Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój [url=http://www.szpilkuj.pl/tablice/390/ulubione-zwierzeta]psiaczek[/url] Bokser bardzo lubi własnie Chappi, próbowałem go karmić innym żarciem i w ogóle, ale on nie chciał. Chappi mu odpowiada więc mu ją kupuje.

Posted

[quote name='sergi']Mój [URL="http://www.szpilkuj.pl/tablice/390/ulubione-zwierzeta"]psiaczek[/URL] Bokser bardzo lubi własnie Chappi, próbowałem go karmić innym żarciem i w ogóle, ale on nie chciał. Chappi mu odpowiada więc mu ją kupuje.[/QUOTE]

A mojemu psu "odpowiadają" na przykład menelskie kupy znalezione w krzakach. Myślisz, że powinnam jej to serwować, bo lubi?

• 2 weeks later...
Posted

haha evel bedzie chodzic na polowanie menelskich kup po dzielni :eviltong: chyba bym wolala kupowac royala sesese :D
a'propos chappi...sasza zezarla teraz nad morzem chappi z michy Reji (tak tej kochanej parsonce w mojej galeri :-() i zasrala caly ogrod ale dzieki temu zajsciu uswiadomilam wlascicielom reji ze od roku karmia swoja kochana suczke gownem i to dzieki temu ona rowniez sra na rzadko (bo jak zobaczyli normalne klocki saszy to stwierdzili ze reja od kiedy u nich jest -rok- to nie widzieli takich klockow a raczej zupe :D

• 3 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

Kiedyś skończyła nam się karma, wszystkie "psie sklepy" pozamykane i musiałam kupić Chappi. Nakarmiłam psiaka i... to był błąd. Straszne rozwolnienie i problem z załatwieniem. Czegoś takiego się nie spodziewałam. :shake: Do tego 4 % mięsa...

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='evel']A mojemu psu "odpowiadają" na przykład menelskie kupy znalezione w krzakach. Myślisz, że powinnam jej to serwować, bo lubi?[/QUOTE]

padłam :cool1:

• 1 month later...
Posted

20% to białko surowe a mięsa jest tylko 4%, i są witaminy. Można powiedzieć że karmy są porównywalne. Różnią się tylko ceną. Za 3 kg karmy lewiatan trzeba zapłacić ok 9zł. A co do karmy z Lidla trzeba uważać! Faktycznie orlando jest dobrą karmą, ale tylko w 3 kg opakowaniu. Te duże worki mają diametralnie inny skład.

Pozdrawiam kundelhusky

• 1 month later...
Posted

jest to karma porównywalna do jedzenia dla nas w mc donalds poprostu fast food dla psa i tyle :) do tego ma dużo sztucznych barwników!!!
mam psa alergika musimy omijać barwniki po tej karmie pies mi się strasznie drapał! bylismy nad morzem postanowilismy ze wzgledu na pogode zostac dlużej i kupilismy tą karmę bo tylko ta była w sklepie bo mam sie skończyła i suńka była do końca wyjazdu na lekach odczulających!!! wiec alllergikom nie polecam!

Posted

nie ma wielkiej różnicy czy to Chappi czy jakaś marka własna marketu - jakość nadal marna, za 5zł/kg po prostu nie da się wyprodukować wysokobiałkowej karmy bazującej na dobrym źródle białka

• 6 months later...
Posted

Nie, nie,nie :razz:
Pies nigdy tego nie jadł i nie zamierzam karmić go tym za przeproszeniem gówn** ;)
A tak przy okazji- wiecie gdzie kupie rozkładającego się szczura? Bo mój pies bardzo lubi, no i chyba muszę mu kupować :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='sabusia']w lidlu jest karma 3 kg orlando czyli ona jest lepsza niż chappi?[/QUOTE]

a 26% mięsa... Wiem, bo bywam tam często i czytam te składy. Bellosan jest gorszy.

• 1 month later...
Posted

Martens napisał(a):
Swojemu psu nigdy jej nie podawałam, ale suczka znajomych, rottweilerka, karmiona właściwie wyłącznie Chapii, odeszła w wieku 6 lat na nowotwór przewodu pokarmowego :shake:

A w wątku o pedigree mówiłaś to samo tylko o pedigree

Posted

TheDog napisał(a):
A w wątku o pedigree mówiłaś to samo tylko o pedigree

A to poproszę o link ;) bo suka rott o której tu piszę zwykle jadła Chappi, czasem zamiennie inne marketówki, więc nie wydaje mi się, żeby to było dokładnie to samo. Jedyne co jest tu dokładnie takie samo to wątpliwa jakoś obu karm. Gdyby nie ilość chemii, nadawałyby się ewentualnie jako wypełniacz do mięsa ;)

Btw nie ma to jak dogomania i nołlajfy, co Ci wyłapią najmniejszą niespójność w postach sprzed 5 lat :evil_lol: Podziwiam :evil_lol:

Posted

Bardzo duży wybór karm,w tym również mokrych ,mają w zooplusie do tego jak się kupi w pakiecie w promocji naprawdę wartościowe karmy jak np.Animondę czy NatureDiet,to wychodzi super tanio. Ostatnio kupowałam w pakiecie mieszanym 400g puszki Animondy to jak się jeszcze odejmie 5% rabat, to wyszło mi 3,80 za puszkę.

• 8 months later...