Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam wszystkich, widzę że temat Dixona niezmiennie nie schodzi z forum ;) jestem jego nowym szczęśliwym właścicielem i myśle, że on również z tego faktu jest zadowolony ;) Teraz coś krótko o przeprowadzce Dixa -Podróż z Bogatyni do Bydgoszczy trwała ponad 6h, piechu jechał z tyłu na siedzeniu, wiekszość podróży przespał. Po powrocie dostał miche karmy, później przyszła czas na kąpiel, następnie przyszedł czas na poznawanie nowege domu, Dixon szybko załapał, że to już JEGO NOWE MIEJSCE i zaznaczył to na szafce ;D Już na samym początku daliśmy mu do zrozumienia, że nie śpi z nami na kanapie mimo to obudziłem się rano z Dixonem w nogach. Teraz już wie, że na kanape wchodzi kiedy ja mu na to pozwalam a nie kiedy on tego chce, chociaż za każdym razem kiedy wracamy do domu pies leży z moim laczkiem na kanapie ;) Ogólnie daje się prowadzić i jest posłuszny. Reaguje na zostaw, zejdź itd , od 1szego dnia nie ma problemów z karmieniem, w domu nic nie niszczy. Na dworzu lubi się dobrze wybiegać (na razie na lince od prania) a w domu godzinami może się łasić i patrzy w oczy jak kot ze shreka ;D Widze, że Ania wrzuciła troche zdjęć, niedługo bedą następne. POZDRAWIAM WSZYSTKICH KUMPLI DIXONA !

Posted

Witamy Tatę (?) Dixona :p

szczęście Twoje że masz linkę od prania bo by Cię tu ciotki zlinczowały :evil_lol::evil_lol:

czekamy na foty i relacje z dnia codziennego
no i życzymy zdrowych, szczęśliwych lat razem

Posted

fioneczka napisał(a):

szczęście Twoje że masz linkę od prania bo by Cię tu ciotki zlinczowały :evil_lol::evil_lol:

czekamy na foty i relacje z dnia codziennego
no i życzymy zdrowych, szczęśliwych lat razem

:roflt:

Czyli Dixonek to teraz mieszkaniec Fordonu ;)

ten pies z laczkiem na kanapie to z tęsknoty za wami ;)

Posted

fioneczka napisał(a):

A tam zaraz zlinczowały :eviltong::eviltong::eviltong: - opiernicz byłby porządny i tyle :diabloti::evil_lol:

Super, że nie spuszczacie go ze smyczy - chwali się to bardzo! Mnie ręce opadają, jak czytam, że jeden z drugą psa po dwóch dniach/tygodniach ze smyczy spuszcza, żeby "sobie pobiegał", bo przecież "się słucha" :shake:

Czekamy na zdjęcia i (codzienne) relacje :multi::loveu:

Posted

chita napisał(a):
oo na Fordonie to i macie gdzie pospacerowac z psiakiem:) mieszkalam kiedys na Igrzyskowej;) czekam na forki z laczkiem:D

Mamy gdzie pospacerować i pobiegać mieszkamy w ostatnich blokach przy Wiśle, także Dixon już sobie poszalał po wale ;) W niedziele chcemy go zabrać do Myślecinka. Fotki z laczkiem niebawem ;)

Posted

Fordoniak napisał(a):
Fotki z laczkiem niebawem ;)

ze sznurkiem od prania też chcemy :diabloti:

ja bym się chciała upewnić że on sobie z tym sznurkiem biega a nie, przypinacie go za uszy i macha nóżkami :evil_lol::evil_lol:

Posted

fioneczka napisał(a):
ze sznurkiem od prania też chcemy :diabloti:

ja bym się chciała upewnić że on sobie z tym sznurkiem biega a nie, przypinacie go za uszy i macha nóżkami :evil_lol::evil_lol:

Albo za nogi i macha uszkami :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Wiesz, my jesteśmy bardzo wrażliwe (no bądźmy szczerzy - przewrażliwione) na punkcie spuszczania ze smyczy, miałyśmy tu mnóstwo przypadków na dogo, że pies zwiał po 3 tygodniach pobytu w dt, później nerwy, poszukiwania i olbrzymi stres dla wszystkich, a największy zapewne dla psa.