asher Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Paluszkami własnemi cukier rozcierać? Toć przecież opuszki się zedrą... :( (Aga, czemu Chmielewskiej nie zgadujesz? :evil: ) Quote
aga1215 Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 asher napisał(a):Paluszkami własnemi cukier rozcierać? Toć przecież opuszki się zedrą... :( ale konfitura smaczniejsza :wink: :lol: asher napisał(a):(Aga, czemu Chmielewskiej nie zgadujesz? :evil: ) a juz wróciła po wakacjach??? Quote
Alicja Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 HankaRupczewska napisał(a):Oj Ala nie chlastaj się. Trzeba zbierac siły na uczestnictwo w rozszerzonym kabaretonie. Już po niedzieli. Mnie pzred telewizor ściągnał mąż - a właściwie ciekawość, co też on tak intensywnie przeżywa przed ekranem :-? Potem juz przeżywaliśmy wspólnie :smhair2: Własnie wrócilismy ze spaceru - i mówię Ci !!!!! Jesień jest piękna tego roku ... ( pamiętasz, z czego to ? Tylko w oryginale był czas przeszły ...) Zaraz podzielimy sie wrażeniami ... 8) Gałczyński... Oj ciężkie maja życie twoje psiaki , z łóżka na łóżko , z łóżka na dywanik :wink: Fotki śliczne nastrojowe 8) A konfiturka z róż dobra tez do rogalików krucho-drożdżowych :wink: Quote
Hanna R. Posted September 24, 2005 Author Posted September 24, 2005 "Alicjarydzewska" napisał(a):[quote name='HankaRupczewska'] 8) Gałczyński... Oj ciężkie maja życie twoje psiaki , z łóżka na łóżko , z łóżka na dywanik :wink: Fotki śliczne nastrojowe 8) A konfiturka z róż dobra tez do rogalików krucho-drożdżowych :wink: ad 4 - nie umiem piec drożdżowego... :oops: A tak lubię ! ad 3 - bo jesień jest nastrojowa :wink: ad 2 - strasznie się upracują :roflt: ad 1 - pudło ! Quote
Camara Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 HankaRupczewska napisał(a): Hania ma patent na samowyprowadzanie się psów :o a drzwi od domu które zamyka ? Quote
Hanna R. Posted September 24, 2005 Author Posted September 24, 2005 Camara napisał(a): Hania ma patent na samowyprowadzanie się psów :o a drzwi od domu które zamyka ? Ostatni, Małgoś, ostatni :lol: Ostatni gasi też światło :wink: Quote
aga1215 Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 "HankaRupczewska" napisał(a):Alicjarydzewska napisał(a):[quote name='HankaRupczewska'] 8) Gałczyński... Oj ciężkie maja życie twoje psiaki , z łóżka na łóżko , z łóżka na dywanik :wink: Fotki śliczne nastrojowe 8) A konfiturka z róż dobra tez do rogalików krucho-drożdżowych :wink: ad 4 - nie umiem piec drożdżowego... :oops: A tak lubię ! ad 3 - bo jesień jest nastrojowa :wink: ad 2 - strasznie się upracują :roflt: ad 1 - pudło ! :P teraz już są maszyny, które za nas pieką :P - ta, co mi chleb piecze drożdżówkę tysz robi :lol: jesień niestety tylko bywa nastrojowa - tak jak teraz - i taką JĄ lubię Quote
Alicja Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 "HankaRupczewska" napisał(a):Alicjarydzewska napisał(a):[quote name='HankaRupczewska'] 8) Gałczyński... Oj ciężkie maja życie twoje psiaki , z łóżka na łóżko , z łóżka na dywanik :wink: Fotki śliczne nastrojowe 8) A konfiturka z róż dobra tez do rogalików krucho-drożdżowych :wink: ad 4 - nie umiem piec drożdżowego... :oops: A tak lubię ! ad 3 - bo jesień jest nastrojowa :wink: ad 2 - strasznie się upracują :roflt: ad 1 - pudło ! ha ha tam było ,,A lato było piękne tego roku'' :wink: a rogaliki łatwe jak zrobienie jajecznicy :wink: / jak chcesz to ci napiszę przepisik :wink: / Quote
aga1215 Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 "Alicjarydzewska" napisał(a):HankaRupczewska napisał(a):Alicjarydzewska napisał(a):[quote name='HankaRupczewska'] 8) Gałczyński... Oj ciężkie maja życie twoje psiaki , z łóżka na łóżko , z łóżka na dywanik :wink: Fotki śliczne nastrojowe 8) A konfiturka z róż dobra tez do rogalików krucho-drożdżowych :wink: ad 4 - nie umiem piec drożdżowego... :oops: A tak lubię ! ad 3 - bo jesień jest nastrojowa :wink: ad 2 - strasznie się upracują :roflt: ad 1 - pudło ! ha ha tam było ,,A lato było piękne tego roku'' :wink: a rogaliki łatwe jak zrobienie jajecznicy :wink: / jak chcesz to ci napiszę przepisik :wink: / a mi możesz? :P Quote
PIKA Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Camara napisał(a):HankaRupczewska napisał(a): Hania ma patent na samowyprowadzanie się psów :o a drzwi od domu które zamyka ? I nikt się nie może przyczepić, ze psy samopas bez smyczy latają :lol: Baby dajcie spokój z tym żarciem :evil: Quote
aga1215 Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):8) Mogę :wink: no to daj, plizzzzzzzzzz Quote
Dika Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Przepiękne zdjęcia i Psiaków i przyrody (bo i modele atrakcyjni) :))))))) Quote
asher Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 No tak, przez te konfitury zapomniałam zdjęc pochwalic :oops: :lol: Ślicznościowe nastrojowe :fadein: Alu, a czy możesz ten przepis po prostu upublicznić? :wink: Quote
Hanna R. Posted September 24, 2005 Author Posted September 24, 2005 Dika napisał(a):Przepiękne zdjęcia i Psiaków i przyrody (bo i modele atrakcyjni) :))))))) Oooooooo, Dika ! Witaj :D Quote
Maga100 Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 A ja nawet nie zgałębiam się w te wasze przepisy :-? Primo: i tak nie umiem gotować i nijak mi nie wychodzi , secudno: najczęściej nie rozumiem nawet przepisu i nie wiem, jak się do niego dostosować, tertio: nie mam czasu :evil: A wracając do ciszy przedwyborczej... :roll: Asher, pamietaj, że nie idąc głosować, zwiększasz szanse tej najbardziej oszołomionej partii... 8) Quote
asher Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Maga100 napisał(a):Asher, pamietaj, że nie idąc głosować, zwiększasz szanse tej najbardziej oszołomionej partii... 8)Wiem, wiem, ale dla mnie oni wszyscy są po równo oszołomieni :-? Poza tym i tak już po ptakach, bo ja jestem zameldowana w Radomiu, a niestety nie mam tam jak jutro pojechać... Quote
Maga100 Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 asher napisał(a):Wiem, wiem, ale dla mnie oni wszyscy są po równo oszołomieni :-? no nie nie :lol: sa tacy najbardziej oszołomieni, których nikt nie pobije :lol: :lol: :lol: Quote
Alicja Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Chyba mnie Hania nie skrzyczy , że robię topik kulinarny :wink: 50 dkg maki 1 jajko 1 kostka margaryny 5 dkg drożdzy 1 szklanka mleka 1 łyżka cukru szczypta soli żółtko do posmarowania rogalików Składniki zmieszać , uformować kulę i zanuzyć w naczyniu z zimna woda na ok 15 minut, aż wypłynie . Następnie wyrobić ciasto , podzielić na 4 części z kazdej rozwałkować koło i podzielić je na 8 części .Przy zewn. krawędzi kłaść nadzienie , zwinąć w kształt rogalika . Ja nadziewam : powidłami , dżemem , czekoladą , masą serową , makowa , farszem z mięsa lub kapusty i grzybów :wink: Quote
asher Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):Chyba mnie Hania nie skrzyczy , że robię topik kulinarny :wink: 50 dkg maki 1 jajko 1 kostka margaryny 5 dkg drożdzy 1 szklanka mleka 1 łyżka cukru szczypta soli żółtko do posmarowania rogalików Składniki zmieszać , uformować kulę i zanuzyć w naczyniu z zimna woda na ok 15 minut, aż wypłynie . Następnie wyrobić ciasto , podzielić na 4 części z kazdej rozwałkować koło i podzielić je na 8 części .Przy zewn. krawędzi kłaść nadzienie , zwinąć w kształt rogalika . Ja nadziewam : powidłami , dżemem , czekoladą , masą serową , makowa , farszem z mięsa lub kapusty i grzybów :wink:A to się na surowo wcina, czy może trzeba jakoś upiec? :lol: Quote
Hanna R. Posted September 24, 2005 Author Posted September 24, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):Chyba mnie Hania nie skrzyczy Skrzyczam cię !!!! Quote
Alicja Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 HankaRupczewska napisał(a):Alicjarydzewska napisał(a):Chyba mnie Hania nie skrzyczy Skrzyczam cię !!!! Nie krzyczaj Haniu :( plizzzzzzzzzzzzzzz Asher - piecze sie :evil: :lol: Quote
asher Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):Asher - piecze sie :evil: :lol:O jeżu, ależ cie trzeba za język ciągnąć :roll: JAK się to piecze :question: :lol: Quote
Alicja Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 asher napisał(a):Alicjarydzewska napisał(a):Asher - piecze sie :evil: :lol:O jeżu, ależ cie trzeba za język ciągnąć :roll: JAK się to piecze :question: :lol: :o no na blaszce w piekarniku w temp ok 180 stopni aż będą złociste 8) Quote
Recommended Posts