Kayahh Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 dziś dorzuciłam kilka fotek wiec tym bardziej zapraszam;) Quote
Hanna R. Posted September 24, 2005 Author Posted September 24, 2005 Kayahh napisał(a):dziś dorzuciłam kilka fotek wiec tym bardziej zapraszam;) Hahaha - byłam ! Quote
asher Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Ja miałam łacinę w liceum. Rosa alba pulchra est et rosa rubra pulchra est, to jedyne co pamiętam, przy czym nie jestem pewna tego "ch" :lol: A i jeszcze klilka fragmentów modlitw: Pater noster qui es in caellis (pisowni ostatniego nie jestem pewna), ave Maria gracia plena, itp... Bo ja do katolickiego liceum chodziłam :wink: I grekę też miałam, ale z tego to tylko jedno słówko: hosofos (mędrzec) - pamietam :oops: :lol: Quote
Hanna R. Posted September 24, 2005 Author Posted September 24, 2005 asher napisał(a):Ja miałam łacinę w liceum. Rosa alba pulchra est et rosa rubra pulchra est, to jedyne co pamiętam, przy czym nie jestem pewna tego "ch" :lol: A i jeszcze klilka fragmentów modlitw: Pater noster qui es in caellis (pisowni ostatniego nie jestem pewna), ave Maria gracia plena, itp... Bo ja do katolickiego liceum chodziłam :wink: I grekę też miałam, ale z tego to tylko jedno słówko: hosofos (mędrzec) - pamietam :oops: :lol: Czyżbyś poszła robić jabłecznik ? A o piątej rano nie zapomnij nałożyc śmietanę .... Quote
PIKA Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 HankaRupczewska napisał(a): [ Hahaha, Pika w tym samym momencie pisałyśmy :lol: A u Alutki było o rectum i Hannibalu Odbytniczym :lol: :lol: :lol: Coś dzisiaj urodzaj na łacinę :roll: wiem :lol: widzialam :lol: zrobili z Ozzika "per rectum" :lol: asher napisał(a):Ja miałam łacinę w liceum. Ja też, :roll: ale bardziej zawodową :roll: Sectio cesarea transperitionallis, supra publika transversa - najdłuższa diagnoza jaką zapamiętałam :lol: Pisowni pewna nie jestem :lol: Quote
asher Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Żadnego jabłecznika nie robię, przecie on nie dla mnie Quote
Hanna R. Posted September 24, 2005 Author Posted September 24, 2005 PIKA napisał(a): Ja też, :roll: ale bardziej zawodową :roll: Sectio cesarea transperitionallis, supra publika transversa - najdłuższa diagnoza jaką zapamiętałam :lol: Pisowni pewna nie jestem :lol: Ciecie cesarskie przezotrzewnowe nadłonowe (suprapubica) poprzeczne :wink: Quote
Hanna R. Posted September 24, 2005 Author Posted September 24, 2005 asher napisał(a): Żadnego jabłecznika nie robię, przecie on nie dla mnie Nie zapomnij - o piątek rano śmietana !!! 8) Quote
asher Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 HankaRupczewska napisał(a):PIKA napisał(a): Ja też, :roll: ale bardziej zawodową :roll: Sectio cesarea transperitionallis, supra publika transversa - najdłuższa diagnoza jaką zapamiętałam :lol: Pisowni pewna nie jestem :lol: Ciecie cesarskie międzyotrzewnowe ?? nadłonowe (suprapubica) poprzeczne :wink:O rany, to ja jednak bardziej romantyczne frazy zapamietałam :lol: A śmietana? Niestety nie posiadam :( Quote
PIKA Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 HankaRupczewska napisał(a):PIKA napisał(a): Ja też, :roll: ale bardziej zawodową :roll: Sectio cesarea transperitionallis, supra publika transversa - najdłuższa diagnoza jaką zapamiętałam :lol: Pisowni pewna nie jestem :lol: Ciecie cesarskie międzyotrzewnowe ?? nadłonowe (suprapubica) poprzeczne :wink: Nie pamietam dokladnie tlumaczenia :oops: Na pewno cesarka :lol: Do tej samej szkoły chodzilaś? Czy poszłaś wyżej ? :lol: Quote
Hanna R. Posted September 24, 2005 Author Posted September 24, 2005 PIKA napisał(a): Nie pamietam dokladnie tlumaczenia :oops: Na pewno cesarka :lol: Do tej samej szkoły chodzilaś? Czy poszłaś wyżej ? :lol: Ale nie wiem jak wysoko Ty zaszłaś :wink: A jeden z najdłuzszych terminów dotyczących JEDNEJ rzeczy to vagina synovialis tendinis musculi flexori halucis longus 8) ( pochewka maziowa ścięgna mięśnia zginacz palucha ) 8) Quote
asher Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 HankaRupczewska napisał(a):vagina synovialis tendinis musculi flexori halucis longus 8) ( pochewka maziowa ścięgna mięśnia zginacz palucha ) 8)Dla mnie bomba! :drinking: :lol: Quote
Hanna R. Posted September 24, 2005 Author Posted September 24, 2005 asher napisał(a):HankaRupczewska napisał(a):vagina synovialis tendinis musculi flexori halucis longus 8) ( pochewka maziowa ścięgna mięśnia zginacz palucha ) 8)Dla mnie bomba! :drinking: :lol: Teraz to pikutek :grins: ale jak się tego uczyło to :smhair2: :smhair2: :smhair2: A jak ty wstaniesz do tego doga ? O piatej ? Chyba że on wirtualny jest :lol: :lol: :lol: Quote
asher Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 Hahaha, dog nie jest wirtualny, ale za to tylko od poniedziałku do piątku :wink: Dzisiaj wstałam o 6.22. Widac mój organizm uznał, że w niedzielę to można sobie dłużej pospać :roll: :evil: Quote
dbsst Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 jakna senna galerie to DUZO SIE TU DZIEJE :evilbat: :lol: HAniu czas zmienic nazwe na Kulinarna ;) zdjecia przesliczne Quote
Alicja Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 :o o matyldo :shock: dobrze że sekcji zwłok tu nie robiły :-? A łacinę tez miałam w szkole ale to odległe czasy / :oops: jakieś 23 lata temu / i zeszycik i wszystkie pomoce naukowe , typu tabele itp , oddałam w uzytkowanie synowi mojej woźnej który niedługo kończy seminarium :wink: A jaki jabłecznik robicie :o Quote
Alicja Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 Już się przedarłam przez strony :evil: i znalazłam przepisik :multi: Quote
Hanna R. Posted September 25, 2005 Author Posted September 25, 2005 HankaRupczewska napisał(a):asher napisał(a):Szczerze mówiąc brzmi mało zachęcająco :wink: :lol: No wiesz... Nie, to nie :evil: Podaję przepis dla wszystkich - tylko nie dla Asher :evil: :evil: :evil: Jabłecznik Nie Dla Asher 1 spód biszkoptowy gotowy - okrągły. 1 słoik rozprażonych jabłek szarlotkowych ( kupuje się w sklepie ) 1 galaretka agrestowa 500 ml 36% śmietanki kremówki 1 łyżka c cukru pudru 2 fix-y śmietanowe dr Oetkera Do miski wyłożyć jabłka ( te ze słoika ). Porządnie rozdrobnić je mikserowym nożykiem do coctaili ( ma być taka gładka jabłkowa masa ) Galaretkę rozpuścić w ¾ szklanki gorącej wody, wystudzić. Należy uchwycić moment, kiedy galaretka będzie tężeć. Wtedy dokładnie zmieszać ją z masą jabłkową. Biszkopt włożyć do tortownicy. Wyłożyć na niego masę jabłkowo- galaretkową. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Najlepiej placek przygotować wieczorem - a dokończyć dzieła rano. Rano do miski wlać kremówkę, wsypać łyżkę cukru pudru. Ubijać mikserem. Pod koniec ubijania dodać 2 śmietan-fixy i dalej ubijać. Całkiem sztywną masę smietanową wyłożyć na jabłka. Wygładzić, zetrzeć na wierzch troche gorzkiej czekolady. Ponownie wstawić do lodówki. Naprawdę rewelacja !!! Alutka, NO WŁAŚNIE TEN POWYŻEJ !!! Quote
Hanna R. Posted September 25, 2005 Author Posted September 25, 2005 O, spóźniłam się :( A chciałam ci życie ułatwić 8) Quote
Hanna R. Posted September 25, 2005 Author Posted September 25, 2005 Ponieważ to Galeria jest - a tu samo gadanie uprawiane ostatnio jest - to dla wszystkich twórczość z naszej trasy spacerowej... Dobrze, że nie mam komu tego dzieła zadedykować :D Quote
Alicja Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 HankaRupczewska napisał(a):O, spóźniłam się :( A chciałam ci życie ułatwić 8) :calus: mimo wszystko , dzięki :wink: Quote
PIKA Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 HankaRupczewska napisał(a):Ponieważ to Galeria jest - a tu samo gadanie uprawiane ostatnio jest - to dla wszystkich twórczość z naszej trasy spacerowej... Dobrze, że nie mam komu tego dzieła zadedykować :D Sami toto malowaliście? :roll: Quote
Hanna R. Posted September 25, 2005 Author Posted September 25, 2005 PIKA napisał(a):HankaRupczewska napisał(a):Ponieważ to Galeria jest - a tu samo gadanie uprawiane ostatnio jest - to dla wszystkich twórczość z naszej trasy spacerowej... Dobrze, że nie mam komu tego dzieła zadedykować :D Sami toto malowaliście? :roll: Ależ tak, naturalnie ! To główny element zdobniczy w naszym pokoju gościnnym :lol: Czyżby się nie podobał ? Siakaś taka jesteś nienowoczesna :o Quote
Hanna R. Posted September 25, 2005 Author Posted September 25, 2005 Spełniliśmy obywatelski obowiązek. A potem wróciliśmy do domu : Quote
Recommended Posts