Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Small - skład znalazłam, ale dawkowania nie

SKłADNIKI:
mączka drobiowa, pszenica, kukurydza, tłuszcz drobiowy, otręby pszenne, pulpa buraczana, hydrolizat proteinowy, sód, węglan wapnia, sproszkowana cykoria, drożdże, glukozamina, siarczan chondroityny.
TYPOWA ANALIZA:
Białko 26.5% Tłuszcz 16.3% Błonnik 2.8% Wilgotność 8.0% Popiół 7.5% Wapń 1.40% Fosfor 1.00% Potas 0.60% Sód 0.35% Magnez 0.13%

I co o tym myślicie?

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Casia_i_Figa']odkurze troche temacik-kto podował psu wersje z jagniecina i czy nie bylo jakiegoś swedzenia drapania czy łupieżu-sucz moja alergiczna i ostatnio karma z ryba zaczeła ja uczulać,co sądzicie o jakości tej karmy??Ozzy zjadł 2 worki 15 kg i wszystko było ok .Nie było drapania , brzydkich kupek , łupieżu/ tyle że Ozzy zawsze przy końcu 2 wora zaczyna marudzić i zmieniamy , teraz dostaje NN L&R i też jest ok/

Posted

Ja chyba właśnie też sie przerzucę na Chicopee, ale na small (wyjątkowo tania). Miała być Eukanuba, ale jest jak dla mnie za droga niestety. A skoro Chicopee to dobra karma, to zaoszczędzone pieniądze można wydać na co innego dla psa :)
Nie wiecie może ile ta karma mięsa? I czym różnie się small od zwykłego adulta, że jest tańszy? Czy small ma dobry skład? Kto jest importerem tych karm? Może bym wysłała maile po próbki, bo bez sensu kupować cały worek 15 kg, a potem by stał... :roll: Proszę o odpowiedzi!

Posted

W "Aszti" można kupić chyba najwięcej rodzajów tych karm...

Wynik szukania

ProducentNazwaZdjęcieCena1.ChicopeeChicopee Puppy karma dla szczeniąt i psów rosnących ras małych i średnich 15 kg
Karma dla szczeniąt i psów rosnących. Zawiera wszystkie substancje odżywcze, ta...

125,00 PLN
2.ChicopeeChicopee Large Breed Puppy karma dla szczeniąt ras dużych 15 kg
Pełnowartościowa karma przeznaczona dla psów ras dużych i olbrzymich w okresie i...

128,00 PLN
3.ChicopeeAdult karma dla psów dorosłych ras małych i średnich 15 kg
Pełnowartościowa, kompletnie zbilansowana karma dla psów dorosłych. Zawiera wsz...

110,00 PLN
4.ChicopeeLarge Breed Maintenance 15 kg
128,00 PLN
5.ChicopeeLamb & Rice karma z jagnięciną i ryżem dla psów dorosłych 15 kg
Pełnowartościowa karma dla psów wrażliwych zwierająca wszystkie witaminy i miner...

142,00 PLN
6.ChicopeeHigh Performance karma dla psów pracujących i o zwiększonej aktywności 15 kg
Pełnowartościowa karma dla psów aktywnych i pracujących zabezpieczająca ich zwie...

129,80 PLN
7.ChicopeeSenior karma dla psów starszych 15 kg
Specjalnie dobrany skład karmy zapobiega odwapnianiu kości, osłabieniu wzroku, d...

125,00 PLN
8.ChicopeeLight niskokaloryczna karma dla psów dorosłych 15 kg
Pełnowartościowa karma dla psów z nadwagą. Zawiera składniki ułatwiające trawie...

129,00 PLN
9.ChicopeeChicopee Adult karma dla psów dorosłych ras małych i średnich 2 kg
Pełnowartościowa, kompletnie zbilansowana karma dla psów dorosłych. Zawiera wsz...

22,50 PLN
10.ChicopeeChicopee Puppy lamb and rice- lekkostrawna karma na bazie jagnięciny dla szczeniąt 15 kg
PUPPY LAMB & RICE jest specjalną karmą dla szczeniąt z nadwrażliwością układu po...

148,80 PLN
11.ChicopeeChicopee Puppy lamb and rice- lekkostrawna karma na bazie jagnięciny dla szczeniąt 2 kg
PUPPY LAMB & RICE jest specjalną karmą dla szczeniąt z nadwrażliwością układu po...

26,60 PLN
12.ChicopeeChicopee Senior karma dla psów starszych 2 kg
23,70 PLN
13.ChicopeeChicopee Light karma dla psów dorosłych otyłych 2 kg
24,20 PLN
14.ChicopeeChicopee Puppy - karma dla szczniąt ras małych i średnich 2 kg
22,90 PLN
15.ChicopeeChicopee Puppy Large Breed- karma dla szczeniąt ras duzych 5 kg
57,20 PLN
16.ChicopeeChicopee Adult Lagre Breed -karma dla psów dorosłyh ras dużych 7,5 kg
72,50 PLN
17.ChicopeeChicopee Adult lamb and Rice- karma z jagnięciną dla psów dorosłych
26,20 PLN

Niech mnie modzi nie zabiją! ;)

Posted

Asti napisał(a):
W "Aszti" można kupić chyba najwięcej rodzajów tych karm...

ale wysokie ceny :crazyeye: -kupiłam Lamb&Rice 15kg za 110zł niecałe-przesypałam żarełko do pojemnika i wzrokowo karma jest ok-tłuściutka i "ładnie" pachnie :evil_lol: -co bedzie w czasie jedzenia to sie okaże pózniej.

Posted

moja suka od kilku lat jedzie na tej karmie jestem zadowlona dawki ok zjada nawet troche mniej i jest najedzona :cool3: bardzo ładnie wygląda
Moge ją polecić gdyż znam ok 15 psów na różnych wariantach tej karmy i ludzie są zadowleni z wygladu psów, kupale ok, wersja antyalergiczna działa ;) karma jest smaczna nawet wybrednichy sie zajadają ....
ale z każda karmą+pies jest inaczej trzeba spróbowac i dopasować...

Posted

Casia_i_Figa napisał(a):
ale wysokie ceny :crazyeye: -kupiłam Lamb&Rice 15kg za 110zł niecałe-przesypałam żarełko do pojemnika i wzrokowo karma jest ok-tłuściutka i "ładnie" pachnie :evil_lol: -co bedzie w czasie jedzenia to sie okaże pózniej.

A gdzie za tyle kupiłaś?:crazyeye: Ja widziałam najtańszą lambkę:cool3: za 130 zł ;)

Posted

Asti napisał(a):
A gdzie za tyle kupiłaś?:crazyeye: Ja widziałam najtańszą lambkę:cool3: za 130 zł ;)

wysłałam Ci prywatną wiadomość bo nie wiem czy mozna na fo linki wstawiac ;)

Posted

Wpiszcie na Allegro "Chicopee" - wyświetli się Wam wiele wariantów tej karmy. Na Allegro można kupić za 110 zł + jakieś patyczki do gryzienia (100 sztuk) gratis :)

Posted

Vectra napisał(a):
Dzięki wielkie za namiar :)
Fajne ceny mają - więc myśle że warto

Mam własnie 2 worki jagnięciny od nich i jak skoncza sie(a bedzie to nieprędko) to zamówie od nich własnie rybke,bo ceny i jakość obsługi klienta maja na wysokim poziomie :p

Ps. fajną masz bande i podpis galerii :evil_lol:

Posted

Casia_i_Figa napisał(a):
Mam własnie 2 worki jagnięciny od nich i jak skoncza sie(a bedzie to nieprędko) to zamówie od nich własnie rybke,bo ceny i jakość obsługi klienta maja na wysokim poziomie :p

Ps. fajną masz bande i podpis galerii :evil_lol:

Ja rybke w następnym tyg zamówie niech zmęczą jeszcze troche tej NN ;)

PS podpis to wymyśliła taka jedna dogowariatka :evil_lol: stosowny do bandy :diabloti:

Posted

Znalazłam fajną stronkę, dużo informacji o Chicopee... W języku angielskim.

Zobaczcie, jeszcze jest taka karma (chyba w Polsce niedostępna):

Chicopee Adult Mini Breed

Na stronce podany jest skład, ilośc witamin itd. i dawkowanie, którego za nic nie mogłam znaleźc na polskich stronach internetowych.
Tutaj chyba linka dać nie mogę, jeśli ktoś chciałby to napiszcie, wyślę link na pw.

Na Allegro kupujecie u slowdragon?
Mam pytanko :oops: Chciałabym zacząc w końcu karmić Kulkę Chicopee. Nie chcę kupowac od razu całego worka 15 kg, bo było by to bez sensu, gdyby się okazało, że psu nie smakuje. 3 kg Chicopee Small & Medium Breeds kosztuje na Allegro 18 zł. Wszystko super, tylko myślę, że to trochę bez sensu... Bo do tych 18 zł musiałabym dopłacić 11 lub 9 zł :roll: przesyłki.
A więc mam do Was prośbę... Czy mógłby ktoś przesłać mi 200g<... karmy Chicopee?
- Chicopee Small to Medium Breeds (najbardziej mi zależy)
albo/i:
- Chicopee Adult Fish & Rice (najbardziej mi zależy)
albo/i:
- Chicopee Light
albo/i:
- Chicopee Adult Lamb & Rice.

Oczywiście mogłabym zapłacić koszty wysyłki. Myślę, że nie byłaby to ogromna strata z jakiegoś 15-kilogramowego worka... :lol:
Gdyby ktoś mógł, byłabym bardzo wdzięczna, dziękuję!
O kontakt proszę na pw.

I jeszcze jedno głupie pytanko: Jak się wymawia "Chicopee"? :oops:

Pozdrawiam, Asti :D

Posted

Hey zastanawiam sie nad ta karma dla mojego labiszona:)
Karma jest w bardzo niskiej cenie.
Sklad karmy:
CHICOPEE
Mączka z jagnięciny, ryż, pszenica, kukurydza, mączka drobiowa, tłuszcz drobiowy, gluten kukurydziany, otręby pszenne, pulpa buraczana, hydrolizat proteinowy, suszone drożdże browarnicze, sód, chlorek potasu, sproszkowana cykoria, drożdże.

Białko 27.0%
Tłuszcz 15.0%
Błonnik 2.3%
Wilgotność 8.0%
Popiół 7.1%
Wapń 1.35%
Fosfor 1.00%
Potas 0.65%
Sód 0.40%
Magnez 0.12%

Witaminy

Wit. A 18000 iu/kg
Wit D3 1450 iu/kg
Wit E (alfa-tokoferol) 180 iu/kg
Miedź (pięciowodny siarczan miedzi) 11 iu/kg
Energia metaboliczna
16.0 MJ/kg
Omega 3 0.31%
Omega 6 2.10%
Stosunek Omega 6/Omega 3 6.8:1
Przybliżona zawartość innych witamin i pierwiastków śladowych (nie gwarantowana)
Wit. B1 14 mg/kg
Wit. B2 14 mg/kg
Wit. B6 8 mg/kg
Wit. B12 120 mcg/kg
Biotyna 600 mcg/kg
Kwas pantotenowy
36 mg/kg
Kwas nikotynowy
60 mg/kg
Kwas foliowy
3 mg/kg
Wit. K 1 mg/kg