Nadziejka Posted August 24, 2019 Posted August 24, 2019 9 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Trzymam kciuki za staruszka... jeszcze bezimiennego. Na otarcie łez.... ze szczególną dedykacją dla Nadziejki, pokażę Wam Misia, który wydawało się, że nie powinien dostać swojej szansy: zwykły kundelek w średnim wieku, szkielet,który zjada własne odchody i do tego ślepy... A teraz ma się tak: Calem serduchem na kolanach dziekuje dziekuje postokroci dziekuje serce moje raduje w placzu z tej radosci Niechaj tylko dobroc wszelka zdrowenko otacza te Przecudowna Rodzinke Druzynke Quote
Nadziejka Posted August 24, 2019 Posted August 24, 2019 8 godzin temu, Tyś(ka) napisał: I jeszcze dwa zdjęcia mam Pan śpi na brzeszku, a psy... wiadomo ;) I żebry :) Quote
Murka Posted August 25, 2019 Posted August 25, 2019 Ja tu jeszcze mam fotki staruszka już po przekazaniu TZ anecik - już w jego samochodzie. Czy wiadomo już jak dojechał i czy wszystko ok? 1 Quote
Tyśka) Posted August 25, 2019 Posted August 25, 2019 6 minut temu, Murka napisał: Ja tu jeszcze mam fotki staruszka już po przekazaniu TZ anecik - już w jego samochodzie. Czy wiadomo już jak dojechał i czy wszystko ok? Murko, piesek okazał się sunią i współdzieli wątek z Arusiem, tutaj link. Sunia zjadła śniadanko ze smakiem i troszkę spacerowała. Na stronie 37. w/w wątku są pierwsze wieści o Saruni od kikou. Straszna bidulina z niej, jak dobrze że łańcuszek Dobrych Osób pomógł jej opuścić schronisko. 1 Quote
Murka Posted August 25, 2019 Posted August 25, 2019 1 minutę temu, Tyś(ka) napisał: Murko, piesek okazał się sunią i współdzieli wątek z Arusiem, tutaj link. Sunia zjadła śniadanko ze smakiem i troszkę spacerowała. Na stronie 37. w/w wątku są pierwsze wieści o Saruni od kikou. Straszna bidulina z niej, jak dobrze że łańcuszek Dobrych Osób pomógł jej opuścić schronisko. Czyli dobrze mi się zdawało co do płci po wpisie w książeczce:) Dzięki za info:) no właśnie bardzo biedniutka ta malizna.. 1 Quote
Tola Posted August 26, 2019 Author Posted August 26, 2019 Dnia 25.08.2019 o 14:57, Murka napisał: Ja tu jeszcze mam fotki staruszka już po przekazaniu TZ anecik - już w jego samochodzie. Czy wiadomo już jak dojechał i czy wszystko ok? Murka - pięknie dziękuję za pomoc w transporcie Quote
Tola Posted August 26, 2019 Author Posted August 26, 2019 Dnia 24.08.2019 o 12:49, Gabi79 napisał: Każdy psiak zasługuje na szansę i szczęście. Popłakałam się ze wzruszenia Tak, każdy psiak zasługuje na własny dom i miłość i trzeba cieszyć się z każdego uratowanego psiego czy kociego życia, a szczęście tych kalekich, najbardziej pokrzywdzonych przez los cieszą podwójnie. U mnie te łzy po stracie przeplatają się ze łzami szczęścia, oby tych radosnych każdy z nas miał jak najwięcej. 2 Quote
Tola Posted August 26, 2019 Author Posted August 26, 2019 Nie udało się pomóc Majorkowi, ale jest bardzo dobra wiadomość w sprawie małego Pikselka - dzisiaj zamieszkał w bloku w Zamościu w dużym mieszkaniu z 2 tarasami. Dużo miłości maleńki! 2 Quote
Havanka Posted August 26, 2019 Posted August 26, 2019 39 minut temu, Tola napisał: Nie udało się pomóc Majorkowi, ale jest bardzo dobra wiadomość w sprawie małego Pikselka - dzisiaj zamieszkał w bloku w Zamościu w dużym mieszkaniu z 2 tarasami. Dużo miłości maleńki! Pikselku, wszystko, co złe jest już za tobą. Ciesz się życiem i bądź kochany i rozpieszczany przez swoją nową, ludzką rodzinę ! 1 Quote
Tola Posted August 26, 2019 Author Posted August 26, 2019 Wczoraj przyszły pozdrowienia i informacja o wykonanej sterylizacji Jeżynki, która jako malutkie kocię była adoptowana z fundacji rok temu do DS w Warszawie. Koteczka czuje się bardzo dobrze. 1 Quote
Tola Posted August 26, 2019 Author Posted August 26, 2019 Podobna informacja przyszła z warszawskiego domu Faworka, adoptowanego w czerwcu. 1 1 Quote
Havanka Posted August 27, 2019 Posted August 27, 2019 Wspaniale jest wiedzieć, że nasze maluszki mają super domki i że żyje im się dobrze. Tolu, czy w spr. rudaska miałaś telefon? Napisała do mnie pani, że bardzo jej zależy na nim. Poprosiłam o kontakt z Tobą. Quote
Poker Posted August 27, 2019 Posted August 27, 2019 Cudne zdjęcia , szczególnie małego kici z wielkim psem. Quote
b-b Posted August 27, 2019 Posted August 27, 2019 Miałam zapytanie o Kajmaczka. Podobno pani dzwoniła? Quote
Tola Posted August 28, 2019 Author Posted August 28, 2019 Dnia 27.08.2019 o 09:03, Havanka napisał: Wspaniale jest wiedzieć, że nasze maluszki mają super domki i że żyje im się dobrze. Tolu, czy w spr. rudaska miałaś telefon? Napisała do mnie pani, że bardzo jej zależy na nim. Poprosiłam o kontakt z Tobą. 19 godzin temu, b-b napisał: Miałam zapytanie o Kajmaczka. Podobno pani dzwoniła? Miałam parę zapytań o rudaski i z Krakowa i z Warszawy, na pewno coś drgnęło, ale domów z tego nie będzie:( Większość dzwoniących oferowała domy wychodzące, jednej z rodzin zginął niedawno kocurek - wpadł pod auto... No i na wiadomość o wizycie PA też robi swoje - ludzie albo od razu rezygnują albo obiecują, ze zadzwonią i potem cisza. Z tych wszystkich zapytań wytypowałam dom w Warszawie dla Kajmaka albo Kremika i Jo37 ma zajrzeć do pani pod koniec tygodnia. Jest tez szansa na dom w Krakowie dla białej Chałwy, ale to jeszcze nic pewnego; pani jest na wyjeździe do 12 września i zobaczymy czy zadzwoni po powrocie... Na razie Chałwa nadal do adopcji. Quote
Tola Posted August 28, 2019 Author Posted August 28, 2019 Havanka, b-b - pięknie dziękuję za pomoc w ogłaszaniu, nie dałabym rady bez Waszej pomocy, nadal z trudem chwytam chwile, aby napisać coś tutaj na forum. Przekazuję cd. dobrych wieści: Azja, suczka z pociętą łapka, którą chciano uśpić, ma wspaniałą rodzinę, jest już we własnym domciu w Zamościu:). Quote
Tyśka) Posted August 28, 2019 Posted August 28, 2019 Ostatnio coś Zamość przyjazny adopcyjniakom, super :) Wiele się tutaj dzieje, aż ciężko mi się połapać ile zwierzaków szuka domu, kto jest kim ;) Quote
Tola Posted August 28, 2019 Author Posted August 28, 2019 7 minut temu, Tyś(ka) napisał: Ostatnio coś Zamość przyjazny adopcyjniakom, super :) Wiele się tutaj dzieje, aż ciężko mi się połapać ile zwierzaków szuka domu, kto jest kim ;) My tuta tez jesteśmy pozytywnie zaskoczeni, bo i Azja ma super domek i szczeniak Pixelek:) Oby tak dalej. Quote
Tola Posted August 28, 2019 Author Posted August 28, 2019 Czy pamiętacie małą Lolę, która zabraliśmy wraz z matką z podzamojskiej wsi? Lola zamieszkała w Warszawie w bloku; cały czas byłam ciekawa, co z niej wyrośnie;) Teraz Lola wygląda tak i waży 23 kg;) 1 2 Quote
Tola Posted August 28, 2019 Author Posted August 28, 2019 Malutka Liczi też urosła;). Sunia mieszka w Radosci:) 1 Quote
Tyśka) Posted August 28, 2019 Posted August 28, 2019 Mała Liczi słodka, prawie jak alaskan klee kai :) Tylko widzę na ostatnim zdjęciu, że poduszka na krześle została zjedzona przez mole ;) Quote
Tola Posted August 28, 2019 Author Posted August 28, 2019 6 minut temu, Tyś(ka) napisał: Mała Liczi słodka, prawie jak alaskan klee kai :) Tylko widzę na ostatnim zdjęciu, że poduszka na krześle została zjedzona przez mole ;) Mam link do całego albumu, tych moli to więcej było;) 1 Quote
Recommended Posts