Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Błądzę i błądzę po forum... i ponoć w końcu trafiłam :)
pozwolę sobie wkleić ponownie treść postu z działu przedstawiamy się :razz:

Witam, mam na imię Magda, na forum trafiłam dzięki niki_ill od którego mam :diabloti:.
Diablę w papierach ma wpisane Ahgar Morceau de Roi, w domu nazywamy go Agar, Agarek, Agarzydło w zależności od tego co ma za uszam :smile:
A tak naprawdę to Ciapek :lol:

Agar jest moim 3 faflakiem.
Pierwszym był Jurand Fragaria z hodowli pani Janiny Fisher z Wałbrzycha ale to było dawno, dawno, daaaawno temu i nikt już pewnie tych Poziomek nie pamięta... Jurand był tym jednym jedynym - to przez niego załapałam bokserowirozę, był psem adoptowanym. Trafił do mnie kiedy miał 2 lata. Odszedł za TM gdy miał 13lat.
Po nim pojawił się Baron Cziga Miga... diabeł wcielony. Bokser z ADHD, spojrzeniem co by tu jeszcze.... :mad:
Papi ( czyli Baron) odszedł za TM w wieku 4 lat ... nowotwór układu pokarmowego...

A Agarek? Agarek absorbuje wszystkich swoją maleńką jak na razie "osóbka"
Kocha wszystkich i wszystko ...
Jest małym diablątkiem, któremu życie składa się ze spania, łobuzowania, i wybrzydzania przy misce ;-)
Uwielbia zabawy z klikerem, i normalnie widać jak promieniuje z niego duma jak załapie o co chodzi.
Nie do końca wie o co chodzi gdy dąsam się na niego za to że zrobi siku w domu po powrocie ze spaceru...

śpi na kanapie w dzień i nic nie robi sobie z tego, że ma własne M1 w postaci pięknej klatki. W nocy kombinuje jakby tu uskutecznić włam do łóżka... skuteczność 50% :razz: jako dziecko też się burzyłam, gdy rodzice zabraniali mi brać psa do łóżka, to chyba objaw starości, że w obecności męża gonię córkę :smile: ale to takie zamaskowane gonienie, bo wieczorem jak widzę tą 2 przytuloną do siebie w łóżku to się uśmiecham.

pozdrawiam wszystkich Bokseromaniaków serdecznie

kilka fot mojego łobuza :)

:cry::cry: nie wchodzą mi foty

• Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki wielkiemu oświeceniu przez Moniek193, mogę Was uraczyć diabłem wcielonym

kilka fot najchudszego łobuza z miotu A (pies bynajmniej nie głodzony, pies z fanaberiami 'bo ja tego jeść nie będę")

Dambo, 2 dni w nowym domu - bo uszy są po to by latać :lol:

a tu maluszek po obudzeniu

Ciapek, zaczyna kumać po co ten aparat

Ha TERAZ JA!!!

no to pierwsza porcja

Posted

:diabloti: a że już wiem jak to zrobić by działało, to nafaszeruję Was Agarzastym tak, że będziecie się bali bali otworzyć lodówkę :lol:

Agar i żaba - czyli co można pożyczyć na wieczne oddanie z pokoju dziecka

próba rozszarpania żaby nie powiodła się... zielone straciło tylko jedno oko, ale doskonale nadaje sie tez do innych rzeczy ...

Posted

niki_ill napisał(a):
No no Magda, bez takich mi tu, przez dluzszy okres czasu Aghar byl najwieksza klucha miotu A :eviltong:

ha ha ha
tylko jak mu wytłumaczyć, że on jest grupa II sekcja 2 a nie grupa X sekcja 3 FCI?

dziś śniadanie zbojkotował, raczył je zjeść na lunch...
zobaczymy co będzie z obiadem...
Ja rozumiem że mu BARFik pasuje, ale BARF to nie tylko mięcho, marchewka też jest smaczna, i buraczek, i seler i jabłuszko, i serek.....:cool3:
A on wybiórczo BARFuje, wątróbka, kurczaczek wołowinka.

a te suche kulki to se mogę sama jeść, jeszcze tego nie powiedział, ale wolę żeby się nie nauczył mówić, wzrokiem doskonale daje mi do zrozumienia co o mnie i tych kulkach myśli :mad:

Dobrze że mu salvikal smakuje dawany doustnie strzykawka ;)

Posted

Witamy sie serdecznie !
sliczny ten twoj Agarek :) mały łobuz - zdj z żabką cudne :)
bedziemy tu zagladac regularie - ach co to byly za czasy jak nasza Unka byla taka mała:loveu:

Posted

:angryy: odkryłam prawdziwe zamiłowania smakowe mego psa !!!

To nie BARFowiec.... to FASTFOODowiec....:shocked!::shocked!:

Bosh namoczony z dodatkiem saszetki peedigree lub 2 łyżek chapi ... miska jeszcze w tym domu nie była tak czysta po posiłku...

ja się zastrzelę, na kij ja te pogawędki o zdrowym jedzeniu z dziećmi prowadzę?

jutro szczepienie... zobaczymy jak się Ciapek zachowa ...
na pierwszej wizycie zaznajamiającej zalizał panią wet, ale tylko go miziała, oglądając i dając preparat na odrobaczenie. Jutro prawda o jego stosunku do "baby w zielonym kitlu" ujrzy światło dzienne...:evil_lol:

Śpi Agarzydło pod stołem, zmęczył się... drukarka na ziemi pod biurkiem to nie jest dobry pomysł.. radość z ukradzionych kartek z podajnika BEZCENNA :) głupawka z galopadą z kartkami w mordzie 35 minut....

Posted

Dziś Agar po raz pierwszy był w lesie. Wziął udział w corocznym rozpoczęciu sezonu ogniskowego, jaki wraz ze znajomymi obchodzimy od kilku lat w zaprzyjaźnionym nadleśnictwie.

Kilka zdjęć z tej wycieczki

Dla każdego coś dobrego, dla psa kość wołowa ( ku zdziwieniu znajomych, na co kość jak tyle kiełbasy ;)

Miało być wystawowo... ale chyba się wstydzi uszu sklejonych :lol:

Posted

Nie samym jedzeniem pies żyje, sport to zdrowie, a najlepsza zabawa to piłka nożna :)
Ku radości chłopców, jeden Agar wykiwał 5 dziewczynek

ciut zamazane, ale widać pęd :razz:

i na koniec moje ulubione z tej serii ( i nie tylko dlatego że najwyraźniejsze )

Posted

Witajcie na Dogo. Tzn konkretnie to "Witaj Magdo" !!, bo z Agarem to my się już kumplujemy :eviltong: Cieszymy się bardzo, że piękne bejbi z rodu Niki będzie nadal wśród dogomaniackich ciotek :multi:

Posted

Żeby mieć dobre foty Agara muszę sprzęt wymienić, na taki jaki noszą papparazzi - takie co strzelają fotki co ułamek sekundy...
Dziś Agar był na spacerze w lesie. Kilka klatek z filmu który nakręciłam, bo aparat zastrajkował przed wyjściem (bateria padła)...

bateria do aparatu się ładuje, jutro poświęcę trochę czasu na pstrykanie w trakcie spaceru na łąkach. Mam nadzieję, że wyjdą dobrze i Was czymś uraczę :)