Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

doddy napisał(a):
Zoja ma dwa pierwsze plusy. :evil_lol:
1. Doskonale się kąpie.
2. Nie załatwia się już w domu.

Jutro wizyta u ortopedy. ;)

ona ma same plusy :loveu:
trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. Mam nadzieję, że to tylko lekka kontuzja.

Doddy, u mnie jedna z suczek podczas biegania uszkodziła sobie chrząstkę w stawie kolanowym (ubytki chrząstki). Chyba wszystkie możliwe leki na to brała i nic nie pomagało. Litry Arthrofleksu wypiła. Poprawa była na chwilę a jak zaczęła intensywniej biegać to wszystko powracało z jeszcze większą intensywnością. To trwało 3 lata!

Kilka miesięcy temu trafiłam na Cani Agil i po zjedzeniu jednego opakowania (250 tabletek) jak ręką odjął. Suka biega za aportem aż się kurzy i nic. A już nie stawała na łapę i lekarz ortopeda zapowiadał operację...

Posted

Kasiu :loveu:
Właśnie zrobiłam przelew. Deklarowałam wpłaty do miesiąca czerwca włącznie (na Boogisia). On znalazł dom i pieniążki mu nie potrzebne(ja chce wywiązać się z zobowiązania), więc za Twoją poradą pieniążki przeznaczam na maleńką Zojkę :loveu:
W tytule przelewu napisane będzie "dla Boogiego" bo jest zdefiniowany i już nie zmieniałam.

Posted

Jesteśmy po wizytach - dermatologicznej i ortopedycznej.

Niestety jest tragicznie, bo inaczej tego nazwać nie można. :-(

Zoja ma zwichnięte obie rzepki (prawą, lewą) dośrodkowo. Niestety obie łapy trzeba operować i to obie w różnych terminach, najpierw jedną, po wyleczeniu drugą.
Orientacyjny koszt jednej łapy to ok.700zł, ale nie wiadomo czy coś jeszcze nie wyniknie w czasie operacji. Czyli razem 1400 - 1500zł (według pani doktor).
Operacja będzie możliwa za ok. 2 miesiące po pełnym wyleczeniu skóry.

Jakby tego było mało, wyniki nerkowe Zojki po babeszji poleciały i podwyższył się mocznik. Dlatego też Zoja na razie będzie przez miesiąc na Royal Canin Renal (karmie weterynaryjnej).

Pocieszeniem jest, że w zeskrobinie nie wyhodował się grzyb.

Znowu dostaliśmy Sebolityc do kąpieli, a w zastrzyku Ivomec + Zylexis.

Zwracam się z prośbą o pomoc.
Pomoc finansową, na leczenie bieżące + operację łap, o pomoc rzeczową - w postaci karmy RC RENAL, a także w postaci obroży Preventic.

Obróżki Preventic przy leczeniu nużycy trzeba zmieniać co 4 tyg.

Dzisiaj zapłaciłam 497zł za obie dziewczynki (Stefcie+ Zojkę). Nie wiem ile dokładnie było za którą, ale przyjmijmy że po połowie.

Jestem załamana. :-(

Posted

Kasiu, nie załamuj się :calus: :calus: Jeszcze wyjdzie słoneczko dla Ciebie i dziewczynek, wszystko będzie dobrze :calus: :calus:

Przelałam 22 zł dla obu dziewczynek, czyli po 11 zł dla jednej. Przepraszam, że tak mało, ale nie mam już więcej :(

Posted

Aukcje Zojci, jedna ogólna, druga na operację łapek:

http://www.allegro.pl/item635421211_amstaff_ka_zoja_prosi_o_pomoc_aukcja_charytatywna.html

http://www.allegro.pl/item640865380_amstaff_ka_zoja_zbieramy_na_operacje.html

Dzięki Alojzyna za zakup cegiełek. :loveu:

Posted

Domowe przedszkole tj. Stefcia i Zojca dziś znowu jadą na wizytę dermatologiczną na swoje dawki leków.
Niestety z Zojcią nie jest fajnie. Łapki ją tak bolą, że głównie leży. A że się nudzi na leżąco to kombinuje co popsuć. :lol:

Posted

Przedszkole po zastrzykach.
Zoja jak zwykle cyrk zrobiła... czyli szczekała, wierciła się, podszczypywała wszystkich w poczekalni i kręciła piruety...
Przed nami dłuugie leczenie według pani doktor, bo nużeniec jest przeeewklekły. Ale widać powoli różnicę i w niektórych miejscach widać meszek i w końcu różową a nie czarną skórę.

Z łapkami gorzej, ale tu niestety pomoże dopiero operacja. Z łapkami jest tak że Zoja musi mieć rozłożony ciężar równomiernie na wszystkich 4 łapach. Jak obciąża 3 to od razu jej leci tył, bo pojedyncza tylna łapa nie jest utrzymać psa.

Posted

Dziś lub jutro wstawię breloczki grawerowane z logo fundacji na allegro. Breloczki są super jakości, więc może dzięki nim się uda coś uzbierać.