Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jazz je własnie teraz to Chicopee fish &rice. Dopiero 3 dni wiec nie mam jeszcze sprecyzowanych pogladow jaka jest. Na pewno ma specyficzny, mocny zapaszek:roll: kuleczki da nie za wielkie, karma wyglada na tłustą i jest jasno-brązowa. JAzz zajada ja bezproblemowo- w momencie przechodzenia z karmy na karme wybierał już głownie ta nowa karme.
Mysle ze warto sprawdzic.

Posted

Loara napisał(a):
Jazz je własnie teraz to Chicopee fish &rice. Dopiero 3 dni wiec nie mam jeszcze sprecyzowanych pogladow jaka jest. Na pewno ma specyficzny, mocny zapaszek:roll: kuleczki da nie za wielkie, karma wyglada na tłustą i jest jasno-brązowa. JAzz zajada ja bezproblemowo- w momencie przechodzenia z karmy na karme wybierał już głownie ta nowa karme.
Mysle ze warto sprawdzic.

też mamy rybke :multi: i psy wcinają nawet ten najmniejszy i najmłodszy co to puppy karme powinien jeść a jej nie tyka rybką się zajada :razz:
ja wiecz czy tak mocno pachnie :hmmmm: raczej przeciętnie.
Koopy ok , nie ma gazów - karme zmieniliśmy z dnia na dzień ;)
Polecam więc na próbe :p zamawialiśmy z allegro i ile dostaliśmy gratisów :loveu:

Posted

Nasza też pierwsza z rybką :) niepamiętam która to była karma ,ale smrod niesamowity był ... chyba belcando - no to ta rybka przy tamtej to perfuma ;)

Posted

Jazz był wcześniej na Belcando High Energy i naprawde w porownaniu do Ch. to pachnialo zdecydowanie slabiej i przyjemniej:razz: Ale innymi rodzajami Belcando nie karmiłam to sie nie wypowiadam bo moze jest tam jakiś śmierdziuszek.

• 1 year later...
Posted

Jestem zainteresowana karmą Chicopee jednak nie wiem, czy karma jest odpowiednia. Czy ktoś już kiedyś karmił swojego psa Chicopee? Będę wdzięczna za każde informacje, bo powiem szczerze, że karma mnie zaciekawiła ;)

PS. Jeśli jest tutaj już taki wątek, to przepraszam ja nie znalazłam :)

Posted

Znam dużo ludzi, którzy b. długo karmia psy ta karmą i sa zadowoleni. Nie jest to na pewno najlepsza karma, ale nie jakieś świństwo.

Posted

zerknij przede wszystkim Tu:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=10076&highlight=chicopee
a teraz ode mnie - trzeba nadmienić jak z każdą karmą jest tak, ze jeden pies super i same superlatywy a inny tak sobie - Ja znam ok 10-15 psów na chicopee, (różnych wariantach tej kamry) którym ta karma służy wyglądają i czują się jest to karma ze średniej półki, jednak jej duży walor to to, ze jest tańsza niż inne podobnej jakości i bardzo psom smakuje :cool3:

• 2 months later...
Posted

Kupilam moim malamutom seniora 60kg i na razie wcinaja bardzo chetnie. Niestety tylko cztery worki, bo wiecej nie bylo, wiec 4 mamy nadal brita. Ale nie jestem z niego do konca zadowolona, dlatego sprobowalismy chicopee.

• 2 months later...
Posted

[quote name='moli1111']
Sklad karmy:
CHICOPEE
Mączka z jagnięciny, ryż, pszenica, kukurydza, mączka drobiowa, tłuszcz drobiowy, gluten kukurydziany, otręby pszenne, pulpa buraczana, hydrolizat proteinowy, suszone drożdże browarnicze, sód, chlorek potasu, sproszkowana cykoria, drożdże.

... dlaczego w jagniecinie ktora kupuja ludzie bo pies ma uczulenie na kurczaka jest tluszcz z kurczaka :shake:

Posted

mam psa napisał(a):
... dlaczego w jagniecinie ktora kupuja ludzie bo pies ma uczulenie na kurczaka jest tluszcz z kurczaka :shake:

Dlatego, że przyczyną alergii są białka ;) Gdy pies nawet jest uczulony na drób, to na tłuszcz z drobiu nie powinien źle zareagować.

Posted

.... ale rzuc okiem na inne skladniki :razz:

Sklad karmy:
CHICOPEE Z JAGNIĘCINA ???
Mączka z jagnięciny, ryż, pszenica, kukurydza, mączka drobiowa, tłuszcz drobiowy, gluten kukurydziany, otręby pszenne, pulpa buraczana, hydrolizat proteinowy, suszone drożdże browarnicze, sód, chlorek potasu, sproszkowana cykoria, drożdże.

...cos mi to wyglada na bialka z kurczaka :cool1: i pewnie na jakies inne " cos" na ksztalt prod. poch. zwierzecego tu nazwane "hydrolizat proteinowy":cool3: (straszna nazwa, kojarzy sei z hydrolitem z akumulatora :crazyeye:)

reasumujac, wyglada to słabiutko, bardzo slabiutko....

• 5 weeks later...
Posted

Wiekszosc karm typu 'jagniecina i ryz' posiada bialka z innych 'zwierzakow' ;) Nie ma tego np.w nowej acanie.
Ja z chicoopee senior jestem bardzo zadowolona. A przynajmniej moj mamut (juz tylko jeden:placz:) wyglada na niej bardzo dobrze, trzyma linie, nie baczy tak strasznie- a u niego bardzo trudno o dobry stan po-karmowy... Chociaz sklad wydaje sie byc mocno sredni, dlatego jak to przeje, to sprobujemy moze acany i dla niego.

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='mam psa'].... ale rzuc okiem na inne skladniki :razz:

Sklad karmy:
CHICOPEE Z JAGNIĘCINA ???

...cos mi to wyglada na bialka z kurczaka :cool1: i pewnie na jakies inne " cos" na ksztalt prod. poch. zwierzecego tu nazwane "hydrolizat proteinowy":cool3: (straszna nazwa, kojarzy sei z hydrolitem z akumulatora :crazyeye:)

reasumujac, wyglada to słabiutko, bardzo slabiutko....
jak dla mnie skład badziewie raczej do skarmiania drobiu albo królików....

• 1 year later...
Posted

zakla napisał(a):
Wiekszosc karm typu 'jagniecina i ryz' posiada bialka z innych 'zwierzakow' ;) .

skład z wyłącznie mięsem jagnięciny znajdziesz tez w Pronature Lamb & Rice ,

jagnieciny jest tam prawie kilo (15%suchej) :) - a cena bardzo przyjazna

• 1 year later...
Posted

[FONT=Garamond]Witam dogomaniacków,[/FONT]
[FONT=Garamond][/FONT]
[FONT=Garamond]Namietnie zbieram informacje na temat Azjatów iż to bedzie mój pierwszy pies tak dużej rasy. Przechodząc do tematu mam pytanie czy ta karma jest warta zakupu?[/FONT]
[FONT=Garamond]Narazie jeszcze Azjata jest w moich planach ale myśle że mniej wiecej w Czerwcu lub nawet w Kwietniu pojawi sie u mnie w domu młoda suka tej właśnie rasy. A wracając do tematu co jeszcze możecie opowiedziec mi o tej karmie?[/FONT]
[FONT=Garamond][/FONT]
[FONT=Garamond]Pozdrawiam Was Gorąco![/FONT]
[FONT=Garamond][/FONT]
[FONT=Garamond]Doggerelly[/FONT]
:loveu::loveu::loveu: