ana666 Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 MORUS On tak bardzo prosi o miłość, o dom.... i nic... cisza.... kolejne miesiące, lata mijają.... a On biedny spędza życie w niewielkim boksie nękany przez inne psy... to bardzo smutny pies. Wydaje sie, że nie zaznał wiele dobrego i teraz każda oznaka sympatii ze strony człowieka przyjmowana jest przez niego z wielką wdzięcznością... Morus pilnie poszukuje domu. Przebywa w schronisku w Obornikach Wielkopolskich. W schronisku jest od około 2 lat. A ma ponad 10. Bardzo pogorszył mu się wzrok, praktycznie nie widzi, przez to boi się wychodzić z boksu, całe dnie siedzi na budzie bo kiedy tylko z niej zejdzie jest gryziony przez „Kumpli” z boksu. Uwielbia być brany na spacer, gdzie wreszcie jest sam, bez innych psów, ładnie chodzi na smyczy, bardzo kochany i grzeczny. Kiedy trafił do schroniska widział dość dobrze, z czasem wzrok mu się pogorszył. Lubi dzieci, innych psów się boi. Nie ma problemów w poruszaniu się( nie wpada w inne psyitp.)W schronisku kompletnie sobie nie radzi, nawet do miski z jedzeniem boi się podejść i musi być karmiony osobno. Jest bardzo łagodny, unika konfliktów. Bardzo proszę o pomoc w szukaniu domu dla Morusa, on z dnia na dzień jest coraz smutniejszy:-( Kontakt w sprawie adopcji - Aleksandra Mokrzycka: 603 545 654 To linki do ogłoszen z Moruskiem www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=3106877&cid=161 www.ogloszenia.moje.pl/product_desc.php?id=19769 www.eoferty.com.pl/id122577.html www.gieldaogloszen.pl/ogloszenie.php?oid=17344 www.4lapy.pl/przegladaj-5293.html kupiepsa.pl/detail.php?siteid=40781 www.ogloszenia.24polska.pl/darmowe_ogloszenia/psy/niewidomy_morus_szuka_domu_pilne_24235.html www.allezoo.pl/item.php?id=2164&mode=1 www.przygarnijzwierzaka.pl www.spacerek.net www.zoonet.pl/mod/99/t/iP/cID/5/cPath/27_80/iID/1607 www.ojej.pl www.pajeczyna.pl www.pineska.pl/?do=view&id=61579&buyOrSell=2 www.najpewniej.pl/anons.php?nr=45406 www.e-zwierzak.pl/oddam/0,1,0,0,0,0/3252/ petsy.pl/ogloszenia/9/1/34/2896.html www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,4519,Lw==.html www.petworld.pl/ogloszenie/psy/niewidomy-morus-szuka-domu-pilne/3111 www.rozglos.net/ogloszenie-75049.html poznan.gumtree.pl/c-Spo-eczno-zwierzaki-Niewidomy-Morus-szuka-domu-W0QQAdIdZ124476584 animalia.pl/ogloszenia.php?ogloszenie=21381 __________________ Quote
Maszaberla Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 I przenosze post z watku slepaczkow: Zrobilam 2 najwazniejsze ogloszenia dla psiny :loveu: ALLEGRO CAFEANIMAL Morusku powodzenia :loveu: Quote
bico Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 matko, jaki on biedny:placz: taki poczciwy, że aż serce pęka:placz: taki kochany, a "kuple" go gryzą:placz: widać jak pragnie spokoju i swojego człowieka:placz: trzeba go poogłaszać gdzie się tylko da...choć teraz nikt nie chce dziadziusiów chorych brać do siebie:placz: pewnie DT były by dla niego zbawieniem, może udało by się kaskę jakąś zebrać, ja coś bym mogła dorzucić:roll: tu trzeba więcej osób na wątek ściągnąć, bo sami tu nic nie wymyślimy:-( jak on ta łapę ufnie podaje, wierzy tylko "swojej" wolontariuszce, boi się "kumpli":placz: Quote
ana666 Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 Oby mu się poszczęściło i znalazł dom:-( Quote
Maszaberla Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Biedny, nikt tu nie zaglada :shake::shake: Quote
Maszaberla Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Renata5 napisał(a):Zajrzałam:placz::placz::placz: Jestes Renatko :loveu: dziekuje Zaproszono mnie na watek ale nie mam zupelnie pomyslu jak pomoc biedakowi :shake: Quote
Ola la Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 o rany jaki bidoczek!:placz: Obiecuje go pooglaszac.Tylko nie moge znalezc na cafeanimal jego oglosenia zeby sciagnac tekst. Kurcze Morusku.Wspanialy jestes Quote
ana666 Posted April 25, 2009 Author Posted April 25, 2009 Ola la napisał(a):o rany jaki bidoczek!:placz: Obiecuje go pooglaszac.Tylko nie moge znalezc na cafeanimal jego oglosenia zeby sciagnac tekst. Kurcze Morusku.Wspanialy jestes Tekst mogę Ci przysłać. Byłam dziś u niego, jak weszłam na wybieg niepewnie wykukiwał z boksu z nadzieją wysłuchując czy ktoś jest, czy ktoś do niego podejdzie. Zawołałam go, tak się ucieszył ale wszedł do boksu w obawie że pogryzą go psy i wskoczył na bude. Podeszłam do niego a On tak się we mnie wtulił:placz: nawet nie wiecie jaka bezradna się poczułam, nic dla niego nie mogę zrobić... Poszliśmy na spacer, jak wychodziliśmy z wybiegu psy go pogryzły:placz::placz: nie mogłam ich odgonić. Potem w lesie Morus zdawał się być młodym psem, tak jakby nigdy nic złego go nie spotkało... ale do czasu, jak tylko wróciliśmy skulił ogon tak mnie prosil żebym go nie zostawiała:-( Quote
bico Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 [quote name='ana666']Tekst mogę Ci przysłać. Byłam dziś u niego, jak weszłam na wybieg niepewnie wykukiwał z boksu z nadzieją wysłuchując czy ktoś jest, czy ktoś do niego podejdzie. Zawołałam go, tak się ucieszył ale wszedł do boksu w obawie że pogryzą go psy i wskoczył na bude. Podeszłam do niego a On tak się we mnie wtulił:placz: nawet nie wiecie jaka bezradna się poczułam, nic dla niego nie mogę zrobić... Poszliśmy na spacer, jak wychodziliśmy z wybiegu psy go pogryzły:placz::placz: nie mogłam ich odgonić. Potem w lesie Morus zdawał się być młodym psem, tak jakby nigdy nic złego go nie spotkało... ale do czasu, jak tylko wróciliśmy skulił ogon tak mnie prosil żebym go nie zostawiała:-( nie, no ja się załamię:-(:-(:-( Ola la, błaaaagam o cafeanimal dla niego i szansę do wylosowanie do Merta:modla::modla::modla: Quote
Maszaberla Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Ola la napisał(a):o rany jaki bidoczek!:placz: Obiecuje go pooglaszac.Tylko nie moge znalezc na cafeanimal jego oglosenia zeby sciagnac tekst. Kurcze Morusku.Wspanialy jestes Oluś przeciez masz Cafeanimal w 4 poscie ;) Napisalam ze zrobilam i Cafeanimal i Allegro - jak klikniesz to masz od razu widoczne ogloszenie Widzisz juz? Quote
ana666 Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 To zdjęcie z mojej wczorajszej wizyty u Moruska: Quote
bico Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Morusku biedaczku, dobrze, że fajna wolontariuszka Cię odwiedza:multi: Quote
Maszaberla Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Biedactwo, jaki smutek Ana musisz sciagnac na watek wiecej cioteczek, samo podnoszenie nic nie da :shake: Quote
Ola la Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Zrobilam popoludniu cafeanimala Moruskowi;) Morus - ledwo co widzi....gryziony przez inne psy w boksie! pomocy - Zwierzaki - cafeanimal.pl Szczerze powiem ,ze mam dobre przeczucia:cool3: Mysle,ze ma szanse zalapac sie na jutrzejsze Metro;) jesli nie to bede zamieszczac go do skutku. Dawno zaden psiak az tak mi nie zapadl w sercu:placz: gdybym mogla zaraz bym bidoczka brala. Jakie on ma cudowne oczy...to bylby zaszczyt moc sprawić zeby ta mordka się uśmiechnela:loveu: Quote
Ola la Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Maszaberla napisał(a):Ola Ty jestes porzadnie zakrecona :evil_lol: Juz dawno zrobilam mu cafeanimal i pisalam o tym pare razy ;) Morus - Zwierzaki - cafeanimal.pl hehe no fakt jestem. ale Maszaberlo ogloszenia na cafeanimal trzeba praktycznie codziennie odnawiac.... jak zniknie na drugiej stronie to juz jest po ptokach ,ze tak powiem..... Quote
Maszaberla Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Ola la napisał(a):Zrobilam popoludniu cafeanimala Moruskowi;) Morus - ledwo co widzi....gryziony przez inne psy w boksie! pomocy - Zwierzaki - cafeanimal.pl Ola Ty jestes porzadnie zakrecona :evil_lol: Juz dawno zrobilam mu cafeanimal i pisalam o tym pare razy ;) Morus - Zwierzaki - cafeanimal.pl Quote
Ola la Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 kurczaczki przeskoczyl poscik :( kurcze oby go dali jutro do tego nędznego Metra:( jak nie jutro znowu mu odnowie albo ty.Bedziemy ich na zmiane meczyc Moruskiem;) Quote
bico Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Ola la napisał(a):Zrobilam popoludniu cafeanimala Moruskowi;) Morus - ledwo co widzi....gryziony przez inne psy w boksie! pomocy - Zwierzaki - cafeanimal.pl Szczerze powiem ,ze mam dobre przeczucia:cool3: Mysle,ze ma szanse zalapac sie na jutrzejsze Metro;) jesli nie to bede zamieszczac go do skutku. Dawno zaden psiak az tak mi nie zapadl w sercu:placz: gdybym mogla zaraz bym bidoczka brala. Jakie on ma cudowne oczy...to bylby zaszczyt moc sprawić zeby ta mordka się uśmiechnela:loveu: Ola, tyle Ci powiem, że Morus i Misiek, to teraz moje dwa psy, które spać mi nie dają, ja się psychozy przez nie nabawię:placz: Takie z nich poczciwoty bidoki bez domu:placz: Co dwa cafeanimal, to nie jedno:multi: A Ola jest czujna jak Tommy Lee Jones w "Ściganym" i będzie pilnować, żeby Morus trafił do Merta - jest to przez nas metoda wypróbowana - zamęczanie odnawianiem ogłoszenia:evil_lol::evil_lol: Poprosiłam o ogłoszenia dla Morusa cioteczkę Brysio, ma je zrobić za parę dni, bo jest do niej duża ogłoszeniowa-kolejka. Quote
Ola la Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Bico no dziękuje za komplimeeeeenty:loveu::loveu::loveu: a wiesz co..........:cool3: twoj kochany Misio jest w dzisiejszym Metrze:cool3: Zamiescili w dzisiejszym Metrze wszystkie psy ktore wczoraj wrzucilam na cafeanimal oprocz Moruska:placz: Dzis mu odnowie;)nie zalamujmy sie i Moruskowi sie uda! Juz mam telefony o Misia to polece im Moruska w koncu tez duza ciapa;) Quote
bico Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Maszaberla napisał(a):Ja znam osoby odpowiedzialne za ogloszenia w Metrze, psiak musi sie im spodobac no i podstawa to dobry tekst w cafeanimal - bez tego ani rusz dalej do Metra :mad: Maszaberla, to jak znasz te osoby, to może by je "pomolestować" o Moruska?:diabloti: Ja nie wiem , jak on może się komuś nie podobać?:placz::placz: Przy umieszczaniu takich ogłoszeń, powinno się brać pod uwagę stopień, w jakim potrzebna jest pomoc dla danego psa, a Morus jej potrzebuje na cito:-( To jest sprawa życia lub śmierci:-( Quote
Maszaberla Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Ola la napisał(a): Zamiescili w dzisiejszym Metrze wszystkie psy ktore wczoraj wrzucilam na cafeanimal oprocz Moruska:placz: Dzis mu odnowie;)nie zalamujmy sie i Moruskowi sie uda! Juz mam telefony o Misia to polece im Moruska w koncu tez duza ciapa;) Ja znam osoby odpowiedzialne za ogloszenia w Metrze, psiak musi sie im spodobac no i podstawa to dobry tekst w cafeanimal - bez tego ani rusz dalej do Metra :mad: Quote
Ola la Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Maszaberla to molestuj ich o Moruska:multi::cool3: Quote
Recommended Posts