revii Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Tym razem naprawdę postaram się być na wystawie, bo mój dojazd będzie zależał wyłącznie od autobusu, a nie od transportu samochodowego :mad: --- No i udało mi się dotrzeć! :multi: Pogoda była paskudna - z góry deszcz, z dołu błoto (przynajmniej nie było upalnie). Poniżej wyniki, ale uprzedzam, że mogą być błędne (pewna jestem tylko pierwszych lokat ;) - jeśli coś jest nie tak, proszę o informację - z chęcią poprawię. Ring: 6 Sędzia: Małgorzata Hałas PSY-kl.młodzieży QUANTO v.d. Crossener Ranch - I Zw. Mł. o.dosk. DARK Ciapunia Na - II o.dosk. PSY-kl.championów ALIGATOR vom Hause Haase - I NDPwR, Zw. Rasy o.dosk. SUKI-kl.szczeniąt ABILITY Addict Rottis - I o.wyb.ob. AMELIE Addict Rottis - II o.wyb.ob SUKI-kl.młodzieży INES v. Herrenhaus - III o.dosk. Bleper's (FCI) NASTJA - I Zw. Mł. NJwR o.dosk. DAFNE Ciapunia Na - IV o.dosk. SHADOW ALEGRANDA Amber Rottis II o.dosk. SUKI-kl.pośrednia KORA Lewirot FCI I o.dosk. SUKI-kl.otwarta JEAN v.d. Crossener Ranch - II o.dosk. BRIANA Ciapunia Na - III o.dosk. BORA Aspendos - V o.bdb Bleper's ZITA - I NDSwR o.dosk. SUMA Catani - IV o.dosk. SUKI-kl.weteranów DESDEMONA Kabardena - nie była oceniana Niebawem fotorelacja i kilka moich uwag, ale z góry uprzedzam, że mój komentarz nie będzie obiektywny, więc wszystko, co napiszę będzie tylko i wyłącznie "moim zdaniem". Quote
revii Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 PSY-kl.młodzieży QUANTO v.d. Crossener Ranch - I Zw. Mł. o.dosk. Rottweiler - pies morderca :lol: W ruchu: Postawa: Fajny psiak, ale jak dla mnie jest trochę nijaki... Za niski i nieładnie trzyma uszy. Quote
revii Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 DARK Ciapunia Na - II o.dosk. Poza ringiem: Pokazujemy ząbki: W ruchu: Ustawiamy się: Quote
revii Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 Dark c.d. Postawa: Dark bardziej mi się podobał niż Quanto, pewnie głównie dlatego, że wyższy i inaczej prezentowany (hmm... nie tak "poziomo"). Jednak zdecydowanie za ciemny. Dark i Quanto w ruchu: Z przodu Quanto, za nim Dark: Quote
revii Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 PSY-kl.championów ALIGATOR vom Hause Haase - I NDPwR, Zw. Rasy o.dosk. Wchodząc na ring: W ruchu: Postawa: Aligator jak zawsze fajny - ma w sobie to "coś". Tylko mógłby być wyższy :evil_lol: Quote
revii Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 SUKI-kl.szczeniąt ABILITY Addict Rottis - I o.wyb.ob. Szczeniak :) Trochę przyciemniana na pysku, ale ma fajną, dużą głowę. AMELIE Addict Rottis - II o.wyb.ob Przed ringiem: Daj ten smaczek... Ale pierś! ;) Quote
revii Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 Amelie c.d. Wchodząc za siostrą na ring: Postawa: Jeśli chodzi o charakter to urocza sunia, natomiast wygląd - bardziej czerwona w podpalaniu niż siostra i drobniejsza. Amelie i Ability (z tyłu) z piłeczkami :) Quote
revii Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 Amelie i Ability c.d. Niby siostry miotowe, ale bardzo się od siebie różnią. Pokrewieństwo za to wyznacza chyba "barometr ogonowy" ;) I razem (Ability z tyłu): Quote
revii Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 SUKI-kl.młodzieży INES v. Herrenhaus - III o.dosk. Siądę i odpocznę Żywiołowa i ciekawska suczka. Ale ma ciemne podpalanie i jest trochę taka... żylasta? Nie wiem jak to określić... To jeszcze młodzież, więc może się zmieni Quote
revii Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 Bleper's (FCI) NASTJA - I Zw. Mł. NJwR o.dosk. W ruchu (za nią Shadow i Ines): Postawa: Ma ładne kolorki, ale wydaje się jakby miała trochę za dużo skóry - może jeszcze do niej "dorośnie". DAFNE Ciapunia Na - IV o.dosk. Sympatyczna sunia, ładnie wygląda, ale mogłaby być bardziej rozbudowana. Quote
revii Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 SHADOW ALEGRANDA Amber Rottis II o.dosk. Trochę szczupły karczek, poza tym suni brakuje jakiejś "iskry", ot taka. Quote
revii Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 SUKI-kl.pośrednia KORA Lewirot FCI I o.dosk. W ruchu: Sprawdzamy ząbki: Postawa: Bardzo mi się Kora podoba - ma ładną głowę, elegancka i energiczna suka, tylko jeszcze trochę mało rozbudowana. Quote
revii Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 SUKI-kl.otwarta JEAN v.d. Crossener Ranch - II o.dosk. Łepek: Ładna, ale trochę za niska. Quote
revii Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 BRIANA Ciapunia Na - III o.dosk. Briana, w tle Bora i Suma Briana nie była dziś szczególnie zainteresowana wystawianiem. Wyrosła od ostatniego razu jak ją widziałam, ale łepek nadal mi się nie podoba. Quote
revii Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 BORA Aspendos - V o.bdb W ruchu: Postawa: Bora ładnie się wypełniła, ale jej łepek zdecydowanie nie w moim guście. Quote
revii Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 Bleper's ZITA - I NDSwR o.dosk. W ruchu: Postawa: Zita niezbyt mi się podoba, nie wiem, nie widzę w niej mocy, potęgi rottweilera. Quote
revii Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 SUMA Catani - IV o.dosk. Przed ringiem: Postawa: Dość konkretna suczka i niesamowicie wesoła - wystarczyło, że sędzina zacmokała i sunia omal tyłeczka sobie nie ukręciła z radości. Quote
revii Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 Porównanie: Na ring wskakuje Zita i Nastja: Nastja (z lewej głowa Zity) Zita Aligator Zwycięzca Rasy dumnie schodzi z ringu: Quote
revii Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 Jak widać rottki dodają skrzydeł ;), dlatego jeszcze ostatkiem sił kilka słów... Cieszę się, że na wystawie nie było upału i nawet nie przeszkadzałby mi ten deszcz, gdyby nie to, że rottweilery były tak późno i zamiast murawy zrobiło się bagno. Ale ja nie o tym chciałam, bo psom właściwie pogoda zwisała ;) Na wystawie spotkałam przesympatyczne psy, wystarczyło się zbliżyć, a ten już się rwał do przywitania czy nawet obcałowywania :lol: Bardzo podobał mi się charakter spotkanych rottków, na ringu i wokół obyło się właściwie bez żadnych ścinek czy warczenia. Jedyne, co mi się bardzo nie spodobało, to podwójne wystawianie. Pomijam tu dyskomfort obserwujących, ale psy na ringu właściwie zamiast ładnie się zaprezentować głupiały od nadmiaru bodźców. Jedne przestawały na to zwracać uwagę, inne znowu nie wiedziały na czym się skupić, na właścicielu, piłeczce czy piszczącej zabawce rzucanej innemu psu. Ja rozumiem, że w ten sposób można lepiej psa zaprezentować, zainteresowany czymś rottek prezentuje się bardziej ekspresyjnie, wydaje się pełen życia, napina mięśnie, nastawia uszy - i to jest super! Ale czy nie można skupić na sobie psiej uwagi w spokojniejszy, cichszy sposób? Rottweiler to w końcu pies pracujący - wprowadzenie kolejnej komendy na wystawę czy określenie zachowania na pewno dla psa nie stanowiłoby problemu ;) I mimo iż zmokłam i ubłociłam, nastałam i zmarzłam, nie żałuję, bo patrzenie na rottweilery to prawdziwa przyjemność :loveu: Zapomniałabym - na wystawie było oczywiście stoisko Fundacji, akurat złożyło się, ze tym razem nie mogłam podejść, ale kilka osób tam się kręciło ;) Jeśli ktoś robił zdjęcia w kierunku stoiska Fundacji, to bez problemu będzie mógł odczytać adres www Fundacji, bo nawet na zdjęciach z komórki i w deszczu doskonale go widać. Brawo! I to by było na tyle. Przepraszam jeśli napisałam jakieś głupoty, pomyliłam psy na zdjęciach czy wyniki, jestem już padnięta, idę spać i proszę o ewentualną korektę błędów. Quote
Recommended Posts