Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słyszał ktoś o tej firmie? Produkują 3 linie karm dla psów, ale niestety nie mogę znaleźć polskiego sklepu gdzie sprzedają je. To włoska firma. Dostałam próbkę dla dorosłych małych psów: kaczka&ryż i jagnięcina&ryż&ziemniaki. kaczka młodej straaasznie posmakowała i chciałabym kupić jej ta karme, ale nigdzie znalezc nie moge :/

Posted

[quote name='Vini.']Słyszał ktoś o tej firmie? Produkują 3 linie karm dla psów, ale niestety nie mogę znaleźć polskiego sklepu gdzie sprzedają je. To włoska firma. Dostałam próbkę dla dorosłych małych psów: kaczka&ryż i jagnięcina&ryż&ziemniaki. kaczka młodej straaasznie posmakowała i chciałabym kupić jej ta karme, ale nigdzie znalezc nie moge :/

Novafoods - Dog Products

Posted

Karma super - testujemy z suczowatą królikową wersję i miodzio. Wchodzi i wychodzi bardzo dobrze:) granulki drobne - idealne do klikania.
Rybna wersja ma grubszy granulat zbliżony wielkością do hillsa. Jedzona równie chętnie.
W Warszawie można ją kupić na ursynowie - sklep w pasażu ursynowskim, metro stokłosy. Nigdzie indziej jeszcze jej nie widziałam.

Posted

Karmę gorąco polecam. Mamy w sprzedaży fitnes trainer mini (kaczka, królik) i medium/maxi (z rybą) i klienci są zadowoleni. Moje psiaki rónież. A tu kontakt do dystrybutora tel.: +48 58 667 41 04. (to jaj jestem ten sklep na ursynowie:))

• 3 weeks later...
  • 3 years later...
Posted

Na karmę trafiłam na tegorocznej ZooBotanice, kupiłam mojemu alergikowi na spróbowanie 2 kg Fitness 3 Trainer królik + ziemniaki. Cena adekwatna w zasadzie do jakości. Wybrałam karmę, bo nie zawiera nawet tłuszczu drobiowego, co jest dla nas bardzo wazne ze względu na alergię na drób. Ma bardzo niskie dawkowanie, bo podobnych karm Jax zwykle zjadał ok. 100 gram, a tutaj tylko 85/dzień - widać, że się najada, mniej szuka żarcia na spacerach niż wówczas, gdy był np. na Nutrze Gold. Karmimy od tygodnia i w zasadzie póki co nie mam zastrzeżeń - zero drapania, wypadania sierści, zero zacieków z oczu, a dodatkowo liczba kup spadła do jednej dziennie - zbitej i nawet nie bardzo śmierdzącej. Żadnych problemów przy przestawieniu z jednej karmy na drugą, zero bąków, zapach z mordki też na plus względem wcześniejszego stanu rzeczy na Nutrze Gold.

Ktoś jeszcze miał do czynienia z tą karmą?

Posted

[quote name='rafantynka']Witam , ja karmiłam trainerem z kaczką , teraz mam zamiar kupić królika . Jeśli mogę zapytać , to ile kosztował worek 7,5 kg. W sklepach internetowych kosztuje min. 148 zł.[/QUOTE]

Kosztował 130 zł, ale tam generalnie było taniej, bo to były targi, wiec wszystko z upustami ;)

• 1 month later...
Posted

Pozwolę sobie odświeżyć wątek. My od dzisiaj jemy Trainer, ale puppy dla średnich i dużych ras; kaczka + ryż, a druga paka ryba + ryż. Karma została kupiona przez przypadek, właściwie nigdy wcześniej nie słyszałam o niej. Po prostu w sklepie nie mieli naszego żarcia, a potrzebowaliśmy coś na teraz. Młody alergikiem nie jest, ale zajada całkiem chętnie - pewnie dlatego, że coś nowego. Nie mniej zobaczymy jak będziemy żyć po tej karmie, bo jak na ironię po Acanie czy Orijen mamy brzydkie kupy, śmierdzące bąki i łupież.

• 2 months later...
Posted

Hej hej no właśnie, jak to jest z tym mięsem. Kupiłam na razie tak na spróbowanie tą karmę, z jagnięciną. Ryżu ma 46%! na pierwszym miejscu jest, potem 16% mięsa suszonego. Jak to jest z tym ryżem i mięsem. W innych karmach jest no ba pierwszym miejscu, ale mączka albo jest podana ilość procentowa ale PRZED obróbką (suszeniem), a nie po. A tutaj mowa o mięsie gotowym, po suszeniu... może to jednak nie tka zła karma? pani w sklepie zoologicznym mówiła, że jest lepsza od royala...
?

Posted

No więc po kilku dniach testowania:

kupki ok, ale bez rewelacji, troszkę luźne, ale ok
smakowitość przeciętna (testowane na psie odkurzaczu :))
skład porównywalny z RC
cena troszkę bardziej atrakcyjna niż RC, ale karma tania nie jest
dostępność bardzo kiepska

Podsumowując, nie zamierzam jej kupować.

Posted

U nas na Trainerze jest bardzo ok, kończymy właśnie średni worek z królikiem. Zero rzutów alergii, drapania, kupy ok, jedzona baaardzo chętnie. Przy okazji wybierania karm bezzbożowych dla młodego i dylematów, co wybrac, stworzyłam zestawienie takich karm, może komuś się przyda >klik<