Asti Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Small - skład znalazłam, ale dawkowania nie SKłADNIKI: mączka drobiowa, pszenica, kukurydza, tłuszcz drobiowy, otręby pszenne, pulpa buraczana, hydrolizat proteinowy, sód, węglan wapnia, sproszkowana cykoria, drożdże, glukozamina, siarczan chondroityny. TYPOWA ANALIZA: Białko 26.5% Tłuszcz 16.3% Błonnik 2.8% Wilgotność 8.0% Popiół 7.5% Wapń 1.40% Fosfor 1.00% Potas 0.60% Sód 0.35% Magnez 0.13% I co o tym myślicie? Quote
Alicja Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 [quote name='Casia_i_Figa']odkurze troche temacik-kto podował psu wersje z jagniecina i czy nie bylo jakiegoś swedzenia drapania czy łupieżu-sucz moja alergiczna i ostatnio karma z ryba zaczeła ja uczulać,co sądzicie o jakości tej karmy??Ozzy zjadł 2 worki 15 kg i wszystko było ok .Nie było drapania , brzydkich kupek , łupieżu/ tyle że Ozzy zawsze przy końcu 2 wora zaczyna marudzić i zmieniamy , teraz dostaje NN L&R i też jest ok/ Quote
CASIA&ttb Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Dzięki dziweczyny za radę-zamawiam 2 wory dla potworów bo suka zaczyna mi ostro gubić sierść a żre rybke która wczesniej jej nie uczulała-znowu powrót do jagnięciny robimy :) Quote
Tośka_m Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Mój Ozzy też teraz je jagnięcinę i nie ma żadnych problemów skórnych, alergicznych itp. Asti - dawkowanie na 9 kg psa to ok 130 g karmy dziennie Quote
Asti Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Podoba mi się ta karma, a 130 g dziennie to nawet niedużo :roll: Quote
Asti Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Ja chyba właśnie też sie przerzucę na Chicopee, ale na small (wyjątkowo tania). Miała być Eukanuba, ale jest jak dla mnie za droga niestety. A skoro Chicopee to dobra karma, to zaoszczędzone pieniądze można wydać na co innego dla psa :) Nie wiecie może ile ta karma mięsa? I czym różnie się small od zwykłego adulta, że jest tańszy? Czy small ma dobry skład? Kto jest importerem tych karm? Może bym wysłała maile po próbki, bo bez sensu kupować cały worek 15 kg, a potem by stał... :roll: Proszę o odpowiedzi! Quote
Asti Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 W "Aszti" można kupić chyba najwięcej rodzajów tych karm... Wynik szukania ProducentNazwaZdjęcieCena1.ChicopeeChicopee Puppy karma dla szczeniąt i psów rosnących ras małych i średnich 15 kg Karma dla szczeniąt i psów rosnących. Zawiera wszystkie substancje odżywcze, ta... 125,00 PLN 2.ChicopeeChicopee Large Breed Puppy karma dla szczeniąt ras dużych 15 kg Pełnowartościowa karma przeznaczona dla psów ras dużych i olbrzymich w okresie i... 128,00 PLN 3.ChicopeeAdult karma dla psów dorosłych ras małych i średnich 15 kg Pełnowartościowa, kompletnie zbilansowana karma dla psów dorosłych. Zawiera wsz... 110,00 PLN 4.ChicopeeLarge Breed Maintenance 15 kg 128,00 PLN 5.ChicopeeLamb & Rice karma z jagnięciną i ryżem dla psów dorosłych 15 kg Pełnowartościowa karma dla psów wrażliwych zwierająca wszystkie witaminy i miner... 142,00 PLN 6.ChicopeeHigh Performance karma dla psów pracujących i o zwiększonej aktywności 15 kg Pełnowartościowa karma dla psów aktywnych i pracujących zabezpieczająca ich zwie... 129,80 PLN 7.ChicopeeSenior karma dla psów starszych 15 kg Specjalnie dobrany skład karmy zapobiega odwapnianiu kości, osłabieniu wzroku, d... 125,00 PLN 8.ChicopeeLight niskokaloryczna karma dla psów dorosłych 15 kg Pełnowartościowa karma dla psów z nadwagą. Zawiera składniki ułatwiające trawie... 129,00 PLN 9.ChicopeeChicopee Adult karma dla psów dorosłych ras małych i średnich 2 kg Pełnowartościowa, kompletnie zbilansowana karma dla psów dorosłych. Zawiera wsz... 22,50 PLN 10.ChicopeeChicopee Puppy lamb and rice- lekkostrawna karma na bazie jagnięciny dla szczeniąt 15 kg PUPPY LAMB & RICE jest specjalną karmą dla szczeniąt z nadwrażliwością układu po... 148,80 PLN 11.ChicopeeChicopee Puppy lamb and rice- lekkostrawna karma na bazie jagnięciny dla szczeniąt 2 kg PUPPY LAMB & RICE jest specjalną karmą dla szczeniąt z nadwrażliwością układu po... 26,60 PLN 12.ChicopeeChicopee Senior karma dla psów starszych 2 kg 23,70 PLN 13.ChicopeeChicopee Light karma dla psów dorosłych otyłych 2 kg 24,20 PLN 14.ChicopeeChicopee Puppy - karma dla szczniąt ras małych i średnich 2 kg 22,90 PLN 15.ChicopeeChicopee Puppy Large Breed- karma dla szczeniąt ras duzych 5 kg 57,20 PLN 16.ChicopeeChicopee Adult Lagre Breed -karma dla psów dorosłyh ras dużych 7,5 kg 72,50 PLN 17.ChicopeeChicopee Adult lamb and Rice- karma z jagnięciną dla psów dorosłych 26,20 PLN Niech mnie modzi nie zabiją! ;) Quote
CASIA&ttb Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Asti napisał(a):W "Aszti" można kupić chyba najwięcej rodzajów tych karm... ale wysokie ceny :crazyeye: -kupiłam Lamb&Rice 15kg za 110zł niecałe-przesypałam żarełko do pojemnika i wzrokowo karma jest ok-tłuściutka i "ładnie" pachnie :evil_lol: -co bedzie w czasie jedzenia to sie okaże pózniej. Quote
Patka Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 moja suka od kilku lat jedzie na tej karmie jestem zadowlona dawki ok zjada nawet troche mniej i jest najedzona :cool3: bardzo ładnie wygląda Moge ją polecić gdyż znam ok 15 psów na różnych wariantach tej karmy i ludzie są zadowleni z wygladu psów, kupale ok, wersja antyalergiczna działa ;) karma jest smaczna nawet wybrednichy sie zajadają .... ale z każda karmą+pies jest inaczej trzeba spróbowac i dopasować... Quote
Asti Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Casia_i_Figa napisał(a):ale wysokie ceny :crazyeye: -kupiłam Lamb&Rice 15kg za 110zł niecałe-przesypałam żarełko do pojemnika i wzrokowo karma jest ok-tłuściutka i "ładnie" pachnie :evil_lol: -co bedzie w czasie jedzenia to sie okaże pózniej. A gdzie za tyle kupiłaś?:crazyeye: Ja widziałam najtańszą lambkę:cool3: za 130 zł ;) Quote
CASIA&ttb Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Asti napisał(a):A gdzie za tyle kupiłaś?:crazyeye: Ja widziałam najtańszą lambkę:cool3: za 130 zł ;) wysłałam Ci prywatną wiadomość bo nie wiem czy mozna na fo linki wstawiac ;) Quote
Asti Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Teraz jest nowość! Z mięsem rybim i ryżem - specjalna formuła. Co myślicie? 110 zł Quote
Vectra Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Asti daj namiar gdzie można tą rybną karme kupić . Z góry dziekuje :) Quote
CASIA&ttb Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 też jestem ciekawa gdzie mozna rybke-wersje z ryba- dostać Quote
Asti Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Wpiszcie na Allegro "Chicopee" - wyświetli się Wam wiele wariantów tej karmy. Na Allegro można kupić za 110 zł + jakieś patyczki do gryzienia (100 sztuk) gratis :) Quote
Vectra Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Dzięki wielkie za namiar :) Fajne ceny mają - więc myśle że warto Quote
CASIA&ttb Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Vectra napisał(a):Dzięki wielkie za namiar :) Fajne ceny mają - więc myśle że warto Mam własnie 2 worki jagnięciny od nich i jak skoncza sie(a bedzie to nieprędko) to zamówie od nich własnie rybke,bo ceny i jakość obsługi klienta maja na wysokim poziomie :p Ps. fajną masz bande i podpis galerii :evil_lol: Quote
Vectra Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Casia_i_Figa napisał(a):Mam własnie 2 worki jagnięciny od nich i jak skoncza sie(a bedzie to nieprędko) to zamówie od nich własnie rybke,bo ceny i jakość obsługi klienta maja na wysokim poziomie :p Ps. fajną masz bande i podpis galerii :evil_lol: Ja rybke w następnym tyg zamówie niech zmęczą jeszcze troche tej NN ;) PS podpis to wymyśliła taka jedna dogowariatka :evil_lol: stosowny do bandy :diabloti: Quote
Asti Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Znalazłam fajną stronkę, dużo informacji o Chicopee... W języku angielskim. Zobaczcie, jeszcze jest taka karma (chyba w Polsce niedostępna): Chicopee Adult Mini Breed *** Na stronce podany jest skład, ilośc witamin itd. i dawkowanie, którego za nic nie mogłam znaleźc na polskich stronach internetowych. Tutaj chyba linka dać nie mogę, jeśli ktoś chciałby to napiszcie, wyślę link na pw. *** Na Allegro kupujecie u slowdragon? *** Mam pytanko :oops: Chciałabym zacząc w końcu karmić Kulkę Chicopee. Nie chcę kupowac od razu całego worka 15 kg, bo było by to bez sensu, gdyby się okazało, że psu nie smakuje. 3 kg Chicopee Small & Medium Breeds kosztuje na Allegro 18 zł. Wszystko super, tylko myślę, że to trochę bez sensu... Bo do tych 18 zł musiałabym dopłacić 11 lub 9 zł :roll: przesyłki. A więc mam do Was prośbę... Czy mógłby ktoś przesłać mi 200g<... karmy Chicopee? - Chicopee Small to Medium Breeds (najbardziej mi zależy) albo/i: - Chicopee Adult Fish & Rice (najbardziej mi zależy) albo/i: - Chicopee Light albo/i: - Chicopee Adult Lamb & Rice. Oczywiście mogłabym zapłacić koszty wysyłki. Myślę, że nie byłaby to ogromna strata z jakiegoś 15-kilogramowego worka... :lol: Gdyby ktoś mógł, byłabym bardzo wdzięczna, dziękuję! O kontakt proszę na pw. *** I jeszcze jedno głupie pytanko: Jak się wymawia "Chicopee"? :oops: Pozdrawiam, Asti :D Quote
CASIA&ttb Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 ASTI tak u tego sprzedawcy kupuje zarcie,podaj adres a wyśle Ci lamb&rice bo takiego posiadam w domu :) . Pozdrawiam Quote
Asti Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Bardzo Ci dziękuję! Czyli już ustalone na gg :) Quote
Molkas Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 My kończymy właśnie worek 15 kg Chicopee Puppy Large Breed. Doggi zadowolony i chętnie wcina. Quote
Kamyczek87 Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 Zastanawiam się nad karmą dla małego psa w wieku 12 lat.Która Waszym zdaniem będzie lepsza?.Wychodzi jego złe odzywianie:ma nadwage,brzydką sierść i zdarza mu się wymiotować śliną.:shake: http://www.allegro.pl/item165782715_chicopee_senior_premium_15kg_kurier_gratis.html http://www.krakvet.pl/product_info.php?cPath=23_201_202_205_212_242&products_id=1224 Quote
CASIA&ttb Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 wybrałabym Chicopee bo z tego co widze to Bento jest klasy economic czyli karma bytowa i mniej w niej wartości odżywczych. Quote
moli1111 Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 Hey zastanawiam sie nad ta karma dla mojego labiszona:) Karma jest w bardzo niskiej cenie. Sklad karmy: CHICOPEE Mączka z jagnięciny, ryż, pszenica, kukurydza, mączka drobiowa, tłuszcz drobiowy, gluten kukurydziany, otręby pszenne, pulpa buraczana, hydrolizat proteinowy, suszone drożdże browarnicze, sód, chlorek potasu, sproszkowana cykoria, drożdże. Białko 27.0% Tłuszcz 15.0% Błonnik 2.3% Wilgotność 8.0% Popiół 7.1% Wapń 1.35% Fosfor 1.00% Potas 0.65% Sód 0.40% Magnez 0.12% Witaminy Wit. A 18000 iu/kg Wit D3 1450 iu/kg Wit E (alfa-tokoferol) 180 iu/kg Miedź (pięciowodny siarczan miedzi) 11 iu/kg Energia metaboliczna 16.0 MJ/kg Omega 3 0.31% Omega 6 2.10% Stosunek Omega 6/Omega 3 6.8:1 Przybliżona zawartość innych witamin i pierwiastków śladowych (nie gwarantowana) Wit. B1 14 mg/kg Wit. B2 14 mg/kg Wit. B6 8 mg/kg Wit. B12 120 mcg/kg Biotyna 600 mcg/kg Kwas pantotenowy 36 mg/kg Kwas nikotynowy 60 mg/kg Kwas foliowy 3 mg/kg Wit. K 1 mg/kg Wit. C 84 mg/kg Chlorek choliny 2.5 mg/kg Żelazo 150 mg/kg Cynk 190 mg/kg Mangan 30 mg/kg Kobalt 0.4 mg/kg Jod 3 mg/kg Selen 0.4 mg/kg Co o tym sadzicie?:p Quote
Recommended Posts