Guest GuesWho Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 Cześć wszystkim. Mam pytanie bo martwie sie o mojego ulubieńca. Mojemu 3 letniemu Huskiemu bieleje czubek nosa od około roku. Weterynarz przypisał mu tabletki z żelazem i drożdże ale to nie pomaga. CZY ktokolwiek może mi powiedzieć co sie dzieje z jego noskiem i co mam z tym fantem zrobić?? Quote
agacia Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 Bielje czy staje sie rozowy? Moze robi mu sie t.zw. sniezny nos,czyli rozowo czarny. Taki rozjasniony na srodku nos jest normalna sprawa u zaprzegowcow. Czy to cos takiego jak u Azji? Druga fotka robiona byla nie przeze mnie,ale nie pamietam przez kogo w sierpniu na zlocie :wink: Quote
szybszy_od_dylizansu Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 Solarium powinno pomóc. :wink: Quote
Runa Posted January 16, 2005 Posted January 16, 2005 Podobno te psiaki na zime tak dostają. Moja Runa też ma różowy nosek. Lekarz też to zauważył i powiedział, że to na zime właśnie Quote
musia Posted January 16, 2005 Posted January 16, 2005 A może jak u mojego Gończaka nosek. Zaproponowano mi Algolith (algi , poprawiajasce pigment). Daję od 3 dni. Quote
agacia Posted January 16, 2005 Posted January 16, 2005 U haszczakow rozjasnienie nosa na zime jest normalne. Azja do swojej pierwszej zimy miala nos idealnie czarny,a w zimie jej sie rozjasnil przez srodek i tak jej zostalo do dzisiaj,ale w zeszlym roku lub 2 lata temu jeszcze jasniejszy sie stal. Smiesznie wyglada,bo po bokach ma czarny 8) Quote
rOOn7 Posted January 16, 2005 Posted January 16, 2005 Mysle ze nie do konca o to chodzilo GuesWho pisze ze nosek bieleje od roku, a nie ze sezonowo i ze BIELEJE, moj jeden psiak tak mial to nie nos sniezny tylko kompletnie bialy jak bialy :lol: kolorek i to raczej nie jest standart, u mojego zniklo po 4 tyg... wiecej nie jestem ci w stanie powiedziec, ale nie ma to nic wspolnego z snieznym nosem, Quote
zakla Posted January 17, 2005 Posted January 17, 2005 Moim AMom "bieleje" od dawien dawna, ale im to nie szkodzi:) Noski maja mn takie jak u Azji, tyle, ze im to nie schodzi i maja to przez okragly rok, bez wzgledu na pore roku:) Quote
ETM Posted January 18, 2005 Posted January 18, 2005 Jak raz sie rozjasnil, to juz mu tak zostalo. To przez te anomalie pogodowe. Quote
Recommended Posts