Herspri Posted May 2, 2009 Author Posted May 2, 2009 Pekinek dostał na imię Pikuś :roll: Mama się uparła . Na spacerach jest średnio grzeczny, znaczy się nie reaguje raczej na żadne wołania ale w miarę dobrze pilnuje się człowieka ;) Robi takie miny że mogłabym go cały czas fotografować. Kilka zdjęć z dzisiejszego spaceru ;) No i wspólne zdjęcie na koniec ;) Quote
Herspri Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 dziękujemy :oops:;) Pikuś jest bardzo towarzyski, ale nie pcha się do łóżka, wystarczy mu kocyk na podłodze blisko łóżka - w tej kwestii jest bardzo grzeczny ale nadrabia żebraniem. Jak widzi że ktoś coś je to zaczyna się proszenie i piszczenie a kiedy mu niosę miskę z jedzeniem to już w ogóle jest wariacja :evil_lol: Quote
Zofija Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 wygląda cudownie:))))))) Nie mogę się doczekać spotkania z nim:) Quote
Zofija Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 No i spotkałam Pikusia na spacerku:))) :multi:Wyglada naprawdę ślicznie i jest bardzo wesoły:) a za to Snupi nietowarzyski:( Quote
Herspri Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 A to jedno z ulubionych zajęć Pikusia, zaraz po zjadaniu chusteczek oczywiście :eviltong: Quote
Dea Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 A co on przepraszam uprzejmie dostał do "konsumpcji"?:diabloti: Quote
Herspri Posted May 9, 2009 Author Posted May 9, 2009 Tam odrazu dostał.. samodzielny chłopak to sobie sam zabrał tekturową rolkę z papierowego ręcznika :roll: W ogóle on by pozjadał wszystkie chusteczki czy to czyste czy to zużyte :shake: Quote
Dea Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 No cóż, podobno o gustach się nie dyskutuje, tych dotyczących ulubionych pokarmów chyba też nie:lol: Miło mi donieść, że Pikuś doczekał się adopcji wirtualnej:loveu: Pani Agnieszka z Jaworza koło Bielska została wirtualną opiekunką:p Może ktoś jeszcze chciałby zostać wirtualną mamą Pikusia? To tylko 30 złotych miesięcznie dla chłopaka:razz: Quote
Herspri Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Pikus ta bestyja szatańska ugryzł weterynarza jak ten mu wyciągał szwy :mad: Na ściąganiu byłam u mojego weterynarza, popatrzył się on Pikusiowi też na drugie oko, poświecił mu latareczką i zobaczył że Pikuś ma tak niefortunnie sfałdowany pyszczek że w prawym rogu włoski cały czas drażnią oko co też może być przyczyną powstawania wrzodu. Można by było poddać Pikusia zabiegowi korekcji tych fałdek żeby włoski oko drażnić przestały. Quote
Dea Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 A to bestyja jedna!:diabloti: A tych włosków jakoś się zgolić nie da? Quote
Herspri Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Wiesz, pewnie by się dało ale zważając na miejsce w jakim rosną i trzeba by było pod narkozą to robić ( no bo można przypadkowo psu oko wyłupać ) a te włoski za miesiąc będą znów drażniły oko, więc chyba lepiej by było zrobić to raz i mieć spokój. Można też Pikusia pokazać jeszcze innemu weterynarzowi i spytać co o tym sądzi . Quote
Dea Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Myślałam o takim rozwiązaniu tymczasowo, póki nie ma funduszy na ewentualny zabieg. Tyle, że ta narkoza... A pokazać nie zaszkodzi. Quote
Herspri Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Weterynarz powiedział że się z tym nie pali skoro dostaje maść na to oko ale że dobrze by było ograniczyć właśnie takie tarcie na oku bo ono jest stale podrażniane. W ustroniu jest dobry weterynarz moim zdaniem, Basia mnie kiedyś tam woziła z Naną myślę, że on by mógł to zobaczyć :) Quote
Herspri Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 [quote name='Izabela124.']Poproszę o nowe zdjęcia malucha :cool3: Skromnie będzie narazie ze zdjęciami ale proszę :cool3: [quote name='Dea']Herspri a jak tam gusta kulinarne Pikusia:lol:? Jeszcze go nie przetestowałam na suchą ale wydaje mi się że on wciągnie wszystko. Nagram filmik i postaram się wrzucić na youtube jak nadchodzi pora karmienia - szaleństwo :cool3: Na spacerkach bezsmyczowych w sprawdzonym bezpiecznym miejscu Pikuś vel Misio zachowuje się fajnie oprócz tego że słucha się piąte przez dziesiąte :mad: ale za to jak szybko biegnie kiedy zorientuje się, że jestem zbyt daleko :cool3: i fajnie się ślini i fajnie ma pyszczek później glutami obklejony :roll: Pikuś zaliczył też spotkanie z potoczkiem :roll: Ogólnie psiak jest dosyć rozrywkowy, bardzo przyjazny do innych psów i w ogóle nie zachowuje się jak ośmiolatek :razz: Quote
Herspri Posted May 23, 2009 Author Posted May 23, 2009 Młody wsuwa suchy mokry i wilgotny pokarm z równą chęcią . Trzeba się zastanowić co z tym drugim okiem bo maść się kończy, nie wiem czy trzeba pokazać to wetowi czy kupić drugą maść czy jak... Quote
Zofija Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 i co z Pikusia drugim oczkiem, dawno go nie widziałam na spacerku:) Quote
Dea Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Herspri i jak, je tą suchą karmę dla weteranów? Z tego co piszesz, to on i dyktę zeżre:evil_lol: Jeśli będziesz miała chwilkę pokaż proszę to drugie oko wetce, najwyżej dokupimy maść. A ja widziałam małego parę dni temu, chłopak w kaszę sobie dmuchać nie da, wesoły jest, i mocno ruchliwy. Na dziadka rzeczywiście nie wygląda:cool3: Prześlij mi proszę te foty na maila, chyba, że opiekunka wirtualna nawiązała z Tobą kontakt i sama jej wysyłasz fotki? Quote
Herspri Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 [quote name='Zofija']i co z Pikusia drugim oczkiem, dawno go nie widziałam na spacerku:) Narazie nie widać żeby się coś na tym drugim oku działo ale pójdę z nim do weterynarza w przyszłym tygodniu bo maść się skończy ;) [quote name='Dea']Herspri i jak, je tą suchą karmę dla weteranów? Z tego co piszesz, to on i dyktę zeżre:evil_lol: Jeśli będziesz miała chwilkę pokaż proszę to drugie oko wetce, najwyżej dokupimy maść. A ja widziałam małego parę dni temu, chłopak w kaszę sobie dmuchać nie da, wesoły jest, i mocno ruchliwy. Na dziadka rzeczywiście nie wygląda:cool3: Prześlij mi proszę te foty na maila, chyba, że opiekunka wirtualna nawiązała z Tobą kontakt i sama jej wysyłasz fotki? Coś zaczyna kręcić nosem na tą karmę ale wystarczy dać mu miskę trochę później to wszystko schrupie aż miło :eviltong: Opiekunka wirtualna się zemną nie kontaktowała a fotki podeślę Ci na e-mail jakoś po południu/wieczorem :) PS Kto może zrobić Pikusiowi allegro ? Quote
Recommended Posts