Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MORUS

On tak bardzo prosi o miłość, o dom....

i nic...

cisza....

kolejne miesiące, lata mijają....

a On biedny spędza życie w niewielkim boksie nękany przez inne psy...

to bardzo smutny pies. Wydaje sie, że nie zaznał wiele dobrego i teraz każda oznaka sympatii ze strony człowieka przyjmowana jest przez niego z wielką wdzięcznością...

Morus pilnie poszukuje domu. Przebywa w schronisku w Obornikach Wielkopolskich.
W schronisku jest od około 2 lat. A ma ponad 10.

Bardzo pogorszył mu się wzrok, praktycznie nie widzi, przez to boi się wychodzić z boksu, całe dnie siedzi na budzie bo kiedy tylko z niej zejdzie jest gryziony przez „Kumpli” z boksu.
Uwielbia być brany na spacer, gdzie wreszcie jest sam, bez innych psów, ładnie chodzi na smyczy, bardzo kochany i grzeczny.
Kiedy trafił do schroniska widział dość dobrze, z czasem wzrok mu się pogorszył. Lubi dzieci, innych psów się boi. Nie ma problemów w poruszaniu się( nie wpada w inne psyitp.)W schronisku kompletnie sobie nie radzi, nawet do miski z jedzeniem boi się podejść i musi być karmiony osobno. Jest bardzo łagodny, unika konfliktów.

Bardzo proszę o pomoc w szukaniu domu dla Morusa, on z dnia na dzień jest coraz smutniejszy:-(

Kontakt w sprawie adopcji - Aleksandra Mokrzycka: 603 545 654

To linki do ogłoszen z Moruskiem

www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=3106877&cid=161

www.ogloszenia.moje.pl/product_desc.php?id=19769

www.eoferty.com.pl/id122577.html

www.gieldaogloszen.pl/ogloszenie.php?oid=17344

www.4lapy.pl/przegladaj-5293.html

kupiepsa.pl/detail.php?siteid=40781

www.ogloszenia.24polska.pl/darmowe_ogloszenia/psy/niewidomy_morus_szuka_domu_pilne_24235.html

www.allezoo.pl/item.php?id=2164&mode=1

www.przygarnijzwierzaka.pl

www.spacerek.net

www.zoonet.pl/mod/99/t/iP/cID/5/cPath/27_80/iID/1607

www.ojej.pl

www.pajeczyna.pl

www.pineska.pl/?do=view&id=61579&buyOrSell=2

www.najpewniej.pl/anons.php?nr=45406

www.e-zwierzak.pl/oddam/0,1,0,0,0,0/3252/

petsy.pl/ogloszenia/9/1/34/2896.html

www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,4519,Lw==.html

www.petworld.pl/ogloszenie/psy/niewidomy-morus-szuka-domu-pilne/3111

www.rozglos.net/ogloszenie-75049.html

poznan.gumtree.pl/c-Spo-eczno-zwierzaki-Niewidomy-Morus-szuka-domu-W0QQAdIdZ124476584

animalia.pl/ogloszenia.php?ogloszenie=21381

• Replies 248
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

matko, jaki on biedny:placz:
taki poczciwy, że aż serce pęka:placz:
taki kochany, a "kuple" go gryzą:placz: widać jak pragnie spokoju i swojego człowieka:placz:
trzeba go poogłaszać gdzie się tylko da...choć teraz nikt nie chce dziadziusiów chorych brać do siebie:placz:
pewnie DT były by dla niego zbawieniem, może udało by się kaskę jakąś zebrać, ja coś bym mogła dorzucić:roll:
tu trzeba więcej osób na wątek ściągnąć, bo sami tu nic nie wymyślimy:-(
jak on ta łapę ufnie podaje, wierzy tylko "swojej" wolontariuszce, boi się "kumpli":placz:

Posted

o rany jaki bidoczek!:placz:

Obiecuje go pooglaszac.Tylko nie moge znalezc na cafeanimal jego oglosenia zeby sciagnac tekst.

Kurcze Morusku.Wspanialy jestes

Posted

Ola la napisał(a):

Obiecuje go pooglaszac.Tylko nie moge znalezc na cafeanimal jego oglosenia zeby sciagnac tekst.

Tekst mogę Ci przysłać.
Byłam dziś u niego, jak weszłam na wybieg niepewnie wykukiwał z boksu z nadzieją wysłuchując czy ktoś jest, czy ktoś do niego podejdzie. Zawołałam go, tak się ucieszył ale wszedł do boksu w obawie że pogryzą go psy i wskoczył na bude. Podeszłam do niego a On tak się we mnie wtulił:placz: nawet nie wiecie jaka bezradna się poczułam, nic dla niego nie mogę zrobić...
Poszliśmy na spacer, jak wychodziliśmy z wybiegu psy go pogryzły:placz::placz:
nie mogłam ich odgonić. Potem w lesie Morus zdawał się być młodym psem, tak jakby nigdy nic złego go nie spotkało... ale do czasu, jak tylko wróciliśmy skulił ogon tak mnie prosil żebym go nie zostawiała:-(

Posted

[quote name='ana666']Tekst mogę Ci przysłać.
Byłam dziś u niego, jak weszłam na wybieg niepewnie wykukiwał z boksu z nadzieją wysłuchując czy ktoś jest, czy ktoś do niego podejdzie. Zawołałam go, tak się ucieszył ale wszedł do boksu w obawie że pogryzą go psy i wskoczył na bude. Podeszłam do niego a On tak się we mnie wtulił:placz: nawet nie wiecie jaka bezradna się poczułam, nic dla niego nie mogę zrobić...
Poszliśmy na spacer, jak wychodziliśmy z wybiegu psy go pogryzły:placz::placz:
nie mogłam ich odgonić. Potem w lesie Morus zdawał się być młodym psem, tak jakby nigdy nic złego go nie spotkało... ale do czasu, jak tylko wróciliśmy skulił ogon tak mnie prosil żebym go nie zostawiała:-(

nie, no ja się załamię:-(:-(:-(

Ola la, błaaaagam o cafeanimal dla niego i szansę do wylosowanie do Merta:modla::modla::modla:

Posted

Ola la napisał(a):

Oluś przeciez masz Cafeanimal w 4 poscie ;)
Napisalam ze zrobilam i Cafeanimal i Allegro - jak klikniesz to masz od razu widoczne ogloszenie

Widzisz juz?

Posted

Zrobilam popoludniu cafeanimala Moruskowi;)
Morus - ledwo co widzi....gryziony przez inne psy w boksie! pomocy - Zwierzaki - cafeanimal.pl

Szczerze powiem ,ze mam dobre przeczucia:cool3:
Mysle,ze ma szanse zalapac sie na jutrzejsze Metro;)
jesli nie to bede zamieszczac go do skutku.

Dawno zaden psiak az tak mi nie zapadl w sercu:placz:
gdybym mogla zaraz bym bidoczka brala.
Jakie on ma cudowne oczy...to bylby zaszczyt moc sprawić zeby ta mordka się uśmiechnela:loveu:

Posted

Maszaberla napisał(a):
Ola Ty jestes porzadnie zakrecona :evil_lol:
Juz dawno zrobilam mu cafeanimal i pisalam o tym pare razy ;)
Morus - Zwierzaki - cafeanimal.pl

hehe no fakt jestem.
ale Maszaberlo ogloszenia na cafeanimal trzeba praktycznie codziennie odnawiac....
jak zniknie na drugiej stronie to juz jest po ptokach ,ze tak powiem.....

Posted

kurczaczki przeskoczyl poscik :(

kurcze oby go dali jutro do tego nędznego Metra:( jak nie jutro znowu mu odnowie albo ty.Bedziemy ich na zmiane meczyc Moruskiem;)

Posted

Ola la napisał(a):
Zrobilam popoludniu cafeanimala Moruskowi;)
Morus - ledwo co widzi....gryziony przez inne psy w boksie! pomocy - Zwierzaki - cafeanimal.pl

Szczerze powiem ,ze mam dobre przeczucia:cool3:
Mysle,ze ma szanse zalapac sie na jutrzejsze Metro;)
jesli nie to bede zamieszczac go do skutku.

Dawno zaden psiak az tak mi nie zapadl w sercu:placz:
gdybym mogla zaraz bym bidoczka brala.
Jakie on ma cudowne oczy...to bylby zaszczyt moc sprawić zeby ta mordka się uśmiechnela:loveu:

Ola, tyle Ci powiem, że Morus i Misiek, to teraz moje dwa psy, które spać mi nie dają, ja się psychozy przez nie nabawię:placz: Takie z nich poczciwoty bidoki bez domu:placz:

Co dwa cafeanimal, to nie jedno:multi: A Ola jest czujna jak Tommy Lee Jones w "Ściganym" i będzie pilnować, żeby Morus trafił do Merta - jest to przez nas metoda wypróbowana - zamęczanie odnawianiem ogłoszenia:evil_lol::evil_lol:

Poprosiłam o ogłoszenia dla Morusa cioteczkę Brysio, ma je zrobić za parę dni, bo jest do niej duża ogłoszeniowa-kolejka.

Posted

Bico no dziękuje za komplimeeeeenty:loveu::loveu::loveu:

a wiesz co..........:cool3:
twoj kochany Misio jest w dzisiejszym Metrze:cool3:

Zamiescili w dzisiejszym Metrze wszystkie psy ktore wczoraj wrzucilam na cafeanimal oprocz Moruska:placz:

Dzis mu odnowie;)nie zalamujmy sie i Moruskowi sie uda! Juz mam telefony o Misia to polece im Moruska w koncu tez duza ciapa;)

Posted

Maszaberla napisał(a):
Ja znam osoby odpowiedzialne za ogloszenia w Metrze, psiak musi sie im spodobac no i podstawa to dobry tekst w cafeanimal - bez tego ani rusz dalej do Metra :mad:

Maszaberla, to jak znasz te osoby, to może by je "pomolestować" o Moruska?:diabloti:
Ja nie wiem , jak on może się komuś nie podobać?:placz::placz:
Przy umieszczaniu takich ogłoszeń, powinno się brać pod uwagę stopień, w jakim potrzebna jest pomoc dla danego psa, a Morus jej potrzebuje na cito:-( To jest sprawa życia lub śmierci:-(

Posted

Ola la napisał(a):

Zamiescili w dzisiejszym Metrze wszystkie psy ktore wczoraj wrzucilam na cafeanimal oprocz Moruska:placz:

Dzis mu odnowie;)nie zalamujmy sie i Moruskowi sie uda! Juz mam telefony o Misia to polece im Moruska w koncu tez duza ciapa;)

Ja znam osoby odpowiedzialne za ogloszenia w Metrze, psiak musi sie im spodobac no i podstawa to dobry tekst w cafeanimal - bez tego ani rusz dalej do Metra :mad: