Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 248
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

__Lara napisał(a):
A ja nie mogę? :cool3::icon_roc:

Laruś o tak:-D jedz ze mna do schronu!plosssse.Fajnie bedzie.Powyprowadzamy psiaki;) tam sa fajne tereny na spacerki a psow bez liku:shake:

Tylko nie wiem czy "po Morusku" czy przed/???:cool3:

Posted

Ola la napisał(a):
Laruś o tak:-D jedz ze mna do schronu!plosssse.Fajnie bedzie.Powyprowadzamy psiaki;) tam sa fajne tereny na spacerki a psow bez liku:shake:

Tylko nie wiem czy "po Morusku" czy przed/???:cool3:

Oj Oleńko ja pisałam, że bico mnie na wątek nie zaprosiła :eviltong: ale Twoja oferta jest kusząca :cool3::evil_lol: tylko kiedy, z rana, przed Morusem? bo właśnie sama nie wiem...od której jest tam schron otwarty w soboty? ja nawet nie wiem jak tam dojechać :evil_lol: ( w Rudzie to mają fajnie, a u nas dalej czekamy na wolontariat...).

Posted

__Lara napisał(a):
Oj Oleńko ja pisałam, że bico mnie na wątek nie zaprosiła :eviltong: ale Twoja oferta jest kusząca :cool3::evil_lol: tylko kiedy, z rana, przed Morusem? bo właśnie sama nie wiem...od której jest tam schron otwarty w soboty? ja nawet nie wiem jak tam dojechać :evil_lol: ( w Rudzie to mają fajnie, a u nas dalej czekamy na wolontariat...).

ahaaa.:evil_lol:
WIesz co ana666 pisala mi ,ze wyjezdzaja o 5 rano to nie wiem tak o 11 chyba by byli???ja nie wiem ile sie jedzie od Morusa do Rudy:shake:

Chyba do 16 jest schronisko to moze po Morusku?albo moze i przed i po tak o 9 zeby byc w schronie?
Ja sprawdze zaraz na mapie gdzie jest moruskowa "meta" a gdzie schron ;)

Posted

Ola la napisał(a):
ahaaa.:evil_lol:
WIesz co ana666 pisala mi ,ze wyjezdzaja o 5 rano to nie wiem tak o 11 chyba by byli???ja nie wiem ile sie jedzie od Morusa do Rudy:shake:

Chyba do 16 jest schronisko to moze po Morusku?albo moze i przed i po tak o 9 zeby byc w schronie?
Ja sprawdze zaraz na mapie gdzie jest moruskowa "meta" a gdzie schron ;)

To sprawdź :) ja kompletnie nie mam pojęcia gdzie jest jedno i gdzie drugie :evil_lol: Ja bym wolała w sumie przed Moruskiem, bo muszę wracać do nauki :cool1:

Posted

bico napisał(a):
Lara, na szczęście już mi wybaczyła:loveu::multi::loveu:
Cieszę się, że obie Ole Moruskowi pomogą i psiaki na spacerek ze schronu zabiorą:lol:

Nioooo zabiorą zabiorą:-D a fajnie tam jest bardzo:loveu:tyle psich piękności.Jest gdzie spacerowac :loveu:
Czytam sobie teraz watek Ariela;)ostry chlopak z niego:crazyeye: ;)

Posted

__Lara napisał(a):
A ja nie mogę? :cool3::icon_roc:

Lara, na szczęście już mi wybaczyła:loveu::multi::loveu:
Cieszę się, że obie Ole Moruskowi pomogą i psiaki na spacerek ze schronu zabiorą:lol:

Posted

__Lara napisał(a):
Już jutro nalot ciotek :loveu: a skąd w ogóle Morusek jedzie te 330km? Wielkopolska? Poznań??

Z Obornik Wielkopolskich(22 km.od Poznania)

Posted

ana666 napisał(a):
Z Obornik Wielkopolskich(22 km.od Poznania)

anuś to tio o 5 wyjezdzacie si?o ktorej tak mniej lub wiecj mozna by sie was spodziewac?:cool3:

Posted

Ola la napisał(a):
anuś to tio o 5 wyjezdzacie si?o ktorej tak mniej lub wiecj mozna by sie was spodziewac?:cool3:

Dołączam się do pytania, bo nie wiem o której wyruszyć :cool3:

Posted

Sama nie wiem o której będziemy:shake: Wyjerzdzamy o 5.30 jednak.Ja myśle że koło 11, może przed.
Wzięłam Morusa do siebie na noc bo jutro nie miałabym jak go wziąść ze schroniska. Ale w domu musze wam powiedzieć że niezbyt dobrze było z początku wchodził w ściany i w ogóle we wszystko, teraz wszystko poznał i jest troche lepiej. A tak ogólnie baaaadrzo grzeczny.

Posted

Ola la napisał(a):
ojej ano to wymiziaj go od nas koniecznie:loveu:
bidoczek po scianach lazi "spajdermen" jeden :evil_lol:
a ttak poza tym to jaki on jest ten Morusek nasz?

no Laro ja tez postaram sie przed 11 byc;)

Ok :) no grzeczniutki jest :D :D

Posted

ana666 napisał(a):
Sama nie wiem o której będziemy:shake: Wyjerzdzamy o 5.30 jednak.Ja myśle że koło 11, może przed.
Wzięłam Morusa do siebie na noc bo jutro nie miałabym jak go wziąść ze schroniska. Ale w domu musze wam powiedzieć że niezbyt dobrze było z początku wchodził w ściany i w ogóle we wszystko, teraz wszystko poznał i jest troche lepiej. A tak ogólnie baaaadrzo grzeczny.

Oj, to normalne, musi się przyzwyczaić, poznać topografię mieszkania :)

To ja jadę już o 9.37, będę tam koło 10.15-20, na przystanku. Wolę być wcześniej niż później :cool3:

Posted

A teraz rozliczenie:
Bico 50 zł
Ola la 30zł
Tola 20zł
Maszaberla 20zł
Lara 10zł
Ana666 70zł
Przyszła właścicielka 50 zł
Monika C. 50 zł
Wirtualna opiekunka Morusa Violetta S. za pośrednictwem TOZ Oborniki100zł
Razem 400zł-300zł paliwo, 100 zł.wykupienie psa, odrobaczenie i odpchlenie

Posted

A tak w ogóle to Morusek bardzo smutny cały czas, trochę pomachał ogonem jak do niego mówiłam, ja w życiu tak smutnego psa nie widziałam, te oczy są najsmutniejsze na świecie:-(

Posted

ana666 napisał(a):

ojej ano to wymiziaj go od nas koniecznie:loveu:
bidoczek po scianach lazi "spajdermen" jeden :evil_lol:
a ttak poza tym to jaki on jest ten Morusek nasz?

no Laro ja tez postaram sie przed 11 byc;)

Posted

Oto dziś już jest ten wielki dzień dla Moruska-jedzie w długą podróż do nowego domku:multi:
Wreszcie będzie otoczony miłością i opieką, taką tylko i specjalnie dla niego, już go kumple z celi gryźć nie będą:multi: pewni4e na początku Morysek będzie miał kłopoty w nowym domku z "chodzeniem po ścianach", ale pewnie do sobie rade dzielny chłopak i przyzwyczai się do układu mieszkania;)
dziewuszki kochane - dawajcie mi jutro znać, choćby mały smsik, jak Morus został przyjęty w nowym domku i jak się miewa - pliiiis, nie zapominajcie o niecierpliwej ciotce z Lublina:cool3:
Morusku - powodzenia i bądź grzeczny:loveu: Ana, szerokiej drogi, jedźcie ostrożnie:lol:

Posted

ana666 napisał(a):
A tak w ogóle to Morusek bardzo smutny cały czas, trochę pomachał ogonem jak do niego mówiłam, ja w życiu tak smutnego psa nie widziałam, te oczy są najsmutniejsze na świecie:-(

Od dziś jego życie zacznie się odmieniać :loveu:

bico, oczywiście, ja biorę aparat, potem wgram zdjęcia :loveu:

Posted

I co i co i co??????????
Jak Morusek? Jak w nowym domku? Wychodzę ze skóry dosłownie:cool3::cool3::cool3:
Napiszcie mi potem choć małego smska co i jak było, czy wszystko ok:roll:
a na obszerną relację i fotki na wątku, to czekam swoją drogą:cool3::multi::cool3::loveu:

Posted

I Morusek już w domku :multi::loveu: to nic, że ciotka Lara koczowała dziś w Rudzie 2 godziny :eviltong: ale co tam, warto było :D

W tym czasie dojechała do mnie ciotka Ola, więc już było zdecydowanie lepiej :D miałam do kogo buzię otworzyć :D

Morusek przyjechał z trzema paniami: chłopak rozłożył się na tylnim siedzeniu :D w czasie drogi ana mi pisała, że był bardzo grzeczny, głaskała go, a on jej łapkę podawał :D

Morusek bardzo powoli wchodził na 4 piętro. Widać było, że jest sestresowany, zdystansowany. Pomimo swoich gabarytów to pies łagodny jak owieczka! Bardzo się lenił i do tego jak wiadomo, po schronisku nie za ładnie pachniał (mimo, że go Ana umyła).

Wszedł niepewnie do mieszkania, zaraz podszedł do miski i sobie pojadł :D mądre psiko :D pani zamknęla dwa pieski shi tzu w innym pokoju żeby się Morusek tak na wstępie już nie denerwował. Potem poszłyśmy zobaczyć maluchy i ale z nich urwisy!!! tyle energi :D ale jak potem zobaczyły Morusa to wymiękły :eviltong: poczuły respekt :eviltong: ogólnie są to bardzo łagodne pieski, napewno z Morusem nie zrobią sobie krzywdy :) Morusek też się średnio nimi interesował. Ogólnie to było mu bardzo ciepło, w końcu biedak rozwalił się na podłodze :D

Dziewczyny zostały ugoszczone obiadem, a ja wróciłam do domu :eviltong:

Zaraz wkleję zdjęcia :)

Więc ogólnie jest super :D Państwo to bardzo mili ludzie, Pani głównie z nami rozmawiała, napewno zadbają o Moruska właściwie :)