Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 10.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Maga100 napisał(a):
HankaRupczewska napisał(a):
bo i tak by się w jedno ZLAŁY :roll:

mówiłam, że się zafiksowałaś :-?

a zdechniety z łosiem jest the best! :angel:

No i popatrz, co Ty ze mną zrobiłaś ???? :great:

Posted

malawaszka napisał(a):
co to jest LB??? :oops:

Leżenie bykiem.

:roflt:

A Gezio i łoś ślicznie do siebie kolorystycznie pasują :D
(Mania pasuje do wzystkiego, jak to mała czarna :wink: )

Posted

Asher, u Sabiny wszystko OK ??

Wygląda na to, że nieźle. Sucz czuje się dobrze, ale wciąż jeszcze na antybiotykach leci...

O Haniu, ja cię wykorzystam medycznie, powiedz, czy jest sens podawać Sabinie probiotyk (tzn. preparat z tymi fajnymi bakteriami) teraz, czy poczekac do skończenia kuracji antybiotykowej? Bo tak na mój babski roum teraz nie ma sensu, bo przeciez antybiotyk i tak je wybije? :hmmmm:

Posted

asher napisał(a):
O Haniu, ja cię wykorzystam medycznie, powiedz, czy jest sens podawać Sabinie probiotyk (tzn. preparat z tymi fajnymi bakteriami) teraz, czy poczekac do skończenia kuracji antybiotykowej? Bo tak na mój babski roum teraz nie ma sensu, bo przeciez antybiotyk i tak je wybije? :hmmmm:

Co ja czytam??? Sabina choreńka??? Przez ten wyjazd to ja nic nie wiem :oops: . Się wtrące medycznie :oops: , jest sens podawać i podawaj. Przy braniu antybiotyku własna flora bakteryjna jest w stanie szczątkowym, co może doprowadzać do powikłań, np rozwala żołądek. Ja co prawda doświadczenie nabyłam na dzieciach, ale przecież na jedno wychodzi. Podaje się ze 4 godziny po antybiotyku, najmniej na 4 godz. przed następnym. A i jogurciki też możesz jej podawać.
Zdrówka suni życzę.

Posted

asher napisał(a):

O Haniu, ja cię wykorzystam medycznie

Asher, u ludzi podczas antybiotykoterapii bardzo chętnie stosuje się wspomaganie odnowy właściwej mikroflory bakteryjnej jelit. Preparaty zawierające lactobacillus i bifidobacterium ((Trilac, Lacidofil, Lakcid, Enterol). sa podawane podczas długotrwałych kuracji antybiotykiem. Te preparaty zawierają żywe mikrokultury bakteryjne. Dostarczane systematycznie na pewno zapobiegają powstawaniu bałaganu - a właściwie wysprzątaniu - przez antybiotyk wśród bakterii fizjologicznie „mieszkających” w jelicie grubym. Myślę, że u zwierząt jest tak samo.

Ucałowanka dla Was obydwu...

Posted

Dzięki dziewczyny :buzi:

Właśnie nie bardzo wiedziałam, w jakim odstępie między antybiotykiem podawać jej Nutriplant...

Beatko, Sabina niestety jest chora dość poważnie, a historia choroby jest opisana tutaj.

A ostatnio Sabina zgrała się z Manią, panie miały operację tego samego dnia :wink:

Posted

malawaszka napisał(a):
to łyżka czy kfiatek???

Mnie się wydaje, że łyżka i skojarzyło mi się, że łyżka się wygięła, bo kobitka dopadła gwałtownie do mocno zamrożonych lodów bądź sorbetu :lol:

Posted

Camara napisał(a):

a co to Haniu? podłogę myłaś, że psy po krzesłach chodzić muszą :o :D

Nie, nie, podłodze dzisiaj odpuściłam :wink: Ale dla tego psa myśliwskiego krzesło jest zaraz po wyrze najukochańszym meblem :D :roll: