mila_2 Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 znalazłam na stronie jednej z firm sprzedających karmy dla zwierząt ofertę chicopee (15 kg dla szczeniaków ras dużych) za 129 PLN :crazyeye: ...Chyba się skuszę :) Quote
Vercio Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 hej my wlasnie zastanawiamy sie nad tą karmą, slyszalam o niej b.dobre opinie no i teraz przeczytalam jeszcze ten temacik. problem w tym, ze worki sa po 15 kg a najpierw chcialabym sprawdzic czy Verciu bedzie ja w ogole jadl, ma ktos moze odsprzedac jakies 2 kg tej karmy ?? (najlepiej Lamb&Rice) ;) pozdrawiamy. Quote
Birmanka Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Chicopee - praktycznie sama pszenica, karma konserwowana propyl gallate - fuj , do tego producent wyraznie nie gwarantuje podanych na opakowaniu ilosci witamin i mineralow .... "Expected contents of other vitamins and trace elements (not guaranteed)"..... SPORTMiX - karma produkowana w dwoch seriach: Original Dog Food (wersja podstawowa: Bite Size, Chunk Style, High Protein, Puppy Food ) i Premium Dog Food (karma premium: Energy Plus Adult Mini Chunk , Large Breed Adult , High Energy Adult Chunk , Maintenance Adult Mini , Lamb Meal & Rice Formula , Hunter’s Select Adult Mini Chunk ). Producent deklaruje, ze karma jest konserwowana naturalnie, wiec mozna miec nadzieje, ze nie wala do tego jakis starsznych swinstw. Gdybym miala wybierac miedzy Chicopee a Sportmix wybralabym Sportmix (wersje premium oczywiscie). Cenowo wygladaja podobnie - sportmix jest pakowany w opakowania wieksze niz 15 kg. Quote
Tośka_m Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 My właśnie przerzuciliśmy się z Puriny Dog Chow na Chicopee. Pies ją po prostu uwielbia, podczas przestawiania z jednej karmy na drugą wybierał kuleczki Chicopee, a Purinę zostawiał w misce (kot zjadał resztki :razz: ). Bardzo podoba mi się wielkość kulek, bo można ich używać jako nagrody podczas szkolenia. Mam dojście do szalenie tanich karm - 15 kg worek dla psów ras małych 99 złotych, 3 kg za 17 :multi: Quote
Patka Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 To prawda Chicopee jedza nawet bardzo wybredne psy granulki są takiej wielkosci ze podstawa zajdają sie zarówno psy średnie i malutkie :) Ja jestem z tej karmy bardzo zadowlona - moja suka wymagająca zoładkowo jak niemal wszystkie bulowate świetnie sie po niej czuje i wygląda :cool3: Ja moge wysłać "podstawę" na próbę jesli ktoś ma ochotę, bo zamawiam worki po 15 kg i wiem ze to ciezka prawa jak potem pies nie chce jesć zakupionej karmy :lol: my zamawiamy od dystrybutora je ja ok 15 - 20 zaprzyjaźnionych psów 15 kg podstawy z kurierem płacę ok 130 zł Quote
zakla Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 A czy sa tam dodatki na stawy? Bo tak czytam i nie moge nic na ten temat znalezc...? Quote
Tośka_m Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Na opakowaniu: Składniki: bla, bla, bla, ..., hydrolizat proteinowy, glukozamina, siarczan chondroityny. Witaminy: A, D3, E, miedź. Zawiera przeciwutleniacze (wyciąg tokoferoli naturalnego pochodzenia, naturalne garbniki). Jeżeli coś z tego jest na stawy, to znaczy, że jest w karmie :lol: Quote
r_2005 Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 [quote name='Tośka_m'] glukozamina, siarczan chondroityny. Chyba właśnie to jest na stawy:p Quote
zakla Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Aha, dzieki. W sumie 15kg mam dostepne za 100zl dla large breedow. Ale jako ze brit bardzo dobrze nam sluzy i kosztuje 56 to chyba sie nie przestawimy, co najwyzej jak juz za rok, dwa bedziemy przechodzic na seniora moze. I dla nowego psiaka :) A to jest na opakowaniu dla malych ras(chondroityna i glukozamina)? Quote
Tośka_m Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 A to jest na opakowaniu dla malych ras(chondroityna i glukozamina)? Tak właśnie :p Quote
zakla Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Hmm, to podziwiam :lol: Przewaznie jest tylko w large breedach... I co mnie najbardziej boli- bardzo zadko mozna spotkac te dodatki w activach, w seniorach takze...:roll: Dlatego tez nad seniorem mysle wlasnie o czyms tanim ale z tymi dodatkami. I dodam jeszcze Tośka, ze Chicopee jest premium, a nie super premium. Tak przynajm,niej pisza na stronie glownego producenta anglojezycznej ;) I koeljne ale... Na tej stronie jest napisane, ze glukozamina i chondroityna jest tylko w adult mini/medi7um i lb, oraz w seniorze. W karmie dla szczeniat nic, tak samo w activie. Jezeli ktos karmi puppy s/m lub puppy lb, albo high performance, to mam wielka prosbe o sparwdzenie, czy na opakowaniu mowia cos na temat tych dodatkow!:) I znowu ja;) Karma super premium tego producenta (Harrison Pet Products) jest Genesis, niestety nigdzie w Polsce jej nie widzialam. Ale tam jest jeszcze gorzej, bo dodatrki sa tylko w adult lb a seniora nie ma :P Quote
Tośka_m Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Rudy będzie miał stawy jak marzenie :lol: To dziwne, że w activach i seniorach nie ma takich dodatków, wszak właśnie takie stawy należałoby szczególnie chronić :roll: Quote
zakla Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 No wlasnie. A do tej pory jedyne co znalazlam (dostalam pudlo probek;)) to rc mobility large dog, ktorego w zadnym sklepie nie widzialam a kosztuje zapewne koszmarne pieniadze. Wiec ja jak mamy jakis aktywny okres(wyjazdy, obozy szkoleniowe itp.) mieszam malemu po prostu large breeda z activity. I bede tak robic dopoki nie znajde activa z dodatklami albo dopoki nie zakupie dodatkow na stawy oddzielnie ;) Quote
mila_2 Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 my jesteśmy w połowie worka dla szczeniaków ras dużych. I powiem tak, Młoda wciąga chrupki z szybkością światła - cieszy mnie to bardzo, bo poprzednie karmy (Proformance i eagle pack) to jedynie na początku chętnie jadła. Ale jest "ALE" - mam wrażenie, że Młoda ma chyba uczulenie i podejrzewam, że to po tej karmie. Na brzuchu ma nieliczne (na szczęście) krostki, do tego wylizuje się. Dlatego stawiam na karmę, bo to jedyna rzecz jaką w jej jadłospisie zmieniliśmy...no chyba, że Młoda ma uczulenie na nowe mieszkanie;) Quote
WŁADCZYNI Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 W szczeniackiej karmie są dodatki na stawy? Bo z tego co wyczytałam to było tylko o dorosłych karmach:) Sucz będzie jadł jak pańcia-glukozaminę i chondroitynę :D Quote
Givera Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 A nie wiecie może czy można gdzieś dostać próbkę, albo przynajmniej mniejsze opakowanie. Bo nie chciałabym zostać z całym 15 kilowym opakowaniem. Moja Beira jadła do tej pory RC dla szczeniaków ras dużych ale ostatnio widzę, że nie bardzo jej to wchodzi. Może monotonia w żywieniu jej nie służy :evil_lol: . A Wy tak zachwalacie tę karmę, że może warto by ją wypróbować. Quote
Tośka_m Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Givera - można kupić 3 kg worki. Poza tym myślę, że możesz poprosić jakiegoś dystrybutora o darmowe próbki. Quote
zakla Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Mila, czy w tej karmie puppy large breed sa dodatki na stawy? Quote
mila_2 Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 niedokładnie czytałam, ale wydaje mi się, że nie:cool3: :cool3: :cool3: Worek juz oddałam potrzebującym łódzkim psiakom. Odokładny skład spytaj Myszona - ona posiada worek to może sprawdzić Quote
zakla Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Odświeżam wątek. Czy dysponuje ktoś dawkowaniem chicopee dla dla psa 45kg???? Quote
Tośka_m Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Pies 40-45 kg - dawkowanie 425-465 g PIes 45-50 kg - dawkowanie 465-505 g Quote
zakla Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Ależ dużo:crazyeye: Ale dzięki Toś:lol: Quote
CASIA&ttb Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 odkurze troche temacik-kto podował psu wersje z jagniecina i czy nie bylo jakiegoś swedzenia drapania czy łupieżu-sucz moja alergiczna i ostatnio karma z ryba zaczeła ja uczulać,co sądzicie o jakości tej karmy?? Quote
Vectra Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Casia_i_Figa napisał(a):odkurze troche temacik-kto podował psu wersje z jagniecina i czy nie bylo jakiegoś swedzenia drapania czy łupieżu-sucz moja alergiczna i ostatnio karma z ryba zaczeła ja uczulać,co sądzicie o jakości tej karmy?? kilka osób [z dogo też]karmi karmą wersja L&R psy z rożnymi alergiami i nie było problemów ... AlicjaRydzewska karmiła Ozziego i było oki (zapytaj Ale najlepiej), koleżanka ma alergiczną astke i super jest na tej karmie - inne uczulały musisz spróbować - każdy pies reaguje inaczej moje psy też jadły karme tej firmy i byłam/jestem zadowolona Quote
Asti Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Karma wydaje się świetna! Np. Small - za 15 kg - 115 zł :shock: Tylko ile ona ma mięsa? Jakie dawkowanie dla psa o wadze 9 kg? Nie mogę znaleźć składu i dawkowania. Quote
Recommended Posts