Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pamiętacie tę wyjątkową parę? W grudniu minęlo 2 lata, odkąd  Lucynka i Tuptuś opuścili zamojskie schronisko i wyruszyli w podróż do wspólnego nowego domu Martyny i Jacka. To kolejna rocznica , która udowadnia, że miłość do zwierząt to nie tylko słowa, ale styl życia! 🏠✨
U Lucynki i Tuptusia nuda nie istnieje. Ich dom to prawdziwa oaza spokoju, w której harmonijnie współistnieją nie tylko psy, (bo jest jeszcze Kola),  koty, ale i... skrzydlaci lokatorzy. Rodzina z wielkim oddaniem opiekuje się rannymi ptakami, dając im szansę na powrót do zdrowia.

IMG-20260212-WA0037.jpg

IMG-20260212-WA0049.jpg

IMG-20260212-WA0048.jpg

IMG-20260212-WA0047.jpg

IMG-20260212-WA0045.jpg

IMG-20260212-WA0044.jpg

• Like 4
Posted
Dnia 17.02.2026 o 16:08, Poker napisał:

Aksamitka ma tylko 40 wejść w Katowicach. Może zmienić na Warszawę albo Lublin?

To może na Lublin, na Warszawę już ma olx. Dziękuję ❤️

Posted

Malinka wczoraj miała zabieg sterylizacji (dostała rujki 2 tygodnie temu i trzeba było działać). Bardzo dziękuję Fundacji ZEA za pokrycie kosztów zabiegu ❤️❤️❤️

• Like 2
Posted

Pięknie dziękuję za wpłaty na koty pod opieką ZEA: 🌹

10 zł - malti 10.02. stała

30 zł - Marta S. Wrocław na leczenie, karmę i kastrację  dla Soni, Selenki i starego Miśka (psy zabrane z okolic Zamościa w te największe mrozy) 

150 zł - DS Stefci (19.02.) na leczenie, karmę i kastrację  dla Soni, Selenki i starego Miśka (psy zabrane z okolic Zamościa w te największe mrozy) 

Posted
Dnia 17.02.2026 o 18:23, Murka napisał:

Malinka wczoraj miała zabieg sterylizacji (dostała rujki 2 tygodnie temu i trzeba było działać). Bardzo dziękuję Fundacji ZEA za pokrycie kosztów zabiegu ❤️❤️❤️

Opłacona faktura za kastrację Malinki: 220 zł

Sterylka Malinki.pdf

Posted

‼️Niestety, ale muszę przekazać tutaj niezbyt dobrą informację: prawdopodobnie
w maju, a na pewno w czerwcu i w lipcu nie będziemy mogli użyczać konta do wpłat, więc wszystkie wpłaty w tym czasie proszę kierować do skarbników. Ma na to wpływ przede wszystkim zmiana w wystawianiu faktur i nasza trudna sytuacja finansowa. Czerwiec i lipiec to zawsze są dla nas najgorsze miesiące na przetrwanie, bo nie ma jeszcze wpływów z 1,5 %, a jednocześnie spływają faktury z gabinetów z naszego terenu. W takiej sytuacji musimy ograniczyć wszystko, co generuje koszty i angażuje biuro księgowe. Jeśli dzięki uzyskanym wpływom z 1,5 % w 2026 r będziemy nadal mogli działać w obecnej formule, wrócimy do tej formy pomocy, jaką jest użyczanie konta do wpłat. 

Posted
Dnia 20.02.2026 o 19:08, Tola napisał:

Jeśli nie macie jeszcze wybranej organizacji prosimy o przekazanie nam 1,5%z podatku 

Już mam wybraną od lat 🙂 Waszą czyli po troszce też naszą.

Gratuluję córce adopcji ślicznych koteczków.

• Like 1
Posted

😀 Kolejny cud, kolejny cudowna wiadomość, po tej o adoptowaniu Malinki przez Murkę🙂

Aksamitka ma dom😍

I teraz już wiadomo, na kogo tyle czekała😁

• Like 4
  • Upvote 1
Posted
Dnia 20.02.2026 o 19:31, Tola napisał:

😀 Kolejny cud, kolejny cudowna wiadomość, po tej o adoptowaniu Malinki przez Murkę🙂

Aksamitka ma dom😍

I teraz już wiadomo, na kogo tyle czekała😁

Ten rok się pięknie zaczął 😁❤️

• Like 3
Posted
Dnia 20.02.2026 o 19:10, Poker napisał:

Już mam wybraną od lat 🙂 Waszą czyli po troszce też naszą.

Gratuluję córce adopcji ślicznych koteczków.

Dziękuję, może jednak  nie będzie tak źle z tymi wpływami z 1,5 %...

• Like 1
Posted
Dnia 20.02.2026 o 18:20, Tola napisał:

‼️Niestety, ale muszę przekazać tutaj niezbyt dobrą informację: prawdopodobnie
w maju, a na pewno w czerwcu i w lipcu nie będziemy mogli użyczać konta do wpłat, więc wszystkie wpłaty w tym czasie proszę kierować do skarbników. Ma na to wpływ przede wszystkim zmiana w wystawianiu faktur i nasza trudna sytuacja finansowa. Czerwiec i lipiec to zawsze są dla nas najgorsze miesiące na przetrwanie, bo nie ma jeszcze wpływów z 1,5 %, a jednocześnie spływają faktury z gabinetów z naszego terenu. W takiej sytuacji musimy ograniczyć wszystko, co generuje koszty i angażuje biuro księgowe. Jeśli dzięki uzyskanym wpływom z 1,5 % w 2026 r będziemy nadal mogli działać w obecnej formule, wrócimy do tej formy pomocy, jaką jest użyczanie konta do wpłat. 

Chciałam w tej sytuacji zapytać, co z fakturami za zakup karmy dla psów, które maja zebrane środki na koncie ZEA?  Można po staremu? Muszę też podpytać moje biuro rachunkowe, czy zmiana systemu wystawiania faktur będzie miała przełożenie na koszt ich obsługi, bo musiałabym przejść na ten system tylko z powodu Luny. To jedyny pies, na którego dotąd co miesiac na fundację wystawiałam fakturę. 

Posted
Dnia 21.02.2026 o 17:41, Jaaga napisał:

Chciałam w tej sytuacji zapytać, co z fakturami za zakup karmy dla psów, które maja zebrane środki na koncie ZEA?  Można po staremu? Muszę też podpytać moje biuro rachunkowe, czy zmiana systemu wystawiania faktur będzie miała przełożenie na koszt ich obsługi, bo musiałabym przejść na ten system tylko z powodu Luny. To jedyny pies, na którego dotąd co miesiac na fundację wystawiałam fakturę. 

Jeśli w ciągu miesiąca nie wystawiasz faktur powyżej 10 tys. zł to nie musisz wchodzić w KSEF. Dopiero od przyszłego roku będzie to obowiązek dla wszystkich.