Maga100 Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 HankaRupczewska napisał(a): bo i tak by się w jedno ZLAŁY :roll: mówiłam, że się zafiksowałaś :-? a zdechniety z łosiem jest the best! :angel: Quote
Hanna R. Posted August 23, 2005 Author Posted August 23, 2005 aga1215 napisał(a): BTW -macie ładne widoki z okien- to Bielany??? Aga, to nie są Bielany ... Quote
Hanna R. Posted August 23, 2005 Author Posted August 23, 2005 Maga100 napisał(a):HankaRupczewska napisał(a): bo i tak by się w jedno ZLAŁY :roll: mówiłam, że się zafiksowałaś :-? a zdechniety z łosiem jest the best! :angel: No i popatrz, co Ty ze mną zrobiłaś ???? :great: Quote
Hanna R. Posted August 23, 2005 Author Posted August 23, 2005 malawaszka napisał(a):co to jest LB??? :oops: Leżenie bykiem. Quote
asher Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 HankaRupczewska napisał(a):malawaszka napisał(a):co to jest LB??? :oops: Leżenie bykiem. :roflt: A Gezio i łoś ślicznie do siebie kolorystycznie pasują :D (Mania pasuje do wzystkiego, jak to mała czarna :wink: ) Quote
asher Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 HankaRupczewska napisał(a):Asher, u Sabiny wszystko OK ?? Wygląda na to, że nieźle. Sucz czuje się dobrze, ale wciąż jeszcze na antybiotykach leci... O Haniu, ja cię wykorzystam medycznie, powiedz, czy jest sens podawać Sabinie probiotyk (tzn. preparat z tymi fajnymi bakteriami) teraz, czy poczekac do skończenia kuracji antybiotykowej? Bo tak na mój babski roum teraz nie ma sensu, bo przeciez antybiotyk i tak je wybije? :hmmmm: Quote
agabass Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 ach co to za fajne zdjęcia , a łoś to chyba nie przeżył Quote
Poświata Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 asher napisał(a):O Haniu, ja cię wykorzystam medycznie, powiedz, czy jest sens podawać Sabinie probiotyk (tzn. preparat z tymi fajnymi bakteriami) teraz, czy poczekac do skończenia kuracji antybiotykowej? Bo tak na mój babski roum teraz nie ma sensu, bo przeciez antybiotyk i tak je wybije? :hmmmm: Co ja czytam??? Sabina choreńka??? Przez ten wyjazd to ja nic nie wiem :oops: . Się wtrące medycznie :oops: , jest sens podawać i podawaj. Przy braniu antybiotyku własna flora bakteryjna jest w stanie szczątkowym, co może doprowadzać do powikłań, np rozwala żołądek. Ja co prawda doświadczenie nabyłam na dzieciach, ale przecież na jedno wychodzi. Podaje się ze 4 godziny po antybiotyku, najmniej na 4 godz. przed następnym. A i jogurciki też możesz jej podawać. Zdrówka suni życzę. Quote
Hanna R. Posted August 24, 2005 Author Posted August 24, 2005 asher napisał(a): O Haniu, ja cię wykorzystam medycznie Asher, u ludzi podczas antybiotykoterapii bardzo chętnie stosuje się wspomaganie odnowy właściwej mikroflory bakteryjnej jelit. Preparaty zawierające lactobacillus i bifidobacterium ((Trilac, Lacidofil, Lakcid, Enterol). sa podawane podczas długotrwałych kuracji antybiotykiem. Te preparaty zawierają żywe mikrokultury bakteryjne. Dostarczane systematycznie na pewno zapobiegają powstawaniu bałaganu - a właściwie wysprzątaniu - przez antybiotyk wśród bakterii fizjologicznie „mieszkających” w jelicie grubym. Myślę, że u zwierząt jest tak samo. Ucałowanka dla Was obydwu... Quote
Hanna R. Posted August 24, 2005 Author Posted August 24, 2005 Oooo, spostrzegawcza jestem :roll: Poswiata tak ładnie Ci wszystko napisała :) Quote
Poświata Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 Dzięki :oops: , nie ma to jak uczyć się na własnych dzieciach :P . Quote
asher Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 Dzięki dziewczyny :buzi: Właśnie nie bardzo wiedziałam, w jakim odstępie między antybiotykiem podawać jej Nutriplant... Beatko, Sabina niestety jest chora dość poważnie, a historia choroby jest opisana tutaj. A ostatnio Sabina zgrała się z Manią, panie miały operację tego samego dnia :wink: Quote
Hanna R. Posted August 24, 2005 Author Posted August 24, 2005 Zamiast Gezia... Zamiast Mani .... Quote
malawaszka Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 to łyżka czy kfiatek??? bo jak łyżka to to jest narkomanka :o a ja kkfiatek to to jest romantyczny rysunek 8) Quote
Justi0022 Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 malawaszka napisał(a):to łyżka czy kfiatek??? Mnie się wydaje, że łyżka i skojarzyło mi się, że łyżka się wygięła, bo kobitka dopadła gwałtownie do mocno zamrożonych lodów bądź sorbetu :lol: Quote
Hanna R. Posted August 24, 2005 Author Posted August 24, 2005 Hi hi hi... Sorbet - TAK, TO JEST WŁAŚNIE TO !!! Napewno nie jest to kfffiatek :hmmmm: - to jest szóstka - i zakwalifikowanie na wystawę :grins: Quote
Hanna R. Posted August 24, 2005 Author Posted August 24, 2005 Czyż nie posiadam pięknego tyłeczka :question: Quote
aga1215 Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 [quote name='HankaRupczewska']Czyż nie posiadam pięknego tyłeczka :question: :shock: :oops: :wink: :roflt: Quote
Camara Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 [quote name='HankaRupczewska'] a co to Haniu? podłogę myłaś, że psy po krzesłach chodzić muszą :o :D Quote
Hanna R. Posted August 24, 2005 Author Posted August 24, 2005 Camara napisał(a): a co to Haniu? podłogę myłaś, że psy po krzesłach chodzić muszą :o :D Nie, nie, podłodze dzisiaj odpuściłam :wink: Ale dla tego psa myśliwskiego krzesło jest zaraz po wyrze najukochańszym meblem :D :roll: Quote
daga10011 Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 bo dobry punkt obserwacyjny :lol: :lol: :lol: sliczny jest :P .A wielki mi sie wydaje :o .U nas na PT sa 2 weimary i takie mikre jakies :oops: jak pol moich leonkow Quote
Recommended Posts