/w wątku są pierwsze wieści o Saruni od kikou.

Straszna bidulina z niej, jak dobrze że łańcuszek Dobrych Osób pomógł jej opuścić schronisko.

• Like 1
Posted
1 minutę temu, Tyś(ka) napisał:

Murko, piesek okazał się sunią i współdzieli wątek z Arusiem, tutaj link. Sunia zjadła śniadanko ze smakiem i troszkę spacerowała.

20190825_075420-1.thumb.jpg.79f94e9f64973d0e45507bc70127432f.jpg
Na stronie 37. w/w wątku są pierwsze wieści o Saruni od kikou.

Straszna bidulina z niej, jak dobrze że łańcuszek Dobrych Osób pomógł jej opuścić schronisko.

Czyli dobrze mi się zdawało co do płci po wpisie w książeczce:)

Dzięki za info:) no właśnie bardzo biedniutka ta malizna..

• Like 1
Posted
Dnia 25.08.2019 o 14:57, Murka napisał:

Ja tu jeszcze mam fotki staruszka już po przekazaniu TZ anecik - już w jego samochodzie. 

Czy wiadomo już jak dojechał i czy wszystko ok? 

1.jpg

2.jpg

Murka - pięknie dziękuję za pomoc w transporciekwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0069

Posted
Dnia 24.08.2019 o 12:49, Gabi79 napisał:

Każdy psiak zasługuje na szansę i szczęście.

Popłakałam się ze wzruszenia

Tak, każdy psiak zasługuje na własny dom i miłość i trzeba cieszyć się z każdego uratowanego psiego czy kociego życia, a szczęście tych kalekich, najbardziej pokrzywdzonych przez los cieszą podwójnie.

U mnie te łzy po stracie przeplatają się ze łzami szczęścia,  oby tych radosnych każdy z nas miał jak najwięcej. 

• Like 2
Posted

Nie udało się pomóc Majorkowi, ale jest bardzo dobra wiadomość w sprawie małego Pikselka - dzisiaj zamieszkał w bloku w Zamościu  w dużym mieszkaniu z 2 tarasami.

Dużo miłości maleńki!

received_398049267582319.jpg

• Like 2
Posted
39 minut temu, Tola napisał:

Nie udało się pomóc Majorkowi, ale jest bardzo dobra wiadomość w sprawie małego Pikselka - dzisiaj zamieszkał w bloku w Zamościu  w dużym mieszkaniu z 2 tarasami.

Dużo miłości maleńki!

received_398049267582319.jpg

Pikselku, wszystko, co złe jest już za tobą. Ciesz się życiem i bądź kochany i rozpieszczany przez swoją nową, ludzką rodzinę !

• Like 1
Posted

Wczoraj przyszły pozdrowienia i informacja o wykonanej sterylizacji Jeżynki, która jako malutkie kocię była adoptowana z fundacji rok temu do DS w Warszawie.

Koteczka czuje się bardzo dobrze.

SAVE_20190826_133134.jpg

SAVE_20190826_133146.jpg

• Like 1
Posted

Wspaniale jest wiedzieć, że nasze maluszki mają super domki i że żyje im się dobrze.

Tolu, czy w spr. rudaska miałaś telefon? Napisała do mnie pani, że bardzo jej zależy na nim. Poprosiłam o kontakt z Tobą.

Posted
Dnia 27.08.2019 o 09:03, Havanka napisał:

Wspaniale jest wiedzieć, że nasze maluszki mają super domki i że żyje im się dobrze.

Tolu, czy w spr. rudaska miałaś telefon? Napisała do mnie pani, że bardzo jej zależy na nim. Poprosiłam o kontakt z Tobą.

19 godzin temu, b-b napisał:

Miałam zapytanie o Kajmaczka. Podobno pani dzwoniła?

Miałam parę zapytań o rudaski i z Krakowa i z Warszawy, na pewno coś drgnęło, ale domów z tego nie będzie:(

Większość dzwoniących oferowała domy wychodzące, jednej z rodzin zginął niedawno kocurek - wpadł pod auto...

No i na wiadomość o wizycie PA też robi swoje - ludzie albo od razu rezygnują albo obiecują, ze zadzwonią  i potem cisza.

Z tych wszystkich zapytań wytypowałam dom w Warszawie dla Kajmaka albo Kremika i Jo37 ma zajrzeć do pani pod koniec tygodnia.

Jest tez szansa na dom w Krakowie dla białej Chałwy, ale to jeszcze nic pewnego; pani jest na wyjeździe  do 12 września i zobaczymy czy zadzwoni po powrocie...

Na razie Chałwa nadal do adopcji.

Posted

Havanka, b-b - pięknie  dziękuję za pomoc w ogłaszaniu, nie dałabym rady  bez Waszej pomocy, nadal z trudem chwytam chwile, aby napisać coś tutaj na forum. 

Przekazuję cd. dobrych wieści:

Azja, suczka z pociętą łapka, którą chciano uśpić,  ma wspaniałą rodzinę,  jest już we własnym domciu w Zamościu:).

SAVE_20190807_162315.jpg

Posted
7 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Ostatnio coś Zamość przyjazny adopcyjniakom, super :)
Wiele się tutaj dzieje, aż ciężko mi się połapać ile zwierzaków szuka domu, kto jest kim ;)

My tuta tez jesteśmy pozytywnie zaskoczeni, bo i Azja ma super domek i szczeniak Pixelek:)

Oby tak dalej.

Posted

Czy pamiętacie małą Lolę, która zabraliśmy wraz z matką z podzamojskiej wsi?

Lola zamieszkała w Warszawie w bloku; cały czas byłam ciekawa, co z niej wyrośnie;)

IMG_20181109_105548.jpg

Teraz Lola wygląda tak i waży 23 kg;)

SAVE_20190819_180244.jpg

SAVE_20190819_180252.jpg

SAVE_20190819_180305.jpg

SAVE_20190819_201502(1).jpg

SAVE_20190819_201506.jpg

• Like 1
  • Upvote 2
Posted
6 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Mała Liczi słodka, prawie jak alaskan klee kai :) Tylko widzę na ostatnim zdjęciu, że poduszka na krześle została zjedzona przez mole ;)

Mam link do całego albumu, tych moli to więcej było;)

• Upvote 1