Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś o 21:30 powtórna wizyta u dermatologa i powtórne antybiotyki. Pobierzemy także krew by zobaczyć jak stoimy z babeszją.
Zoja ogólnie czuje się lepiej. Zaczyna brykać, wczoraj na przykład na ogródku nie chciała wrócić, bo uważała że super zabawą jest ganianie w berka. :evil_lol:

Będzie z niej mała rozrabiara, bo ciągle kombinuje co tu zmalować. :diabloti:
Gryzienie butów to jej specjalność. :p

Powoli z wiejskiego psa robi się miejski pies, jazda autem nie stanowi dla niej już najmniejszego problemu, czy to w nogach, czy to w klatce - wszędzie jest fajnie.

Zakończyła (mam nadzieję) proces sikania i srania w domu. Tylko trzeba z nią wychodzić jako pierwszą, bo później rozbrykana uważa że dobra etykieta nie jest już koniecznością.

Na wszelki wypadek jest przyzwyczajana do zostawania w klatce, by ułatwić proces nauki w nowym domku.

Czasami wydaje z siebie super śmieszne dźwięki (coś w stylu zarzynanej świni) co przy psie jej rozmiarów, z radarami na głowie wygląda hiper komicznie. :biggrina:

Posted

a czy mogłabyś nacieszyć nasze oczy jej zdjęciami? ;) :modla:

może by też poprosić cioteczki o zrobienie cegiełkowego allegro na zebranie pieniążków na jej leczenie?

Posted

Jesteśmy po kolejnej wizycie u dermatologa.
W bakteriologii wyhodował się gronkowiec. :p

[LIST]
[*]staphylococcus intermedius
[*]enterococcus sp
[/LIST]
Został więc zmieniony antybiotyk z Relaxine na Augumentin (bo takowy wyszedł w antybiogramie).

Dodatkowo z uwagi na silniejsze drapanie zrobiliśmy testy alergiczne i wyszło, że łysy nietoperek jest uczulona na Hexoderm. Więc od razu sprawdziliśmy, że na Sybolytic nie jest i od dziś kąpu kąpu będzie właśnie w tym szamponie.

Zoja dostała Zylexis + Ivomec.

Jutro, pojutrze robimy krew i sprawdzamy jak babeszja.

Jak już zapomnimy o babeszji to czas myśleć o śledzionie.

19.05. jesteśmy umówieni do ortopedy z łapą, więc od razu wtedy powtórnie zobaczy ją dermatolog i znowu pokłuje igłami. :p

Posted

Rozliczenie na dziś:
Wpłaty:
Katarzyna S. 20zł (jedyna wpłata w której jest imię Zoja)
Fioneczka 20zł (przesunięte z Boogiego)
Agaga21 20zł (przesunięte z Boogiego)
865,15zł (kwota uzbierana na zawodach w Białymstoku)

RAZEM: 925,15zł

Wydatki:
154,43zł - Acana Pacyfika
75zł - USG u dr Marcińskiego
502,60zł - badania - krew, zeskrobina pasożyty, zeskrobina bakteriologia, mikroskopowa, leczenie nużycy, babeszji, leki na oczy, szampony, antybiotyk Relaxine, Zylexis, Ivomec, Preventic, środki na robale, wizyta dermatologiczna.
203zł - dzisiejsza wizyta

RAZEM: 935,03zł

Nie jestem tylko pewna wpłat z Boogiego. Fioneczkę i Agagę pamiętam. ;)
Prośba do ciotek klotek, które prosiły o przesunięcie swoich wpłat, by pisały do mnie pw to poprawię na wątku.

Tak więc na minusie jest -9,88zł.

Posted

Ciociu Kasiu, ponieważ zdeklarowałam się wpłacać na Boogiego, a on szczęśliwie znalazł domecek to teraz moje 20 zł przelałam dla Zojki za maj ;)
Została mi jeszcze wpłata za czerwiec i potem już mnie nie bierzcie pod uwagę, bo nie wiem jak będzie z pieniążkami w wakacje...

Posted

Dzięki kochana. :loveu:

Wieczorkiem poprawię. Teraz jadę do wycieczkę po podwarszawskich schroniskach oglądać bullowate. Strasznie mi żal suni z cukrzycą, więc jadę ją na "żywca" obaczyć. :cool1:

Posted

doddy napisał(a):
W Celestynowie nie była. Była w Chrycynnie i Klembowie... właśnie wróciła z 2 słoniami.

no to pochwal się tymi farciarzami :loveu: :loveu:

Posted

Wlasnie zobaczylam zdjecia i jestem w ..................:crazyeye:.W tak krotkim czasie ,taka poprawa , to szok .Sunia piekna:loveu: .Ale wy o nia dbacie , ona jak krolewna teraz .