Uruwashii Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Świetne zdjęcia, pozycja trzeba przyznać rewelacja nasz uwielbia spać dziwnie ale tak to jeszcze nie było:) pozdrawiamy Quote
Jurki :oD Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 [quote name='Shirai - Koki'] BOSKI :loveu::loveu::loveu: Quote
Shirai - Koki Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 :eviltong::eviltong::eviltong: Pewnie wygodnie mu nie bylo...ale czego sie nie robi zeby wzbudzic zauroczenie na dogomanii :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:, dzieki za odwiedzinki !!!! Quote
Shirai - Koki Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 I tak nic nie pisalam, ale strasznie sie nakrecilam ze Shirai ma zapalenie dziasel (ponewaz mial czerwone dziasla przy samych zebach, a nie rozowe jak my, troche w necie poczytalam i prawie zawal !!!!) i wydawalo mi sie za ma pelne gruczolydupciowe czasami zapaszek nieteges z dupci, nie wiem, moze nie troche jestem przewrazliwiona, ale weterynarz mial straszny ubaw ze mnie, przewrazliwionej w....tki !!! Poza tym ze wyczekalismy sie 2,5 godziny w kolejce zeby uslyszec, ze zapalenia dziasel nie ma, a zeby mamy myc tylko 1 raz w tygodniu, ze gruczolki sa puste mimo ze ostatni raz uproznialismy w marcu, a zapaczek to czasami moze byc nieteges poniewaz zaznaczmy terenik itp, itp, nas zmartwilo ze Shirai nic przez lato nie przytul, wazy 28 kg, a wet, ze on teraz dojrzewa i juz nie bedzie tyl 2 kg na 2 tygodnie jak wczesniej i kazal przyjsc dopiero za jakies 3 miesiace :shake:, a my tak lubimy jezdzic do naszej Pani doktor :evil_lol::evil_lol::evil_lol:, Shirai ja uwielbia i daje sobie wszystko robic :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Kateczka Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 to przewrażliwienie to chyba normalne....:evil_lol: ja Taniowi tez planuję zacząć myć zęby...kość ma niby codziennie więc lekarz mówi, ze wszytsko ładnie się ściera...ale moje kociaki mają mieć myte raz w tygodniu więc i on się załapie pewnie:cool3: Quote
Agappe Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 odnośnie zębów to ja wam coś powiem "dzieci" :evil_lol: moja Niunia będzie miała lada dzień 7 lat.. zeby miała myte może ze 2-3 razy w życiu, kamień nie był nigdy zdejmowany (bo w sumie nie ma co zdejmować).. Anaty zeby sa dużo lepsze niż ok 5 lat młodszego Tashiego.. a pani weterynarz w lipcu powiedziała, że ona sama w Anaty wieku by chciała mieć takie zęby:evil_lol: tak więc nasz przepis na piękne zęby to sucha karma (potwierdzone przez weta) i o dziwo kosteczki dentastic pedigree, które swego czasu Anata dostawała prawie codziennie - jak wszyscy wychodziliśmy z domu i zostawała sama, żeby miała się czym zająć chociaz na chwile.. Quote
Kateczka Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 oj to chyba różnie bywa z tymi zebami...mój wet mówi, to w dużym stopniu też zależy od genetki...Prosty przykład moje dwa kociaki:evil_lol: cały czas n sucjhym Royalu i Hilsie dodatkowo na ząbki :cool3: jeden po dwóch latach ma dość spory kamień...a drugi prawie w ogóle i tym samym brak problemów z jamą ustną...no i czas na czyszczenie zabków...choć wetka twierdzi, ze niepowiedziane...czy bedzie gorzej...moze poprostu tak ma:evil_lol: Quote
Shirai - Koki Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 [quote name='Agappe']odnośnie zębów to ja wam coś powiem "dzieci" :evil_lol: moja Niunia będzie miała lada dzień 7 lat.. zeby miała myte może ze 2-3 razy w życiu, kamień nie był nigdy zdejmowany (bo w sumie nie ma co zdejmować).. Anaty zeby sa dużo lepsze niż ok 5 lat młodszego Tashiego.. a pani weterynarz w lipcu powiedziała, że ona sama w Anaty wieku by chciała mieć takie zęby:evil_lol: tak więc nasz przepis na piękne zęby to sucha karma (potwierdzone przez weta) i o dziwo kosteczki dentastic pedigree, które swego czasu Anata dostawała prawie codziennie - jak wszyscy wychodziliśmy z domu i zostawała sama, żeby miała się czym zająć chociaz na chwile..[/quote] Widzisz Daria, ale co pies to zeby, Shirai od poczatku przyjazdu do naszego domu je tylko sucha karme i jadl tylko Nutra Nugets, Hill's i teraz Royal Canin, zeby myjemy od okolo 6 miesiaca, Denta Stick dostaje okolo co 2 dni, poniewaz raz dajemy denta, a raz Hill's....T/D...zeby myjemy ja smrodek czujemy, ale jak sie okazalo to Shirai'owi nie smierdzi z pyska, ze to tylko moje wymysly :cool3:, wiec jak to jest z tymi zebami ????!!!! Quote
Agappe Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Anatce z paszczy czasem śmierdzi i to mocno w szczególności tuż po przebudzeniu.. ale ludzie mają podobnie.. taki kapeć jak to nazwała moja kolezanka :evil_lol: bez mycia zębów rano nie da się funkcjonować :evil_lol: Quote
Shirai - Koki Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 No wlasnie Shirai'owi w 90% to smrodek po spaniu czy w dzien czy po nocy taki sam troche "przestarzala rybka", wiec...:lol: Quote
Angelika_Roser Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [FONT=Comic Sans MS]Domagam się nowych fotek !! :mad: :loveu: [/FONT] Quote
Agappe Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='Angelika_Roser'][FONT=Comic Sans MS]Domagam się nowych fotek !! :mad: :loveu: [/FONT] przylączam się.. podobno chłodniej się u Was zrobiło.. to już na upał nie możecie zwalać :mad: Quote
Shirai - Koki Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 Chlodniej u nas, chlodniej 23 stopnie byly dzisiaj i pojechalismy na grzyby mamy kilka zdjec...jutro przed praca moze sie zmobilizuje i wkleje...ale zadnych rewelacji nie ma :shake: Quote
Shirai - Koki Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 No, nie ma po za tym za Shirai znajdowal tylko trujace grzybki :cool3: Quote
Shirai - Koki Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 Tak, wiec jak pisalam wczoraj pojechalismy na grzybki :multi::multi::multi:, Shirai jak to Shirai zawsze chce isc po swojemu...:cool3: Ach ja przyjemnie, chociaz teraz mam "japonskie oczy" ... Quote
Shirai - Koki Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 ...i pod gorke i z gorki ;) Quote
Shirai - Koki Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 I nareszcie mamy 1 grzybka :multi::multi::multi: Shirai byl strasznie zaintersowanym grzybkiem :lol: Quote
Angelika_Roser Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [FONT=Comic Sans MS]Jejciuuuu ale on rośnie, też skubaniec ma długie łapki tak jak Ginuś :loveu:[/FONT] Quote
Shirai - Koki Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 Miedzy drzewkami Shirai podąża za przewodnikiem grzybobrania :loveu: Grzybek nie do jedzenia :shake: Na koniec nasz maly mezczyzna...juz taki duzy....i juz podnosi lapke w wiadomej sprawie :razz:, chociaz z trzymaniem rownowagi jest roznie...he he Quote
Shirai - Koki Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 [quote name='Angelika_Roser'][FONT=Comic Sans MS]Jejciuuuu ale on rośnie, też skubaniec ma długie łapki tak jak Ginuś :loveu:[/FONT] Rosnie, ale teraz tylko w gore, a na wadze nic nie przybiera, teraz jest 28 kg...a na apetyt dostal olej z watroby melduzzo...fujjjjjjj jak to smierdzi, ale nareszcie w poludnie zjadl sam bez "proszenia" cale 220 g :Cool!: Quote
Kateczka Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 no ja już nad moimi achami i ochami nie zapuję :evil_lol: rośnie mi tu champion a mam nosa do nich :diabloti: świetny chłopak naprawdę:loveu: Quote
Angelika_Roser Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [FONT=Comic Sans MS]Oby tylko champion :cool3:[/FONT] Quote
Shirai - Koki Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 Bardzo prosze sobie z nas nie zartowac dziewczynki, my idziemy spac, do jutra :lol: Quote
Angelika_Roser Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [FONT=Comic Sans MS]Hahahahaaa!! nie bójcie się wyzwań świat do odważnych należy :loveu: Dobranoc Wam :fadein: [/FONT] Quote
Recommended Posts