Agneska Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Hej. Ma tu ktoś na forum Westa? Jak to z nim jest na prawde ? Ile spacerów ? Ile kasy ? Jakie obowiązki ? Quote
perfectly Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Ja mam dwie dziewczynki i muszę powiedzieć,że jest to cudowna rasa!,pewnie nie najtańsza w utrzymaniu,ze względu na konieczność zabiegów pielęgnacyjnych takich jak trymowanie, ale uważam że warta każdych pieniędzy:loveu:,spacery oczywiście jak najczęściej,ale jak nie mogę iść w las,to wystarcza im wypuszczeni na podwórko cztery razy dziennie(szczęśliwa posiadaczka domu z ogródkiem) i są szczęśliwe:cool3:.Polecam wyłącznie z rodowodem, bo bez to różnie bywa! Quote
Bzikowa Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Agneska poczytaj sobie dział 'Westie' i wszystko będzie jasne. Jest kilka wątków o szkoleniu, wychowaniu szczeniaka, pielęgnacji itd, nie ma co się powtarzać. Co do spacerków i ruchu to z tego co wiem to na pewno wszystkie westie uwielbiają spacery i czas spędzany z właścicielem, ale nie są to niezniszczalne psy, mają krótkie łapki i bardzo mocną budowę (tak przynajmniej być powinno bo w rzeczywistości niestety różnie jest) więc trzeba rozsądnie zapewniać im ruch. Dla przykładu - mój pies może chodzić na długie spacery codziennie po kilka godzin, jak jedziemy na działkę to szaleje i również biega i biega, ale jak jestem np chora albo mam masę roboty to wystarczą mu 3 - 4 krótkie (powiedzmy 20 minut) spacerki dziennie i wcale nie narzeka tylko sobie śpi pod moimi nogami:loveu: ewentualnie ogląda telewizję co jest jest jego pasą.:evil_lol:Ideał :loveu: Ja oczywiście wolę u westika opcję ruch i zabawa więc staram się zapewniać mu dużo ruchu, no i trenujemy agility.;) Co do kasy - wydaje mi się, że tak dużo to nie jest. Szczeniak ok. 2-3 tysięcy. Wiadomo wyprawkę trzeba kupić więc początkowy wydatek jest spory.Natomiast karma nie dużo bo są małe i nie żrą tonami (chociaż mój jakby mógł to by to robił:lol:), są raczej zdrowe więc na weta też nie są duże wydatki (trzeba tylko uważać na alergie bo są na nie podatne i wtedy owszem wydasz dużo kasy:evil_lol:) no i trymowanie, wydatek ok 70 - 150 zł co 2-3 miesiące. A od siebie napiszę , że to najcudowniejsza rasa na świecie i mimo, że teraz planuję szczeniaka innej rasy to na zawsze westy będą dla mnie naj naj naj :loveu: No i warto dodać, za perfectly - KUPUJ TYLKO Z RODOWODEM. Quote
Recommended Posts