Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć Ania, flexi jest ok tylko dla Dixona jednak trochę za krótka ;) -8m, muszę go jeszcze nauczyć chodzenia przy nodze bo ciągnie jak parowóz. Dzisiaj znalazłem w castoramie mocne linki marynarskie i chyba z czegoś takiego zrobię mu smycz na większy wybieg ;)

Wpadajcie nasz czarnuch się ucieszy ;)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lonża wspaniale się sprawdza - sama takich używam do moich dziewczynek, a silne są niesamowicie ;)

Linki alpinistyczne/żeglarskie też się świetnie sprawdzą - trzeba tylko zwrócić uwagę na to, by dobrać mocny karabińczyk i dobrze linkę wielokrotnie przeszyć. No i plusem jest to, że można wykonać ją w dowolnej długości :)

Jak już sobie sprawicie taką smycz, zawiążcie kilka - kilkanaście węzłów/supłów na niej - łatwiej się trzyma i łatwo panuje nad psem, bo jeśli już dojdziecie do wniosku (oczywiście, za jakiś czas ;), że zaczniecie dawać Dixonowi więcej swobody, puszczajcie go by sobie biegał, ale razem z linką - w razie W można szybko nadepnąć na węzeł i chwycić za linkę :)

Flexi nie polecam przy psach silnie ciągnących - przy nagłym silnym szarpnięciu może wylecieć z dłoni ;)

Ale się nagadałam, ale jako takie małe doświadczenie w linkach mam :diabloti:

Posted

Karabińczyk już mam -od spadochronu ;) kiedyś holowałem na nim samochód więc wytrzyma wszystko. Dixon jest psem ciągnącym ale powoli oduczam go tego, rozmawiałem już o tym z Markiem.

Posted

ania z poznania napisał(a):
Grażynko, nawet nie wyobrażasz sobie jak!
Tak chciałam widzieć go w swoim domu, na łóżku....

Wiem Aniu jak Ci jego los leżał na sercu i moze i ja będę taka szczęśliwa jak zobacze takie fotki z domku Czesia.

Posted

vena&vivi napisał(a):
A ja chyba wproszę się na poaopcyjną, oproszono mnie o sprawdzenie domu w Bydgoszczy :D więc odwiedze iksona i go poznam

mam nadzieję, że dom dla fado okaże się równie fajny jak dom dixona :)

Posted

vena&vivi napisał(a):
A ja chyba wproszę się na poaopcyjną, oproszono mnie o sprawdzenie domu w Bydgoszczy :D więc odwiedze iksona i go poznam

Kiedy jedziesz?? Tez bym chetnie go poznala...o ile nowy domek sie nie wystraszy zbiorowego nalotu:evil_lol:

Posted

Zadomowiony jest na 100% tylko ostatnio za bardzo przejął się recyklingiem domowych kabli, pilotów, butów itp Jak wracam do domu to od razu widze czy coś zbroił. Wczoraj do jego zabawek czyli sznura, piłki do kosza, kija i kości dorzuciłem oponę od roweru i liczę, że to mu w końcu WYSTARCZY ;)

Posted

Fordoniak napisał(a):
Zadomowiony jest na 100% tylko ostatnio za bardzo przejął się recyklingiem domowych kabli, pilotów, butów itp Jak wracam do domu to od razu widze czy coś zbroił. Wczoraj do jego zabawek czyli sznura, piłki do kosza, kija i kości dorzuciłem oponę od roweru i liczę, że to mu w końcu WYSTARCZY ;)

ha ha tylko że im smakuje to co zabronione