Fordoniak Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Cześć Ania, flexi jest ok tylko dla Dixona jednak trochę za krótka ;) -8m, muszę go jeszcze nauczyć chodzenia przy nodze bo ciągnie jak parowóz. Dzisiaj znalazłem w castoramie mocne linki marynarskie i chyba z czegoś takiego zrobię mu smycz na większy wybieg ;) Wpadajcie nasz czarnuch się ucieszy ;) Quote
ania z poznania Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Polecam też lonżę, można kupić w sklepie z artykułami jeździeckimi, jest miękka, nie kaleczy dłoni. Quote
Fordoniak Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 ania z poznania napisał(a):Polecam też lonżę, można kupić w sklepie z artykułami jeździeckimi, jest miękka, nie kaleczy dłoni. Ale czy sprzedają ja w dowolnej długośći? Quote
furciaczek Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Ja mam tasmy 10m i 15m mocne, wytrzymuja szarpniecia molosa...moge odszperac gdzie kupowalam jak cos :) Quote
Fordoniak Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Dzięki ale za rady ale chyba spróbuje z tą linką do jachtów ;) Quote
agnieszka32 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Lonża wspaniale się sprawdza - sama takich używam do moich dziewczynek, a silne są niesamowicie ;) Linki alpinistyczne/żeglarskie też się świetnie sprawdzą - trzeba tylko zwrócić uwagę na to, by dobrać mocny karabińczyk i dobrze linkę wielokrotnie przeszyć. No i plusem jest to, że można wykonać ją w dowolnej długości :) Jak już sobie sprawicie taką smycz, zawiążcie kilka - kilkanaście węzłów/supłów na niej - łatwiej się trzyma i łatwo panuje nad psem, bo jeśli już dojdziecie do wniosku (oczywiście, za jakiś czas ;), że zaczniecie dawać Dixonowi więcej swobody, puszczajcie go by sobie biegał, ale razem z linką - w razie W można szybko nadepnąć na węzeł i chwycić za linkę :) Flexi nie polecam przy psach silnie ciągnących - przy nagłym silnym szarpnięciu może wylecieć z dłoni ;) Ale się nagadałam, ale jako takie małe doświadczenie w linkach mam :diabloti: Quote
Fordoniak Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Karabińczyk już mam -od spadochronu ;) kiedyś holowałem na nim samochód więc wytrzyma wszystko. Dixon jest psem ciągnącym ale powoli oduczam go tego, rozmawiałem już o tym z Markiem. Quote
ania z poznania Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Zapraszamy na bazarek fotograficzny, zwycięzca decyduje na jakiego psa przeznaczy wygraną: http://www.dogomania.pl/threads/196677-Bazarek-fotograficzny-na-pomoc-psiakom-%29-III-Edycja-Kalendarzowa-do-6.12?p=15761639#post15761639 Quote
vena&vivi Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Halo aniu podziel się wieściami o iksonie, na innym wąku przeczytałam, że on ma nawet psich kumpli :D Quote
ania z poznania Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 snuszkak napisał(a):a tytuł już zmieniać? :razz: Zmieniać! Tak, Dixon nie jest agresywny, cieszy się na psy osiedlowe, merda do nich ogonem, nawet jak japę drą, wtedy się dziwi :) Quote
baster i lusi Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 to dobrze. pewnie Aniu jesteś szczęśliwa. Quote
ania z poznania Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Grażynko, nawet nie wyobrażasz sobie jak! Tak chciałam widzieć go w swoim domu, na łóżku.... Quote
baster i lusi Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 ania z poznania napisał(a):Grażynko, nawet nie wyobrażasz sobie jak! Tak chciałam widzieć go w swoim domu, na łóżku.... Wiem Aniu jak Ci jego los leżał na sercu i moze i ja będę taka szczęśliwa jak zobacze takie fotki z domku Czesia. Quote
vena&vivi Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 A ja chyba wproszę się na poaopcyjną, oproszono mnie o sprawdzenie domu w Bydgoszczy :D więc odwiedze iksona i go poznam Quote
agaga21 Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 vena&vivi napisał(a):A ja chyba wproszę się na poaopcyjną, oproszono mnie o sprawdzenie domu w Bydgoszczy :D więc odwiedze iksona i go poznam mam nadzieję, że dom dla fado okaże się równie fajny jak dom dixona :) Quote
furciaczek Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 vena&vivi napisał(a):A ja chyba wproszę się na poaopcyjną, oproszono mnie o sprawdzenie domu w Bydgoszczy :D więc odwiedze iksona i go poznam Kiedy jedziesz?? Tez bym chetnie go poznala...o ile nowy domek sie nie wystraszy zbiorowego nalotu:evil_lol: Quote
vena&vivi Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 OO to jak jedziesz ze mną to dom dla Fado będzie mega "prześwietlony" - bo przejść dwie szalone to sukces:P Quote
ania z poznania Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Jedźcie, Ciotki kochane, Dixon się ucieszy, bardzo lubi kobiety! Quote
vena&vivi Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Ja na 100 pojade jeśi będe tą wizyte dla Fao robić a Fur powie w sobote czy może. Quote
Fordoniak Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 No to kiedy te odwiedziny?? Dixon juz spać po nocach nie może ;) Quote
snuszak Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 a jak Dixonek się zachowuje? Pewnie już 100% zadomowiony co? Quote
Fordoniak Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Zadomowiony jest na 100% tylko ostatnio za bardzo przejął się recyklingiem domowych kabli, pilotów, butów itp Jak wracam do domu to od razu widze czy coś zbroił. Wczoraj do jego zabawek czyli sznura, piłki do kosza, kija i kości dorzuciłem oponę od roweru i liczę, że to mu w końcu WYSTARCZY ;) Quote
baster i lusi Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Fordoniak napisał(a):Zadomowiony jest na 100% tylko ostatnio za bardzo przejął się recyklingiem domowych kabli, pilotów, butów itp Jak wracam do domu to od razu widze czy coś zbroił. Wczoraj do jego zabawek czyli sznura, piłki do kosza, kija i kości dorzuciłem oponę od roweru i liczę, że to mu w końcu WYSTARCZY ;) ha ha tylko że im smakuje to co zabronione Quote
Recommended Posts